Jump to content

Dandik tasarım II


Recommended Posts

Sevgili Allah'ım... Birkaç sualim ve maruzatım olacak, affına sığınarak...

Hani sen bizi kusursuz bir tasarımla yaratmışın ya, ben araştırdım, bir sürü kusur buldum yine... Kusur hafif kalır bunlara; çok ciddi açmazlar hatta paradokslar. Biliyorum sen bizi takmazsın, yanıt felan vermezsin ama ben deneyeyim yine de...

1. Oksijen başımıza bela diye mi yarattın?

Canlıların büyük bir çoğunluğu yaşamak için oksijen almaya mecburdurlar. Ancak vücutlarına aldıkları oksijen onların için zehirlidir; oksijen iyonları, serbest radikaller ve organik/inorganik peroksitler boşta kalan valanslarını doldurmanın gazıyla narin bedenimizde terör estirirler. Protein, lipid ne bulurlarsa saldırırlar. DNA'ya bile zarar verirler... Bu zehirli oksijen formları yüzünden kanser oluruz.

Bu aşırı reaktif oksijen formları aksi gibi bir de işe yararlar... Yani yanlışlıkla oluşanı olduğu gibi bir de hücrede sinyal iletmek için kasten üretilenleri var, bir yandan yaraların iyileşmesinde görev alan zehirli oksijen formları bir yandan kalp krizi ve kanser dahil pek çok soruna yol açar...

Allah'ın sevgili kulları bu yazıyı okurken vücutlarında zehirli oksijen formları oluşuyor ve onlara zarar veriyor... Hatta belki bir tanesi şu an geri dönüşsüz bir zarar aldı...

Peki bu reaktif oksijen formları ile nasıl başa çıkacağız? Antioksidanlar var... Süperoksit dismutaz, hidrojen peroksidaz, katalaz vs. enzimler var... Ama bunlarda %100 başarılı değiller... Askorbik asit (C vitamini) ve tokoferol (E vitamini) gibi moleküller de antioksidan görevi yapıyorlar.

Peki vücudumuzdaki en etkin antioksidan nedir? Sıkı durun... Ürik asit! Fazlası beter eder bunun da... Yine tehlike...

Oksijene karşı kendimizi asla tam olarak koruyamayız, oksijen solumak zorundayız, o da reaktif formlara girmek eğiliminde... Yaşlanmanın en önemli etkenlerinden biri aldığımız nefesteki oksijen... Bu duruma metabolik paradoks diyoruz.

2. Güneş hayır mı, şer mi?

Yaratılışcılar dünya güneşe azıcık yakın olsa Güneş bizi yakar öldürürdü diye dır dır konuşuyorlar...

Ama...

Güneş şimdi de bizi öldürüyor zaten, yakın olmaya gerek yok... Hem de yavaş yavaş, tadını çıkara çıkara öldürüyor.

Güneşin faydalarını sıralamayacağım, biliyoruz ki dünya üzerindeki hayatın çok büyük bir kısmı güneşe doğrudan bağlıdır. Ama bu Güneş morötesi vs. ışınları ile bizi öldürmek için çabalamasa olmaz mıydı?

Güneş, yaşlanmamızdaki en önemli etkenlerden biridir. Derimizin yaşlanmasında ise en önemli etkendir. UV, iyonlaştırıcı ışımalar vs. Bu güneş Allah ne verdiyse tepemize salarak bizi erken yoldan gebertmeye çalışır durur... Ama bir yandan olmazsa olmaz...

3. Kendi kendimi yedim bitirdim

Allah'ım vücut kendini savunsun diye bağışıklık sistemi yapmışsın, iyi güzel de bu bağışıklık sistemi niye bizi öldürmeye çalışıyor? Canlı kendi içinde neden kendine savaş veriyor?

Romatoid artritden tut şizofreniye kadar bir ton otoimmün hastalık neyin nesi? Madem süper tasarım yaptın, mikropları vs. öldüren sistem koydun içime azıcık özenseydin de hedefi şaşırıp bana saldırmayasaydı ya bu sistem! Hatta o sistemi mecbur kılan mikrobuydu, virüsüydü, poleniydi... tüm bunlar en başta niye yarattın? (Otoimmün hastalıklar vücudun savunma sisteminin vücuda saldırmasıdır, bir ülkenin askerlerinin kendi vatandaşlarını yok etmeye çalışması gibi bir durum.)

Bunlar imtihanın parçası olamaz, bariz dandik bir tasarım var ortada... Ben nasıl kontrol edecem kendi immün sistemimi? Ne imtihanı? Hadi şehvetimizi kontrol ettik; zina etmedik ama immün sistem nasıl kontrol edilir?

Akıl verdik, tedavi bul diyeceksin ama 2008 yılında hala bulamadık... Binlerce nesil, milyarlarca birey ızdırap çekti ve çekmeye devam ediyor... Bu mu senin yapacağın tasarım?

4. Alkol haramsa neden içimize alkol fabrikası kurdun?

İçki içmesek bile kanımızda hep içkide bulunan etil alkolden bir miktar var... Nedeni içimizdeki bakteriler... Bunları çıkarıp atmak mümkün değil, beraber takılmak zorundayız, ama bu çakallar fermentasyon ile alkol üretip duruyorlar...

Alkol içmek haram, o ayrı mevzu da müslümanın alkol üretmesi de yasak değil miydi? Neden dalga geçer gibi içimizde alkol ürettiriyorsun?

Canlılığın akıllı tasarım olduğuna inanan arkadaşlar!

Bu saydıklarım denge durumlarını ifade etmiyorlar, aksine paradoks durumlar... İnsanların bunlarla baş etmesi çok güç. Belki ileri de metabolizmamıza müdahale edip daha etkin çalışması için değişiklikler yapacağız ama şimdilik iki arada bir derede elimizde iki ucu boklu değneklerle yaşamak zorundayız.

Lafı uzatmamak için uzun uzun hastalıkları, oksijenin ve güneşin zararlarını vs. yazmıyorum. Laf yetiştirmeden önce kaynakları okuyup anlamaya çalışın. Metabolik paradoks lafını da ben uydurmadım. Şimdilik dört tane yazıyorum, bunlara süper yanıtlar verirseniz daha da yazarım... Şimdilik bunları bir açıklayın bakalım...

Bilgehan

Kaynaklar

1. madde

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7035210?dopt=Abstract

http://en.wikipedia.org/wiki/Antioxidant

http://en.wikipedia.org/wiki/Oxidative_stress

http://en.wikipedia.org/wiki/Reactive_oxygen_species

2. madde

http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/skinaging.html

http://www.skincarephysicians.com/agingski...basicfacts.html

http://dermatology.about.com/cs/beauty/a/suneffect.htm

3. madde

http://en.wikipedia.org/wiki/Autoimmune_disease

4. madde

http://en.wikipedia.org/wiki/Alcohol#Endogenous

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 107
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Laf yetiştirmeden önce kaynakları okuyup anlamaya çalışın. Metabolik paradoks lafını da ben uydurmadım.

Asıl sizler din adına laf üretmeden evvel gidin de biraz islam ilmi ile uğraşın.. O vakit foruma böyle saçma iddialar hazırlamazsınız... Yani ne deyim cevap vermeye bile değmez.. Sonunda nasıl olsa dalga geçiyorsunuz...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Akıl verdik, tedavi bul diyeceksin ama 2008 yılında hala bulamadık... Binlerce nesil, milyarlarca birey ızdırap çekti ve çekmeye devam ediyor... Bu mu senin yapacağın tasarım?

"Biz daha iyisini yapana kadar, en iyisi bu."

4. Alkol haramsa neden içimize alkol fabrikası kurdun?

İçki içmesek bile kanımızda hep içkide bulunan etil alkolden bir miktar var... Nedeni içimizdeki bakteriler... Bunları çıkarıp atmak mümkün değil, beraber takılmak zorundayız, ama bu çakallar fermentasyon ile alkol üretip duruyorlar...

Alkol içmek haram, o ayrı mevzu da müslümanın alkol üretmesi de yasak değil miydi? Neden dalga geçer gibi içimizde alkol ürettiriyorsun?

alkolün haram olduğunu sanan müslümanlara kapak olabilir. Kurana göre ise alkol haram değildir.

tarihinde puppetularz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslümanlar, okuduğunuzu anlıyor musunuz? Yoksa üstün körü okuyup hemen laf mı üretiyorsunuz?

Oksijen faydasızdır diyen yok, faydası bizi yaşatmak, zararı öldürmek... Güneş de aynı... Bağışıklık sistemi desen bir tuhaf...

Bu sorulara yanıt verilemez, sizden yanıt beklediğim felan da yok zaten... Kendi kendinize biraz düşünün, gözünüz açılsın diye yazıyorum...

Harun Yahya kitaplarından oksijen, solunum gibi konuları buraya getirmenize gerek yok, ben bu haltın okulunu okudum, Harun Yahya'dan öğrenecek değilim.

Rica ediyorum, konuyu ıskalamayın... Sivrisinek yaratma boyutuna getirmeyin... Konu "METABOLİK PARADOKSLAR"dır. Bu çevçevede tartışalım... Anlamadığınız ya da bilimsel kaynaklara dayanarak itiraz ettiğiniz noktalar varsa onları belirtin. Konuyu dağıtmayın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Organizmalarımız ortamda ne buldu ise onunla iş görmüş, müthiş bir dengeler sistemi üzerine kurulmuş canlılığımız. Yani zaman süreçlerinde bu dengeleri kurmuşuz. Ne aşamalardan geçmiş canlılık süreci. Mükemmel olmaktan uzağız belli ki. Organizmamız hayatını sürdürmek ve bir sürü iş güçle başa çıkabilmek adına epey hırpalanıyor. Buna hayat diyoruz. Aslında kolay bir şey değil. Tanrı olsa idi işimiz bu kadar zor olur muydu? Bence hayır.

Hep nasıl oluyorda oluyor bu canlılık ve faaliyetleri diyorlar. Oluyor işte. Tanrı deyince cevap mı oluyor şimdi tüm sorulara? Ya ne alaka.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir mühendis tasarladığı bir yapıyı, olabilecek en ideal, mükemmel, üstün şekilde planlayabilir. Ancak böyle yapmayıp, kasıtlı olarak, daha mütevazi bir tasarım da seçebilir.

Çok mütevazi bir yaratıcımız var

Ehehehe

Ulen amma güldürdün beni yaaa :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

Görüldüğü gibi kadirimutlak bir akıllı tasarımcı, yaratıcı argümanı hiç bir halta cevap vermemektedir

Sıkışırsan eğer

Ancak o Yaratıcı'nın tüm canlıları "kusursuz", eksiksiz, mükemmel yaratmayı seçtiğini göstermez. Aksine o Yaratıcı, canlılığı "kusursuz" bir şekilde de yaratmak istemiş olabilir, "kusurlu" bir şekilde de...

der geçiverirsin

Birde ciddiye alınacak birşey söylüyormuşsunuz gibi yazmazmısınız?

Ne idüğü belirsiz yaptıgı yapacağı hiçbirşeyin bir tutarlılığı bir açıklaması olmayan bir hayal

tarihinde kenzo tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Örneğin Windows akıllı bir tasarım olmasına rağmen bir takım hatalar barındırır. Hatalar Windows’u yapanların aptallığının delili gibi gösterilemez.

Windowsu yapanlar ne kadirimutlak ne alimimutlak

Link to post
Sitelerde Paylaş
Windowsu yapanlar ne kadirimutlak ne alimimutlak

Bunu sormayasınız diye; 'Merkeze tanrının konulduğu bir tartışmada ise tanrının kusursuz oluşunu tasarladıklarının da kusursuz olmasına delil olarak göstermek mantık hatasıdır. Oysa tanrının kusursuz olması yarattıklarının da kusursuz olmasını gerektirmez. Çünkü tanrının mükemmelliği ile onun tasarımının kusursuz olması arasında mecburî mantıksal ilişki yok. Kusuru bilerek irade etmiş olabilir.' diye yazmıştım.

Teolojide mükemmel olan tek şey tanrı olup yaratılanlar kusurlu-acizdir zaten, alim-i mutlak bir tanrı neden kusursuz yaratmak zorunda olsun?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Merhabalar,ben de konuyla ilgili olarak evvelden forumlarda yazdığım bir iletimi aktarmak istiyorum:

Evrendeki "Kusursuzluk" Kendi Şart VE Hedeflerine Göredir

32:7 O yarattığı her şeyi mükemmel hale soktu. İnsanın yaratılışına balçıktan başladı.

51:7 Mükemmel çizilmiş yörüngelere sahip göğe and olsun ki

7:190 Onlara kusursuz bir çocuk verince, O'nun kendilerine verdiği bu hediyeyle ilgili olarak O'na ortaklar koşmaya başladılar. ALLAH onların ortak koştukları her şeyden çok yücedir.

************************************************************ ****

Allah'ın yarattıklarındaki kusursuzluk,yani kusursuz tasarım,o yaratılanların yaratılış nedeni ve şartları doğrultusundadır.

Bizim dünyamız ve evrenimiz

1-İmtihan dünyası hedefine yöneliktir.

2-Cennet ile cehennemin karışımı karma bir hayat

3-Sonunda mutlaka canlılarının ve hatta evrenin kendisinin öleceği sonlu bir hayat içerir.

İşte bu evrendeki kusursuzluktan kasıt,bu 3 maddeye uygun-hizmet eden olma açısından mükemmelliktir.

Yani kişinin imtihan edilebileceği ortama hizmet,kişinin gerektiğinde yeryüzünde hazzı veya ızdırabı yaşayabileceği ortamı oluşturmaya hizmet ve belli bir süre yaşadıktan sonra son bulmaya hizmet etme açısından kusursuz bir şekilde tasarlanıp yaratılmıştır.

Çünkü bu dünyanın-evrenin-yaşamın hedefleri bunlardır.Bu evren yaratılış amacı ve şartlarına hizmet açısından gerçekten de "kusursuzdur".

Ama buna karşılık ahiret evreninin yaratılış amacı ve şartları farklı olduğundan,ahiret evrenindeki kusursuzluk da bambaşkadır.Bu sefer "ölümsüz-ebedi olma",sürekli hücrelerin yenilenmesi ve yaşlanmama gibi özellikler,o ahiret dünyasının şartlarında ve hedeflerinde kusursuzluktur.Çünkü yaratılış gayesi bunları içermektedir ve "mükemmel" bir şekilde bu hedefe hizmet edecek şekilde tasarlanmışlardır.

Selam ve sevgiler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Elbette her türlü şeye "Tanrı öyle istedi" demek mümkün

Tanrı'nın yarattıgını iddia edebilmek için önce tanrının varlıgını kanıtlamak gerekmez mi peki?

"Tanrı yarattı" demek ne demektir?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yanlış anlaşıldım galiba, 'tanrı öyle istedi' demek istemiyorum, 'tanrı kusursuzsa, yarattıkları da kusursuz olmalı' iddiasının boş ve temelsiz olduğunu gösteriyorum.

Tanrı'nın yarattıgını iddia edebilmek için önce tanrının varlıgını kanıtlamak gerekmez mi peki?

Bunun gerekli olmadığını sen de biliyorsun. Yaratımı savunmak tanrıyı kanıtlamayı gerektirmez zira tanrının varlığı zaten yaratım iddiasıyla gösterilmeye çalışılıyor. Evrenin tanrısız oluşamayacağının gösterilmesi ve bu iddiayı öne süren savın yanlışlanacağı zamana kadar dair delil olarak öne sürülebilir

Link to post
Sitelerde Paylaş

İlginç, gönderdiğim ileti değişmiş gibi duruyor.

Mükemmel yaratılış Canlıların kusursuzluğu gibi iddialarla ortaya çıkanlara söyle sen bunu bence

Kendinizi kandırmamak adına onların cehaletinden nemalanmamak gerektiğini düşünüyorum. İşin aslına cevap vermek gerekir.

Y

aratımın ne oldugu biliniyor mu? hayır

Tasarımın temel ilkeleri var mı? hayır

Tanrı keyfi yaratabiliyor

Şimdi yaratım veya tasarımdan tanrı'nın varlığı nasıl gösterilir?

Bu başka mesele. Burada kusurdan yola çıkılarak tanrının yokluğunu ve eşzamanlı olarak evrimin doğruluğunu göstermenin anlamsızlığını vurguluyoruz.

Sen önce evren/canlı yaratılmıştır tasarlanmıştır de ne anlama geldiğini daha bilmeden sonra bunu tanrı'nın varlıgına delil olarak göster. Nitekim tanrıyıda tasarlayan yaratan olarak tanımlamışsın

Bu totoloji değil mi?

bilinmeden yaratılış akıllı tasarım gibi fikirlerle tanrıya ulaşmaya çalışmak totoloji olmuyor mu?

Önce evren yaratılmıştır demiyorum, lütfen dikkatli oku. Tanrı varsayılıp yaratım doğrulanmıyor. Yaratım/tasarımdan yola çıkılıp birleşmeli tümevarımla tasarıcıya ulaşılıyor. Herhangi bir önkabul olmadığından totoloji yoktur. Daha önce dediğim gibi 'yaratımı savunmak tanrıyı kanıtlamayı gerektirmez zira tanrının varlığı zaten yaratım iddiasıyla gösterilmeye çalışılıyor' cümlesini senin 'Tanrı'nın yarattıgını iddia edebilmek için önce tanrının varlıgını kanıtlamak gerekmez mi peki?' şeklindeki sorunun geçersizliğini göstermek için yazmıştım. Totoloji olmadığını o cümleye bakarak da anlayabilirsin ayrıca.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Yanlış anlaşıldım galiba, 'tanrı öyle istedi' demek istemiyorum, 'tanrı kusursuzsa, yarattıkları da kusursuz olmalı' iddiasının boş ve temelsiz olduğunu gösteriyorum.

Mükemmel yaratılış Canlıların kusursuzluğu gibi iddialarla ortaya çıkanlara söyle sen bunu bence

Bunun gerekli olmadığını sen de biliyorsun. Yaratımı savunmak tanrıyı kanıtlamayı gerektirmez zira tanrının varlığı zaten yaratım iddiasıyla gösterilmeye çalışılıyor. Evrenin tanrısız oluşamayacağının gösterilmesi ve bu iddiayı öne süren savın yanlışlanacağı zamana kadar dair delil olarak öne sürülebilir.

Yaratımın ne oldugu biliniyor mu? hayır

Tasarımın temel ilkeleri var mı? hayır

Tanrı keyfi yaratabiliyor

Şimdi yaratım veya tasarımdan tanrı'nın varlığı nasıl gösterilir?

Sen önce evren/canlı yaratılmıştır tasarlanmıştır de ne anlama geldiğini daha bilmeden sonra bunu tanrı'nın varlıgına delil olarak göster. Nitekim tanrıyıda tasarlayan yaratan olarak tanımlamışsın

Bu totoloji değil mi?

bilinmeden yaratılış akıllı tasarım gibi fikirlerle tanrıya ulaşmaya çalışmak totoloji olmuyor mu?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...