Jump to content

DÜNYA İSTİLASI


Recommended Posts

Uzaylılar, dünyayı istila edebilir'

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), ünlü Beatles grubunun şarkılarını uzay boşluğundaki Polaris’e (Kuzey Yıldızı) doğru saçmayı planlarken bilim adamları, uzay boşluğuna müzik saçılmasının, ‘ET' kadar dost olmayan uzaylıların dikkatini çekip, dünyayı istila etmelerine yol açabileceğini öne sürdü.

Dünya dışı Araştırmalar Enstitüsü (SETI) görevlilerinde Dr. Vouglas Vakoch, "New Scientist" dergisine yaptığı açıklamada, uzaya sembolik mesajlar dahi gönderirken, potansiyel tehlikelerin tartışılması ve olacakların göz önüne alınması gerektiğini söyledi.

Geçen 20 yıl boyunca uzaylıların radyo mesajlarını tesbit etmek için radyo teleskoplar kullanılıyor. Bu araştırmalardan sonuç elde edilmemesine rağmen bazı araştırmacılar, uzaylıları dinlemenin yetersiz olduğunu belirtiyor.

"ET'YE GÜVENMEYİN"

ET'ye güvenmenin hata olduğunu vurgulayan Princeton Üniversitesi astrofizikçilerinden Dr Richard Gott, "SETI'nin en büyük hatası, ET'ye güvenerek bu ağır işi gerçekleştirmek istemesidir. Herkes bir yerde oturmuş sadece dinliyor ve hiçkimse birşey söylemiyor" diye konuştu.

ET/_newsimages/4935949.jpg

1982 yılında gösterime girdiğinde sinema tarihinin en büyük hasılatlarından birine ulaşan E.T., Steven Spielberg'in onlarca filmine rağmen içlerinde dünya çapında en tanınmış olanı. Filmde, dünyayı ziyarate gelen bir grup uzaylı, acil şekilde dünyayı terketmek durumunda kalınca içlerinden biri dünyada kalır. Kendini bir anda değişik bir gezegende bulan bu uzaylı, 10 yaşındaki bir çocuk olan Elliot tarafından evlerinin bahçesinde bulunur.

Günler ilerledikçe E.T. ile Elliot arasındaki duygusal ilişki güçlenir. Kızkardeşi Gertie ve abisi Michael da dahil olmak üzere tüm aile fertleri tarafından sevilmeye başlanır. Bu arada bir uzaylının dünyada olduğunu düşünen hükümet, yerini tespit etmek için büyük bir çalışma yapmaktadır. Gezegenine dönmek için mesaj gönderen E.T. uzay gemisinin onu almak için gelmesini beklemeye başlar.

Bir grup bilim adamı ise, dünya dışı araştırmalar merkezi SETI'ye, dünyadaki zeki yaşamın varlığını gösteren basit sinyalleri göndermesi yönünde çağrıda bulunurken, bir başka grup bilim adamı, daha çok seyyah ve öncü uzay sondalarıyla kapsanan tipin kaydedilmesini istiyor.

Bir uzay gemisinin dışına oyma insan ve dünya görüntüsü resmeden NASA, geminin içine ise kuş sesleri, muzik ses kayıtları ve dünya haritasını iliştirdi.

"DÜNYANIN SONUNU GETİREBİLİR"

Uzaya bir ansiklopedi göndermenin oldukça hoş olduğunu ifade eden Dr. Vakoch, bunun gelecek nesilleri aldatmak için yapıldığını belirtirken, Açık Üniversite gökbilimi profesörlerinden Barrie Jones ise, şansın oldukça az olduğunu ve bu denemenin dünyanın sonunu getirecek kadar ağır sonuçlar doğurabileceğini iddia etti.

Astrofiziçiler, insanlığın 1920'li yıllardan bu yana ilk ticari radyo vericisiyle komşu yıldızlara kendini duyurmaya çalıştığına dikkat çekiyor. İnsanoğlunun gönderdiği sinyallerin 90 ışık yılı (540 trilyon mil) yol alması gerektiği belirtiliyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

çanakkale yi geçemeyecekleri ezelden ebede doğruda...LAZER GÜDÜMLÜ HİDROJEN BOMBASINI TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNE atarlarsa ne yapcez..ankara yani başkent haritadan silinirse..istanbul...izmir..diğer 81 ilimiz..

kurtuluş gününde ((roland emerich'in bir filmi)) ana gemiyi yok etmek için abd başkanı savaş uçağı sürüyordu..R.T.E. uçak sürmeyi bırak gaz maskesi dağıtım şirketi kurmas bari o ara.

KORKUYORUM..nokta.. :(

Link to post
Sitelerde Paylaş

Başka bir yıldıza ait bir gezegenden dünyaya kadar gelmeyi başaran bir uygarlık, bizden teknolojik olarak çok ilerde olacağından, insanlık için büyük bir tehdit oluşturacaktır.

Bu teknoloji bizde de oldukça ileri bir teknolojinin olduğunun farkında olacaktır...

Ve bizi yakından tanımaya gelirken eli boş gelmeyecektir.

Evet.. Bu karşılaşma yalnız insanlığın değil, dünyanın bile sonu olabilir..

HACI

Link to post
Sitelerde Paylaş
Onlar binlerce yıl öncede gezegenimizde bulundular,halada ziyaret ediyorlar.Korkmaya gerek yok, istila etmelerinede hiç gerek yok çünkü bizler onların eseriyiz.

Hadiullah, uzaylıların esiri olduğumuz kanısına neye göre vardınız? Dinlerin onlar tarafından gönderildiği ve insanlığın -bildiğim kadarıyla- %50'den çoğunun inanca sahip olduklarını düşündüğünüzden mi acaba? Yoksa başka birşey mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yazıyı okuyunca Nasa'nın yıllar önce Voyager uzay aracı ile birlikte uzaya yolladığı altın plak aklıma geldi.

Söz konusu plağın içinde dünyaya ait resimlerin ve müziklerin yanında dünyadaki her dilden "Merhaba" kayıt erdilmiş.

Türkçe kayıtta aksanlı konuşan bir adam "sabah şerifleriniz hayırlı olsun" diyor.

Şurdan dinlenebilir; http://voyager.jpl.nasa.gov/spacecraft/lan...es/turkish.html

Link to post
Sitelerde Paylaş

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), ünlü Beatles grubunun şarkılarını uzay boşluğundaki Polaris’e (Kuzey Yıldızı) doğru saçmayı planlarken bilim adamları, uzay boşluğuna müzik saçılmasının, ‘ET' kadar dost olmayan uzaylıların dikkatini çekip, dünyayı istila etmelerine yol açabileceğini öne sürdü.

hehe çok komik ya.. akhenaton senin için endişelenıyorum, canım benim biraz uyu dinlen..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...