Jump to content

kuran hakkinda bilinenler


Recommended Posts

Eger daha önce böyle bi baslik acilmissa siline bilir.

Kuran 114 Sureden olusmaktadir, ve 6666 Ayetin yer aldigi bilinir.

Ama iste isin gercegi öyle degilmis. 114 Surenin ayet sayilari alt alta yazilip, toplamini aldiktan sonra karsimiza 6236 sayisi cikiyormus.

kaynak:

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=132483

Bu iddia ne kadar dogru??

Link to post
Sitelerde Paylaş

Blogu yazan demiş ki:

Bir Kur'an sevdalısıyım. 20 yıldır gittikçe artan bir merakla Kur'an'ı inceliyorum. Dinimizin hurafeler ve uydurma hadislerlerle doldurularakgerçek kaynağı olan Kur'an çizgisinden çıkarılıp bu günkü tanınmaz hale getirildiğini düşünüyorum. Klasik 10-20 ciltlik tefsirlere itibar etmiyorum. Kur'an'ı teknik yönden inceleyen eserler ve konulu tefsirlerden oluşan yaklaşık l50 kitaptan oluşan bir Kur'an kitaplığım oluştu. Dinimizi ve Kur'an'ın gerçek eksenine getirilmesi doğrultusunda yazılarım olacak

Müslüman arkadaşlar bu adama yardım etsin derim, zira, bu gidişin sonu ateist olmaya çıkacaktır.. Adam ateist olmadan yetişip "Amanda kuran anlaışmaz, edilmez, hede, hödö.." filan neyse işte, kurtarsınlar garibanı derim..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Kuran'da 6666 Ayet olduğu müslüman yalanlarından biridir. Aslen 6200 kusur Ayet olduğu tahmin edilmektedir. Tahmin edilmektedir diyorum çünkü Ayet sayısı net değildir. Bu konuda bir çok tartışma bulunmaktadır. 6666 rakamı romantik ve aklı hafif olan müslümanları kerizlemek için uydurulmuş bir rakamdır.

Oğuz haklısın insanlara din dersinde ve yuvarlak hesapla 6666 rakamı öğretilmiş..Kuran'da(yeryüzünden en yaygın olan ve bilinen haliyle) besmele dahil 6348 ayet var.

Numarasız Besmele haric 6236 ayet var.Verilen bilgi doğru pinokyo.

tarihinde sokrates_ tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

bizim müslümanalr sorgulamaktan aciz olup, baskaları ne derse bir avuç tuz alıp koştuklarıiçin bilmezler.. kuran'daki ayet syısını 6666 sanıp.. "bak lan ne büyük mucizesi var kuran!ın " derler..

oturup eline hesap makinası alıp hesaplamazlar..

tembellerdir..

otur hesapla..

6284 mü ne cıkıyodu.. cocukken hesaplamıştım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...