Jump to content

DNA veya RNA İLK NASIL OLUŞTU


Recommended Posts

  • İleti 146
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

anibal yazdı:

>>> atomun cekirdegi toplu igne bası kadar olsaydı,elektronlarla cekirdegin arasıdaki mesafede buradan fransa kadar olurdu.bu boslugun nedeni nedir acaba?

 

Zira, elektronun enerjisi ve onu protona çeken EMK belldir. Bu ikisinin dengede olduğu nokta, elektron zarfı diye anılır. Ama bu sadece atomun bohr modeli için geçerlidir. Bir protonu bir topluiğne başı vs. diyemezsin. Bu ölçekte, ne boşluk vardır, nede madde. Proton vs. boyutları belirsiz elemanlardır. Senin uzaklık vs. dediğin olgular, atom altı dünyası için geçerli değildir. Mesele elektron işte. Artık o protonun etrafında dönüp duran bir parçacık değil, git biraz schrodinger oku, atomik orbital nedir bir öğren.. 1900 yılından kalmış lafları bir türlü aşamadınız.

 

>>> yada eskiden beynimizin sadece %10'nu kulllandıgımızı sanıyorduk,sonra bu sanılgı uf oldu?neden acaba?

 

Bunu sananlar, evrim teorisini anlamamış, dolayısılya doğayı anlamamış bazı malum kişilerdi zaten. İnsan evrimle ortaya çıktığına göre, %10'u kullanılacak bir beynin ortaya çıkması nasıl mümkün olabilir evrim yoluyla? Evrim teorisi bunun olmayacağını söyler, kullanılmıyorsa, aksine körelir der. Ama evrimi inkar eden veya bilmeyen avareler işte böyle laflar ederler. Sizde gene 1900 yıllarında kalmış biçareler aynı yerde sayıklarsınız haliyle..

 

>>> yada yeryuzundeki toplam suların sadece %3 dongusel bir değişim icindedir,acaba bu neden?o kadar su varken?

 

Yeryüzündeki suların tamamı su çevrimi içindedir. Senin meselen, bu çevrimi bilmiyor olmandır. Şu an bakarsan yağmur olan yağan suyun toplam suyun binde biri olduğunu görürsün. Ama bunun böyle olması, Antartika'daki 100 bin yıllık buzun, oraya 100 bin yıl önce yağan karla, bu döngü içinde geldiği ve bir müddet (bin, 50 bin, bir milyon yıl vs. her neyse..) sonra gene bu döngünün parçası olarak buharlaşacağı gerçeğini değiştirmez.

Soruların sadece, cehaletini ayan etmiş sevgili arkadaşım. Ama hala bir cevabın yok..

 

anibal,henuz kesinlik kazanmamıs olaylar icin verilebilecek en guzel cevap "bilmiyorum"dur.

ama sen herzamanki cokbilmisligin ve karsındaki kucumser davranıslarınla iskembeden atmaya devam ediyorsun.

önkabullerle ne insan ne bilim yol alamaz.ongorulerle alır.

 

budist bir arkadasım,bazı insanlarla kesinlikle tartısmam.bir sonuc cıkmayacagını bilirim derdi.

ben once onu dinler ve nasıl bir egitim ve yasam programı olduguna bakarım derdi.

sen kendi programının farkına varıp,bu programına aykırı bir davranısta bulunabilirmisin?

ben kendimin farkında olarak ateizme acıgım.sence,sen programının dısına cıkarak,teizme acık olabilirmisin?sanıyorum hayır.

 

oyle bir saplanmıssın ki,kendi hayal dunyanda cebesllesip duruyorsun.ama sana kızmıyorum,dindar olsun olmasın bircok insan seninle aynı durumda.

sana bir ogut,cevapları ararken,onkabullerden ve onyargılardan uzak dur.onkabullere sahip oldugun surece,hacı'nın bahsettigi kölelerden farkın kalmaz.

yanılmıyorsam ögretmendin.yada ona benzer bir sey.

bilimin yaptıgı en buyuk hata,bilmedigini uydurmak olmustur.bilim kendi sozlugune "bilmiyorum" u eklese hic fena olmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Demagoji yapmayı keste bercenay, dişe dokunacak bir laf söyle.. Kendi önyargıların tavan yapmış haldeyken çıkmış hala boyuna sayıklıyorsun. Evet, senin yerinde olsam, benimle tartışmazdım, zira sen kadar cahil ve kendini bir halt biliyor sana biri olsaydım, hiç kimseyle tartışmazdım..

Link to post
Sitelerde Paylaş

>>> Katılıyorum ama ben hiç değişmemiştir diyemiyorsam sende kedinlikle değişmiştir diyemezsin...

 

Sen öyle demiyorsun birader. Sen, mesela coelecanth 200 Milyon yıldır değişmemiş diyorsun. Bende nerden biliyorsun diyorum. Sende bu defa "yok, ben bilmiyorum da, ama sende değiştiğini bilmiyorsun valla" diye kıvırma operasyonuna giriyosrun. Bir Tüdanya vardı, sen kadar kıvıramazdı valla, amma dansözler kraliçesi denirdi..

 

Kendi adına konuş. Ben onların fizyolojik olarak bol bol değiştiklerini biliyorum. O coelecanthların tatlı suda yaşarken, şimdikileri tuzlu suda yaşadığını bildiğim gibi. Mesela büyük beyaz köpek balıklarının dev megalodonlardan evrimleşmiş ve bunun daha 8 milyon yıl önce olmuş olduğunu biliyorum. Daha senin o küçük beyninin bilmediği çok şeyi biliyorum, merak etme.. Bak mesela ne diyorsun, Beyinsiz tek hücreli, iyi bak:

2- 3600 milyon yılda evrimleşip köpekbalığı haline gelmesini neden görmüyorsun?

 

>>> Onu sen işkembenden sallıyorsun... Hele hele Kambriyen öncesi canlılar ile kambriyen sonrası canlılar arasında hiç bir bağ yoktur...Çünki fosil kaydı yoktur...

 

Buyur işte, cahil olunca böyle zırvalarsın bol bol.. Fosil kaydı yoksa, onların 150 Milyon yıl dan beri değişmediğini nerden biliyorsun, nerenden uyduruyorsun? Kambriyenden evveline ait fosil kaydı olmadığını sananda sensin..

 

http://www.nature.com/nature/journal/v334/...s/334424a0.html

 

Otur şunu okuda, kambriyen evveli fosiller nasıl günümüze geliyormuş bir öğren.. Elbette kambriyen ile birlikte fosil sayısı artacak, çünkü canlılar kabuk yapmayı öğrenecek. Peki kambriyen döneminden bir memeli fosili neden yoktur? Bir omurgalı fosili neden yoktur, buyur bir cevap verde görelim bakalım..

 

>>> Siz (evrimciler) hiç bir fosil kaydı ya da başka bir şey olmadığı halde köpekbalığı 3600 milyon yılda o hale gelmiştir! şeklinde hiç bir mesnedi olmayan işkembeden sallama bir ifade kullanabiliyorsunuz?

 

Peki sen neye istianden köpekbalığı 150 Milyon yıldan beri değişmemiş diyorsun o halde? Biraz ne laf ettiğini bir düşün önce. Köpekbalıklaırn 400 Milyon yıl önce kemikli balıklardan ayrıldığını biliyoruz. Ve ilk köpek balıklarının da 250 milyon yıl önce ortaya çıktığını. Son köpekbalıklarının ise 3.5 Milyon yıl önce ortaya çıktığını. Yani, sen sadece uyduruyorsun, başka da bir şeyin yok. Ve bize köpekbalıklarının evrimini gösteren yeterince fosilde var, hiç merak etme..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

nükleik asitlerin hidrojen bağlarıyla birbirine bağlanmasıyla..daha geniş bilgi için ali demirsoy-canlılık ve evrim kitabiına bakın

nükleik asitlerde azotlu bileşiklerin türevleridir

dnalar rna larda oluşmuştur..ilk rna lar ise nükleik asitlerin ynyana gelip bileşik yapmsıyla oluştu

tarihinde Thor tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 13 years later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...