Jump to content

'Tehlikenin farkında mısınız?'


Recommended Posts

Araştırmacı-yazar Erdoğan Aydın Cumhuriyet Gazetesi'nden 'atıldı'. Bir programda AİHM'in 'zorunlu din dersi' kararı ile ilgili düşüncelerini açıklaması ve son günlerde medyada süren ''Savaş çığırtkanlığı"na kaşı çıkması Cumhuriyet'te köşe yazarı olan Erdoğan Aydın'ın gazeteden atılmasına gerekçe oluşturdu. Öte yandan, Cumhuriyet Yayınları, Kitap Fuarı'ndaki standından Erdoğan Aydın'ın kitaplarını kaldırdı. Bu arada, Aydın'ın gazeteden atılmasına tepkiler de yoğunlaşıyor. (http://www.sesonline.net/php/genel_sayfa.php?KartNo=50018)

Cumhuriyet gazetesinin kitaplarını kaldırttığı Erdoğan Aydın'ın eserleri arasında şunlar yer alıyor: Nasıl Müslüman Olduk?, Türklerin Müslümanlaştırılmasının Resmi Olmayan Tarihi, Milliyetçilik: Türkiye'nin Çıkmazı, Kur'an ve Din İslamiyet Gerçeği, İslamcılık ve Din Politikaları...

E.Aydın'ın okurları, ''laik'' geçinen ve kemalist olduğu bilinen Cumhuriyet Gazetesine tepki gösteren bir açıklama yaptılar. Açıklamada şöyle ifadeler kullanıldı: ''Başta İslamcı medya olmak üzere gerici-faşist yayınlar tarafından hedef haline getirilen Erdoğan Aydın, kamuoyu nezdinde demokrat gözüken Cumhuriyet Gazetesi yönetimi tarafından işine son verilerek cezalandırılmıştır. Cumhuriyet Gazetesi yönetiminin farklılıklara tahammülsüzlüğü ve evrensel değerlerle bağdaşmayan kararı son derece düşündürücü ve ibret vericidir. Erdoğan Aydın'ın sadece düşüncelerini ifade etmesi nedeniyle işten çıkarılması, insan hakları ve düşünce özgürlüğü ile bağdaşmaz.....''

Kemalist çizgideki Cumhuriyet Gazetesi laisizme sahip çıkıyor(!).

Sizce Cumhuriyet Gazetesi ve buradaki hakim çizgi ateizmle uyumlu mu? Laisizme gerçekten sahip çıkabiliyor mu? Yoksa bir ikiyüzlülük mü var? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

tarihinde Freddie tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Haberde roj tv'ye çıktığından bahsediyor. Bence olayı ateizm, laiklik olarak bakmak yanlış. Atılma gerekçesi Roj TV ye çıkmış olmasıdır bence. Cumhuriyet gazetesi asla ateist olduğu için kovmaz bir yazarını.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Freddie, Gericiliğin iktidar olup gücünün zirvesine ulaştığı ve ABD desteğiyle daha despotik bir rejim kurma çabalarına girdiklerinide düşünürsek, bu yersiz ve zamansız, spekülatif M.Kemal ve Kemalizm takıntına anlam veremiyorum..

Yandaş medya dururken ve Solculara iftiralar uçuşturlarken Cumhuriyet Gaz. Hedef alman Senin Provakatör olduğun izlenimi doğurdu bende..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Freddie, Gericiliğin iktidar olup gücünün zirvesine ulaştığı ve ABD desteğiyle daha despotik bir rejim kurma çabalarına girdiklerinide düşünürsek, bu yersiz ve zamansız, spekülatif M.Kemal ve Kemalizm takıntına anlam veremiyorum..

Yandaş medya dururken ve Solculara iftiralar uçuşturlarken Cumhuriyet Gaz. Hedef alman Senin Provakatör olduğun izlenimi doğurdu bende..

Modern_Mystik,

Kemalizme ''takmam'', kendine kemalist diyen zevatın sosyalizme ve Lenin'e olan düşmanlıklarını görmem sonucudur. Çünkü eğer sosyalizme ve marksist doktrine küfrediyorlarsa, bu kişiler ne laiklik ne de bağımsızlık için hiçbir umut veremezler ve teşhir edilmeleri gerekir. Yıllarca devrimcilerden, sosyal demokrasinin kuyrukçuluğunu yapmaları beklendi ve bu yapıldı da. Ama sonu hep hüsranla bitti. Devrimciler hep kemalizmin içinde eritildi ve dönüştürüldü. Bak İ.Selçuk başta olmak üzere bugünün kemalistleri hep eskinin sosyalistleridir. Kemalizmi bir çeşit ''sosyalist öğütücü'' olarak görüyorum. Ayrıca benim cumhuriyet gazetesini ve kemalizmi hedef almam, bunların yerine sosyalist bir alternatifin konmasını sağlamak içindir. Gericiliği güçlendiren şey, sosyalizm düşmanlığı yapmaktır, yoksa kemalizm eleştirisi yapmak değil. Kemalizm denen şey yüzünden, emekçi ve aydınlık kitle sosyalizme yönelmiyor. Kemalizm sosyalizmin önünü tıkıyor.

Geçmişte bir MDD(Milli Demokratik Devrim) stratejisi vardı. Buna göre önce kemalist devrim tamamlanacak, endüstrileşme sağlanacak, işçi sınıfı çoğalacak, feodalite tasfiye edilecek, işbirlikçi burjuvazinin yerine milli-orta burjuvazi geçecekti. Ama günümüzde zaten yeterli gelişkinlikte bir kentleşme, sanayileşme ve işçi sınıfı var. Küreselleşmeyle birlikte milli burjuvazi diye birşey kalmadı ve onlar da emperyalist ortaklar edindi. Feodalizm sancılı ve kendiliğinden bir süreç sonucu zaten tasfiye olmaya çok yaklaştı. Yani artık MDDyi savunmak ve kemalistlerle ittifak kurmak gericiliktir. Artık hedef Sosyalist Devrim(SD) olmalıdır. Eğer birileriyle bir ittifak kurulacaksa da bu ittifakın hedefi sosyalizmi kurmak olmalıdır. Fakat bazı kemalist yayın organları, sosyalistlerin sloganlarını aşırıp bunları ''kemalizm'' dedikleri şey için kullanıyor, kitleleri kendilerine çekerek devrimci solu cılız ve marjinal bırakıyor ve halka yeni yeni hayal kırıklıkları hediye ediyorlar. Bu yüzden eleştiriyorum. Artık kendine sosyalist diyen insanlar, sosyalist iktidar perspektifiyle siyasete bakmalıdırlar bence. Kemalizme tav olmak, onun hegemonyasını kabul etmek devri geride kalmalıdır. Zaten kemalizm bitti.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Sevgiler...

tarihinde Freddie tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...