Jump to content

İslam Öncesi Kadın


Recommended Posts

Bu konuda İslamda ki kadını değilde İslamdan önce ki kadını ele alacağım.Çünkü senelerdir İslam kadına hakkını veriyormu,islamda kadın eziliyor mu gibi tartışmalar sürüyor.Ancak islamın kadına değer verip vermediği ancak islam öncesine ve diğer dinlere bakılarak anlaşılabilir.İslam kişilerin kadına bakışına göre hüküm koymaz.

Bu başlıktan 3 adet inş yazacağım.Bu islam öncesinde arap kültüründe kadını diğeri islam öncesinde ve sonrasında dinlerde ki kadını bir diğeride günümüzde modernlik ve medeniyet maskesi altında kadını yazacağım...

Ayrıca bu meseleyi daha önce sorgulamamış ve irdelememiştim.Buna vesile olan imanımı bir derece daha yükseltmem için gerekli konu ve sorgulanacak iddaları yazan sevgili sexy Huriye sonsuz teşekkürleri mi Sunarım..

ilk değineceğim şey toplumda ar meselesi gibi görülen kız çocukları.Kız çocuklarının gömülmesi Bir derece arapların kadın cinsine kadına verdikleri önemi bizlere yansıtıyor.

8 - Diri diri toprağa gömülen kıza sorulduğunda,

9 - "Hangi günahtan dolayı öldürüldü?" diye.

ayetlerinden anlaşılacağı gibi araplarda böyle bir gelenek mevcuttu.Mevcut olmadığını düşünsek ki böyle bir iddaa var bu ayetler indiğinde birçok kişi itiraz edecekti fakat böyle itirazlara hiçbir kaynakta rastlayamıyoruz..

Zeyd b. Amr b. Huteyl'in cahiliyede kızını öldür­mek isteyen adama: "Onu öldürme. Onu, bana ver, ben ona kefil olayım. O büyüyüp geliştiği zaman istersen alırsın is­tersen tekrar bana iade edersin" İsmail b. Kesir, el-Bidâye ve'n-Nihaye, 2/237

Demesi kız çocuklarına yapılan vahşete bir delildir.Ayrıca

31 - Bir de geçim korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin, onlara da, size de rızkı biz veririz. Şüphesiz ki onları öldürmek, çok büyük bir suçtur.

Ayeti bu gömmeyi yaaklıyor.

Cahiliyede kız çocuğunu gömecek olanlar, doğum yaklaştı­ğı zaman, derince bir çukur kazar ve doğumu o çukurun kıyı­sında yaparlardı. Bu esnada ebe de hazır bulunur, eğer çocuk erkekse onu tutar, kız ise açılan çukura atar ve üzerine toprak yığardı. Bu cahiliye döneminde ar ve geçim korkusundan dola­yı yapılırdı.Münavi, Feyzu'l Kadir, c: 6, Hadis No: 9659.

- Hasna bint Muaviye es-Sarime amcasından şöyle riva­yet ediyor: Dedim: "Ey Allah'ın (cc) elçisi, kim Cennettedir? Peygamber (sav): Peygamber Cennettedir.. Şehit Cennette­dir.. Yeni doğmuş çocuk Cennettedir.. Toprağa gömülmüş kız) Cennettedir.Müsned, 5/58.

2- Rasûlullah (sav) buyuruyor ki: "Kimin bir kız çocuğu olur, onu gömmez, hor ve hakir görmez ve oğlan çocuğunu ona tercih etmezse Allah (cc) bu kız çocuğu sebebiyle onu Cennet'e koyar."[Ebu Davud, Edeb, 121.

Ayrıca sahebelerden birinin anlatımı bu durumun vahşetini peygamberin buna tepkisini gözler önüne seriyor

"Ya Rasûlallah! Biz cahiliye devrinde kız çocuklarımızı diri diri gömerdik. Benim de bir kız çocuğum vardı. Annesi­ne, "Bunu giydir, dayısına götüreceğim" dedim. (Kadın bu­nun ne demek olduğunu bilirdi. Ciğerparesi, evlâdı biraz sonra bir kuyuya gömülecek ve orada çırpına çırpına can verecekti. Fakat kadının böyle bir vahşetin önüne geçmek hak ve selâhiyeti yoktu. Yapabileceği tek şey, için için ağla­yıp gözyaşı dökmekti) Hanımım dediğimi yaptı. Çocuk ha­kikaten dayısına gideceğini zannediyor ve cıvıl cıvıldı. Elin­den tutup daha önce kazdığım bir kuyunun yanına getirdim. Ona kuyuya bakmasını söyledim. O tam eğilip kuyuya bakayım derken, sırtına bir tekme vurdum ve onu kuyuya yuvarladım. Fakat nasılsa, eliyle kuyunun ağzına tutundu. Bir taraftan çırpınıyor, diğer taraftan da "Babacı­ğım üzerin tozlandı" deyip elbisemi silmeye çalışıyordu. Bu­na rağmen bir tekme daha vurdum onu diri diri toprağa gömdüm."

Adam bunu anlatırken Allah Rasûlü ve yanındakiler hıçkıra hıçkıra ağlıyorlardı. Orada oturanlardan birisi "Be adam Rasûlallah'ı hüzün içinde bıraktın" deyince, Efendimiz adama: "Bir daha anlat" dedi. Adam hadiseyi bir kere daha anlattı. İki cihan serverinin gözlerinden akan yaşlar mübarek sakalını ıslat­tı Darimi, Mukaddime, 1.

Kız çocuklarının gömüldüğüne dair tarihi kaynaklardan bazıları aksini iddaa eden tersini söyleyen kaynak getirmek zorundadır.

Ayrıca belirtmek gerekir ki herkez kız çocuğunu gömmezdi.Vicdanı el vermeyen bir çok kişi gömmeiş ancak başı aşağıda gezmiştir.bu yüzden bu adet arap toplumunda kadın sayısını çokta etkilememiştir..

İkinci olarak aşağılayıcı nikah çeşitleri..

Cahiliyet zamanında nikah dört çeşitti. Bunlardan birisi, bu gün insanların yapmakta oldukları nikahtır. Şöyle ki: Erkek, diğer bir erkekten velâyetindeki kadını yahut kızını ister, akabinde o kadının mehrini tayin edip miktarını belirler. Sonra da o kadını nikah eder.

Diğer bir nikah şekli şudur: Erkek, kendi karısı hayızından temizlendiği zaman karısına: Kendini filan kimseye gönder de, ondan seninle cinsel ilişki yapmasını iste! Der. Ve kadının o cinsel ilişki yapmasını istediği erkekten gebe kaldığı anlaşılıncaya kadar, kocası asla kadınına dokunmayıp, ondan ayrı durur. Kadının gebeliği belirince, kendi kocası isterse o gebe kadınla cima eder. Kocası bu başka erkekle cinsel ilişki kurma işini ancak çocuğun necipliğine, asaletine rağbet ettiği için yapar. İşte bu nikah, "Nikah-ül İstibzâ'" (yani başkasından cinsi münasebet isteme) olur.

Diğer bir nikah şekli de şudur: On kişiden az bir cemaat toplanırlar da bunların hepsi bir kadının yanına giderler ve her biri ayrı ayrı kadınla cima eder. Neticede kadın bundan gebe kalıp da doğurduğu ve doğumdan birkaç gece geçtiği zaman o erkeklere haber gönderir. Artık o erkeklerden hiçbiri gelmemezlik edemez. Nihâyet hepsi kadının yanında toplanırlar. Kadın onlara hitaben:

- İşinizden meydana gelip de doğurmuş bulunduğum çocuğu tanıdınız. Bu çocuk, senin çocuğundur ey filan! der.

Ve kadın, onlardan arzu ettiği kimsenin adını söyler. Böylece kadının çocuğu, o adamın nesebine katılır. İsmini söylediği o erkek, bu çocuktan çekinmeye, yani onu kabul etmemeye muktedir olamaz.

Dördüncü nikah çeşidi şöyledir: Bir çok insanlar toplanırlar da bir kadının yanına girerler. O kadının yanına giren erkeklerden hiç biri çekinmez. Bu kadınlar bir takım fahişelerdir ki, bunlar kendi kapıları üzerine bir alamet olsun diye birer bayrak dikerlerdi. Artık kim isterse bu bayraklı kadınların yanına girer. Bunlardan biri gebe kalıp da çocuğu doğurduğu zaman, o erkekler kadın için toplanırlar ve kendileri için birkaç kâif, yani iz sürmekte hünerli kimseler çağırırlar. Sonra bu kâifler o kadının çocuğunu, karar verdikleri kimsenin nesebine katarlar. Böylece çocuk onun soyuna katılır ve o şahsın çocuğu diye çağrılır. O zat bundan çekinemez.

Nihâyet Muhammed hak ile peygamber gönderilince insanların bu günkü nikahı müstesna olmak üzere, bu cahiliyet nikahlarının hepsini kaldırdı."

(Sahih-i Buhârî Nikah 60, Ebu Davud Talak 33)

Hz.aişeden olan bu rivayet insanı dehşete düşürüyor.KAdına verilen değeri gözler önüne seriyor.İSlam geldiğinde bildiğimiz nikah haricinde bütün nikahlar kaldırılmıştır.Kız çocuklarının gömülmesi engellenmiştir.

Burada dürüst olmak gerekir ki İslamın bu uygulamaları kaldırması takdire değer bir devrimdir.

Saygılar

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kadın gömülmesinin engellenmesine sebep olduysa islamın iyi bir yan tesiri oldu. Bu oh islam süper birşeymiş mi dedirtecek insanlara?

"İslam öncesi kadın" derler de neden arabistanın belli bir kabilesinin belli bir tarihte belli bir coğrafya yaşayışının dışına çıkamazlar? Neden buhari sahih diyip de öteki buhari hadislerini gözardı ederler? Sonra da daha inanmazlar mı derler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Illegal kardesim.. Hazir Nikah hakkinda konu acmisken "nikah'in" Arapca ne anlama geldigini ve hangi kelimeden turediginide konusalim istersen.

"Nekeha" Arapca "cinsel iliski" demek..

"Nok" vajina..

Ustteki yazinda 4 nikah cesidini anlatirken 4 cesit fuhus seklinden soz etmis oluyorsun..

Arap peygamberinizin size din diye biraktigi sapiklik bundan ibaret..

Arapca evlilik kelimesinin uygun olani zevac kelimesidir..

Zevce kelimeside bundan turer zaten..

Avrat= cinsel organ

Nikah= cinsel iliski, bir seyin icine girmek

tarihinde Sexy Huri tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Bunlar tarihsel gerçekler..

Burada İslam'ın üstünlüğünü göstermek istiyorsunuz belki ama, nedense ben göremedim..

İslam evliliğe çağdaş, insansal, dürüst veya üstün bir çözüm yolu mu bulmuş?

Sevgili Hacı zaten burada İslamın çağdaş,insancıl,dürüst veya üstün bir çözüm yolu bulmuş mu bulmamışmı onu anlatmadım.Sadece islamın eski kültürde hayvan seviyesine inen kadını bir yere çıkardığını anlattım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Sevgili Hacı zaten burada İslamın çağdaş,insancıl,dürüst veya üstün bir çözüm yolu bulmuş mu bulmamışmı onu anlatmadım.Sadece islamın eski kültürde hayvan seviyesine inen kadını bir yere çıkardığını anlattım.

Arap kadini 2000 sene oncede vajina olarak goruluyordu, simdide oyle..

Tek farki biri tesetturlu, digeri acik..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Illegal kardesim.. Hazir Nikah hakkinda konu acmisken "nikah'in" Arapca ne anlama geldigini ve hangi kelimeden turediginide konusalim istersen.

"Nekeha" Arapca "cinsel iliski" demek..

"Nok" vajina..

Ustteki yazinda 4 nikah cesidini anlatirken 4 cesit fuhus seklinden soz etmis oluyorsun..

Arap peygamberinizin size din diye biraktigi sapiklik bundan ibaret..

Arapca evlilik kelimesinin uygun olani zevac kelimesidir..

Zevce kelimeside bundan turer zaten..

Avrat= cinsel organ

Nikah= cinsel iliski, bir seyin icine girmek

Nikah kelimesi türkçedede bu manaları taşıyor mu?

dedikleriniz doğru olabilir ancak burada nikah adı altında evlilik türlerini izah ettim.Anlatmak istediğim buydu.Yoksa nikahın ne manaya geldiği pekte konu ile alakalı değil.Ayrıca bu nikah çeşitlerini anlatan ben değil Aişedir.O bunları evlilik çeşidi olarak anlatmıştır rivayete dikkatinizi çekerim

Link to post
Sitelerde Paylaş
Sevgili Hacı zaten burada İslamın çağdaş,insancıl,dürüst veya üstün bir çözüm yolu bulmuş mu bulmamışmı onu anlatmadım.Sadece islamın eski kültürde hayvan seviyesine inen kadını bir yere çıkardığını anlattım.

Ben de o çıkardığı yeri sorguluyorum zaten...

İslam'ın kadına verdiği haklar ne olabilir?

Onları bilmek istiyorum..

Verilen hak fahişe olmak isteyen bir kadını önlemek mi?

Ayrıca kız bebeklerin öldürülmesi konusunda daha önce açıklamalar yapmıştım.

Hindistan ve Pakistan'da, belki de Suudi Arabistan'da ve diğer Müslüman ülkelerinde bu ahlaksızlık hala devam etmektedir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Haci..

En basitinden Kadına, Başanma Hakkı vermiştir..

En basitinden Kadın sigara müptelası olsa, Erkeğa kadının o ihtiyacını karşılama sorumluluğunu vermiştir...

En önemlisi ANA Sıfatını ve Hayat hakkını vermiştir... Sosyolojik olarak daha pek çok artı değer ilave edilebilir...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ben de o çıkardığı yeri sorguluyorum zaten...

İslam'ın kadına verdiği haklar ne olabilir?

Onları bilmek istiyorum..

Verilen hak fahişe olmak isteyen bir kadını önlemek mi?

Ayrıca kız bebeklerin öldürülmesi konusunda daha önce açıklamalar yapmıştım.

Hindistan ve Pakistan'da, belki de Suudi Arabistan'da ve diğer Müslüman ülkelerinde bu ahlaksızlık hala devam etmektedir.

İnş çıkardığı yeri konunun devamında müzakere etme şansı buluruz.

Benim istediğim cahiliye döneminde ki kadın ile islam kadının kıyaslanmasıdır.Bunu kıyaslarsanız farkı göreceksiniz.

İslam kadını sanki güzel bir yere mi geitrmiş derseniz bu ayrı mesele.

Benim şahsi fikrim cahiliye devrine göre güzel bir yerdedir.Hani derler ya kötünü iyisi...

peki islam kadını olması gereken yerde mi yoksa günümüzde medeniyet maskesi altında ki kadın gibi mi olmalıdır konusu bir sonraki konuda tartışılabilir..

Dediğiniz gibi kız çocuklarının gömülmesi kürtaj adı altında devam ediyor.Ama buda yine islama değil islamın yasakladığı zina suçuna uymamaktan kaynaklanıyor.İslam önce zinayı sonra kürtajı yasaklayarak kalın bir duvar örüyor ama kimin umrunda...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Nikah kelimesi türkçedede bu manaları taşıyor mu?

dedikleriniz doğru olabilir ancak burada nikah adı altında evlilik türlerini izah ettim.Anlatmak istediğim buydu.Yoksa nikahın ne manaya geldiği pekte konu ile alakalı değil.Ayrıca bu nikah çeşitlerini anlatan ben değil Aişedir.O bunları evlilik çeşidi olarak anlatmıştır rivayete dikkatinizi çekerim

Nikah'in anlami "cinsel iliski" dir..

Turkce'de ne manaya geldigi farketmez..

Onemli olan kelimenin kokeni..

Bahsettigin Islami nikah cesitleri, islami "fuhus" cesitleridir..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Haci..

En basitinden Kadına, Başanma Hakkı vermiştir..

En basitinden Kadın sigara müptelası olsa, Erkeğa kadının o ihtiyacını karşılama sorumluluğunu vermiştir...

En önemlisi ANA Sıfatını ve Hayat hakkını vermiştir... Sosyolojik olarak daha pek çok artı değer ilave edilebilir...

Haklısınız Buda şuanda bazı şeriat ülkelerinde bulunan erkeğinizi boşamak yasak kanununa terstir.İSlamın uygulanmadığının göstergesidir..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Nikah'in anlami "cinsel iliski" dir..

Turkce'de ne manaya geldigi farketmez..

Onemli olan kelimenin kokeni..

Bahsettigin Islami nikah cesitleri, islami "fuhus" cesitleridir..

Yani anlatılan nikah yada evlilik çeşidleri değil mi diyorsunuz?

Cahiliyet zamanında nikah dört çeşitti. Bunlardan birisi, bu gün insanların yapmakta oldukları nikahtır. Şöyle ki: Erkek, diğer bir erkekten velâyetindeki kadını yahut kızını ister, akabinde o kadının mehrini tayin edip miktarını belirler. Sonra da o kadını nikah eder.

Bu halen daha devam eden bir ikah yada evlilik şimdi bizler fuhuş mu yapıyoruz?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir de K.C.'nin bloğundan okuyun Kadını ve İslam'ı:

http://kadinislamadalet.blogcu.com/islamiy...ni_1562070.html

İslamda kadın aşağılanıyor diyorsunuz ben size bakın suudi kralın karısının statüsüne desem islamda kadının yeri ortaya çıkar mı?

O yazıda bu yapılmış.Hatice statü sahibi ise araplar kadına değer vermiş sayılmaz sen adet gelenek görenek kültür bunlara bakacaksın

Link to post
Sitelerde Paylaş
hz peygamber sav kadinlari gomulmekten kurtarmis ateizler ne var bunda demis.tarafgirlik yapmayinda takdir edin bi kere

Ömer gibi gaddar, acımasızlar o dönemde de vardı, şimdi de var.

Kızını da öldürmüş, babasını da.

Putperest dönemin böyle adamlardan dolayı "kız çocuklarını öldürme" gibi istisnaları olabilir.

Nasıl bugün evladını öldüren anne-babalar varsa, ya da annesini-babasını öldüren evlatlar varsa.

Yeni bir din gelse ve "Evlatlarınızı öldürmeyin" dese, geçmişte öldürülen çocuklardan da 5-10 tanesinin örneğini verse, bu din evlat öldürmeyi ortadan kaldırmış mı olacak şimdi? Önceki dönem de evlatlar öldürülüyordu diye genelleme mi yapılacak?

Putperest dininde "Kız çocukları öldürün, diri diri gömün" diye mi yazıyordu?

İslam, Halife Ömer gibi istisnaları genelleme yapıp din propagandası yapmıştır.

Abartıdan başka birşey değildir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Yani anlatılan nikah yada evlilik çeşidleri değil mi diyorsunuz?

Cahiliyet zamanında nikah dört çeşitti. Bunlardan birisi, bu gün insanların yapmakta oldukları nikahtır. Şöyle ki: Erkek, diğer bir erkekten velâyetindeki kadını yahut kızını ister, akabinde o kadının mehrini tayin edip miktarını belirler. Sonra da o kadını nikah eder.

Bu halen daha devam eden bir ikah yada evlilik şimdi bizler fuhuş mu yapıyoruz?

Sen Allah olsan evlilik hususunda ayetler indirirken cinsel iliski anlamindaki nikah kelimesini kullanir misin?

Allah neden Araplarin ilkel cahilliklerinin esiri oluyor?

Nikah kelimesi ayiptir, evlilik cinsel iliski degildir demezmiydin?

Kadinlar cinsel organ degil, onlara vajina demeyin demez miydin?

Kadin ve erkek esittir, sahitlikleride aynidir demez miydin?

Arabin sekse dayali evlilik cesitlerini aklamaya calisacagina masum bir genc kizin nasil olurda seks kolesi olarak musluman erkeklere helal kilindigini aklamaya calis..

Farzedelim ki annen savas aninda dusman askerinin eline dustu. ve bu dusman askerinin tanrisi anani bu sunnetsiz gavura helal kilmis..

Sonrasini sen dusun..

sayet bunda bir serefsizlik, haysiyetsizlik, utanmazlik goremiyor isen senin ar damarin catlamis....

Link to post
Sitelerde Paylaş

Acaba neden Islami kesim ha bire cahilliye donemini sadece kizlarin diri diri gomulmesi olarak anlatir? anlamis degilim.

O donemleri savunacak halim yok, ama o donemlere ait olup Muhammed tarafindan kendi zevki icin degistirilen cok onemli bir husus var, oda babalarin kendi evlatliklarinin karilari ile evliligidir. Cahilliye doneminde bu tur evlilik asla kabul edilmeyen ve toplum tarafindan yapanlarin kinandigi bir usuldu, ama bizim Muhammed ne hikmetse bu gelenegi yerle bir edip Kuran esliginde Allah tescilinde evlatligi Zeydin karisini yataga atti ve bunun bundan sonra boyle olacagini ummetine duyurdu.

Cahilliye doneminde kiz cocuklarinin topraga gomulmesini ise Islam dini uydurmustur, oda yalandir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...