Jump to content

TTNET TARAFINDAN SANSÜRLENEN SİTELER


Recommended Posts

Telekomun son günlerde keyfi denilebilecek kararlar neticesinde bazı sitelere erişimi engellediği sanırım sizlerinde dikkatini çekmiştir. Bu engelleme kimi zaman mahkeme kararı ile yapıldığı gibi, kimi zamanda "siteye ulaşımın engellenmesi gizlice" yapılmaktadır. Herhangi bir hata yada uyarı mesajı görmeden, sadece standart "bağlanmaya çalıştığınız web sitesi görüntülenemiyor" mesajını alır ve şüphelenmezsiniz bile. Bu ve benzeri sorunlarınızı çözebilecek program hakkında detaylı açıklama verilmiştir, kurulumu ve konfigürasyonu çok kolaydır.

Aşağıdaki yazı, http://www.divxplanet.com adresinde yayınlanmış orjinal yazının kopyasıdır.

TTNET Tarafından Sansürlenen, Bloklanan, Engelenen Sitelere Erişim...

Merhabalar,

Sizlere DNS (Domain Name Server), Türkçe adıyla Alan Adı Sunucusu, Alan İsimlendirme Sistemlerinden bahsetmek istiyoruz. Nereden çıktı bu dediğinizi duyar gibiyiz. Mesleği, hobisi veya ilgi alanı web servisleri olmayan arkadaşlar için hiç de ilgi çekici veya bilinmesi gereken bir şey değil. Zaten çok da sıkıcı bir konu. Ögrenilmesi bir tarafa anlatmasi bile pek zevkli degil.

Zaten amacımız teknik bilgilerle sizi boğmak değil. Hatta teknik bir şeyler de anlatmayacağız. Anlattıklarımızın içerisinde hatalı şeyler bile olacak. Bu yüzden konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlardan özürlerimizi de peşinen dileyelim.

Bu DNS denen şeytan icadı sistem sayesinde akılda kalması güç ip adreslerini ezberlemek zorunda kalmıyoruz. Aklımızda tutmamız gereken, sadece gitmek istediğimiz sitenin alan adı. Biz sitenin ismini, internet gezginimize yazıp sayfanın açılmasını bekliyoruz. Arkada ne olup bittiği bizi ilgilendirmiyor.

Ama bu aralar arka planda olup bitenler bizleri de ilgilendirmeye başladı.

Bu alan adı sistemini, muhtarlıklara, telefon defterine benzetebiliriz. Tüm telefon defterini ezberlememize veya muhtarlıklarda ne kadar kayıt varsa bilmemize gerek yoktur. Lazım olduğunda gider sorar, adresi öğreniriz. Bizim yerimize tüm bu kayıtları tutan, organize eden kişiler, kurumlar vardır. Onların görevi sadece bu işi layığıyla yapmaktır. İşte bu muhtarlık işini internette DNS sunucuları üstlenmiş durumda. Tüm interneti alan adlarına ayırıp merkezi muhtarlıklar ve ona bağlı bölgesel muhtarlıklar, onlara da bağlı ucu mahalle muhtarlıklarına kadar varan bir muhtarlık zinciri kurulmuş durumda.

Sizin kalkıp merkez muhtarlığa gitmenize gerek yok. Bu sistem sayesinde, mahallenizdeki muhtar amcaya gidip adını soyadını verdiğiniz kişinin adresini öğrenebilirsiniz. Artık adresini bildiğiniz kişiyi de gider ziyaret edersiniz.

Bu noktada, mahalle muhtarının istediğiniz adresi vermek istememesi gibi bir lüksü DNS sisteminde yani internette olamaz. Veya sizi yanıltması da olası değildir. Görevi; istediğiniz adresi size doğru şekilde vermektir. Sorduğunuz adres var olsa bile; böyle bir adres yok veya böyle bir adres var ama size veremem gibi bir yanıtla size geri dönemez. Eğer merkezde bir kayıt varsa bunu size iletmek zorundadır. Bunu sansürleyemez, bloklayamaz.

Ama Muhtarınız kafasına göre iş yapmayı seviyorsa, örümcek kafalıysa veya yetersiz birisiyse size keyfine göre hizmet verecektir. Bu yüzden gitmek istediğiniz adrese ya ulaşamayacak ya da geç ulaşacaksınızdır.

Iste bahsetigimiz bu muhtar örnegine, telekomun dns sunuculari çok da güzel bir örnektir.

Son dönem popüler olan, site engelleme, sansürleme, bloklama, banlama, artık adını nasıl anmak istiyorsanız anın, bunun bir sonucudur. Kaydı ROOT DNS SERVER'lar da olan domainlere erişime keyfi bir şekilde engellemek sadece Türklere özgü bir yöntemdir. Madem ortada bir suç varsa ve keyfi hareket edilmiyorsa yansız ve tarafsız ortamlarda davanızı açınız ve o sitenin kaydını tamamen internetten sildiriniz. Elbette bunu yapmak olasıdır. Ama yapabilmek için sağlam delillerle gitmeniz gerekir. Kafanıza göre savcılık veya mahkeme kararını 1 günde çıkartamazsınız. Bu işler sadece Türkiye'de olur.

Peki biz Türk insanı bu muameleye maruz kalmaya mecbur muyuz? Hangi siteye erişip erişemeyeceğimize, TTNET veya ISS'miz mi (servis sağlayıcımız) karar verebilir? Bizler internette özgür olamaz mıyız?

Elbette hayır. Her problemin bir çözümü olacağı gibi bununda bir çözümü mevcut. Birinci çözüm internet muhtarınızı değiştirirsiniz. Yasakçı DNS sunucuları yerine, düzgün çalışan DNS sunucularını kullanabilirsiniz.

Yada;

Madem muhtarınız yetersiz ve keyfi çalışıyor. O zaman kendi muhtarımız kendimiz oluruz. Aradan mahalli ve bölgesel muhtarlıkları çıkartır direk Merkeze bağlı çalışırız. Böylece de hem özgür oluruz hem de istediğimiz adresleri hızlıca bulur interneti daha hızlı dolaşırız.

Bu alan adı sunucusu dediğimiz zımbırtıyı sadece kendimize ait olacak şekilde çalıştırabiliyoruz. Basit bir yazılımla kişisel bilgisayarımız kendi dnslerini kendisi çözüyor.

Programın adı; TreeWalk DNS

Web sitesi: http://treewalkdns.com

Program indirme kısmı: http://ntcanuck.com/downloads.htm

Windows 2000, XP, 2003 için direk indirme linki: http://ntcanuck.com/download/051111twdns.zip

Windows 2000, XP, 2003 için yansı 1: http://treewalk.net/X_f5s33-QlPr7/051111twdns.zip

Windows 2000, XP, 2003 için yansı 2: http://confetch.com/download/051111twdns.zip

Windows 95, 98, ME İşletim sistemleri için direk indirme linki: http://ntcanuck.com/download/BIND-LE.exe

Windows 95, 98, ME İşletim sistemleri için yansı 1: http://treewalk.net/X_f5s33-QlPr7/BIND-LE.exe

Gelelim Win XP için kurulumuna;

Kurulum çok basit ama genede kurmadan önce adımları görmek isteyebileceğinizi düşündüm.

051111twdns.zip (1,19 MB (1.248.367 bayt)) hardiskimize indirdiğimizde Zip'li olduğunu görüyoruz. Zip'i açıp içerisinden TreeWalk.exe'yi uygun bir klasöre çıkaralım. Ardından TreeWalk.exe çift tıkladığımızda bizi aşağıdaki hoşgeldiniz penceresi karşılıyor.

post-7-1144799929.jpg

Kurulumun düzgün olması için TreeWalk bizi Antivirus ve Firewall programlarımızı disable etmemiz için uyarıyor. İsteneni yapıyoruz. Antivirüs ve firewall yazılımlarımızı kapatıp NEXT sekmesine tıklıyoruz.

post-7-1144800103.jpg

bizi lisans sözleşmesi ekranı karşılıyor. I accept the agreement seçili yapıp sözleşmeyi kabul ederek NEXT sekmesine tıklıyoruz.

post-7-1144800231.jpg

Önümüze yazilimla ilgili teknik açiklamalar ve uyarilar geliyor. Bize yeniden hafizada kullanimda bir yazilim bulunmamasi gerektigini hatirlatiyor. TreeWalk'in Xp ve türevlerinde servis olarak çalisacagini. Dns caching islemini gerçeklestirecegini ögreniyoruz. Kuruluma devam etmek üzere NEXT sekmesini tikliyoruz.

post-7-1144800557.jpg

Tekrar Next ile devam ediyoruz.

post-7-1144800630.jpg

Karşımıza kurulumdan önce son bilgilerin verildiği pencere geliyor. Next ile devam ediyoruz.

post-7-1144800806.jpg

Bu son ekranda kurulumun tamamlandığın, bilgisayarımızın başdan başlatılması gerektiğini görüyoruz.

Eğer bilgisayarımızı yeniden başlatmaya hazırsak Finish'i tıklıyoruz.

Bilgisayarımız reboot oldukdan sonra eğer firewall yazılımı kullanıyorsak, gerekli izinleri vermek durumundayız.

Örnegin Zone Alarm;

post-7-1144801022.jpgpost-7-1144801111.jpg

verdiği bu iki uyarıda, remember this setting (ayarları anımsa) seçeneğini işaretleyip, Allow (izin ver) tıklayıp sorunsuzca çalışmasını sağladık.

Hemen ardından daha önce giremediğimiz siteleri kontrol ettik. Artık hepsi sorunsuzca ve hızlıca geliyorlardı

Yazılım otomatik bir şekilde; yerel ağ bağlantılarımızda TCP/IP ayarlarında dns sunucu ayarımızı 127.0.0.1 yapmış.

Eğer bir problemle karşılaşırsanız mutlaka bu kısmı kontrol edip, dns sunucu olarak kendi bilgisayarınızı işaret eden 127.0.0.1 nolu loopback, localhost denen ip'yi elle giriniz.

post-7-1144801879.jpg

Yazılımı işletim sistemi yüzünden kuramayan üyelerimize, Ulak Net Kök Dns sunucusunu önermek istiyorum.

Böylece sansürcü ve yavaş TTNET DNS sunucularından etkilenmemiş olacaksınız

Girmeniz gereken Ulak Net Kök DNS sunucu adresleri: 193.140.83.251 ve 193.140.83.252

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...
  • İleti 43
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
Bir başka pratik çözüm;

Başlat --> Ayarlar --> (veya denetim masasından) Ağ bağlantıları --> Yerel ağ bağlantısını ters tıklayın --> Özellikleri seçin --> İnternet iletişim kuralları (TCP/IP)yi işaretleyin (işaretliyse işareti kaldırıp tekrar işaretleyin) --> Özellikleri tıklayın --> Alt bölümdeki "aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan"ı işaretleyin --> "Yeğlenen DNS sunucusu" bölümüne 4 2 2 2 yazın --> "Diğer DNS sunucusu" bölümüne 4 2 2 1 yazın, tamam'larla pencereleri kapatarak çıkın...

oguz bu söylediğini yaptım ama olmadı. Örneğin youtube'ye girmeye çalıştım açılmadı yine.

Link to post
Sitelerde Paylaş
oguz bu söylediğini yaptım ama olmadı. Örneğin youtube'ye girmeye çalıştım açılmadı yine.

Youtube'a ulaşamamanız normal, youtube DNS'ten değil, IP'den engelli(onu aşmanın yolu için google'dan Vidalia Bundle diye aratın). http://ateizm.org adresinden ulaşamıyorsanız, DNS değişmemiş demektir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 months later...

nette gezinirken rastladığım yeni bir yöntemi paylaşmak isiyorum arkadaşlar. ben denedim ve gerçekten işe yarıyor. bu vereceğim örnek youtube için geçerli. diğer yasaklı sitelere uygulamak için girmek istediğiniz sitenin ip numarasını aşağıdaki ip ile değişin. tabi adınıda. bu sitenin bilgilerini bilmediğim için yapamadım denemeyi. yetkili arkadaşlar dener ve bilgi verirse faydalı olur die düşünüyorum. sonradan farklı adreslerden paylaşılır bilgiler. buyrun;

Başlattan Çalıştıra tıklayınız ve aşağıdaki satırı olduğu gibi yazıp enter tuşuna basınız.

C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts

Entere bastığınızda Birlikte Aç penceresi çıkacak. Pencereden Not Defterini seçiniz ve açılan Not Defteri penceresinin en alt satırına aşağıdaki satırları yazınız.

208.117.236.70 youtube.com

208.117.236.70 http://www.youtube.com

ve adres çubuğuna http://www.youtube.com yazarak sorunsuz ve hızlı bir şekilde girin

Not: Youtube ip den engeLLendiği zaman bu yöntem çaLısmaz....

eger kaydetmesse ne yapmamız Lazım?

kaydetmesi gerek eger kaydetmiyorsa

önce şu işlemi yapın:

Başlat -> Çalıştır ->

attrib -r -h -s C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts

(Enter)

Daha sonra dosyada istediğiniz değişikliği yapıp kaydettikten sonra bu defa aynı komutu, eksi işaretlerini artı yaparak çalıştırın.

isterseniz :\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts dosyasını bularak birlikte aç yapıp not defteriyle açıp ekleyebilirler videolar açılmayan dsn ayarlarını kontrol edebilir

Not: bazı firefox sürümLerinde bu işLem gecerLi oLmayabiLir...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Richard Dawkins Net forum da bu konu hararetle tartışılıyor. Söven , küfreden işte Türkler budur diyenler çoğunlukta... ancak aşağıya aldığıma benzer post lar da var..

Although it's easy to blame the Islamic government of Turkey for this banning, this nonsense is far more likely to be an example of the quirky Turkish legal system. I'm sure an appeal would overturn this just as easily as it was granted in the first place.

The thing is, is such an appeal warranted? The site is still available via proxies in Turkey as mentioned above. By being banned the issue is getting more attention for Professor Dawkins, his site, and his arguments, and the last thing the Turkish government want right now is too much negative publicity from the international community. They need outside finance (hence the non-fundamentalist yet 'hey we're all Muslims' nature of their administration), so they are unlikely to tolerate bad publicity for the sake of a convicted criminal.

I agree that the current Turkish government is also whacko, but don't worry about that. Once the Turks get bored with them (i.e policies hit trade) out they'll go.

Whilst I am not advocating being passive about this, in all probability this is a situation that could very well blow over in the near future.

G :)

Other Comments by geehigh

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
Önermem o program trojan tarzı birşey taşıyor..
Ben kendim kullanıyorum dostum,sorun yok!

Fakat bir program daha önereceğim,bence bu daha sağlam,girmediği yasaklı site yok gibi..

http://www.dosya.tc/ULTRA_SUR...rar.html

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ben kendim kullanıyorum dostum,sorun yok!

SystemVital.exe onun mahsülü kendisi de bir çeşit spy idi sanırsam..

Köpek balığı simgesi system32 klasörüsü içinde bulunuyor..

Ben uyarımı yapayımda benden çıksın.. ^^

tarihinde TRIUMPH tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
Ben kendim kullanıyorum dostum,sorun yok!

Fakat bir program daha önereceğim,bence bu daha sağlam,girmediği yasaklı site yok gibi..

http://www.dosya.tc/ULTRA_SUR...rar.html

Linki yeniledim

http://www.dosya.tc/antisans_rprogram_soru...ezinin.exe.html

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...
  • 1 month later...

Arkadaşlar k-tunnel v-tunnel anonymouse ve benzerleri gibi proxy siteleriyle uğraşmayın hem çok yavaş oluyor hem de mesela youtube'a girdiğinizde mesaj kutunuzun içeriğini falan göremiyorsunuz video upload edemiyorsunuz...vs program yüklemekle de uğraşmayın içlerinden trojan çıkıyor pek çoğunun.

Bunun yerine şöyle bir şey var kesin çözüm üstelik sadece youtube değil yasaklanan pek çok siteye girmenizi sağlıyor ve uygulaması son derece basit:

http://rapidshare.com/files/139560678/hosts.txt.html

Bu dosyayı indirin.

Daha sonra başlat menüsünden "çalıştır/RUN" kısmına C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts yazın ve notepad/not defterini seçerek dosyayı açın.

ctrl A yaparak hepsini seçin ve silin.

İNDİRDİĞİNİZ dosyayı açın şimdi de, ctrl A yaparak her şeyi seçin ve kopyala deyin (ctrl c). bunları tutup çalıştır komutuyla açtığınız host dosyası içine yapıştırın (Ctrl V) sonra dosya kaydet deyin ve çıkın hepsi bu.

Kısaca system32 deki host dosyasını yukarda indirdiğinizle değiştiriyorsunuz ve nerdeyse bütün sansürlü siteler açılıyor.

tarihinde Anthemoessa tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...