Jump to content

İncil De Kadınları Aşağılamakta Kuran'dan Geri Kalmaz.


Recommended Posts

İncil'i okuyanlar bilir. Çeşitli bölümlerde Bakire Meryem, Mecdelli Meryem, Lazar'ın kızkardeşleri Marta ve Meryem, Suzanna, Elizabeth, vb. birçok kadının adı geçer. Sanırsınız ki adlarını anmaya tenezzül ettiğine göre, kadınlara hoşgörüyle yaklaşıyor. Ne gezer? Buyurun, ilk dönem Hıristiyanlığın asi ve çalışkan mensubu, -havari sayılan- Pavlus'un kadınlar hakkındaki görüşleri:

'Kadınlar toplantılarınızda sessiz kalsın. Konuşmalarına izin yoktur. Kutsal Yasa'nın da belirttiği gibi uysal olsunlar. Öğrenmek istedikleri bir şey varsa, evde kocalarına sorsunlar. Çünkü kadının toplantı sırasında konuşması ayıptır.' (Pavlus'tan Korintlilere Birinci Mektup, 14/34-35)

'Ey kadınlar, Rab'be bağımlı olduğunuz gibi, kocalarınıza bağımlı olun. Çünkü Mesih bedenin kurtarıcısı olarak kilisenin başı olduğu gibi, erkek de kadının başıdır. Kilise Mesih'e bağımlı olduğu gibi, kadınlar da her durumda kocalarına bağımlı olsunlar.' (Pavlus'tan Efeslilere Mektup, 5/22-24)

'Ey kadınlar, Rab'be ait olanlara yaraşır biçimde kocalarınıza bağımlı olun.' (Pavlus'tan Koloselilere Mektup, 3/18)

'Kadınların da saç örgüleriyle, altınlarla, incilerle ya da pahalı giysilerle değil, sade giyimle, edepli ve ölçülü tutumla, Tanrı yolunda yürüdüklerini ileri süren kadınlara yaraşır biçimde, iyi işlerle süslenmelerini isterim. Kadın sükunet ve tam bir uysallık içinde öğrensin. Kadının öğretmesine, erkeğe egemen olmasına izin vermiyorum; sakin olsun. Çünkü önce Adem, sonra Havva yaratıldı; aldatılan da Adem değildi, kadın aldatılıp suç işledi. Ama doğum yapıp kurtulacaktır; yeter ki, sağduyuyla iman, sevgi ve kutsallıkta yaşasın.' (Pavlus'tan Timoteus'a Birinci Mektup, 2/9-15)

tarihinde eyetisen tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

neden se bu eski kitaplarda kadınlara bi aşağılama var. incilde de bu durumu yeni görüyorum ve bu durum beni neden se o kadar da şaşırtmadı.

şimdi kafama takılan soru şu : neden eskiler kadınarı küçük görme gereği görmüş onu anlamadım. güçsüz ve ezilmiş kadınlardan daha çok edinebiliriz ve daha çok genetik materyal yayabiliriz diye bir düşüncemi bilnç altında var. neyse kız değilmişim iyi ki ya diyesim geliyor

Link to post
Sitelerde Paylaş
ee bu ayetlerin neresinde kadını aşşağılıyor ? kadına eşya , tarla diyen incil mi ? dörder beşer alın diyen dövün diyen 2 kadın bir erkeğe denk diyen incil mi?
noldu misyoner efendi kaninami dokundu.terbiyesiz adam boyle irkci niklerle yazilar yaziosun islama ve araplara kin kusuosun.incile sovulunce koruosun.bu sitede yoksa gercek ateiz yokmu tarihinde SeyitAli tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

bu da tevrattan dakika bir,gol bir:

yaratılış kitabından,yasak meyvenin yenilmesinden sonra tanrı böyle konuşuyor:

Yar.3: 16 RAB Tanrı kadına, "Çocuk doğururken sana Çok acı çektireceğim" dedi, "Ağrı çekerek doğum yapacaksın. Kocana istek duyacaksın, Seni o yönetecek."

Yar.3: 17 RAB Tanrı Adem'e, "Karının sözünü dinlediğin ve sana, Meyvesini yeme dediğim ağaçtan yediğin için Toprak senin yüzünden lanetlendi" dedi, "Yaşam boyu emek vermeden yiyecek bulamayacaksın.

Link to post
Sitelerde Paylaş
insanlardan susmasını beklemek en büyük aşağılamalardandır..

din değil mi.. ataerkil toplumlardaki insanların uydurmaları.. ne bekliyorsun..?..

yine de kuran da daha fazla bu aşağılamalar...

üstelik 600 yıl daha geç gelmesine rağmen :)

tamam işte..

hani bu kitaplar birbirni tamamlamıyo mu ?

gelişe gelişe yenileri eklene eklene gelmiyo mu ?

incil neyse beş beter olan kuran amaç birbirini ekleyerek tamamlaması

tanrı bunu istiyo işte demekki

hepsi saçmalık, hepsi..

incil de kuranda kadını mal gören bi wc kağıdından ibaret, tek fark üzerindeki yazıların kutsal sayılması

bilmiyorum bunun farkına ne zaman varacak insanlar...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yeni ahit yine insancıl...eski ahitte neler var...İncil çelişkileri konusundaki tartışmayı okuyun oraya eski ahitten bazı seçmeler yolladım kanınız donar...

Link to post
Sitelerde Paylaş
içlerinizden en hayırlınız hanımlarınıza en güzel davrananızdır...

Kim karısına güleryüzle yaklasırsa bir köle azat etmiş kadar sevap alır

kocaya kadını neden dödüğü sorulmaz.

ya ömer yada oğlu rivayet etmşti.

buharide geçer.

gene buhariden,aklımda kaldığı şakliyle:

kadınlar çok sadaka verin,cehennem halkının çoğu kadın olduğunu gördüm.

kocası kadınla yatmak istediğinde kadın bu daveti özürsüz geri çevirirse melekler sabaha kadar kadına lanet ederler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...