Jump to content

Kitap Tavsiyeleri


Recommended Posts

Ben, inanan veya inanmayan herkese Cemil Sena'nın Hz. Muhammet'in Felsefesi'ni öneririm. Remzi Kitabevi'nden çıkıyor sanırım. Ben o yayını okudum.

İslamla, ayetlerle, hadislerle ilgili son derece çarpıcı tesbitleri var. Bir müslüman olarak aslında bir tesbitte bulunmuyor. Fakat öyle sorular soruyor ki, cevabınız ne olursa olsun, ya cübbeli gibi "Bilemiyorum, Allah öyle istemiş demek ki" diyorsunuz, ya da Turan Dursun gibi "Bunu söyleyen tanrı veya tanrı elçisi olamaz, Kuran uyduruk bir kitaptır" diyorsunuz.

Hani Sokrates'in kendisini "ebe"ye benzetmesi vardır ya. Kendisi bir tesbitte bulunmaz, sadece soruları sorar ve ilgili cevapların doğmasını sağlar... İşte Cemil Sena'da onu çok net gördüm. Mutlaka okunmasını tavsiye ederim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 235
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Kur'an-ı Kerim

Yazar: Muhammed

İslam yayınları

Yazar'ın esinlenmeleri ve hayalgücü üzerine kurgulanmış bu fantastik macera okurlarında adeta eroin etkisi yaratıyor. 1400 yıllık bestseller son dönemlerde kimi fanatikleri tarafından matematiksel mucizelerle açıklanmaya çalışılıyor.

-------------------

İncil (Bible)

Yazar: Bilinmiyor

Holy Shit yayıncılık

Küçük Emrah ve latin amerika pembe dizilerinin itilip kakılan kahramanlarının ilham kaynağı olan Jesus Christ (a.k.a. son of a bitch/god) son derece naif bir insandır. Çevresi tarafından ihanete uğrayan ve eziyet çeken Jesus, bir gün şifa konusunda yeteneğini farkedecek ve pratisyen hekim olma yolunda emin adımlarla ilerleyecektir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ursula K. Le Guin - Mülksüzler

Bir dünya düşünün. Sizin adınızda başka kimse yok. Yaşayan tek sizsiniz. Zaten adınız merkezi bilgisayar vermiş. Tamamen bağımsızsınız. Aklınız erdiği andan itibaren herkese serbest seks, istediğiniz meslek, istediğniz yere ticaret. Masraf diye bir şeyi umursamayın bile. Bu sonsuz zenginlikte değil ama mülkiyetin olmadığı bir toplumda ortaya çıkyor. Ve bu toplumdan çıkan fizikçi Shevek, atalarının kaçtığı ana dünyada, kapitalist dünyada yeni buluşunu tüm evren ile paylaşmaya çalışırken, bir yandan da bu dünyayı anlamaya çalışır. Edebi eleştiriye gelirsek; kitabın iki gezegendeki sarmal kurgusu mükemmel. LeGuin kendini aşıyor.:)

Link to post
Sitelerde Paylaş
Antonio Negri- İmparatorluk

Antonio Negri- Marx Ötesi Marx

Guy Debord- Gösteri Toplumu

Samuel Beckett- Godot'yu Beklemek

:)

Aha yakaladım seni sen niye orda burda Kürtçü olduğumu söylüyon ha hiç sır tutamazmısın sen iyiki sana bir sırrımızı söyledik küstüm senle

Bir Halkı Savunmak- Mutlaka okunmalı

Link to post
Sitelerde Paylaş
Aha yakaladım seni sen niye orda burda Kürtçü olduğumu söylüyon ha hiç sır tutamazmısın sen iyiki sana bir sırrımızı söyledik küstüm senle

Bir Halkı Savunmak- Mutlaka okunmalı

Kürtçüsün demedim yav :)

Goddess, sana Kürtçü diyen arkadaşa 'o öyle değil, yani bildiğimiz Kürtçülerden değil' deyince, ben de 'bilmediğimiz Kürtçü nasıl oluyor' diye sordum. Hepsi bu :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şeytanın Genel Tarihi.......................Gerald Messadine

Mitras Gizlerin Kökeni.......................Davit Ulansey

Ramayana.......................................Korhan Kaya

Türk Kozmolojisine Giriş...................Emel Ersin

İstila...............................................Gökçe Fırat

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ukrayna Anarşist Hareketi Mahnovşçina - Peter ARŞİNOV

Bolşevik hükümet ile Almanlar arasında imzalanan Birest-Litovsk Antlaşması'nın ardından Avusturya-Alman birlikleri Ukrayna'yı işgal ederek kukla bir hükümet kurdular.Mahnovistlerin bu hükümeti devirmeleri üzerine , Aralık 1918 de Ukrayna'nın yolu Bolşeviklere yeniden açıldı.Mohnovistlerin özgür bölgelerine gireek onlaı , parti , devlet ve Kızıl Ordu'nun otoritesi altına almak istediler.Bunun üzerine , Kızıl Ordu ile Mohnovistler arasında üç yıl süren bir iç savaş başladı.

Ancak , Denikin ve Wrangel'in Beyaz Orduları tarafından tehdit edilen Bolşevik hükümet , Aralık 1918'den itibaren bu tehlikeye karşı Nestor Mahno komutasındaki İsyan Ordusu güçleriyle üç kez ittifak kurmak zorunda kaldı.Fakat her defasında , tehlike bertaraf edilir edilmez tek taraflı olarak anlaşmayı ihlal etti.15 Ekim 1920 de Bolşeviklerle Mohnovistlar arasında yapılan son anlaşmanın ardından Mohnevistler Wrangel ordusuna karşı büyük bir saldırı başlattılar.Üç hafta gibi kısa bir sürede 4 bin esir alarak Wrangel kuvvetlerini Kırım'da kesin bir yenilgiye uğrattılar.Bolşevik iktidara karşı son karşı-devrimci tehlike bertaraf edilmişti.Artık Mahnovistlere ihtiyaç yoktu.Anlaşmanın üzerinden henüz bir ay geçmemişken , Kızıl Ordu ve Çeka liderleri en büyük ihanetlerinden birini gerçekleştirdiler:26 Kasım 1920 de Kırım'daki Mahnovist komutanları bir konferansa davet ederek tümünü vurdular.Bu tarihten itibaren 9 ay boyunca , Kızıl Ordu ile Mahnovistler arasında , bütün Ukrayna'ya yayılan ve 1921 Ağustos'unda Romanya sınırında noktalana amansız bir savaş ve ölüm kasırgası başladı.

Mohnovşçina'da düşman kardeşlerin trajedisini okuyacaksınız.

3 yıl süren ve 300 bin kişinin ölümüne yol açan iç savaşın , insanı nasıl bir vahşete sürüklediğini göreceksiniz.

Top , tüfek , kılıç ve süngüyle yaratılan bu ateş cehenneminin , yaşamın ayrılmaz bir parçası haline gelerek nasıl kanıksandığına şaşacaksınız.

Çarlık polisinin takibatına , zulme ve işkenceye uğrayanların iktidara gelir gelmez , adına hareket ettikleri sınıfa ve ideallerine nasıl kolayca yabancılaştıklarına , Çarlık zulmünü kat be kat geride bırakan bir despotizmi devrim adına nasıl mübah gördüklerine tanık olacaksınız.

Ve nihayet bu kitabı okuduğunuzda "mutlak baskı" demek olan devletin ve otoritenin olduğu yerde özgürlüğün olamayacağın ahak vereceksiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...