Jump to content

Allah yoksa


Recommended Posts

  • İleti 69
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

,

gizli üye sorum sizedir

diyelımkı senın dedıgın gıbı bır yaradan yok da bu duzenı bu kadar kusursuz yapan kım bır masannın kendı kendıne olusmayacagını bılıyorsunda bu evrenın kendı kendıne olduguna nasıl ınanıyorsun.

ıkıncı sorum pekı oldukten sonra ne olacagız sıze gore

tarihinde UBEYDULLAH tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
gizli üye sorum sizedir

diyelımkı senın dedıgın gıbı bır yaradan yok da bu duzenı bu kadar kusursuz yapan kım bır masannın kendı kendıne olusmayacagını bılıyorsunda bu evrenın kendı kendıne olduguna nasıl ınanıyorsun.

,

Insani aciz goren birey (Birey demek ne kadar dogru olur tartisilir) tanim olarak kendisinide aciz goruyor demektir. Bir insan kendisini dis dunyaya karsi aciz goruyorsa, dis dunyayi bilmiyor, korkuyor ve o dunyada kendine bir yer edinemiyor demektir. Bu insanlardan Bilim adami olmaz. Bu insanlar bilgiye, bilime onem gostermez. Bu insanlarin yasama zevki yoktur, bu insanlarin benlikleri yoktur, bu insanlar insan degildir!

Hicbir sey, kendi kendine olusmaz. Kendi kendine olustugunu soyleyen adam gerizekalidir. Evrendeki hersey etkilesim icindedir. Vuku bulan her olay, oncesinde bir etki birakir. Yagmurun yagmasi kendiliginden degildir, belirli doga olaylarinin bir urunudur. Bu ve bunun gibi kendiliginden diye adlandirdiginiz sey, insan varliginin kumesi disinda gelisir. Iste tam burada bir ozne olmadigi icin sizin gibi aptal insanlar "kendiliginden" derler. Iste, insani aciz gorursen, bilimi aciz gorursen, kitap okumazsan, arastirmazsan sana gore hicbirsey "Kendiliginden" (ne demekse) olusmaz. Sana gore herseyi Allah yaratmistir. Nasil yarattiginida aciklamazsin. Ol dedi oldu dersin.

İletinin geçtiği konu: http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=12709

ıkıncı sorum pekı oldukten sonra ne olacagız sıze gore

http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=8

Link to post
Sitelerde Paylaş

gizli üye cevabım sanadır.

evrenın yaratılışı (özet)

İçinde yaşadığımız uçsuz bucaksız evren nasıl var oldu?

Bu evrendeki denge, ahenk ve düzen nasıl ortaya çıktı?

Üzerinde yaşadığımız dünya, nasıl bizim yaşamımız için bu denli uygun bir barınak olabildi?

İşte bu sorular, tarihin başından bu yana insanların ilgisini çekmiştir. Akıl ve sağduyu ile bu soruları inceleyen bilim adamlarının ya da düşünürlerin vardıkları sonuç ise hep şu olmuştur: Evrendeki bu düzen ve tasarım, tüm evrene hakim olan üstün bir Yaratıcı'nın varlığının ispatıdır.

Allah bir ayetinde insanı bu gerçek üzerinde düşünmeye şöyle çağırmaktadır:

Yaratmak bakımından siz mi daha güçsünüz yoksa gök mü? Onu bina etti. Boyunu yükseltti, ona belli bir düzen verdi.Gecesini kararttı, kuşluğunu açığa-çıkardı. Bundan sonra yeryüzünü serip döşedi. (Naziat Suresi, 27-30)

Yine Kuran'da bildirildiğine göre, insan, evrendeki tüm sistem ve dengelerin kendisi için Allah tarafından yaratıldığını fark etmeli, bu gerçek üzerinde düşünmeli ve ders almalıdır:

Geceyi, gündüzü, Güneş'i ve Ay'ı sizin emrinize verdi; yıldızlar da O'nun emriyle emre hazır kılınmıştır. Şüphesiz bunda, aklını kullanabilen bir topluluk için ayetler vardır. (Nahl Suresi, 12)

(Allah) Geceyi gündüze bağlayıp-katar, gündüzü de geceye bağlayıp-katar; Güneş'i ve Ay'ı emre amade kılmıştır, her biri adı konulmuş bir süreye kadar akıp gitmektedir. İşte bunları (yaratıp düzene koyan) Allah sizin Rabbiniz'dir; mülk O'nundur. O'ndan başka taptıklarınız ise, 'bir çekirdeğin incecik zarına' bile malik olamazlar. (Fatır Suresi, 13)

Öncelikle evrenin "yok" iken "var" hale geldiği, Kuran'da şöyle haber verilir:

O (Allah) gökleri ve yeri bir örnek edinmeksizin yaratandır. (Enam Suresi, 101)

O inkar edenler görmüyorlar mı ki (başlangıçta) göklerle yer birbiriyle bitişikken, Biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı? (Enbiya Suresi, 30)

Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz Biz, (onu) genişleticiyiz. (Zariyat Suresi, 47)

Link to post
Sitelerde Paylaş
gizli üye cevabım sanadır.

Bu senin cevabın değil. Bu, Hatun Yahya'dan araklama bir yazıdır. Ben bu kişilerin iddalarına cevap vermekle uğraşmıyorum. Onun için bana kopyalama yazılar değil, kendi fikirlerini getir.

Arakladığın yazı: http://www.harunyahya.org/bilim/hy_evrenin...lisi/Evren.html

Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz Biz, (onu) genişleticiyiz. (Zariyat Suresi, 47)

Bu forumda yenisin. Biraz araştır ve kıvama gel. Bu konu önceden tartışıldı;

"Ves semae beneynaha bi eydin ve inna le musiun /Zariyat-47"

Semae: Sema, Gokyuzu

beneynaha: Bina etmek

eyd: El

inna: Biz

le: Cok

musiun: Geniş, genişlik (Sifattir, fiil degil)

Mus kelimesi Vus kokunden turemis. Vus ise, guc, buyukluk, kudret, yukseklik, genislik anlamlarini tasiyor. Musiun'da "muktedir olma, yapabilir olma, gucu yetebilir olma, buyutebilir olma,yukseltebilir olma, genisletebilir olma" ozelligini kazanmis vus'dur.

Ayet diyor ki;

"Semayı ellerimizle bina ettik. Suphesiz dahada genisini, yuksegini yapmaya muktediriz (Gucumuz yeter)" diyor.

Yani sizin dediginiz seyin tam tersi. Birsey yaptigi yok, sadece dahada iyisini kurarim binanin diyor, dahada yukseltirim diyor. Bina etmek ne demektir? Direkleri dikerek yukseltirsin. Fakat bizim hikayemizde direkler yok! Onun icin direksiz yukseliyor. Adam diyor ki acik acik: "Bak ne kadar yuksek bina yaptik? Dahada buyugunu yapariz" diyor. Kayda deger hicbirsey yok.

Dahada aydinlanmak icin "bina etmekle" ilgili ayetler;

79/27- O (Rabb) ki yeri sizin için bir döşek, göğü de bir bina yaptı. Gökten su indirdi, onunla size rızık olarak çeşitli ürünler çıkardı. Öyleyse siz de, bile bile, Allah'a eşler koşmayın.

13/2- Allah O'dur ki, gökleri direksiz yükseltti, onu görüyorsunuz, sonra arş üzerine istiva etti, güneşi ve ayı emrine boyun eğdirdi. Her biri belli bir vakte kadar akar gider. Bütün işleri O yönetiyor. Âyetleri O açıklıyor ki, Rabbinizin huzuruna çıkacağınızı iyi bilesiniz.

88/18- Göğe bakmıyorlar mı, nasıl yükseltilmiş?

55/7- Göğü yükseltti ve mizanı koydu.

Bakin burada gogun yukseltilmesinden, bina edilmesinden bahsediyor. Direksiz olarak yukselmistir gok yani. Gidin disariya bakin, gok yuksek mi degil mi? Yuksek... Ama etrafta direk yok! O zaman neymis? Gok direksiz olarak yukseltilmis ve bina edilmis! Bina etmek neydi? temeli atip katlari tek tek cikmak! Bu katlarda 7 tane... Yedi kat gok. Iste bu ayetin anlami kuranda gizli. Adam diyor iste size anlamiyorsunuz, bak ne kadar guzel yukselttik, bina etttik; "dahada genisini yapariz, buna gucumuz yeter!" diyor.

Hala aklinizi kullanmayacak misiniz? Bu ayeti boyle evirip cevirenler cehennemde cayir cayir yanacak!

Dediğim gibi, kendi fikirlerini öne sür ve forumu iyice gez. Sonra konuşuruz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Sorularıma cevap bulamadım.İyi yaşayıp ölenle,sürünerek ölen arasındaki eşitsizlik ne olacak? Sana işkence yapsam,sonrasında çok istediğin bir şeyi ödül olarak sana versem,bu yaptığımı affettirir mi?

Hz.Muhammedde cok işkence cekmiştir unutmayalım...

İyi yasayıp ölen bir kişi insanların haklarını çigneyerek menfaatleri için yaşayıp rahat bir yaşam sürmüşse elbetteki bunun bedeli dünyadaki sıkıntıların sıkıntı sayılmayacagı kadar büyük işkenceyi kendisi görecektir hemde fazlasıyla...

Bana işkenceyi sen yapsan bana tekrar ödül versen bu işkenceyi senin verdigin ödül unutturmaz ama Allahın verdigi ödlü herzaman cok büyüktür dünyadaki sıkıntıları unutturacak güzelliktedir ve insan dünyadaki hali için Allahına şükredecektir bu güzelliklere ulastıgı için...İŞkenceyi yapanın Allah oldugunu söylüyorsan yanılıyosun çünkü Allahın işkencesi farklıdır agır bir azaptır ama insanlara karsı sabretmek güzelliklere ulascagı günü unutmamak ve rabbine tümzorluklara karsı isyan etmemek elbetteki ödül kazandırcaktır dünyada ulasamadıgı haklarına ahirette milyonlarca kat fazlasıyla ulasacaktır her cekilen sıkıntı elbet unutulur gider önemli olan sabırdır

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sorum; iyi bir hayat sürmüş İYİ bir adamla,sürünerek ölen yine İYİ bir adamın arasındaki eşitsizliğin ödülle giderilebileceğimidir.Sen bana muhammed sıkıntı çekmiştir diyorsun.

tarihinde metaphor tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

iyi bir hayat ne demektir metaphor hayattan ödül aldıgın manasında değilmidir bu yüzden iyi yasadıgın manasında değilmidir i

kötü bir yaşam süren sürünen aclık sefalet hastalıkla pencelesen bir insan bu hayattan ödül almamıstır

yukarda iki şahsı genel olarak karsılastırdıgımızda bir eşitsizlik var demi işte bu eşitsizlik dünyadaki alamadıgı ödülü ahirette fazlasıyla alcagı manasına gelir bize göre ...dünyadaki güzel yasamda bir ödüldür bize göre ahiretteki nede ödül olmasın

Ahiretin varlıgıyla bilinciyle herşeye sabır gösteren bir insan için ahiretteki ödül elbetteki dünyadaki sıkıntılarını cabucak unutturacaktır

Link to post
Sitelerde Paylaş

CraftXrac gerçekten anlamadığın için mi soruyu kaç mesajdır alakasızca cevaplar veriyorsun.Yukardaki yazıda eşitsizliğin nasıl giderildiğine dair bir cevap var da ben mi göremiyorum.Dünyada sefa süren adam ödülünü almış mı oluyor..Bu hayat mıydı onun ödülü?Bitti mi.Diğeri cefa çektiği için ahirette ödül alacak.Bu mu sağlanacak eşitlik?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...