Jump to content

Kertenkele Öldürmek Sevap Mı?


Recommended Posts

bırakın şu kertenkele öldürmeyi. garibanların hiç bi zararı olmaz. bilen varsa basit yolla köpek nasıl öldürülür bi anlatsın.basit bir kimyasal filan. suyuna yiyeceğine karıştırıp.

gerçi bir tane arabayla ezdim. ama o sayılmaz.

tarihinde convert tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 years later...

Bir İslamcı siteden alıntı:

Okuyucu Sorusu:

Kertenkeleyi bir taşla öldürmek 100 , ikinci taşla öldürmek 10, üçüncü taşla öldürmek 1 sevap kazanılır. Kertenkele insana zarar veren bir hayvan değildir. Neden öldürülmesi sevaptır?

Cevabımız:

Değerli Kardeşimiz;

Esasen zarar vermeyen hiç bir canlı öldürülemez. Öldürülmesi caiz olanlar ise, zararlı olan ve bu zararından başka türlü kurtulma imkanı olmayan hayvanlardır. Kelerin bir vuruşta öldürülmesinin sevap olması, eziyet vermeden ölmesini sağlamak içindir. Yoksa her görülen kertenkeleyi öldürmek caiz olmadığı gibi, öldürmenin kendisi de sevap olmaz. Eziyet vermeden zararından kurtulmanın yollarını aramak gerekir. Ancak öldürmekten başka çare yoksa, bir vuruşta öldürmek gerekir ki, hayvan eziyet çekmesin.

Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:

"Kim keleri ilk darbede öldürürse ona yüz sevap yazılır. İkinci vuruşta öldürürse daha az kazanır. Üçüncü vuruşta ise bundan da az sevap kazanır."

(Müslim, Selam 147 (2240); Metin Müslim'den alınmadır. Ebu Davud, Edeb 175, (5263, 5264); Tirmizî, Ahkâm 1, (1482). Bazı Tirmizî tertibinde Sayd bölümünde 13. babta.)

İşte hoşgörü dini islam. Hala mı inanmazsınız ay kafirler. İbretlik bir başlık, islamdaki hayvan sevgisini en güzel şekilde anlatıyor.

Bir keler hadisi de benden :) Neymiş kelerler Yahudilerin bir soyu imiş

Fasil : YİYECEKLER BÖLÜMÜ

Konu : Hayvanlardan Mübah Ve Mekruh Olanlar

Ravi : Ebu Said

Hadis : Bir bedevi Resulullah (sav)`a gelerek: "Ben keleri bol olan bir bölgede yaşıyorum. keler atıcının yiyeceğinin ekseriyetini teşkil ediyor (bunun bir mahzuru var mı; ne buyurursunuz?" diye sordu. Ama Resulullah cevap vermedi. Biz: "Tekrar sor!" dedik. O tekrar sordu. Resulullah cevap vermedi. Adam üçüncü sefer sordu. Üçüncü de Resullah adama seslenip yanına çağırdı ve: "Ey bedevi! Allah, Beni İsrail`den bir boya lanet etti veya gadab etti. (Ceza olarak) onları yeryüzünde yürüyen hayvanları haline çevirdi. Bilemem, ola ki bu, o lanete meshe uğrayan kimselerdendir. Bu sebeple ondan ne yerim ne de yiyenleri men ederim!" dedi.

HadisNo : 3904

Link to post
Sitelerde Paylaş

" Eziyet vermeden zararından kurtulmanın yollarını aramak gerekir. Ancak öldürmekten başka çare yoksa, bir vuruşta öldürmek gerekir ki, hayvan eziyet çekmesin."

Çok komikler ya :))

Sen git hayvanın yaşadığı bölgeye ev yap sonra sana zarar veriyor diye hayvanı öldür 1 vuruşta öldürürsen bide ekstra sevap kazan. İslamdaki insan dışındaki her şey insana hizmet için yaratıldı anlayışının bir eseri bu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 years later...
5 saat önce, Yeremya yazdı:

Kim nerden buluyor boyle sacma seyleri.

İslam'ın içinden. Sonuçta İslam saçmalıktır. İlk vuruşta öldürene daha çok sevap. Ne biçim bir din bu? Sadece insanlara da değil, hayvanlara da düşman.

Link to post
Sitelerde Paylaş
16 saat önce, Tatarka yazdı:

İslam'ın içinden. Sonuçta İslam saçmalıktır. İlk vuruşta öldürene daha çok sevap. Ne biçim bir din bu? Sadece insanlara da değil, hayvanlara da düşman.

öyle bir şey yok. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kertenkele arabistanda pek sevilmez. Bu sahih bir hadistir. Şu bir vuruşta şöyle sevap, 2 vuruşta daha az falan saçmalığı. Yani demem o ki, araplar kertenkeleyi pek sevmezler. Şimdi bizim turkish müslümanlar, dansöz gibi kıvırıp islamı reformize etmede bir numara oldukları ve beğenmedikleri yerde ve işine gelmediği noktalarda, "islam bu değil, gerçek islam bu değil" deyip geçiştiriyorlar ya. 

Yok öyle işine gelmediği yerde, sırf hadislerden eleştiri almamak için bıd bıd etmek. Hadisler de , kuran ayetleri de rivayettir. RİVAYET !!!! Bu kadar basit. 

Hadissiz islam olmaz. Gerçi  her ne kadar hadisleri reddetseniz de, kuran da yeter. Kuran sanki durumu kurtarıyor mu ? Saçmalıklar-terör ve vahşetin kitabı !!! 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 year later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...