Jump to content

TANRININ VARLIĞINI GEÇTİM VAROLABİLİRLİĞİ BİLE SAVLANAMAZMIŞ


Recommended Posts

Evet, Uyku bir sırdır.. Bilimin keşf edemediği, çözemediği bir sırdır.. Belki bir gün sırrı çözülür ama şuan için Uyku büyük bir sırdır..

:lol: Cehalet kötü şey,herşey sır sizler için.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 84
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Evet, cehalet gerçekten kötü.. Ama cehaletten daha kötü olanı; Cahil olduğunu bilmemektir...

Şekil A Mask.

http://www.hekimce.com/index.php?kiid=655 google da ufak bir aramayla bilimin çözemediği büyük sır olan uyku hakkında birçok bilgi ediniliyor bak.kim cahil?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Astur cuğum...

Ben alim değilim ama bilmediğimi bildiğimi iddia edecek kadar da cahil değilim.. Az buçuk tıp okudum ayrıca bu tip mesleleride araştıran meraklı biriyimdir... Uyku bir sırdır.. Bilim halen daha nasıl uyuduğumuzu ve nasıl uyandığımızı bilmiyor.. Rüya nedir bu konuda kesin bir bilgi yok..

Senin bahsettiğin ve bizlerin şuan bildiği; uykunun özü değildir.. Uyku esnasında fizkselyada beyinsel olarak olanlardır..

İnternette bulabilirsen National G. nin bu konuda kapsamlı bir araştırması var, tavsiye ederim izleyin...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hem şunu diyorsun:

>>> Uyku bir sırdır.. Bilim halen daha nasıl uyuduğumuzu ve nasıl uyandığımızı bilmiyor.. Rüya nedir bu konuda kesin bir bilgi yok..

Hemde şunu:

>>> Ben alim değilim ama bilmediğimi bildiğimi iddia edecek kadar da cahil değilim..

Yani sende utanmaz yalancının tekisin.. Blim uyku hakkında gereken herşeyi en azından senin bahsettiğin şeyleri biliyor. Ama sen sayıklıyorsun, sürekliü uykuda olduğunu bilmiyorsun..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ben Tyler'a bir soru sormak istiyorum. Dini terkeden birisi doğal olarak Tanrıyı terketmiş olmuyor mu? Çünkü Tanrı kavramı sadece dinde var. Dinin dışında hangi Tanrıdan bahsedebiliriz? Eğer dinin dışında bir Tanrı kavramı yine de üretebiliriz diyorsan, bu nasıl oluyor acaba? Bu ben düşündüm oldu demek değil midir?

Dini terkeden birisi için tanımsız bir Tanrı kavramı kalıyor ortada. Bir referansı yok, vahyi yok, belirtisi yok, mantığı yok. Öyleyse bu Tanrı nasıl var oluyor? Hele ki yaratma fiili din dışında nasıl var kabul ediliyor? Yaratma diye bir şey var mı? Maddeye ve canlılara bakıp, hıııımmm bunlar kendi kendine var olmuş olamaz demek mi bizi bir Tanrıya götürüyor? O zaman yine din dairesi içine girmiş olmuyor musun Tyler? İnanan insan zaten bunu söylediği için bir dine inanıyor. İnanmayan bir insan ise bir başka açıklaması olmalı dediği için inanmıyor. Tanrı ve yaratma, kim ne derse desin kabulü halinde bir şekilde din dairesi içine sokar insanı. Çünkü bu iki kavram dinin dışında yoktur zaten.

Hayır Tanrı ve evreni yaratmasını olanaklı olarak kabul etmek için bir dine ihtiyacın yok...tıpkı iki ay önce senin deist olduğun gibi :D

Bilim ne kadar geliştide yada daha önce bilmediğin neyi öğrendinde ''bir tanrı asla olamaz'' diyen bir ateist oldun :D

Tyler ın beynin koridorlarındaki bu muhteşem gezintisine hayran kaldım. Gerçekten çok iyi kovalıyor meseleyi.

Bilim adamları kuantum dünyada elektronları parça yada dalga olarak algılıyor ve gözlemcinin elektronu izlemesi elektronun durumunu değiştiriyor. Parçacık olarak bakarsa parçacık olarak algılıyor. Dalga olarak bakarsa, dalga olarak algılıyor. Parçacık maddesel, dalga enerjisel duruma daha yakın. Şimdi buda mı rüya? Oysaki bilimsel bir çalışma, öyle olduğu halde alın işte size yanılsama. Alın işte algının algılayana göre değişkenliği.

Gelelim fizik kurallarına. Fizik kuralları var. Var ama nasıl var, işliyor ama nedir fizik kurallarını işleten şey. Maddenin kendisi mi fizik kurallarını işletiyor diyeceğiz. Acaba bunu söyleyebilir miyiz? Maddenin kendisi fizik kurallarını işletebilir mi? Eğer fizik kurallarını işleten maddenin kendisi değilse nedir? Bunu bilgisayara Win xp işletim sistemini yüklemeye benzetebilir miyiz? Bilgisayara işletim sistemi yüklemezsek bilgisayar hiç bir işe yaramaz. Maddeye fizik kuralları hükmetmezse, madde durağan kalır yada başka bir şey olur, aslı varsa gider ona döner. Evrendeki atom modelini işleten şey nedir? Atomlar bir modele bağlıdır. Peki bu atomları modelleyen bir şey olması gerekmez mi? Her şey kendiliğinden oluyor çok saçma. Ürettiğimiz teknoloji bize gösteriyor ki, kendiliğinden olan bir şey yok. İlla tasarlamak gerekiyor, yoksa eski insanlar gibi yaşamaya devam ederdik. Ayrıca eğer bilim yapmasaydık fizik kanunlarından da haberimiz olmazdı. Olan bitenin arkasında melekler ve Tanrı var sanırdık. Kötü şeyleri de şeytana yüklemeye devam ederdik. İnsan ilkel bir tarzda yaşarken bile, olup bitenin bu kadarda kendiliğinden olamayacağını kavramış, hayali varlıkların yaptığını düşünmüş. Biz bilim yaptık ve gördük ki hayali varlıklar yok, fizik yasaları var. Ancak fizik yasaları nasıl olurda kendiliğinden anlayışına göre işler? Bu olacak şey değil. Öyleyse fizik kanunlarını bir devreye sokan var. Bu nedir? Bunun adının ne olduğu önemli değil. Akıllı insanlar olarak biliyoruz ki ortada bir düzenleme varsa, onun arkasındada bir düzenleyen aranır. Ateistler diyor ki yok düzenleyen falan. Pes doğrusu, nasıl olmaz ya. Düzenlemenin varlığı düzenleyeni zorunlu kılar. Şimdi oradan anibal atlayıp düzen zenciyi çıkartmasın gene. Ciddi bir şey konuşuyoruz, dalga geçmiyoruz.

Rüya ve hipnozun insanda sebeplerle açıklanamayan fiziksel izler yarattığı doğrudur. Bir çok örneği var, bilinir. Bilinç diye bir şey var. Maddeye sınırlı düzeydede olsa etki ediyor. Ya da düşünce gücü diyelim, öyle olduğuna inanma diyelim. Geçtik Tanrı gibi aşkın ve nerelere uzandığını bilemediğimiz olağanüstü bilinç ötesi bilinci, insanda bile bir bilinç var. Ve açıklayamadığımız fiziksel sonuçları ortaya çıkarabiliyor.

Tanrı yoktur diyerek bu kadar kesin konuşan ateistler, tartışmalarda kaçak konuşarak bilimi bile tiye alıyorlar, sıkışınca küçük çocuklar gibi basit önermelere sığınıyorlar. Oysa ateistlerin tek kalesi bilimdir. Ancak bilim onların tekelindeki öz malları değildir. Herkese açıktır. Sanki kendileri bulmuşlar sadece bilimi. Getirirsin bilimsel bilgileri, bak şöyle bak böyle diye açıklarsın, sıkışınca bilime saygısızlık ederek, getirdiğin bilimsel bilgileri yok sayarak işin içinden sıyrılırlar.

Ayrıca son bir açıklama daha. Yaşadığımız hayat, sürekli tükenen anlarla ilerliyor. Böyle gide gide canlının ölümüne varıyor. Evrende sonunda bir yıkıma ve ölüme ulaşacak. İşte bu bile aslında büyük rüyanın içinde olduğumuzun göstergesidir. Asla kontrol edemiyoruz. Anları hep yitiriyoruz. Geri sarıp düzeltemiyoruz. Ancak geleceğe yönelik yatırım yapabiliyor ve bunuda yine gelecekte kullanabiliyoruz. Yaşanan tarihi kaydediyoruz. Bunu gelecekte bilgi olarak kullanıyoruz. Ama asla o tarihe müdahale edemiyoruz. Geçmiş adına bu acizliğimiz yaşadığımızın büyük bir rüya olduğuna dair çok önemli bir göstergedir. Tıpkı rüyalardaki çaresizliklerimiz gibi, anların elimizden kaçıp gidişi bizim çaresizliğimizdir. Ölümün her an yaklaşması bizim çaresizliğimizdir. Geçmişe dönememiz bizim çaresizliğimizdir. Yaşlanmamız bizim çaresizliğimizdir.

Ateistler sebepsiz sebeplere inanır. Kendi içinde imkansız olan bir düşünce. Sebepli sebep olur, sebepsiz sebep olmaz. Eğer olur diye iddia ediyorsanız, ispatlayacaksınız. Felsefe yaparak değil ama. Bilimsel olarak ispatlayacaksınız, bizde o zaman tamam diyeceğiz. Eğer becerebiliyorsanız, ispatlayın sebepsiz sebebin işleyişini. Bunu başarmak için, en azından evrenin içindende olsa gözlemsel olarak evrenin dışına çıkmanız gerekir. Hadiiii oradada başka evrenlerle dolu ortalık. O zaman bu evrenlerin merkezine bakılacak. Çok zor iş değil mi?

Oysa belki o kadar uzaklara gitmeye gerek yoktur. Sadece kendi bilincimize ve onun normali aşan hallerine, beynin açıklayamadığımız fonksiyonlarına biraz daha bakmak ve bu konuda çalışmalar yapmak gerekiyordur. Kimbilir eskilerin dediği gibi sır bizde saklıdır zaten.

1-Bilim daha kuantum dünyayı çözememiş. 2-Big bang bu kadar güçlü bir teori olmasına rağmen zaman zaman acaba mı demek zorunda kalıyor. Çünkü bazı gözlem ve veriler kafa karıştırıyor.

Durum bu iken denklemlerin içine Tanrı sabitesini koyacağız. Bak bak bak. Bize cahil muamelesi yapılıyor burda ama bunu söyleyene ne denir şimdi? Ben ateizm konusunda gerek felsefik olarak gerekse hayat bazında ikna olmuyorum. İşlemiyor gibi geliyor bana. Şimdi tartışırken sanalda olsa, kafa göz mü yaralım illa. Sizin meselenizden bu kadar emin olmanız beni şaşırtıyor. Ben esnek düşünürüm. Karşımdakinin bakış açısından bakarım. Ama yetersiz geliyorsa, nasıl benimseyeyim değil mi ama? Siz o kadar eminsiniz ki, insan şaşırıyor. Sanki kesin bilgiye ulaşacak tüm deneyleri yapmış, tüm felsefelerin özüne nüfuz etmiş, her şeyi kesin olarak bilenler gibi konuşuyorsunuz. Oysa biliyoruz ki yok böyle bir şey. Hepimiz aynı dötü moklu dünyanın sakinleriyiz işte. :lol:

Neyse konu sonuçta Tanrı nın varolduğuna inanmamak. Buda sonuçta bal gibi bir inançtır. Tyler çok güzel yakalamış. Hemde bağnaz bir inançtır. Teistlerin fanatik ve sofu olanları nasıl insanlarla orta yolda buluşmayı red ediyor ve tartışması çok zor insanlar oluyorsa, sizde öyle yapıyorsunuz bazen. Ancak fazla konuyu uzatmazsak, sorun çıkmıyor. Ben dinlerin kalın duvarlarını nasıl görüyor ve usanıyorsam, ateizminde aynı kalın duvarlarını görüyor ve usanıyorum. O duvarların arkasındaki sığ dünyalar ise beni çok bunaltıyor, ikisinede katılamıyorum.

Evet, tanımsız bir Tanrı var olabilir. Bunun aksini kim ispat edecek. İster dinlere inanan, ister deist olan milyonlarca insan var. Üretiyorlar, yaşıyorlar, aile kuruyorlar. Çoğu sağlıklı insanlar, hani nerede şizofreni.

Tanımsız bir güç, tanımsız aşkın bir güç olabilir. Ne var bunda? Bilim adamları ne teoriler üretiyor. Ne yapacaksınız, bilim adamlarına da teori üretmeyi mi yasaklayacak sınız? Demin Andromeda nın bahsettiği gibi ileride Tanrı yı denklemlerine koymaya bile kalkabilirler. Bilimin, hayal gücünün sınırı mı var? Hayal gücü olmasa bilim de olmazdı sanatta.

Farklı düşünenleri dışlamak, onları küçümsemek medeni bir davranış mıdır? Bugün okullar ve büyük işletmeler, bazı mesleklerde yaratıcı ve farklı düşünen insanları özellikle arıyor. Bilinen kalıpları benimsemeyen, kendine göre bir düşünme şekli olan insanlar çok değerli. Siz ise şizofren yakıştırması yapıyor sunuz? Yazık yazık.

Hadi ordan adamlar kafaya fena takmış sizi, kanırtıyorlar. Hem kolay mı siz onların inanç dünyasını sarstınız, hani pek bozuntuya vermeselerde durum biraz öyledir. Ama adamlar bu sarsıntı ile ateist olacak değil. Onlarda size yükleniyor şimdi. Ateist yobaza çıktı adınız. Gül gül ölüyorum bu hallere.
tarihinde TylerDurdenn tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Hayır Tanrı ve evreni yaratmasını olanaklı olarak kabul etmek için bir dine ihtiyacın yok...tıpkı iki ay önce senin deist olduğun gibi :D

Bilim ne kadar geliştide yada daha önce bilmediğin neyi öğrendinde ''bir tanrı asla olamaz'' diyen bir ateist oldun :D

Çarp çarp yüzüme eski yazılarımı çarp. :) Of Tyler hem kendime hem senin şu yaptığına gülüyorum. İbretlik oldum burada vesselam.

Ya işin aslı şu. Ben yıllar öncesi tam bir Bilim Teknik dergisi hastasıydım. Okur okur doyamazdım. Tabii bu bilgiler bende o zamanlardan yerleşmiş. Sonra Uzak doğu dinlerine bir kapıldım. Birazda gez toz hayat işte. Derken Bilim ve Teknik dergisi ve benzeri şeyleri yıllarca okumadım. Şimdi bu siteye girince, tabii yeniden bu bilgileri okumaya başladım. Unuttuğum hazineydi onlar. Eğer maddenin ne olduğu ile ilgili biraz anlamaya başlarsan, Tanrı ve ruh anlamsız kalıyor. Madde aslında enerji. Öyle titreşen, öyle potansiyeli yüksek ve hatta kendi yasaları içinde ilginç olan bir şey ki. Enerji katı madde gibi oluyor bize göre. Boşluk desen, boşluk mu doluluk mu daha belli değil. Kuantum fiziği ile uğraşınca böyle oluyor insan. Değişen budur. Ama dikkat et kimse bunları 2 ayda anlayamaz. Bu mümkün değil. Bende yıllar önceden temeli var. Bu bir bilim sevgisi. Yani kaç kişi tanırsın, periyodik tabloyu duvara asan. Öyle bir şey işte.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ayrıca ben o zaman belirsizlik yasasını bile Tanrı kabulümden dolayı kabul etmiyordum. Anlıyordum ama Tanrı olunca belirsizlik olmaz diyordum, o bize göre belirsizlik diyordum. Sonra bunların ispatları olduğunu, hatta ispatlayan kişinin Nobel ödülü aldığını öğrenince, söyleyecek bir sözüm kalmadı. Evet belirsizlik yasası var. Evren ne deterministik ne indeterministik olarak tam anlamıyla tanımlanamaz. Bir kendiliğindenlikten bahsedilebilir. Bir deney için tam olarak aynı şartları sağlayamıyorsun. Mümkün mertebe sağlasan bile, yani bilimsel olarak aynı şartları sağladığın kabul edilse bile, aynı sonuçları elde edemeyebiliyorsun. Neden? Nedeni yok, öyle. Evren ve madde salınıyor, bir noktada oluşa geçiyor. Kuantum dünyada bu böyle. Neden? Nedeni yok öyle? Tanrı nerede bu işte?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Sağlayamıyorsun değil sağlasan bile sonuç farklı oluyor

Bunu biliyorum. O ödül boşuna alınmadı. Genel anlamda söyledim. Bilimsel kabulden de bahsettim ek olarak. Yani bilim yapılan deneyde aynı koşulların sağlandığını tespit ediyorsa o öyledir zaten. Sonuç ise farklı çıkıyor.

tarihinde baglanti tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Ayrıca ben o zaman belirsizlik yasasını bile Tanrı kabulümden dolayı kabul etmiyordum. Anlıyordum ama Tanrı olunca belirsizlik olmaz diyordum, o bize göre belirsizlik diyordum. Sonra bunların ispatları olduğunu, hatta ispatlayan kişinin Nobel ödülü aldığını öğrenince, söyleyecek bir sözüm kalmadı. Evet belirsizlik yasası var. Evren ne deterministik ne indeterministik olarak tam anlamıyla tanımlanamaz. Bir kendiliğindenlikten bahsedilebilir. Bir deney için tam olarak aynı şartları sağlayamıyorsun. Mümkün mertebe sağlasan bile, yani bilimsel olarak aynı şartları sağladığın kabul edilse bile, aynı sonuçları elde edemeyebiliyorsun. Neden? Nedeni yok, öyle. Evren ve madde salınıyor, bir noktada oluşa geçiyor. Kuantum dünyada bu böyle. Neden? Nedeni yok öyle? Tanrı nerede bu işte?

Din ya da Tanrı inancı bilimsel meselelere tarafsız yaklaşmayı böyle engelliyor işte, bilimle inancın çeliştiği noktada kusuru bilimde aramayı seçen insan çok.Bu arada bilim aşkınızın geri döndüğüne sevindim Sn.Bağlantı :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
Din ya da Tanrı inancı bilimsel meselelere tarafsız yaklaşmayı böyle engelliyor işte, bilimle inancın çeliştiği noktada kusuru bilimde aramayı seçen insan çok.Bu arada bilim aşkınızın geri döndüğüne sevindim Sn.Bağlantı :)

Sayın Astur teşekkürler. İnsan tuhaf bir varlık işte. Nerede ne yapacağı belli olmuyor. Bazen diyorum ki ben mi kendimi yönetiyorum yoksa garip bilmediğimiz bir akış mı var? Galiba herkes bazen böyle hissediyor. Ama sonuçta hep kendimizi olmadık şeylerden korumaya çalışmalıyız sanırım. Örnek Uzak Doğu dinleri. :) Ama onlardan da bir şeyler öğrenilmiyor değil tabii. Bir sürü yanlışın arasında bir kaç doğru ve biraz derinlik işte.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 5 months later...

Evet arkadaşlar ben forumun deney faresiyim. Gönüllü kobay yada denek yani. Hala kafayı yemedim ve ölmedim.:) İlginç bir deney süreci yaşanıyor. Bilgilerinize.

tarihinde baglanti tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

enerji tam oalrak nedir herşeyin özüdür ama

enerji hakkında hiç bir şey bilinmediğini düşünüyorum hihesdebiliyoruz her halile bizlerde enerjiyiz kurallarını çözüyoruz fakat

enerji nedir bu soruyu bulursak belkide herşeyin bir yalan olduğunuda bulmuş oluruz bu soruyu cevaplayan kişi muhtemelen tek gerçek varlık olucaktır gerisi ise bir hayal ürünü

benim felsefemde bu.

bu yazıyı imzama ekleyim içimdeki hislerimdi sözcüklere dökemiyordum.

tarihinde Ebu Cehil tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Burada tanrı vardır, yoktur, yokluğunu savlayamazsınız diyenler ateist kelimesinin anlamını önce bir öğrensin.

Ateist dinlere tepki olarak yazar. Tanrı savlayan da monoteist dinlerden alıntı alarak. Yani Kopya çekerek.

xislam da en baştan beri bunu yapmış, bunu yazmış. Dinsiz tanrının anlamı yoktur. Mantık dışı, mekân dışı diyerek zaten anlamını yitirip pratikte yok oluyor. Pratikte bizi etkilemeyen, hatta zaman mekân olarak etkilemeyeceiğini iddia ettiniz birşeyin varlığı ya da yokluğu fark etmez. Pratikte yoktur. Çünki uydurulabilecek ve olmadığı kabul edilen, olmadıkları varsayılarak hayatımızı yaşadığımız bir çok başka şeyden farkı yoktur.

Etkileyeceğini söylediğiniz zaman deney ortamında görüşürüz.

tarihinde bayşapka tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte evreni ve maddeyi çözmüş birisi daha. Tebrik ediyor ve başarınızın devamını diliyorum. Bol güneş ve toprak altında hayırlı moleküler çözülmeler size.:) Nasılsa kaç yıl sürebilir ki organik faaliyetinizin devamı? Ha bugün ha yarın. Ha oldu ha olacak işte.

tarihinde baglanti tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...