Jump to content

Ateistler.. Lütfen ve Kesinlikle Ateist Olmaktan Vazgeçin


Recommended Posts

Tanrıyı ve tüm dinleri insanların yarattığı gibi basit bir bilgiyi 13 yaşımdan beri tabiki bende biliyorum,

benim gibi düşünen başka insanlar da olduğunu çok sonra fark ettim ama ateist gibi ortak bir adımız olduğunu/olmasını, olması gerektiğini kesinlikle kabul etmiyorum.

Bizler inkarcı, tanrı (Allah) tanımaz, müfrit, din ve toplum düşmanı insanlarmıyız?

Nasıl olsa tanrı ve onun koyduğu yasalar yok deyip önümüze gelenin ırzınamı geçiyoruz? Bu şekilde tanınmamıza, lanse edilmemize neden izin veriyoruz?

Ateizm, sözcüğü topluma Ataizm olarak pompalanıyor. Atacı, Atatürkçü olarak lanse ediliyoruz. Büyük olasılıkla Mustafa Kemal’de tanrının izahının

din kitaplarında olduğu kadar basit olmadığının farkındaydı ama bu buluşundan keyif duymadı, sorumluluk duydu.

Bizlerin en çok gurur duyduğumuz ve bu gururu hak ettiğimiz konu.. Tanrıyı insanların yaratmış olduğunu bize/bizlere kimsenin ezberletmiş olmaması,

hiçbir gruba/doktrine ait olmamamızdır. Bizler sadece Aaa.., Kral çıplak! Diyenleriz.

Bizler bir gruba ait değiliz ve sonu İSTle biten (Faşist, Gomunist.. vs gibi) öğretilerin ürünü değiliz. Hayır ve tabiki..

Aramızda Faşistler ve komünistler olabilir.. Komunistlerin olması çok doğaldır, Faşistlerde ise öncelik milliyetçilik olduğu için tanrının insan imalatı olduğunun (bazı Faşistlerce) kabullenilmesi anlaşılır bir durumdur.

Allahınızı severseniz.. İnkarcılığı neden bu kadar kolay kabul ediyorsunuz?

İnkar sözcüğünün anlamı var olduğu kesin olan bir fenomeni, olguyu, v.s. neyse.. yok saymak, görmemezlikten gelmek demektir, biz bumuyuz?

Aranızda/aramızda belki yada tabiki.. toplum dışı yada suçlu kişiler de olabilir. Aslında tanrının insan ürünü olduğunu bilmeleri onların suç işleme

isteklerini belki arttırabilir ama hepimizin bu şekilde tanınmamıza neden izin veriyoruz?

Ayrıca.. Suçluların dindarlardan çok daha gercek bir dünyada yaşıyor olmaları dindar olmamalarıyla tabiki açıklanabilir,

dindar olsalardı belkide suç işlemezlerdi ama onların sorunu topluma entegre olamamalarıydı. Dindar olmak onların karınlarını doyurmayacaktı.

Bizler tabiki inkarcı değiliz çünkü var olan bir şeyi inkar etmiyoruz. Ayrıca Allah yok deyip.. Hadi bismillah diyerekten.. önümüze gelenin canını,

malını, namusunu almıyoruz. Ayrıca hiçbir grubun, çetenin, örgütün, sistemin, doktrinin üyesi değiliz.

Peki bizler neden IST iz? Bu adı bana/bizlere bu sanı/unvanı kim verdi? Bizlere neden ateist yada atacı, inkarcı, kafir filan

oluyoruz/deniyoruzda neden pozitif bilim yanlısı denmiyoruz? Tanrının insan yapımı olduğunu bilen/algılayan tüm kişiler..

İST li unvan taşımaktan neden rahatsız olmuyorlar? Tamam, ateist sözcüğü tüm dillerde kabul görmüş olabilir ama bizler ateist değiliz, Türkiyeliyiz..

Sadece bilimden yanayız!

Tanrıyı inkar etmiyor, bilakis çok saygı duyuyoruz. Keşke var olsada bir çayını-kahvesini filan içsek diyoruz ama

meşgul olduğu için davet edilmemiz zaman alacağa benziyor.

Son söz.. Ben Türkiyede doğmuş, yasalara saygı duyan bir türk vatandaşıyım. Selalarla birlikte bir günde 8-9 kez,

hoparlörü sonuna kadar açılmış ezan işkencesine katlanabilen bir insanım.

Lütfen kendimizi doğru tanıtalım.. Bizler en aydın türk vatandaşıyız..

Tamam, halkımız bir takım erenlerin mezarlarındaki çalılara çaput bağlayabilir ama bizlerin kendimizi doğru tanıtmamız bu nedenle daha fazla gerekmiyormu?

İslamcılar ilim sözcüğünü seviyor, bizlerse.. Bilimcileriz!..

Saygıyla, gönlünüzce..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Atesit teistin karşısıdır abarmaya gerek yok, ateist kişinin ben ateistim ay ne güzel lay lay loom demeye ihtiyacı yoktur ateist kendisine ateist demez teistler kendi dinlerine inanmayanlara ateist der.

Şahsen ben allaha inanmam ve ateist denmesinden de hoşlanmam.

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Ben ateistim" diye ifade kullanmadım hiç...

Ben doğal olana, ben doğru olana tabiyim. Yani aperiist, a-unicornist vs. olduğum gibi tanım itibarıyla ateist de olmuş oluyorum.

Günlük hayatımda dinle ilgili konuşmalar da Türkiye'den geldiğimi bilenler "müslüman mısın?" diye soruyorlar bazen.

Ben değilim diyorum. "Hristiyan mısın?" diye devam ediyorlar soruşturmaya... Hayır deyince "peki dinin ne?" diye soruyorlar... "Dinim yok, sadece normal bir insanım" diyorum.

Bu diyalog içinde sadece bir iki defa ateist lafı geçti, o da karşı taraf sordu ateist misin diye... "by definition" diye yanıtladım ben de...

Tabi ateist lafının öcü olması beni hiç ilgilendirmiyor. Evrim lafı da öcü, Darwin öcü... pek çok şey öcü bu millete. Ateist sözcüğü de zamanla anlaşılacaktır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kendimizi doğru tanıtsak ne olacak? Şu toplumda yaşayan bir insan olarak, konuştuğumda hiçte kastetmediğim şeyleri söylemişim gibi algılayan bunca insan varken, kendimi nasıl doğru tanıtabilirim? Belli temel bilgileri alıp kafasında oturtamamış, çağı yakalamış gibi görünenen ama aslında bundan uzak olan, basit argümanlar ve yaklaşımları olan ve daha da kötüsü avam söylemleri son derece normal ve hoş bulan birileri varsa karşınızda, bu insanlara neyi anlatacaksınız?

Bırakın ateistim demeyi, deistim dediğiniz bazı insanlar bile size bir süre sonra tuhaf bakmaya başlayabilirler. Tarafımdan denenmiş ve görülmüştür. Her ben deistim diyen, acaba gerçekten öyle midir? Belli olmaz.

Kendimi kelimelerle ifade edemiyorum, kelimeler beni tanımlamada kifayetsiz kalıyor triplerine mi girsek acaba? :) Hani ateistim deyip bir sürü açıklama yapmak yerine diyorum. O zamanda uçuk, ukala, ne olduğu belirsiz damgaları yemek sanırım kaçınılmaz olacaktır.

Şu insanlara ateizm ve din ile ilgili buradan öğrendiklerimizi anlatmak için kitap devirmek lazım. Ama bu bile sanırım bir çoğunda işe yaramaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

ateistlik kötü bişrey değildir her insan erdemli hosgörülü oldugu sürece inancı önemsizdir bende bir ateistim artık arastırdım ögrendim beni dıslayan dıslasın ben gene erdmeli onurlu efendi olarak hayatıma devam edecegim dinlere gerek yok güzel insan olaiblmek için ve inanclar ve inancsızlık önemsizdir önemli olan kişiliktir hayata inanmaktır yasamı sevmektir

Link to post
Sitelerde Paylaş
ateistlik kötü bişrey değildir her insan erdemli hosgörülü oldugu sürece inancı önemsizdir bende bir ateistim artık arastırdım ögrendim beni dıslayan dıslasın ben gene erdmeli onurlu efendi olarak hayatıma devam edecegim dinlere gerek yok güzel insan olaiblmek için ve inanclar ve inancsızlık önemsizdir önemli olan kişiliktir hayata inanmaktır yasamı sevmektir

Ben de yakın çevrem dışında bu din işini pek paylaşmam ama ailem ve yakın çevrem ateist olduğumu bilir,bununla da gurur duyarım.Craft çok haklı,iyi insan olmak için dinlere ihtiyaç olduğu bir yalan,yeter ki empati sahibi olalım zaten iyi insan oluruz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evet ateist kelimesini öğrenmeden önce de ateisttim, fakat kişiliğini ateizmle bağdaştıran kişiler bana dinlere espiri olarak bakabilmeyi öğretti. Hayatı daha eğlenceli, daha az karamsar olarak görmemi sağladı. O yüzden ateist kelimesine lâfım yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...