Jump to content

Eğer öbür dünya yoksa kötülerin cezasını kim verecek


Recommended Posts

bi kere kara çarşaf arap adete dir. kesinlikle türklükle alakası yoktur. arap hayranı belli odaklar tarafından yuzyıllardır insanımıza empoze edılmeye calışılmıştır. kı bunu yapanlar kadının namusu korunsun, zına çoğalmasın nıdaları eşliğinde yaparken, kendılerı zevk ve sex içerisinde yuzmuştur.

kapanmak insanın en doğal hakkıdır ister kapanır, ister kapanmaz. ama kapananlarda kara çarşafa girmek zorunda değildir.BUNLAR HEP SİYASİ SİMGEDİR.

insanlar TÜRK lüğünü unutmadan , kaybetmeden de müslüman olabılırler.araplaşmak şart değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 153
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

cahil yiğitliği yapma

Valla ben medenice sordum ama yine allahtan bir cevap gelmedi. Oku bak

Sayın Allah abicim

Ezelden beri tek olacağım diye tutturdun, tamam anlıyorum karizma meselesi ama sen bu işi fazla abarttın be abi. Bu kadarda olmazki yani.

Kolaymı koskoca evreni tek başına idare etmek,stres yapar be abicim.Senin bu anlamsız inandının faturasını kalkmış birde bizlere ödetiyorsun be abicim. Eğer tek olmaya o kadar meraklı isen, ortak koşanlara kızıyorsan kendin yok etsene be abicim nasıl olsa sonsuz gücün var,bizi niye bu kavgana alet ediyorsun?

Müşrikler şöyle kötü, böyle pislik diye inananlara gaz vererek insanları biribirine düşürüyor yeri geliyor savaşların çıkmasına sebep oluyorsun. Yazık değilmi be abicim? Hiçmi vicdanın sızlamıyor? İnadın bununla kalsa yine iyi.

Tutturmuşsun hep aynı usul peygamber ve onunla bir kitap göndermeye.İnsanların bazıları inanmamış tahrif etmişler,hadi bir yenisi daha, hadi bir yenisi daha. Baktın bu usul tutumuyor başka bir usul denesene abicim. Bak teknolojide gelişti mesela uzaydan satelitlerden herkesin duyacağı canlı yayında olabilir. Ne bileyim aklıma bu geldi ama sen daha iyi bir yöntem bilrisin mutlaka. Ama olmaz karizman çizilir değilmi?. Ne diyecekler o zaman bakın allah hata yapmış.

Olsun be abicim, biz insanlar hata yaparak tecrübe sahibi oluyoruz ve daha doğrusunu öğreniyoruz. Hatadan dönmeyi ise eksiklik değil erdem görüyoruz. Senin için niye eksiklik olsun ? Hem sana kim hesap sorabilirki varsınlar istedikleri kadar dedikodu yapsınlar değilmi abicim.

Bizleri topraktan yarattığın için sonsuza değin yakmaktan çekinimiyorsun ama abicim bizler taş değiiizki duygularımız,hizlerimiz var.Tasavvufcular haksızmı be abicim? Bak onları tanrıları kullarını kendi ruhundan bir parça olarak yaratmış.Eğer sende bizleri kendinden bir parça olarak yaratsa idin elbetteki yakamazdın. Hangi anne kendinden bir parça olan evladını yakabilir,hangi ana yüreği buna dayanır?

Hıristiyanların tanrısının oğlu isa bile insanlar için ne acılara katlanmış, çarmıha gerilmeye razı olmuş.Bunları görüp hiçmi örnek almayı düşüünmüyorsun ?

Bak abicim sana akıl vermek bana düşmez ama sen yinede söyliyeceğimi yabana atma.Başta dediğim gibi abicim allah bile olsan yalnızlık stres yapar,asosyal olur çıkarsın zaten olmuşsunda.

Ne bileyim kendi zevkine göre cillop gibi bir tanrıça yarat, onunla evlen çoluk çocuğa karış,al çocuklarını bağrına bas, sev onları. Belki bu sayede bizleride sevmeyi öğrenirsin.

Hem sen rahata kavuş hemde biz rahat edelim be aibicim. Zaten bu dünyada bize hiç bir faydan yok. Birilerine kızıyor başımıza bir sürü doğal afetler gönderiyorsun,onlardan kurtulmanın çarelerini aramak,bize düşüyor. Sen üretim hatası yapıyorsun engelli özürlü çocuklar dünyaya geliyor,onları tedavi etmek yine biz insanlara düşüyor.

Hem bazı çifte standartına da bozuluyorum be abi, baya moralimi bozuyor. Bak aşağıda ne demişsin?

Maide

111- Hani Havarilere: " Bana ve Resulüme iman edin" diye ilham etmiştim. Onlar da: "İman ettik, bizim şüphesiz müslümanlar olduğumuza şahit ol" demişlerdi.

112- Havariler:" Ey Meryemoğlu İsa, Rabbin bize gökten bir sofra indirebilir mi?" dediler. İsa da: "İnanıyorsanız Allah'tan korkun" dedi.

113- Havâriler: "İstiyoruz ki ondan yiyelim, kalblerimiz iyice yatışsın, senin bize doğru söylediğini bilelim ve bunu bizzat görenlerden olalım" dediler.

114- Meryemoğlu İsa da: "Allah'ım, Rabbımız, bizim üzerimize gökten bir sofra indir ki, bizim için, önce ve sonra gelenlerimiz için bir bayram ve senden bir mucize olsun. Bizi rızıklandır, sen rızık verenlerin en hayırlısısın!" dedi.

115- Allah buyurdu ki:" Ben onu size indireceğim. Fakat bundan sonra içinizden kim inkâr ederse, ben ona âlemlerden hiç kimseye yapmayacağım bir azabı yaparım".

Araf 160- Biz onları oniki kabileye, o kadar ümmete ayırdık. Ve kavmi kendisinden su istediği zaman Musa'ya, elindeki asâ ile taşa vur, diye vahyettik, vurunca hemen o taştan oniki pınar akmaya başladı. Halkın her biri su alacağı yeri iyice öğrendi. Bulutu da üzerlerine gönderdik, gölgeledik. Onlara kudret helvası ve bıldırcın indirdik. Size rızık olarak ihsan ettiğimiz nimetlerin temizinden yiyiniz, dedik. Onlar zulmü bize yapmadılar, lakin kendi kendilerine zulmediyorlardı.

Bu ayetlere göre hıristiyanlara ve yahudilere zahmetsiz gökten sofra indirmiş ve yerden pınarlar fışkırtmışsın.Afrikada ve bazı ülkelerde açlıktan ölen binlerce bebe var,bunlar senin kulun değilmi ? baldırı çıplak hırisityan ve yahudiler kadar bu insanların değeri yokmu senin yanında?

Hani senin meleklerin vardı,muhammedin savaşlarında yardıma geliyorlardı? Ne oldu bunlara yoksa emeklimi oldular ?

Neyse abicim başını fazla ağrıtmayayım ama sen söylediklerimi bir düşün yinede.

Link to post
Sitelerde Paylaş

tamam diyelim ki şeytan bizi öbür dünyada cezalandıracak.ee kötüleri de seven 'onlar bendendir benim insanlarımdır' diyen de şeytan değil mi?bu dünyada yapılan kötülüklere bizi daha çok sürükleyen şeytan değil mi??öbür dünya yoksa ölenler sadece çürüyüp öylece kalıyor mu??sadece bedeni yok oluyor.kabir azabından haberiniz yok mu?bize aslında kimse ceza vermeyecek biz kendi yaptıklarımızın cezasını çekeceğiz...

tarihinde burcem tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
abdullah öcalan bu saatten sonra şaadet getirsede makbuk olmaz çünkü kul hakkı yemiştir.apo bi örnektir.kul hakkı yiyip haksızca adam öldüren birisi ebedi cehennemliltir.

Abdullah Öcalan veya Adolf Hitler veya herhangi biri cehennemde yansın diye bir isteğim yok. Öldükten sonra başka bir yerde sürekli işkence altında kalmalarını düşünmek bile bence saçma, sadece çağdışı bir ego tatmini.

İnsanlık, milleti katletmiş insanlar ortalıktan çekildikten sonra yaralarını sarar ve daha güçlü olarak devam eder. Öldükten sonra yok o yanmış yok o milyonlarca yıl orgazm olmuş umrumda değil. Bunu sanki herkesin kabul ettiği ortak bir istekmiş gibi göstermeyi denemeyin bile.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Başlığı biraz geç yakaladım ama burada arzu arkadaşımızın bir itirafı var üstü kapalı da olsa.

Sosyal adaleti, ölümden sonraki yaşama erteleme eğilimi...

Dinin kural koyuculuğu ve sosyal hayatı düzenleyiciliğinin iflas ettiği noktadır bu sanırım. Hukuk sistemini çağa adapte edemeyen toplumlarda sosyal adaletsizliğin doğurduğu hayal kırıklığı, adaletin öteki dünyada tecelli etmesi ümidini beraberinde getiriyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu çok basit bir soru...

Evvela günah çarkı ve kötülük kavramı herkese göre farklı işler.Senin iyilik dediğin şey benim sinirimi bozuyor olabilir.Dolayısıyla senin yaptığın iş bana göre kötülüktür.Bu senin fikirlerin için tam tersi olabilir.İşte durum tespiti münferit bir şey.Sana göre farklı bana göre farklı.Ayrıca bu dünyada gelir adaleti yok yaşam adaleti yok iltimas çok bunlar başlı başına günah bana göre.Ve bu günahı benim için cehennem silemez.Ben kendim silerim.Başka türlü bu defter kapanmaz.

Nihayetinde iyilik - kötülük yada günah - sevap kavramları tamamen kişiseldir.Her kesime göre farklı yönlerde yol alır...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hangi din baronu soktuysa bu masalı müslümanların kafasına,müslümanlarda doğrumudur diye araştırmadan koyun sürüsü gibi meeeeeee meeeeeeeeee diye meleyerek alıp kabul etmişler.

Kötülük yapanların cezası ahirette verilecek diye,kuranda böyle bir adalet sistemi yok. Olmadığı giibi tam tersine, adam öldürmeden ırza tecavüz etmeye varıncaya her türlü kötülükleri yapanlar inandıkları takdirde cennete gidecekler. Eğer bir insan bırakın kötülük yapmayı, dünyanın en iyi insanı ise,hayatını iyilik yaparak geçirmiş olsa bile eğer inanmıyorsa kurana göre cehennemlik.

tarihinde Bruce lee tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Cennette iyiliklerin mükafatı değil.

Kurana göre bir insan dünyayı kana bulasa bile, eğer inanıyorsa cennetlik

Dünya dolusu iyilikler olan bir insanda eğer inanmıyorsa cehennemlik.

yaw işin gücün yok palavra atıyorsun nerde inanan biri dünyayı kana bulasa cennete gider yazıyor?

artı akıl denen birşey var kuran iyiliği emrediyorsa etrafındakileri doğrayan hayvanların müslümanlıkla ne alakası var.

Link to post
Sitelerde Paylaş
yaw işin gücün yok palavra atıyorsun nerde inanan biri dünyayı kana bulasa cennete gider yazıyor?

artı akıl denen birşey var kuran iyiliği emrediyorsa etrafındakileri doğrayan hayvanların müslümanlıkla ne alakası var.

Tevbe 111. İnnellaheştera minel mü'minıne enfüshehüm ve emvalehüm bi enne lehümül cenneh yükatilune fı sebılillahi fe yaktülune ve yuktelune va'den aleyhi hakkan fit tevrati vel incıli vel kur'an ve men evfa bi ahdihı festebşiru bi bey'ıkümlezı bay'tüm bih ve zalike hümvel fevzül azıym

Tevbe 111

(Medenî 113) Allah müminlerden, mallarını ve canlarını, kendilerine (verilecek) cennet karşılığında Allah yolunda katliam yapmak üzere satın almıştır. Öldürürler,vaya ölürler. (Bu), Tevrat'ta, İncil'de ve Kur'an'da Allah üzerine hak bir vaaddir. Allah'tan daha çok sözünü yerine getiren kim vardır! O halde O'nunla yapmış olduğunuz bu alış verişinizden dolayı sevinin. İşte bu, (gerçekten) büyük kazançtır.

tarihinde Bruce lee tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bruce lee sen heralde gökten zembille indin bu kadar şeyi yazmışsın belliki kendince çok araştırma yapmışsın ama bu dünyada kötü olan şeyler kadar iyi olan şeyler var allah bizi yaratırken sen aç sefil ol diye yaratmadı.allah sana akıl vermiş kullanmasını biliyorsun ne kadar kullandığın da sana kalmış allah sana fırsat vermiş dünyaya gelmişsin.bir meyve düşün incir kendi kendine mi oldu ağacı kökü ne oluyor hadi sen yap bunu nasıl yapacaksan...eğer şuan acı çeken birileri varsa oda ya geçişte yaptığı kendi hataları ya da başkalarının hataları onları da sefilliğe sürüklemiş tabi ki o insanların örn. bebeklerin hiçbir günahı yok ama çekilen acıların da güzel bir sonu mutlaka vardır nasıl suçların günahların cezası varsa bu da böyle olacaktır.

tabiki tüm evrenin sahibi yüce rabbimdir.bunu sen kabul etsen de etmesende bu değişmez bir gerçektir ya çok günahın var daha fazlasından korkuyorsun ve kabullenemiyorsun kitabın varlığına da inanmıyorsun kitabı biraz inanarak okusan belki bu durumda olmazdın benim de günahlarım var elbet ama Allah o kadar merhametli ki onun affına sığınabileceğimizi bilmek bile bir huzur verebiliyor bana.gelelim niye savaşlar oluyor neden insanlar bu durumda çanakkale savaşında sayid onbaşı nasıl kaldırdı o elindekini ve neden sonra tekrar kaldıraya çalıştığında olmadı kaldıraadı işte allahın verdiği güç o anki korku mu sadece hayır iman gücü zafer inancı ve millet sevgisi...

Hz. İsa nın çektiği acılardan bahsetmişsin.Hz. İsa yı dünyaya getiren Allah değil midir ki öyle.Ondan yüce varlık varken Hz. İsa nasıl tanrı olabilir?

Allah ın varlığına görediğin için inanmıyorsun tamam peki Allah ın yalnız olduğunu nereden biliyorsun gördün mü?Demek ki sen işine gelene inanıyor işine gelmeyene inanmıyorsun.Allah ın seni sevmesini bekliyorsun sen Allah ı ne kadar seviyorsun onun söylediklerinden hangisini yapıyorsun da bir iyilik bekliyorsun.Öyle bile olsa Allah ta öyle bir merhamet var ki annenin merhameti bile Allah ın merhameti yanında büyük bir okyanusun içindeki ufak bir adanın üzerindeki ağacın dalındaki minik bir kuşun ağzındaki damla kadardır.Tabi bundaki derin manayı anlayabilmen için birazcık doğruları kabullenmen gerekir ki hiç de zor değil.

Engellileri biz iyileştiriyoruz diyorsun sen o fikre nereden ulaşıyorsun heralde bi yerlerden içine doğuyor cup diye iyileşştiriyorsun.Sana o beyni veren tüm evrenin sahibi olan Allah tır.Bunun kanıtı da çoktur.Sizler ne kadar bunu çürütmeye çalışsanız da gerçek budur.

BUNU OKUMADAN GEÇMEYİNİZ...

Sizin gibilerdüşünen hocalardan biri "Allah`ın varlığı bir varsayımdan ibarettir, aslında böyle bir şey yok, ama müslümanlar işlerine geldiği için bir Allah`a inanmış, sonra da bütün düşüncelerini bu varsayım üzerine bina etmişler. Aslında bu, temelde sadece bir kabulden ibarettir. " diyor.

Bunun üzerine arkadaşım itiraz ediyor ve "hocam" diyor, "sizin dediğiniz gibi değil. Biz müslümanlar akıl ve mantıkla iman ediyoruz. Ve Allah`ın varlığını, birliğini aklen, mantıken ispata hazırız. "

Hoca "Hele bir ispat et bakalım, nasıl yapacaksın?" diyor. Ve arkadaşım anlatmaya başlıyor:

-Bir harf katipsiz olmaz, bir iğne ustasız olmaz, bir köy muhtarsız olmaz, değil mi?

-Evet ?

-Öyle ise, bir harf bile katipsiz olmuyor da, nasıl olur şu muhteşem kainat kitabının bir yazarı olmaz? Bir iğne bile ustasız olmuyor da nasıl olur şu kainat fabrikasının mükemmel bir ustası olmaz? Bir köy bile muhtarsız olmuyor da nasıl olur şu koca kainat şehrinin bir yüce idarecisi olmaz?

O yaratıcıyı tanımanın yolu da çok basit. Mesela bir mektup, dikkatli bir okuyucu için, onu yazanı tarif eder. Mektubu yazanı görmesek de kişiliğini, isteklerini, ruh halini, ilgi alanlarını, mesleğini, mevkiini mektubundan anlayabiliriz. Tabii usulünü biliyorsak. Aynen öyle de; bu kainat, Allah`ın bizlere kendisini tanıttırmak için yazdığı mektuplarla doludur. Her bir ağaç, bulut, çiçek, hayvan, yani gördüğümüz her şey bize yaratıcısını tarif ediyor. Okumasını bilirsek tabii.

Hoca beklemediği bu izah karşısında şaşırıyor. Sonra da "Ama bu yaptığınız bilimsel bir izah değil. " diyor. Arkadaşım ise bir karşı soru ile konuyu açmaya devam ediyor.

-Hocam siz atomun varlığına inanıyor musunuz?

-Herhalde, niye sordun ki?

-Peki deliliniz nedir? Atomu gördünüz mü, veya gören var mı?

-Tabii ki atomu gören yok, zaten biz atomun varlığını direkt değil, indirekt yoldan biliyoruz. Mesela Rutherford ve Geiger altın plakaya çarpan alfa taneciklerinin izlerine bakarak atomun yapısını anlamışlardır. Yani atomu oluşturan parçacıkların iz ve etkilerinden hareketle atomun varlığını ve yapısını anlıyoruz. Bu tarz ispata da çıkarım (inference) yolu diyoruz.

Hocanın bu açıklaması üzerine arkadaşım gülerek "açıklamalarınız için teşekkür ederim hocam. Demek ki az önce Allah`ın varlığını ispat için anlattığım delil de, atomu ispat için kullanılan delil gibi, çıkarım (inference) yolu ile ispat oluyormuş ve bilimsel bir ispatmış" diyor.

Hoca şaşırıyor "yani bunlar aynı şey mi?"

-Tabii ki aynı hocam. Neresi farklı ise söyleyin. Siz altın plakadaki etki ve izlerden atom ispat ve tarif edilebilir dediniz; ben de kainattaki varlıklardan, onlarda görünen özellik ve faaliyetlerden Allah`ı ispat ve tarif edebiliriz dedim.

-Yani aynı şey mi bunlar? diye tekrar soruyor hoca.

Bu esnada herhalde tartışmanın gidişinden memnun olmayan bazı talebeler söze girip, "hocam bırakalım bunları, nereden geldik bu bahse?" diyorlar ve konu kapanıyor.

Bundan sonraki derslerde de hoca ile arkadaşım arasında dini konularda tartışmalar devam ediyor. Hoca hangi dini inancı tenkit etse mantıklı cevaplar alıp susuyor.

Sonunda ikinci yarı yıl başladığında hoca iyice düşünüp taşınmış, kafa yormuş ve artık bu işi kendince halledeceği bir yol bulacağına inanmış olsa gerek ki, ilk derste konuyu yine dine getirip kendinden emin bir şekilde arkadaşıma hitaben diyor:

-Bugün bu meseleyi bitireceğiz ve artık gündeme getirmeyeceğiz.

-Tabii hocam, bitirelim.

-Yalnız bu meseleyi bilimsel çerçevede görüşebilmemiz için bazı kriterlere uymamız lazım. Şöyle ki: Bilimsel bir teori, geçerli olduğu sınırı, şartları, çerçeveyi çizmek zorundadır. Eğer bir teori için, "her şart altında doğrudur, gelişmeler ne yönde olursa olsun, araştırmalar nasıl çıkarsa çıksın bu teori doğrudur" denilirse, o teori bilimsel olmaz, olsa olsa inanç veya ideoloji düzeyinde kalır.

Yani, bir teori ortaya atıldığında "eğer şu olay şöyle gelişirse, şu incelemenin sonucu şöyle çıkarsa, şu şöyle ise bu teori doğrudur, aksi takdirde bu teori yanlıştır" denilebilmesi lazımdır, o teoriye bilimsel diyebilmek için. Oysa siz müslümanlar Allah`ın varlığını ispatlarken bir şart getirmiyor, alternatif bir kapı bırakmıyorsunuz. "Her hal-ü karda, her durumda Allah vardır" diyorsunuz. Bu da bilimsel bir ispat olmuyor tabii.

Eğer Allah`ın varlığını gerçekten bilimsel bir şekilde ispat etmek istiyorsanız, diyebilmelisiniz ki; "şu şu şartlarda Allah vardır, bu bu şartlarda da Allah yoktur". Eğer böyle şarta bağlı bir ispat getirebilirseniz o zaman o şartları tartışırız ve yaptığınız ispat da bilimsel olabilir.

Ve hoca arkadaşımı mağlup ettiği düşüncesi ile sözünü bitirip, muzaffer bir eda ile cevap bekliyor. Anlaşılıyor ki hoca bilim felsefesi üzerine bütün bilgilerini irdeleyip uzun düşünceler sonrası böyle kritik bir soru hazırlamış. Kritik bir soru, zira hiç bir müslümanın "şu şartlarda Allah vardır, bu şartlarda Allah yoktur" diyemeyeceğini düşünüyor. Hakikaten de zor bir soru, ama arkadaşım kısa bir düşünme sonrası tefsirlerde okuduğu bir örneği hatırlıyor ve cevap veriyor:

-Peki hocam istediğiniz şartı yerine getireyim. Şöyle ki: Biz diyoruz ki: Kainatta atomlardan yıldızlara dek uzanan, hükmeden mükemmel bir düzen var. Bu düzenin gerçekleşmesi için,

1- Ya diyeceksiniz ki; her bir varlık, atomlardan ta yıldızlara kadar, bu mükemmel düzeni biliyorlar ve bilerek, görerek, şuurla hareket ediyorlar; ki bu durumda Allah yoktur diyebilirsiniz,

2- Ya da diyeceksiniz ki bu atomlar, gezegenler, unsurlar vs. akılsız şuursuzdur; öyleyse tüm bu kainatı, zerrelerden yıldızlara dek idare eden ilim, hikmet ve kudret sahibi bir yaratıcı vardır.

Birinci şıkkı kabul edeceğinizi zannetmiyorum; zira taşa-toprağa, bitkiye-hayvana, atoma-yıldıza akıl, fikir, şuur vermenin "animizm" diye adlandırıldığını, ilk çağlarda ortaya atılmış batıl bir inanış olduğunu siz söylemiştiniz. Demek ki ikinci şıkkı kabul edeceksiniz.

Hoca şaşırıyor, "anlamadım?"

-Bir örnekle açıklayayım hocam. Mesela güneşli bir öğlen vakti denizin yüzünde, su birikintilerinde, aynalarda, camlarda, parlak şeylerde oluşan akisleri, pırıltıları, ışık yansımalarını;

1- Ya diyeceksiniz ki; bunların hepsi kendinden ışık saçıyor,

2- Ya da diyeceksiniz ki; bunların kendisinde ışık yoktur, bu pırıltılar yansımadır, gökteki güneşin ışığının akisleridir.

Aynen onun gibi, yeryüzünde, tüm kainatta gördüğümüz ve ilim, hikmet, kudret, irade gibi sıfatları gerektiren eserler, olaylar; ya bütün kainatın her bir zerresinde akıl, mantık, güç, irade bulunması ile mümkün olabilir, ya da sonsuz bir ilim, hikmet, kudret, irade sahibi bir yaratıcının faaliyetlerinin yansımaları, akisleri, neticeleridir.

Hoca derin bir düşünme sonrası apar topar sınıftan çıkıyor...

BU DA ALLAH IN VARLIĞINA KANITLARDAN SEDECE BİRİ...MANTIKSIZ OLDUĞUNU SÇYELRSENİZ SİZE SADECE KORKAK DİYEBİLİRİM. ...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Buna şöyle cevap verilebilir...Herkes ölür toprak olur ...Ortada kötülük ve iyilik diye birşey yoktur...

eğer herkes ölüp toprak olcaksa bu dünya neden yaratıldı..?Allah neden 124 bin peygamber gönderdi (haşa)keyfinden mi... bazen o kadar mantıksız oluyorsunuz ki ...yazık acıyorum sizin halinize...peki bütün inanmayanlar size sesleniyorum diyelimki sizin dediğiniz gibi dünyanın sonunda toprak olcağız o zaman bu dünyada ibadet edenlere hiç bir şey olmayaca ve etmeyenlere...ama hadi ölünce bizim dediğimiz gibi allah varsa cennet cehhennem varsa o zaman ne bok yiyeceksiniz.sıkıyosa cvplayın... :angry::angry:

Link to post
Sitelerde Paylaş
Merhaba Arzu Kardesim,

hos geldin, ilk iletinde guzel bir soru sormussun,

benim dusunceme göre ölümden sonra bir hayat olmadigi icin ,her kezin yaptigi her sey bu dunyada kalacaktir,

ne yazikki bu dunyada yapilan kötulugun cezasi baska bir yerde verilmeyecek,

aslinda mantikli dusunulurse bir baska dunyada kötülüklerin cezasinin verilecegi düsüncesi ,

zavallinin ,fakirin ,acizin kendini avuttugu bir rüyadan ileri degildir.

Bu dunyada gucluler her zaman zayiflari ezmistir,bu dunyanin kanununudur.

Kanunun cezasi olmaz.

ya düşünceleriniz ne kadar saçma unutmayın ki HER ŞEYİN BİR KARŞILIĞI VARDIR!!HER İNİŞİN BİR YOKUŞU HER İNİŞİN BİR ÇIKIŞI VARDIR!!!bu sözler boşuna mı??

Link to post
Sitelerde Paylaş
yaw işin gücün yok palavra atıyorsun nerde inanan biri dünyayı kana bulasa cennete gider yazıyor?

artı akıl denen birşey var kuran iyiliği emrediyorsa etrafındakileri doğrayan hayvanların müslümanlıkla ne alakası var.

Doğru bir tespit, katılıyorum. Kur'an iyiliği emrediyor, dünyada iyilik yapan ve Allah'a inananlar cennete gider,

GERİSİNİN TAMAMI CEHENNEMİ BOYLAR.

Kaç kişiyi kurtarmış, kaç kişiden sevap duası almış olsa bile Allah'a inanmamak en büyük günahtır ve cehennemde sonsuza kadar meleklerin kontrolü altında o kişi yanacaktır. Çünkü islamda her türlü kanıt göz ardı edilir ve denir ki Allah için yapılmamış iş sadece dünyada ortalığı karıştırır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Doğru bir tespit, katılıyorum. Kur'an iyiliği emrediyor, dünyada iyilik yapan ve Allah'a inananlar cennete gider,

GERİSİNİN TAMAMI CEHENNEMİ BOYLAR.

Kaç kişiyi kurtarmış, kaç kişiden sevap duası almış olsa bile Allah'a inanmamak en büyük günahtır ve cehennemde sonsuza kadar meleklerin kontrolü altında o kişi yanacaktır. Çünkü islamda her türlü kanıt göz ardı edilir ve denir ki Allah için yapılmamış iş sadece dünyada ortalığı karıştırır.

Ha tamam oldu, çok mantıklı. Ben hayatım boyunca iyi bir insan olayım, ama kendim istediğim için, uydurma bir Arap tanrısı bana emrettiği için değil. Sırf bu yüzden, o çok yüce(!) olduğunu iddia ettiğiniz, inanılmaz affedici(!) tanrınız beni ömür boyu yaksın. Yok ya? Öyle yüceliğe tükürürüm ben. Hikaye bunlar..

Link to post
Sitelerde Paylaş
eğer herkes ölüp toprak olcaksa bu dünya neden yaratıldı..?Allah neden 124 bin peygamber gönderdi (haşa)keyfinden mi... bazen o kadar mantıksız oluyorsunuz ki ...yazık acıyorum sizin halinize...peki bütün inanmayanlar size sesleniyorum diyelimki sizin dediğiniz gibi dünyanın sonunda toprak olcağız o zaman bu dünyada ibadet edenlere hiç bir şey olmayaca ve etmeyenlere...ama hadi ölünce bizim dediğimiz gibi allah varsa cennet cehhennem varsa o zaman ne bok yiyeceksiniz.sıkıyosa cvplayın... :angry::angry:

Eğer allah varsa boku ben allaha yedireceğim.Hadi sıkıysa yediremezsn dee bakiim?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yavru burada kisinin hicbir seyine saygı gostermiyecek, onune gelen haramı isleyecek, zatan din yok ahlak yok ulkede Turkiye...calıp cırpın anasını satayım!.. Kim cezalandıracak? Allah'ı bilmiyorsunuzda inanmıyorsunuz ama beni bilin. Bizi bilin!

Ne halt yemeye geldiniz siz bu dunyaya yav? Big bang olmus, tastan organik madde cıkmıs, balık olmus, maymun olmus, insan olmus....

Yazık size.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dünyadaki bunca adaletsizlik,

güçlünün zayıfı alt etmesi (hayvanlarda yemesi)

insanların çektiği acılar, (ki günahsız çocuklar da buna dahildir)

sebebiyle Allah da yargılanacak mı?

"ben dilemeden siz dileyemezsiniz" diyen Allah, bunca kötülüğü ve adaletsizliği dilediği için yargılanmadan kalacak mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Dünyadaki bunca adaletsizlik,

güçlünün zayıfı alt etmesi (hayvanlarda yemesi)

insanların çektiği acılar, (ki günahsız çocuklar da buna dahildir)

Bu dunya bir sınavdır. Yanısıra hayvanlar "adanmıs"tır. Nasıl ki meyveler bizedir hayvanlarda bizedir. İnsancıl gorunmesi icin "mani" dinine gecin isterseniz onda et yemek, hayvan kesmek...falan yasak. Gecinde gorun vucudunuzun ete nasıl ihtiyac duyacagını. Biz boyle yaratıldık, dogustan getirdik...hayvanlarda aynı sekilde.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Meyveler ve hayvanlar madem ki insanlar için var, insanlara adanmış, insanlar için yaratılmış,

o halde

insanoğlu dünyaya gelmeden önce bunların dünyada ne işi vardı, hem de milyonlarca yıl boyunca...

yoksa bunlar bizim için yaratılmadı da, evrimin meyveleri mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 6 years later...

abdullah öcalan,buşh,hitler,karın deşen fack,katil sırplar, vs bunların cezasını kim verecek.

ayrıca hakıszca adam öldürenler 2 tane bilezik için yaşlı bi kadının boğazını kesenler katiller insanfsızlar bunları kim cezalandıracak.

dünyadaki hapis yeterlimi? bende yeterli değil.şükürler olsunki cehennem var.bu insanların ebediyyen cehennemde olmaları çok mükemmel bi ceza.

Ebediyen cehennem diye bir şey yok kuranda tatlı çocuk. Daha doğrusu o sadece ateistlere (allahı ve peygamberi inkar edenlere) var. Allaha inanan ama en büyük günahları işlemiş biri bile cehennemde cezasını çektikten sonra alnında bilmem ne lekesiyle cennete gidicekmiş.Şöyle düşün; Annene ablana ya da kız kardeşine tecavüz ediyolar. Ama müslümanlar daha sonra tövbe ediyolar af diliyolar. cehennemde yandıktan sonra o kişi cennete gidiyor. Senin içindeki o acı dinicek mi sence?. Evet diyosan aklıma bir iki kelime geliyo senin hakkında pekte iyi olmayan ama dillendirmek istemiyorum

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...