Jump to content

Evrim inancının bir zararı daha

Recommended Posts

Sevgili arkadasim,

bir hristiyan islamin yalan oldugunu ispat cabasi ile birseyler uydurabilir, yine bir musluman ayni seyi yahudilik icin yapabilir.

Peki bilim dunyasinin evrim i kabul etmesinin arkasinda yatan menfaat nedir?

Bunca bilim adami 'evrim var' derken ne gibi bir menfi beklentileri var?

"Örneğin ABD basını şu an ABD askerlerinin Irak'ta ne kadar kahramanca insanlık için mücadele ettiğini belletiyor Amerikalılara.

Amerikalıların bu haberlere ve yorumlara inanması, kendilerine verilen bilginin doğru olduğunu göstermez."

ABD basini yerine yerine 'Muhammed' ABD askerleri yerinede 'muslumanlar' koyunuz. Ayni hikaye.

Sonuc sizinde dediginiz gibi. muhammedin kendisine ayet indigini soylemesi bunun dogru oldugunu gostermez.

Sitelerde Paylaş
  • İleti 116
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Birçok neden var bunun arkasında.

En önemlisi, ruhçuluğun maşası durumundaki bilimadamları.

Sonra buna art niyetsiz inanmış bilimadamları.

Sufi, kabalacı veya Hindu olmasından dolayı, yani dini inancından dolayı evrime zaten inanan bilimadamları

Ve diğer halka da ateist bilimadamları.

Ayrıca bugün evrimi karşısına alan çalışmalarda bulunanlar bilim dünyasında barındırılmaz . Sistem oturmuş vaziyettedir evrimciler adına.

Tıpkı din dünyasında da bir çok hurafenin hakim olması, dogmaları sarsacak birşey söyleyenin hemen kafir ilan edilmeye kalkılması gibi.

İslam konusuna dönecek olursak;

Eldeki delillere bakacaksın ve delile dayalı doğrunun peşinden gideceksin.

Kuran'ın Allah'ın sözü olduğunun ve değişmediğinin delillerinden bazıları:

http://www.mucizeler.com/

Ve Kuran'ın bilimi-delilleri emretmesi ile ilgili yazım:

http://www.diniyazilar.com/dy/oku/726/kura...i-emretmesi.htm

Selam ve sevgiler.

tarihinde Emre1974tr tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

'mucizeler' isimli sitede ayni bilim adamlarinin bulgularini delil olarak kullanip kurandaki bazi ayetleri isaret etmissiniz. bu nasil bir celiskidir.

bahsi gecen mucize ayetlerinin topu sizin hayal urununuz. bir ayetteki butun kelimelerin yerini degistirip bir mana cikarmak ne kadar zor olabilir. enbiya suresine 'yorunge' kelimesi eklemek gibi.

Benim kurani ilk okumama sebep olan assagidaki ayetteir. Kendim mucizeyi gormek istedim. Zaten bitirir bitirmezde din min kalmadi.

Ne göklerde, ne yerde zerre ağırlığınca bir şey O'ndan (Allah'tan) gizli kalmaz. Bundan daha küçüğü de, daha büyüğü de, istisnasız olarak hepsi muhakkak apaçık bir kitaptadır.

34-Sebe Suresi 3

Bu ayeti 10 ayri dilde 10 ar kez okuyup ta hala burada atomun parcalanabilirligi, notron, proton ve elektronlar yaziyor diyecek adam zaten ucmustur arkadasim.

Size hayirli ucuslar.

Sitelerde Paylaş
Yakında aynı lafları, reenkarnasyon konusunda da benimsetmeyi hedefliyorlar.

O zaman ruhçuluğun reenkarnasyon inancı için de "bilimadamları asırlardır incelemişler ve ispatlamışlar" diyeceksiniz önünüzü göremez bir şekilde.

Ve komünizmden, evrimden sonra geriye bir tek bu kaldı. Reenkarnasyona da iman ettirildiniz mi , iyice dönüşmüş olacaksınız.

Hoş, zaten dönüşmüşsünüz dönüşeceğiniz kadar. Ama disiplinli bir şekilde zinciri tamamlamak için uğraşıyorlar.

Selam ve sevgiler.

puhahahahahahaha.

reeankarne ateistler... Size sesleniyorum. Geçmiş yaşamlarınıza müslümandınız.

Sapkınlar sizi. Yarın öbür gün güneş tanrı ya da inanırsınız siz... Sizin neye iman edeceğiniz hiç belli olmaz.

Ya Emre, sen bizi güldürdün, Allah da (tabi yapabiliyorsa) seni güldürsün...

Sitelerde Paylaş
'mucizeler' isimli sitede ayni bilim adamlarinin bulgularini delil olarak kullanip kurandaki bazi ayetleri isaret etmissiniz. bu nasil bir celiskidir.

http://www.mucizeler.com/

TunBagaTarhan buna cvb bekleme.Çünkü cvb kabızlığı çaresizliğini gösteriyor.

İşine gelmedi mi bilim adamları tukaka ,yanlı ruhçu ,örgütçü.

Geldi mi de kuran zaten bilimi doğruluyor.

Hangisinin doğru hangisinin yanlı olduğunu kurana bakıp karar vercez de. O zaman Kuranın doğru olduğunu neye bakıp anlıyacaz.

Sitelerde Paylaş

Emre kendi dünyasında arkadaşlar .. Onun için herkes ruhçu, tekamüle inanır, ileride tanrı olacağını düşünür vs.. Yani hepimiz bir şeytani oyunun içindeyiz.. Buna psikoloji(Ruhiyat, ruh bilimi :rolleyes: )'de şizofreni deniyor sanırım.. Ama bu cahil Emre'nin ne tarihten, ne de iktisadi hayattan haberi dahi yok.. Ben aslında ona üzülmüyorum.. Bu arkadaşın google'dan yazılarını ve yazılarına verilen cevapları dahi okudum.. Bu cahile inanan insanlara daha çok üzülüyorum (Onlar kendilerini bilirler).

Daha bugün ders notlarımı karıştırırken konuyla ilgili bir cümleye denk geldim.. Hemde ders notunun daha ilk cümlesi ve değişimin amacını açıklıyor.. Sizile paylaşmak istiyorum.. Aynen şöyle; ''Eğer değişim sonrasında o toplumdaki ekonomik ve siyasal yararlanma toplumun geniş kesimleri lehine değişiyorsa, o zaman gelişmeden yada ileriye dönük bir değişimden söz edilebilir.'' Ve daha sonra değişimin hangi alanlarda olacağı ve o alanlardaki amacına değiniliyor.

Emre ise iktisadi ve toplumsal gelişme ile biyolojik gelişimi fena halde karıştırmış durumda.. Ve insanların belli belirsiz durum ve davranışlarını tek bir noktaya yıkma girişimi içerisinde.. Bir insanın savaşı arzulamasının veya insana fayda sağlayacak her hangi bir etkinlikten uzak durmasının sadece insani(insana özgü) temelleri olabilir.. Bunun dışında şeytani bir öğretiden etkilenme vs. gibi bir düşünce, ancak bir şizofrene özgü olabilir..

Konuya ait bir yorumda, bu öğretinin cinler frekansında yayıldığını düşünen bir arkadaşın yazısını bile okudum.. Emre ve diğer arkadaşların bir psikologa görünmesini tavsiye ediyorum.. Bu işin daha çok şey okumakla vs. geçeceğini de düşünmüyorum.. Acil tedavi şart!

Sitelerde Paylaş
puhahahahahahaha.

reeankarne ateistler... Size sesleniyorum. Geçmiş yaşamlarınıza müslümandınız.

Sapkınlar sizi. Yarın öbür gün güneş tanrı ya da inanırsınız siz... Sizin neye iman edeceğiniz hiç belli olmaz.

Ya Emre, sen bizi güldürdün, Allah da (tabi yapabiliyorsa) seni güldürsün...

Sen güle dur, sizin forumda bile reenkarnasyoncu ateistler türemeye başladı.

2010'lu yıllarda, bu sapkınlıklar daha da artmaya aday.

http://www.spiritualatheism.com/

Selam ve sevgiler.

Sitelerde Paylaş
Sen güle dur, sizin forumda bile reenkarnasyoncu ateistler türemeye başladı.

2010'lu yıllarda, bu sapkınlıklar daha da artmaya aday.

http://www.spiritualatheism.com/

Selam ve sevgiler.

O sitede yazanları anladın mı Emre? Reenkarnasyondan falan bahsedilmiyor, doğaüstüne inançtan da bahsedilmiyor. Panteist görüşe yakın gibi geldi bu "spiritual atheism".

Sitelerde Paylaş
O sitede yazanları anladın mı Emre? Reenkarnasyondan falan bahsedilmiyor, doğaüstüne inançtan da bahsedilmiyor. Panteist görüşe yakın gibi geldi bu "spiritual atheism".

Sen benim ne söylediğimi, sitenin ne söylediğini önce oku(ama bütünlük içerisinde, diğer tüm sayfalarda yazdıklarımla).

Konuyu anla veya anlamaya çalış.

Ondan sonra gel konuşalım.

Selam ve sevgiler.

Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...

Evrim inancı cümlesi bile en başından bu başlığı açanın ne kadar zekaya sahip olduğunun göstergesidir..

Bu cümleyi kurabilen bir zihniyet acaba yerçekimi inancı diyebiliyor mu?

Ya da dünya güneş etrafında dönüyor inancı!!!

Bilim bir inanç değildir!!

İnsanları maymuna çevirdiğini söyleyen bir şarlatana inananların maymunlarla ortak atadan geldiğini söyleyen bilimi ciddiye almamaları olsa olsa komedi filmi olur...

Sitelerde Paylaş

Konuyla belki pek alakası yok özür diliyorum fakat şunu belirtmek ihtiyacı duydum.

Google arama motorunda evrim veya charles darwin diye arama yapınca türkçe olarak nedense hep evrim karşıtı siteler cıkıyor karşımıza bu Yaratılışçılara bu kadar batan evrim sizleri cok yormuş olmalı ama hala anlamadıgınız evrim "inancı" bilim ne zamandır inanç ile ilerliyor ?

Sitelerde Paylaş
Ayrıca evrimi bilimsel birşey zannedenlere güzel bir cevap niteliğindeki, Caner Taslaman'ın çalışması:

http://www.evrim.gen.tr/

Selam ve sevgiler.

Bu adamın kitabı bende var, harun yahyacılarınkinden daha akıllıca yapılmış bir deneme diyeyim ama yine de başarısız.

Sitelerde Paylaş
Bu adamın kitabı bende var, harun yahyacılarınkinden daha akıllıca yapılmış bir deneme diyeyim ama yine de başarısız.

Öyle oturduğun yerden "yine de başarısız" demekle olmuyor bu işler ne yazık ki. Bu kitap ciddi ve titiz akademik bir çalışmanın ürünü, HY kitaplarına benzemez. Sırf kaynakçasına göz atmak bile bunu anlamak için yeterli. (minimum 300-400 kaynaktan yararlanılmış) Varsa bir itirazın paylaşırsın hakkında derinlemesine bilgin olmayan şeyler hakkında ahkam kesmek yerine...

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...