Jump to content

DİYALEKTİK ve TARİHİ MATERYALİZM


Recommended Posts

Yok öyle değil.

Bizler diyalektiği sizler gibi öğrenmedik.

Bizler tarihin akışını şimdiye kadar olduğu gibi kendi haline bırakmadık.

Toplumlar eninde sonunda sosyalizme ve komünizme gidecek ama bunun için bilinçli çaba ve örgütlenme gerektirir.

Iste burada kendınızle celısıyorsunuz eger bu bılımsel anlamda bır yasa ıse sızın buna mudahele etmenız gerekmez,eger mudahele edıyorsanız da o olay gerceklesıyorsa o zaman da bu kacınılmaz bır yasanın sonucudur dıyemezsınız,cunku sız surece mudahele ederek katılımcıları etkılıyorsunuz.

Hem 'Tarıhın akısını kendı halıne bırakmadık' dıyorsunuz hem de tarıhı akısın sınıf savasımı celıskısıne dayanan dıyalektık materyalıst yasalar temelınde ılerledıgını soyluyorsunuz !!

Bu ıkısı kesınlıkle celısır ve teorının antı-bılımsel oldugunun kanıtıdır.

Cunku sız surece mudahele ettıgınızde ponzı benzerı sureclere yol acabılırsınız aynı Hıtler'ın ıktıdara gelmesı gıbı,bu baglamda bır veya bır kac sozde devrım yapmıs olsanız bıle bu sızın teorınızın bılımsel oldugunu tescıl etmez,ve etmedı de !!

Tarıhı surece etkı edecek o kadar fazla ve hesaplanamaz olay vardır kı oturup ta ınsanlık tarıhını sınıf savasına endekslemek acıkca sacmalıktır !!

Yumurta civciv olma potansiyeli taşır ama gerekli şartları da dışarıdan oluşturmak gerek, Yoksa kokuşur veya besin olur.

Dogada yumurtanın cıvcıv olabılmesı ıcın sızın dısardan yerıne getırmenız gereken bır sart yoktur !!

Bu processle ılgılı yasalar bılınmektedır ve buyuk bolumu bılımseldır !!

Bu ornegı senın sosyalızme uyarlarsak soyle bır sonuc cıkar

'kapıtalızm,sosyalızm olma potansıyelı tasır ama gereklı sartları da dısardan olusturmak gerekır,yoksa sosyalızm ortaya cıkmayabılır '

ıste bu soylem ıle

'kapıtalızm son sınıflı toplumdur,enınde sonunda cokecek ve sosyalızme donecektır'

ıle celısır !!

Evet Behice Boran da ABD de eğitim gördü başkaları da. Ama bir kısımının cebi dolar görünce dünyayı da dolar gözlüğü ile görmeğe başladı. Ama Behice Boran ve arkadaşları onurlu bir yaşam sürdü ve mücadele bayrağını yoldaşlarına bırakarak vefat etti.

Darısı basınıza !!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 867
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Komunıst partısı manıfestosundan bahseden arkadasa oradan bır bolum armagan edıyorum !!

Parca adagıo,coskulu,kım tutar senı??uc bakalım formatında !!

Ailenin kaldırılması! En radikal kişiler bile, komünistlerin bu menfur amacı karşısında parlayıveriyorlar.

Bugünün ailesi, burjuva aile, hangi temele dayanıyor? Sermayeye, özel kazanca. Bu aile tam gelişmiş biçimiyle, yalnızca burjuvazi arasında vardır. Ama bu durum, taydaşını, proleterler arasında ailenin fiilen varolmayışında, ve açık fuhuşta bulmaktadır.

Taydaşı yok olunca, burjuva ailesi de doğal olarak yok olacaktır, ve sermayenin yok olmasıyla her ikisi de yok olacaktır.

Bizi, çocukların ana-babaları tarafından sömürülmesine son vermeyi istemekle mi suçluyorsunuz? Bu suçu kabulleniyoruz.

Ama siz komünistler, kadınların ortaklığını getirmek istiyorsunuz, diye bağırıyor tüm burjuvazi bir ağızdan.

Burjuva, karısını, salt bir üretim aracı olarak görüyor. Üretim araçlarının ortaklaşa kullanılacağını duyuyor ve, doğal olarak, ortaklaşa olma yazgısından kadınların da aynı şekilde paylarına düşeni alacaklarından başka bir sonuça varamıyor.

Hedeflenen gerçek noktanın, kadınların salt üretim araçları olma durumuna son vermek olduğunu aklına bile getirmiyor.

Kaldı ki, burjuvalarımızın sözümona komünistler tarafından açıkça ve resmen yerleştirilecek olan kadınların ortaklaşalığı karşısında gösterdikleri erdemli öfkeden daha gülünç hiç bir şey olamaz. Komünistlerin kadınların ortaklaşalığını getirmelerine gerek yoktur; bu, çok eski zamanlardan beri zaten var.

Burjuvalarımız, kendi proleterlerinin karılarını ve kızlarını ellerinin altında bulundurmakla yetinmiyorlar ve resmi fuhşu bir yana bırakırsak, birbirlerinin karılarını baştan çıkarmaktan büyük zevk duyuyorlar.

Burjuva evliliği, gerçekte, evli kadınlarda ortaklık sistemidir, ve dolayısıyla komünistler, olsa olsa, kadınların ikiyüzlüce gizlenmiş ortaklaşalığı yerine açıkça yasalaştırılmış olanını getirmeyi istemekle suçlanabilirler. Zaten, apaçıktır ki, bugünkü üretim biçiminin kalkmasıyla birlikte, bu sistemden çıkan kadınların ortaklaşalığı da, yani resmi ve özel fuhuş da kalkacaktır.

Komünistler, ayrıca, vatan ve milliyeti kaldırmayı istemekle de suçlanıyorlar.

İşçilerin vatanı yoktur. Onlardan sahip olmadıkları bir şeyi alamayız[/quote]

Link to post
Sitelerde Paylaş
Hem 'Tarıhın akısını kendı halıne bırakmadık' dıyorsunuz hem de tarıhı akısın sınıf savasımı celıskısıne dayanan dıyalektık materyalıst yasalar temelınde ılerledıgını soyluyorsunuz !!

Bu ıkısı kesınlıkle celısır ve teorının antı-bılımsel oldugunun kanıtıdır.

Sevgili deha doğrusu senin mantığının diyalektiği kesinkes anlamadına inanmaya başladım.

Ne kadar anlattım toplumların değişim ve dönüşüm yasalarını. Bu yasaların öyle aristo mantığı gibi donup kalmış yasalar olmadığını. Kapitalist toplum kendi iç dinamiği ile faşist bir rejime de dönüşebilir, burjuva demokrasisine de, sosyal demokrasiye de. Bu rejimlere dönüşme potansiyelini içinde taşır. İşçi sınıfı mücadelesi ilerledikçe, işçi sınıfı sömürü oranını azaltmak istedikçe burjuvazı sertleşip faşist ve baskıcı bir rejim de sergileyebilir. Tavizler vererek sosyal demokrasiyi de tedavüle sokar. Yani bir toplum biçimi birkaç şey olma potansiyeli taşıyor ise bunlardan herhangibirine dönüşmesi şartların olgunlaşmasına bağlıdır.

Üstelik kapitalist toplum sosyalist ve komünist topluma dönüşme potansiyeli de taşır. Ama bu toplumlar kapitalizmin bir versiyonu değil nitelik olarak farklı toplumdur. Nicel birikimler tam da böyle durumlarda sözkonusu edilir. Sosyalizme benzer bir toplum kurulur aksaklıklar gedikler ve yanlış uygulamalar sonunda devrim karşıdevrime de dönüşür. Bir daha denenir, yine başarılı olmaya bilir. Burjuvası iktidarını korumak için pek çok tavizler verir, yeni ve karma düzenler ortaya çıkar. Devlet üretilenlerin adil dağılımını sağlamaya başlar ama burjuvazide yerli yerindedir. Bir toplumun bağrından başka toplum filizlenir. Diyalektiğin birazcık ruhuna vakıf olsan zaten böyle aristo mantığı ile karşı çıkmazsın.

Kapitalist üretim biçimi ve üretim ilişkilerı terminal safhaya gelmiştir. Bundan sonra benzer sınıflı bir topluma geçme diye bir şey ufukta görülmüyor. Ufukta görünen işçilerin daha fazla pay alması, daha fazla özgürlük istemesi daha fazla birikimlerinin kendileri yararına kullanılmasıdır. Bunlar sağlanınca zaten kapitalistlerin kapitalist olma espirileri de kalmamaktadır.

İşçiler kapitalistleri alaşağı etmeyi kolayca başarabilir. Bunu başardıklarını tarihte görmekteyiz. Ama yerine koyacağı düzende kapitalistlerin palazlanmasının önünü kesmeyi beceremiyorlar. Bir ülkede devrim olunca bu ülkenin kapitalistleri hem ülke içinde hem dış yardım alarak ve hem de birikmiş sermayelerini alıp başka kapitalist ülkelere kaçabilmektedirler. Tüm bu gelişmelerin yolunu tıkamayı öğrenmelidir işçiler. Bunun için de zaman gerek. Kesintisiz mücadele gerek. Hiçbir kapitalist düzende mülkiyet avantajlarını, sömürü avantajlarını altın tepside sunmaz. Sizlerin avantajlarınızı korumak ne kadar doğal ise. Bunları elinizden almak mücadelesi de o oranda doğaldır.

E kapitalizmin gelişme yasalarını biliyoruz. Sermaye merkezileşiyor ve her geçen gün daha fazla kapitalist bozuntusu proleterleşiyor. Uluslararası şirketler ya ulusal şirketleri yok ediyor veya onlarla birleşip bütünleşiyor. Sonuçta kapitalistler bir avuç kalıyor ve bunun altındaki büyük bir kesim zaten iş değerlendirmesi prensipleri, performans kiriterleri ne göre ücretle çalışanlar durumuna geliyor. İşte bunlar nicel birikimlerdir. Diğer yandan sosyalist bilinç ve uygulamalar da teoride nicel birikimleri sağlıyor.

Kapitalizm ekonomide, yönetimde artık eskisi gibi yönetemez hale geliyor, krizlerden başını kaldıramıyor. Artık nitel değişiklik zamanı gelmiş oluyor. Bir kıvılcım bir ormanı tutuşturuyor.

Sınıfları ortadan kaldırınca dünyanın cennet yapılmasının önündeki en büyük engel de kalkmış oluyor.

Sevgiler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dort tane laf ezberlemıssın her seferınde papagan gıbı sakıyorsun !!

Dunya 1850 dekı dunya degıl,bır yanda fabrıka sahıbı bır yanda fabrıka ıscısı yok,

Yuzlerce degısık kurum var,yuzlerce degısık para kazanma yolu var,yuzlerce yenı sektor var !!yuzlerce turev pıyasa var,sımdı ben buradan meksıka pamugu alıp,LME de nıkel satabılırım hemde sanıyeler ıcınde !!

Patent yasası var ,marka koruma kanunu var fıkır ve sanat eserlerının korunumu var vs vs

Sen hala ayakta uyumaya devam et !!

Bak sana da Marx'tan bır bolum gonderıyorum !!

Burjuvalarımız, kendi proleterlerinin karılarını ve kızlarını ellerinin altında bulundurmakla yetinmiyorlar ve resmi fuhşu bir yana bırakırsak, birbirlerinin karılarını baştan çıkarmaktan büyük zevk duyuyorlar.

Dıncı kesımde aynı yoldan gıdıyor HY gene gondermıs masa kadar bır sey neymıs butun burjuvalar masonmus ahlaksızmıs,mum sonducu ımıs bırbırlerının karısı ıle yatıyormus vs vs

Tabıı aralarında farklar var !!

Hem 'Tarıhın akısını kendı halıne bırakmadık' dıyorsunuz hem de tarıhı akısın sınıf savasımı celıskısıne dayanan dıyalektık materyalıst yasalar temelınde ılerledıgını soyluyorsunuz !!

Bu ıkısı kesınlıkle celısır ve teorının antı-bılımsel oldugunun kanıtıdır.

Buna cevabı sen vermek durumunda degılsın,bu tum devrımcı hareketlerın ortak celıskısıdır !!

Buradakı yanılgının bedelı mılyonlarca can olarak dort bır yanda odenmıstır senın ve benım arkadaslarım da dahıl !!

Sımdı sana bır soru daha

Madem tarıhın akısını kendı halıne bırakmadınız??

Kendı halıne bıraksaydınız tarıh nereye akacaktı??

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sayin Deha,

Daldan dala atlayip demogaji yapmaya basladin. Bu birazda tartismanin yontemsiz olmasindan kaynaklaniyor. Marx'in aile hakkindaki yazisi sadece manifestodan ibaret degildir ve cok daha genis bir konudur. Manifesto adi ustunde manifestodur. Ancak benim yazimin konusu bu degildi ve sen konuyu baska yere cektin.

Marx kendi agzindan sosyalizmin kendiliginden gelmeyecegini belirtiyor ve proletaryayi iktidari almaya cagiriyor. Tartisma konusu DM in bilimselliginden nereye geldi.

Bu konuda da turk oldugumuzu belli ettik ve tartismayi agzimiza yuzumuze bulastirdik.

Saygilar

Link to post
Sitelerde Paylaş
Madem tarıhın akısını kendı halıne bırakmadınız??

Kendı halıne bıraksaydınız tarıh nereye akacaktı??

Evet beraber düşünelim. Gerçi soru biraz halamın bilmemneyi olsaydıya benziyor ama olsun, beraber fikir jimnastığı yapalım.

Paris komünü olmasaydı. Londra komünü olurdu. Veya Berlin. İşçiler mücadelelerini aynı şekilde sürdürürlerdi. Yine yol gösterici liderlerini çıkarır, Yine Marks benzerleri düşünürler çıkar, kapitalizmin ekonomi-politiğini dile getirirlerdi. Ekim devrimi olmasaydı. Dünyanın büyük bir kısmı alman emperyalizmi tarafından paylaşılmış olurdu. Hitler ve Mussolini gibi faşist rejimler dünyaya kan kustururlardı. Türkiye Cumhuriyeti kurulamamış olur. Tüm osmanlı toprakları ingiliz, fransız, italyan ve alman faşistleri tarafından paylaşılmış olurdu. Ulusal kurtuluş savaşları diye bir şey olmaz. Dünya emperyal majestelerine hizmet eder durumda olurdu. Pek çok ırk ilkel irktır gerekçesiyle ortadan kaldırılırdı. Kapitalist üretim biçimi yine olur ama işçiler işçi değil köle olurlardı, boğaz tokluğuna 24 saat çalıştırılıyor olurdu. Tüm dünyanın yeraltı ve yerüstü zenginlikleri hiçbir engele takılmadan emperyalist ülkelere taşınırdı. Senin fabrikaların, iş hanların olmazdı. Yerine Hans'ların Robert'lerin olurdu. vs. vs.

Veya tüm dünyaya kan kusturan kapitalist emperyalist düzen bu keskin çelişkilerden dolayı şimdiye kadar alaşağı edilmiş, daha özgürlükçü, daha sosyal bir düzen kurulmuş olurdu?

Üretim ve paylaşım ilişkileri nelere gebe ise onlar olurdu.

Sevgiler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Sayin Deha,

Daldan dala atlayip demogaji yapmaya basladin. Bu birazda tartismanin yontemsiz olmasindan kaynaklaniyor. Marx'in aile hakkindaki yazisi sadece manifestodan ibaret degildir ve cok daha genis bir konudur. Manifesto adi ustunde manifestodur. Ancak benim yazimin konusu bu degildi ve sen konuyu baska yere cektin.

Demagojı gıbı mı geldı manıfesto da yazanları sen okudun mu ??

Okumadınsa bır daha oku !!

Manıfesto bır yenılgının resmıdır

Manıfesto o kadar kendınden emın kı sanırsın dunya kısa surede komunıst olacak !!

Caglayıp gurlemekle bellı kıtlelerı etkıler bellı devınımler yaratabılırsın ama gerceklere ve bılıme dayanmayan hıcbır hareket basarıya ulasamaz !!

ustelık yazılanlar demagojı demenız ,yazanların pek hosunuza gıtmedıgının ve cevabınızın olmadıgının gostergesı

Tartısmaya gelınce bu ortamda ve boyle bır sahısla bu kadar,ustelık ızlemenız ızlememenızden benım bır menfaatım yok,arzunuz bılır keske bende bu kadar uretken bırılerını bulup da oturup okusam !!

Marx kendi agzindan sosyalizmin kendiliginden gelmeyecegini belirtiyor ve proletaryayi iktidari almaya cagiriyor.

Oyle mı ıyı ıste bu bır celıskı,cunku cogu yerde de kapıtalızmden sosyalızme gıdısı mutlak gosterıyor !!

Tartisma konusu DM in bilimselliginden nereye geldi.

Bu konuda da turk oldugumuzu belli ettik ve tartismayi agzimiza yuzumuze bulastirdik.

Turk olmanın dayanılmaz assagılık kompleksını asınız dunya uzerındekı bır cok mılletten ustunsunuz!!

DM bılımsellıgı dersenız elınızı vıcdanınza koyun hangı tanıma karsı tartısma yapacagım kı adam yumurtadan cıvcıvı cıkaramıyor daha !!

Zaten yakında bıraz yazmaya ara verecegım,ben de sıkıldım boyle abuk subuk muhabbetlerden !!

Link to post
Sitelerde Paylaş

'Tarıhın akısını kendı halıne bırakmadık' demek bız ıstersek tarıhsel olayların gıdısını belırleyebılırız demektır,o zaman da orada bır yasa oldugunu ıddıa etmenız kendınız ıle celısmektır.

Demek kı bu baglamda gecmıs tarıh te sınıf savasımlarının degıl bırılerının ıradesının sonucudur !!

Bunun da dıger adı ıdealızmdır !!

Tarıhın akısını sız belırlıyorsanız sızın fıkırlerınız belırlıyorsa sız aslında materyalızmı degıl ıdealızmı savunmus olmaktasınız !!

gerısı hıkaye !!

Link to post
Sitelerde Paylaş

DEHA

Ben bütün bu konuları, komünist manifesto'nun en ince ayrıntılarına kadar, komünistlerle tartıştım.

Tartışmalar arşivde bir yerlerde duruyordur mutlaka..

Bu adamlara karşı başarılı olamazsın..

Çünkü yenilgiyi kabul etmeyen düşmanı yenmek mümkün değildir.

Bu adamlar laf üretirler.. Yaptıkları tek şey odur.

Üstadlarından duydukları lafları temcit pilavı gibi tekrar eder dururlar..

Ve karşı tarafı cehaletle suçlarlar..

Ekonomiyi Marx ve Lenin ilkelerine göre açıklarlar.

Emperyalizmi kapitalizmin en son aşaması olarak görürler.

Emperyalizmin binlerce yıllık bir geçmişi olduğunu, kapitalizmin ise son birkaç yüzyılın fenomeni olduğunu dikkate bile almazlar.

Demokrasiyi, insan haklarını ve özgürlüğü direkt olarak değil, kapitalizme saldırırken, indirekt olarak eleştirirler.

Aslında onları sevmezler.

Onlara göre bütün insanlar her bakımdan eşittir. Sınıflar yapaydır.

Kuracakları komünal sistemde devlet yoktur. Bu sistemi savunacak güçler yoktur.

Aile yoktur.

Çoğunun komünist manifestoyu bildiğini sanmıyorum.

Ben onlara komünist manifestoyu açıkladığım zaman, bazıları bana itiraz etmişler ve yalan söylediğimi ileri sürmüşlerdi.

Boşa kürek çekiyorsun..

Link to post
Sitelerde Paylaş

DEHA

Anlamayanların çoğu genç...

Ben de gençliğimde komünist idim.

Başımı derde sokmayacak kadar da tedbirli idim.

Gençlere laf anlatamazsın.

Ama bazıları kaşarlı komünist..

Sevgili Drekinci gibi.

O iflah olmaz..

Ama onu ben bir dereceye kadar haklı buluyorum..

Babası işçi... Kendisini büyük fedakarlıklarla okutmuş..

Kendisi babasına ve ailesine çok düşkün bir doktor..

Amerikalılar onun gibiler için rags to riches terimini kullanırlar..

O her zaman bir komünist olarak kalacaktır.

Kendi yaşamı kapitalist olsa da, yaşam deneyimi onu değiştirmeyecektir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Türkiyede krizden etkilenen firmalara devlet sahip çıkacakmış...kimin parasıyla bizim paramızla tabiiki..bu şimdi rasyonel oluyorda, toplumun kaynaklarının yine toplumun geneline kullanılmasını istemek irrasyonel hatta aşağılık birşey oluyor.

Bu konuda karar vermeniz gerekiyor.

Onaylıyor musunuz, yoksa karşı mısınız?

İkili oynayamazsınız.

Ben şahsen ABD'de bile, devletin bankalara ve krizden etkilenen firmalara yardım etmesine karşı idim..

Büyük zararlarımın olmasına rağmen...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bu konuda karar vermeniz gerekiyor.

Onaylıyor musunuz, yoksa karşı mısınız?

İkili oynayamazsınız.

Ben şahsen ABD'de bile, devletin bankalara ve krizden etkilenen firmalara yardım etmesine karşı idim..

Büyük zararlarımın olmasına rağmen...

elbette karşıyım...ZAten belirli bir azınlığın sermaye sahibi olmasına baştan karşıyım.. Sermayedarlar zarar edip bourbın viskisi içemeyicekler diye neden benim verdiğim vergilerden kurtarılacaklar..

Efendim işçi çıkarmak zorunda kalmasınlar denebilir, o zaman efendim onlarda lüx'lerinden kıssınlar ama kısmayacaklar tabiiki..İşçi çıkartacaklar ilerleyen zamanlarda ucuz işgücü ordusundan şimdikine oranla daha ucuz işgücü elde edecekler..

Bu olayları iyice kaotikleştirip anlamsızlaştırmanın manası yoktur..Olan bitenler bunlardır...İşçilerde yarın birgün bilinçlenirde üretimden gelen gücü kullanırlar ve grev yaparlarsa o zaman poppermiş, doğaya uygunmuş bilmemneymiş kalmaz..

zaten ya yaparlar ya da açlık ve sefalet içinde sürüngen bir yaşam sürerler, ak partinin vereceği sadakalara bakarlar..

Bunada Tarihte zorunluluğun rolü derler Marksist külliyatta..

Link to post
Sitelerde Paylaş
DEHA

Anlamayanların çoğu genç...

Ben de gençliğimde komünist idim.

Başımı derde sokmayacak kadar da tedbirli idim.

Gençlere laf anlatamazsın.

Ama bazıları kaşarlı komünist..

Sevgili Drekinci gibi.

O iflah olmaz..

Ama onu ben bir dereceye kadar haklı buluyorum..

Babası işçi... Kendisini büyük fedakarlıklarla okutmuş..

Kendisi babasına ve ailesine çok düşkün bir doktor..

Amerikalılar onun gibiler için rags to riches terimini kullanırlar..

O her zaman bir komünist olarak kalacaktır.

Kendi yaşamı kapitalist olsa da, yaşam deneyimi onu değiştirmeyecektir.

ne var bizim babamızda işçiydi ama ben bugün işçi sınıfına zerrece güvenmiyorum,

halk dediğimiz kitlenin yanlızca bir parçası,herkes halkın bir parçası,

etkinliği olan ve toplumu yönlendiren işçi sınıfı gibi görünmesine rağmen

işçi sınıfı değildir.reklamcılar ve medyacı sınıfıdır.sanatçılar ve müzisyenler

ikinci plandadır üçüncü plandaysa iş adamları ve yatırımcılar gelir

komünistler istiyor devlet bira fabrikası devlet pantolon fabrikası

ve devlet bilmem ne fabrikası şeklinde sırf kamusal olsun herşey

ama insanlar istiyor çeşitlilik olsun pazar olsun vs deneyimler çeşitlilik

ve özgür seçimin daha iyi olduğunu göstermemişmidir.kollektif menfaatleri

tek bir kişi zümre vs yönlendiremez istesede bunu yapamaz.

yapsa bile en fazla bir kaç on yıl,

herkes arayış içerisinde,

ben işçilerle birlikte sanayiden tarafım.

üretim çok önemli bir şeymiş gibime geliyor.

vs vs vs

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hacı,

Gerek OM ıle gerekse forum dahılınde cok fazla uyarı alıyorum !!

Neymıs sıyaset tartısmasına gırmemelıymısım,dın forumunda yazmalı ımısım vs vs

Bu bana enteresan gelıyor,Ne yanı forumda kurtarılmıs bolgeler falan mı var ??

Tamam burada bır kac kısı coreklenmıs ıslerıne gelmeyen bırseyler yazınca,

Hopluyor,zıplıyor her turlu cırkeflıgı yapıyorlar !!

Meydanı bunlara mı bırakacagız??

Eger bunların ıcınde degerlı yazarlar varsa onları sıp dıye tanır ve ayırırız,

Ama sevıyesız ve degersız olanları da mahkum edebılecek

Bırıkım ve kapasıtemız vardır 'hamdolsun' !!

Tabıı kı burası polıtıka forumu degıl ama dıngonun ahırı da degıldır !!

Ben bunları adam ederım,ucunu besını Sultanahmette sallandırdım mı,

Bak bakalım bır daha yapıyorlar mı??

Link to post
Sitelerde Paylaş
Demagojı gıbı mı geldı manıfesto da yazanları sen okudun mu ??

Okumadınsa bır daha oku !!

Manıfesto bır yenılgının resmıdır

Manıfesto o kadar kendınden emın kı sanırsın dunya kısa surede komunıst olacak !!

Caglayıp gurlemekle bellı kıtlelerı etkıler bellı devınımler yaratabılırsın ama gerceklere ve bılıme dayanmayan hıcbır hareket basarıya ulasamaz !!

ustelık yazılanlar demagojı demenız ,yazanların pek hosunuza gıtmedıgının ve cevabınızın olmadıgının gostergesı

Tartısmaya gelınce bu ortamda ve boyle bır sahısla bu kadar,ustelık ızlemenız ızlememenızden benım bır menfaatım yok,arzunuz bılır keske bende bu kadar uretken bırılerını bulup da oturup okusam !!

Oyle mı ıyı ıste bu bır celıskı,cunku cogu yerde de kapıtalızmden sosyalızme gıdısı mutlak gosterıyor !!

Turk olmanın dayanılmaz assagılık kompleksını asınız dunya uzerındekı bır cok mılletten ustunsunuz!!

DM bılımsellıgı dersenız elınızı vıcdanınza koyun hangı tanıma karsı tartısma yapacagım kı adam yumurtadan cıvcıvı cıkaramıyor daha !!

Zaten yakında bıraz yazmaya ara verecegım,ben de sıkıldım boyle abuk subuk muhabbetlerden !!

Selamla Deha,

Yanitlarin karsilikli saygi sinirlarini asti. Sana gosterilen sayginin degerinde olmani tavsiye ederim. Bir forum uzerinden kisacik yazilarla butun boyle konuyu cozdugunu sanman garip. Uretken olmak dogru olmak demek degil.

Manifesto yenilgiyle sonuclanmistir bu politik bir cikistir Tarih politik yenilgi olaylari ile doludur. Bu yenilenin haksiz oldugunu gostermez. Politikanin kendiside bilimsel degildir. Bu konudaki elestiriniz bir doneme aittir sosyalist tarihin tumunu kapsamaz.

Ben birikimli oldugunuzu dusunerek her yazidiginiza uzun uzun cevaplar yazmak istemedim. Ancak onyargili oldugunuzu goremedim benim hatam.

Sanal bir ortamda kisiler hakkinda yargilar yurutuyorsunuz buda sizin objectief olmadiginizi gosterir.

Ben tanimiyorsunuz ve turk olmaktan assagilik duygusuna kapildigimi dusunuyorsunuz. Benim hic bir konuda assagilik duygum yoktur. En cok yaptigim elestiri ozelestiridir.

Kapitali 20 yasinda ve diger tum sol eserleri bu yaslarda okudum hala okuyup ogrenmeye devam ediyorum bundan da memnunluk duyuyorum. Hic bir konuda saplantim yok ve onyargilarimi yenmeyi basardim. Sanada tavsiye ederim. Sosyalizm lafini duyunca tansiyonun yukseliyor benim hicbir konuda onyargili gorusum olmaz once bilmek isterim sonra kendi fikirlerimi soylerim. Yaziya dokme konusunda ozel bir becerim yok.

Kalemini iyi kullaniyorsun bu bir yetenektir ancak bu senin dogrulari dusundugun anlamina gelmez.

Yinede saygiyla selamliyorum. Ben forumda ogrendigim herseyi kendime kar sayiyorum. Bugun dunden daha cok sey ogrendim.

Tesekkurler

Link to post
Sitelerde Paylaş

abıı kı burası polıtıka forumu degıl ama dıngonun ahırı da degıldır !!

Ben bunları adam ederım,ucunu besını Sultanahmette sallandırdım mı,

Bak bakalım bır daha yapıyorlar mı??

DEHA

..................................

Bu hafta sallandırmasan iyi olur Sultanahmet'te, iki tane Santasofya turu sattım. Bi problem çıkmasın ; )

tarihinde Requiem tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Neymıs sıyaset tartısmasına gırmemelıymısım,dın forumunda yazmalı ımısım vs vs

Bu bana enteresan gelıyor,Ne yanı forumda kurtarılmıs bolgeler falan mı var ??

Deha,

Bir bakima bu forumun tamami kurtarilmis bolge, bu kisiler acisindan. Yani onlar oyle hissediyor. Biz yoneticilerin cogu sosyalist olmasak da ateist katilimcilarimiz arasinda cok ciddi miktarda sosyalist var. Hatta sosyalistler, ateist kesimin cogunlugunu teskil ediyor olabilir bu forumda.

Bunun sebebi, daha once de bahsettigim gibi malesef Turkiye gibi bir ulkeye din disi ve materyalist fikirlerin ancak sol dusunce ile girebilmesi. Bu aslinda Turkiye'deki sol haretin iyi bir tarafi bana gore. Belki de tek faydasi.

Tabi bu bana gore bir dini digeri ile degistirmektir bir bakima ama sosyalistlerin dinini (diyalektik materyalizm) islam dinine tercih ederim.

Bir de zaten bu katilimcilarin cogunun genc olmasi gercegi var. Bunlarin cogunun sosyalistligi falan kalmayacak ileride. Bazilari degismeyecek tabi yaslari ilerlese de, drekinci gibi. Ki bu kadari da normal.

Bu kisiler farkinda degiller ki onlarin yasindayken biz de onlar gibiydik. Gorduk, gecirdik bir hayal oldugunu anladik. En azindan gorunur gelecek icin ciddiye alinir bir alternatif olmadigi belli sosyalizmin. Zaten motivasyonlarinin kokeni yasantilarindan duyduklari rahatsizlik, cevrelerinde gordukleri adaletsizlikler. Dinciler gibi obur dunyaya da inanmadiklari icin, bunlarin degismesi icin tutunabilecekleri tek umut dali sosyalist devrim. O da olmazsa buyuk bir karamsarlik ve depresyona duserler. Kolay degil, Turkiye Meksika ve ABD'den sonra gelir dagilimindaki ucurumun en genis oldugu ulke bir yerde gordugum bir istatistige gore. Boyle bir ulkede genc olmak kolay degil.

Anlamadiklari su, sosyalist ideallerde kotu bir taraf yok. Ama sosyalizmin sorunu uygulanabilir olmamasi. Daha dogrusu uygulanan seklinin, mevcut sistemden (kapitalizm) daha bile berbat sonuclar dogurmasi.

Biz kapitalizmin ideal sistem oldugunu falan iddia etmiyoruz. Ben sahsen sevmiyorum bile kapitalizmi. Ama sosyalizmle kiyaslandiginda cok acik bir bicimde daha ustun bir sistem. Ayni ligde bile degiller bu karsilastirmada.

Sosyalizmin amaclarinda bir yanlis bulmuyoruz. (Yani adil paylasim, herkesin mutlulugu, vs). Ama bunu yapmaya calisirken, kas yaparken goz cikarmaktir sosyalizm. Bizim sosyalist gencler bunun farkinda degiller. Drekinci gibi eski tufekler ise artik isteseler de farkinda olamazlar zaten. Onlar icin cok gec.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evet burjuva ideologları, Sosyalistlerin, kapitalist ilişkilerin ve kapitalizmin genetiğini ortaya serdikleri zaman. Kapitalizmin bir kumar ekonomisi, bir sömürü ekonomisi, bir dengesizlik, eşitsizlik ekonomisi olduğunu gözlerine soktukları zaman, Kapitalizmi savunamayacak hale geldikleri zaman. Sığındıkları en sok sığınak. İyi de komünist ekonomi kapitalizmden de beter.

Biz kapitalizmin ideal sistem oldugunu falan iddia etmiyoruz. Ben sahsen sevmiyorum bile kapitalizmi. Ama sosyalizmle kiyaslandiginda cok acik bir bicimde daha ustun bir sistem. Ayni ligde bile degiller bu karsilastirmada.

Sosyalizmin amaclarinda bir yanlis bulmuyoruz. (Yani adil paylasim, herkesin mutlulugu, vs). Ama bunu yapmaya calisirken, kas yaparken goz cikarmaktir sosyalizm.

İşte bu gibi düşüncelere sığınıyorlar.

Bunlar hem kapital olarak bir şekilde kasalarını doldurmuşlar. Hem haklı olarak bu kasa doldurma ideolojilerini savunmaktadırlar. Yani bunlar kendi içlerinde ve kendi açılarından haklıdırlar. Bunlar demokrasiyi de sertifikalı demokrasi yapmaya çalışırlar. Üretimin de aslan payını kimseye bırakmak istemezler.

Gençken komünistlermiş de çepleri para görünce kapitalist olmuşlarmış da. Bizim gençlerimiz de genç oldukları için komünistmiş te ilerde onlarda hacı babaları. deha amcaları gibi mantık kardeşleri gibi mantıklı düşünüp hidayete erecekler gerçekleri görecekler.

Görsünler bakalım.

Kaç milyon gençten kaç tane hacı, kaç tane deha ve kaç tane mantık gibi mantıklı düşünen çıkacak.

Sevgiler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...