Jump to content

HRİSTİYAN DİN DEVLETİ OLUYORUZ


Recommended Posts

türbanı öyle bir gündeme girdiki Vakıflar Yasasından kimsenin haberi yok AKP meclisten geçiridi cumhurbaşkanı hemen onayladı Ahmet Necdet SEZER'İ bu yasayı veto etmişti Şeriatçı yobaz köpekler hala adamın kıymetini bilmediler

Yani nedir bu Vakıflar Yasası avrupandan yunanistan papazlar gelip burdan mülk alıp dernek kurubilcek hatta yardım toplayabilecekler

Diledikleri gibi mal edinebilecekler

Vakıflar Yasası’nın vetolu 12. maddesi Genel Kurul’da dünkü görüşmelerde kabul edildi. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Meclise iade ettiği maddeler arasında bulunan 12. maddeyle vakıfların mal edinmeleri kolaylaşıyor. Muhalefet partilerinin peşpeşe verdikleri önergeler iktidar partisi AKP tarafından kabul edilmedi. Aynen kabul edilen maddeye göre, Vakıflar; mal edinebilir ve malları üzerinde her türlü tasarrufta bulunabilir. Mazbut vakıflara ait akar mallar ile hakların daha yararlı olanları ile değiştirilmesine, paraya çevrilmesine veya değerlendirilmesinde Meclis yetkili olacak. Mülhak, cemaat, esnaf vakıfları ile yeni vakıflara, başlangıçta özgülenen mal ve haklar, vakıf yönetiminin başvurusu üzerine, haklı kılan sebepler varsa, Denetim Makamının görüşü alınarak mahkeme kararı ile sonradan iktisap ettikleri mal ve hakları ise bağımsız ekspertiz kuruluşlarınca düzenlenecek rapora dayalı olarak vakıf yetkili organının kararı ile daha yararlı olanları ile değiştirilebilir veya paraya çevrilebilir. Görüşmelere vetolu 16. madde üzerinden devam ediyor.

1201818804.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş
Neden duymayalım?????????Onlar ezan sesini dinlemek zorunda kalıyorlar...

Eğer din diyorsak; özgürlükler ve tanıtım eşit olmalı.

Bizim de burda Kulaklarimiz onlarin Canlariyla Canliyor.Uykumuzdan oluyoruz cogu kez.CAN da CAN Mübarekler 4 Kileseden birden 10 dakika boyunca caliyorlar.Pazar günü saat 10 a 10 kala.Birde 11 de..

Birsi ölürse Can,Vaftiz olursa can,her yarimsasata ve 1 saata bir can.Saat 12 de 12 kere Vurur Can .Diger saatlerde ,Saat kacsa o kadar.CAN DA CAN.

E bizim kafamaiz Kazan oluyorda.Ginede hos görüyoruz

Hiristolar burda Almanya"da .Ezan okuturmuyorlar,Minarelerden. YASAK

Bir yerde Cami yapacak olursan,bir sürü engel koyuyorlar.

Sehir disinda olcak mis.Minaresi su Metreyi gecmiyecekmis vede Minareden ezan okumak yasak.

Niye millet rahatsiz olmasin diye.

SAYGILAR.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu olay Türkiye'nin en önemli gündemi olamaz. Global bir atılımdır.

Türbanın ise çok daha farklı sonuçları olacak. 80 li yıllardan beri, toplum üzerinde itinayla işlenen bu nakış; sırf AKP bu geçireceği yasayı saklasın diyemi yapıldı?

Komik olmayın. Vakıflar yasasının, türban konusu yanında zerre kadar önemi yok.. Yer, mal, mülk edineceklermiş. Toplum islamlaşmaya öyle bir hızla kayıyor ki; toplumun %30 u hristiyan olsa dahi bu durumu durduramaz..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bu olay Türkiye'nin en önemli gündemi olamaz. Global bir atılımdır.

Türbanın ise çok daha farklı sonuçları olacak. 80 li yıllardan beri, toplum üzerinde itinayla işlenen bu nakış; sırf AKP bu geçireceği yasayı saklasın diyemi yapıldı?

Komik olmayın. Vakıflar yasasının, türban konusu yanında zerre kadar önemi yok.. Yer, mal, mülk edineceklermiş. Toplum islamlaşmaya öyle bir hızla kayıyor ki; toplumun %30 u hristiyan olsa dahi bu durumu durduramaz..

öncelikle bugüne kadar yasaların nasıl geçirildiğine bakarsan görürsün.

burda sorun toplumun yüzde 30 unun hıristo olması değil Lozanın delinerek devlet içinde devlet kurulmasıdır.

belki Türk insanıda bir gün düşünmeyi öğrenecektir diye umut ediyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Türklerin avrupada mülk edinebilmesi ve camiler açabilmesine bir şey demiyorsunuz da, neden buna söz ediyorsunuz?

avrupadaki azınlık hakları ile bilginiz varsa veya uygulamalarını detaylı biliyorsanız yazabilirsiniz.

mesela yunanistandaki ve bulgaristandaki Türklerin durumunu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Neden duymayalım?????????Onlar ezan sesini dinlemek zorunda kalıyorlar...

Eğer din diyorsak; özgürlükler ve tanıtım eşit olmalı.

Ne can sesi ne de ezan sesi duymak istemiyorum. Bu sesler benim ozgurluklerimin cignenmesidir.

Ibadet etsinler, dinlerini yaysinlar...ne halleri varsa gorsunler...yeter ki gozume gozukmesinler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Neden duymayalım?????????Onlar ezan sesini dinlemek zorunda kalıyorlar...

Eğer din diyorsak; özgürlükler ve tanıtım eşit olmalı.

Avrupa´da ezan sesine izin veriliyor mu? Ornegin Belcika´da ezan okunmuyor ama evimin 30 metre ilerisindeki kiliseden sabahtan aksama kadar can sesleri yukseliyor, hatta bazi zamanlarda bu seslerin 15-20 dakika surdugu bile oluyor. Ornegin pazar ayini oncesi....
Link to post
Sitelerde Paylaş

Gül’e Soros uyarısı

Hazırladıkları bir raporu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderen Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, TBMM gündemine yeniden gelen Vakıflar Yasa Tasarısı’nın Lozan’ı delen düzenlemeler içerdiğine dikkat çekti. Aygün, “Sevr ile alınamayanlar alınacak” uyarısı yaptı.

Yabancıyla nasıl başedeceksiniz?

Tasarıyla mal edinimine kolaylık getirildiğini hatırlatan Aygün, “Bu tasarı yasalaşınca Soros Vakıfları gelip arsa alırsa, Türkiye’den hangi vakıf ekonomik açıdan Soros vakıflarıyla boy ölçüşebilir” diye sordu

ATO, Vakıflar Yasası raporu hazırlayarak Cumhurbaşkanı Gül'ü böyle uyardı:

Soros vakıfları ülkeyi talan eder

Vakıflar Yasası’nın Lozan Anlaşması’nı delen düzenlemeler içerdiği ifade edilen raporda,

“Böyle tavizler Sevr’de bile yok” denildi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, TBMM gündemine yeniden gelen Vakıflar Yasa Tasarısı’na ilişkin endişelerini içeren bir raporu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderdi. Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, Vakıflar Yasa Tasarısı’nın, Türkiye’deki vakıfların sorunlarına çözüm üretmek yerine, Türkiye’nin başına yeni sorunlar açacağını belirtti. Aygün, azınlık vakıfları konusunun AB ilerleme raporlarına da girdiğini hatırlatarak, Türkiye’ye gelince AB’nin şart koştuğunu, ancak, Yunanistan’a kimsenin bir şey söylemediğini, Batı Trakya’da Türk vakıflarını Yunan hükümetinin tayin ettiği kayyumların idare ettiğini söyledi.

Haksızlık yapılıyor

AB ülkelerinde azınlık hakkının bireysel haklar kapsamında değerlendirilirken, Türkiye’nin bu tasarıyla, cemaat vakıflarına AB ülkelerinde tanınan azınlık haklarının ötesinde kollektif haklar tanıdığını kaydeden Aygün, uygulama konusunda kanunda yer alan “mütekabiliyet” ilkesinin Lozan’da yer alan bir ilke olduğunu belirtti. Aygün, Yunanistan’daki Müslüman Türk cemaatine yapılan haksızlıkların bu yasa hükmüyle giderileceğini düşünmenin yanlış olduğunu söyledi.

Sınırlar belirlenmiştir

Tasarının, vakıflara uluslararası faaliyet ve işbirliğinde bulunma, yurt dışında şube ve temsilcilik açma, üst kuruluş oluşturma ve yurt dışında oluşturulan kuruluşlara üye olma hakkı verdiğini de hatırlatan Aygün, “Tasarıyla mal edinimine de kolaylık getiriliyor. Bu tasarı yasalaşırsa Soros Vakıfları gelip Türkiye’den arsa alır da, (mütekabiliyet var, biz de alırız) mı diyeceksiniz. Türkiye’den hangi vakıf ekonomik açıdan Soros vakıflarıyla boy ölçüşebilir” dedi.

Lozan’a aykırı

Aygün, tasarının Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine, Lozan Barış Antlaşması’na ve Anayasa’nın “Kanun Önünde Eşitlik” başlıklı 10. maddesine aykırı hükümler içerdiğine de dikkat çekti. “Vakıflar Yasa Tasarısı” nın Sevr ile alınamayanları, yasal zeminde vermeyi kolaylaştıracağını belirten Aygün, tasarıyla Vakıflar Meclisi’nin oluşumunda da değişikliğe gidilerek vakıflardan temsilcilerin yer almasının öngörüldüğünü, Fener Rum Papazı Bartholomeos’un bile Vakıflar Meclisi’ne seçilmesine olanak sağlandığını

kaydetti.

Yasal sorunlar çıkacak

“Cemaat vakıflarına verilmesi öngörülen Taşınmazların sayısı ve niteliği bilinmiyor” denilen raporda, “ Vasiyet edilmiş veya bağışlanmış olup da halen bağışlayan veya vasiyet

edenler adına kayıtlı taşınmazlar için getirilen yasal düzenleme uygulamada hukuki sorunlara sebep olacak tır” denilerek yasal sorunların yaşanacağına dikkat çekildi.

Tasarıda tehlikeli maddeler var

Vakıflar Kanun Tasarısı’nın maddeler halinde değerlendirilmesini içeren raporda özetle, şu ifadelere yer verildi:

Mütekabiliyet: Kanunun uygulanmasında milletlerarası mütekabiliyet ilkesi saklıdır denilmektedir. Mütekabiliyet konusunun başlangıç noktası Lozan Antlaşmasıdır. Lozan Anlaşmasının 45. maddesinde, “Türkiye’nin Müslüman olmayan azınlıklarına tanımış olduğu haklar, Yunanistan tarafından kendiülkesinde bulunan Müslüman azınlık için de tanınmıştır” denilmektedir.

Yönetici olacaklar:

Yabancılar, yeni vakıfların yanında cemaat vakıflarında da yönetici olabilecekler. Bu ise cemaati kalmamış bazı cemaat vakıflarının yurt dışından gelecek olan gayrimüslim yabancılarca yönetilmesini gündeme getirecek ve kapanma tehlikesiyle yüz yüze kalmış vakıfların da

tekrar canlandırılması anlamına gelecek.

Amaçları belirsiz: Tasarı nın 14. maddesiyle, yeni vakıfların dışında kalan, mazbut, mülhak, cemaat ve esnafa mahsus vakıfların, vakıf yönetiminin teklifi üzerine vakfiyelerindeki şartlarını değiştirmeye vakıflar meclisi yetkili kılınıyor.

Taşınmaz tahsisi: Tasarının 16. maddesinde “Cemaat vakıflarına ait, kısmen veya tamamen hayrat olarak kullanılmayan taşınmazlar, vakıf yönetiminin talebi halinde Meclis kararıyla, aynı cemaate ait başka bir vakfa tahsis edilebilir veya vakfın akarına dönüştürülebilir” hükmü yer almaktadır. Bu madde, cemaatsiz kalan vakıfların mal varlıklarının benzer amaçlı bir başka cemaat vakfına devredilmesiyle belirli bir dini temsil eden cemaatlerin yasayla güçlendirilmesi anlamına gelmektedir.

Ruhban Okulu’na zemin oluşturuluyor

ATO’nun raporuna göre, tasarıdaki aykırı uygulamalara şu şekilde vurgu yapıldı: Tasarı, vakıflara uluslararası faaliyet ve işbirliğinde bulunma, yurt dışında şube ve temsilcilik açma, üst kuruluş oluşturma ve yurt dışında oluşturulan kuruluşlara üye olma hakkı verirken, yurt içi ve dışından ayni ve nakdi bağış ve yardım alma imkanı da tanıyor.

Malların değiştirilmesi : Halihazırda, yabancı vakıflar Türkiye’de faaliyette bulunsalar bile taşınmaz mal edinemezler ve lehlerine sınırlı ayni hak tesis edilemez. Tapu Kanunu yabancı uyruklu gerçek kişilerin, Türkiye’de edinecekleri taşınmaz malın miktarını 2,5 hektar ile sınırlamışken (Bakanlar Kurulu Kararı ile 30 hektar), söz konusu tasarıyla taşınmaz mal edinimi sınırsız hale gelecek.

Üyesi sayısı artıyor : 15 üyeden genel müdür, üç genel müdür yardımcısı ve I. Hukuk Müşaviri olmak üzere beşi dışında kalan beş üyenin Başbakanın teklifi üzerine ortak kararname ile atanacağı belirtiliyor. Beş üyenin de direkt olarak Başbakan tarafından atanması ve neticede siyasi karar gereği olarak atananlarının çoğunluğu oluşturduğu dikkate alındığında, meclis üyeleri ve bu üyelerin her türlü kararlarının, siyasi iktidarın başı olan Başbakanın inisiyatifine girmesi sonucunu doğuracak ve siyasileştirecektir.

Ruhban Okulunun önü açılıyor: Vakıflar Kanunu Tasarısı ile Cemaat Vakıflarının hukuki statüsü bu vakıfların tamamiyle lehine olmak üzere değiştirilmektedir.

* Cemaat vakıflarına vergi Muafiyeti tanınabilecek

* Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde tazminat davaları gündeme gelecek.

* Atatürk Döneminde cemaat vakıflarınca verilen beyannameler esas alınmıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...