Jump to content

Recommended Posts

Baykal: İdamı göze alırsın...

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, türbanın yükseköğretimde serbest bırakılması için AKP ve MHP’li milletvekillerince verilen Anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerine geçilmeden önce TBMM Kulisinde gazetecilerle sohbet etti. Anayasa’nın tümüyle değiştirilmesinin, bazı maddelerdeki düzenlemeleri görmezlikten gelme olanağı doğuracağını, bu nedenle “Her maddeyle tek tek hesaplaşmak gerektiğini” ifade eden Baykal, milletvekillerinin Anayasa’yı korumak için yemin ettiklerini hatırlattı.

Uygulamak için

“Mevcut Anayasa’yı yok sayıp yeni bir Anayasa yapılmasının” öngörülmediğini savunan ve “Anayasa yeniden yapılamaz mı?” diye soran Baykal, “Elbette yapılır. Düşmanı atarsın, devleti yeniden kurarsın. Bayrağı dikersin. Parayı bastırırsın. Yapanlar yapmış... İhtilali yaparsın. İdamı göze alırsın... Anayasa toptan yenilenir” diye konuştu. Baykal, Anayasa yapımı için Kurucu Meclisin oluşması gerektiğini savundu. “Anayasa yapmak için değil, uygulamak için seçildik” diyen Baykal, “Şimdi bunu iptal edelim, yenisini yapalım” anlayışının doğru olmadığını ileri sürdü. Kuruluşundan 85 yıl sonra bir ülkenin, bu kadar derin Anayasa tartışması içine girmesinin çok düşündürücü olduğunu belirten Baykal, “Anayasa ile ilgili değişiklik ihtiyacı hissedilebilir. Belli konular için düzenleme yapılabilir. Yaygın, kısmen değişiklik ihtiyacı hissedilebilir ama 85 yıl sonra Anayasa’nın tamamını bir kenara atıp, dünyada bir ülkenin yeniden yazma ihtiyacı içine girdiğinin pek fazla örneği yoktur” dedi. Fransa’yı örnek gösteren Baykal, bu ülkede kurumlarla ilgili düzenlemelerin yapıldığını, ancak “İşin özünün daima korunduğunu” söyledi. Baykal, türbanın yükseköğretimde serbest bırakılmasını içeren Anayasa değişikliğini kabul edilmesi durumunda, hem usul hem esas yönünden Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini belirtti.

“Anayasa yeniden yapılamaz mı?” diye soran Baykal, şöyle dedi: Elbette yapılır. Düşmanı atarsın, devleti yeniden kurarsın. Bayrağı dikersin. Parayı bastırırsın. Yapanlar yapmış...

Liderler de izledi

Gergin bir ortamda yapılan görüşmeleri, liderler de takip etti. Meclis Genel Kurulu’na ilk gelen lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olurken, daha sonra da CHP lideri Devlet Bahçeli, Genel Kurul’a katıldı. Baykal, Genel Kurul salonuna girmeden önce kuliste gazetecilerle sohbet etti. Başbakan Erdoğan ise Meclis Genel Kurulu’na en son gelen lider oldu.

Erdoğan ve Bahçeli, milletvekillerinin Genel Kurul’a katılımını sağlamak için sık sık grup başkanvekilleri aracılığıyla kulisleri kontrol altına ettirdi. Sınırötesi operasyona karşı Şırnak’ta yaptıkları eylem nedeniyle bölgede bulunan DTP’li milletvekilleri de Meclis’e geldi. DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ile DTP milletvekillerinin büyük çoğunluğu da Genel Kurul’a katıldı.

Cemil Çiçek zor anlar yaşadı

CHP’li İnce, “Siz önce MHP’li sonra ANAP’lı, sonra RP’li, sonra AKP’li oldunuz. Başka parti kaldı mı? İki yüzlü siyasetten anlayışınız nedir?” diye sorunca terledi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, TBMM Genel Kurulunda, Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili görüşmelerde milletvekillerinin sorularını cevapladı. Muhalefetin soruları ile sıkıştırdığı Devlet Bakanı Cemil Çiçek, türbanın üniversitelerde serbestliğini içeren Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili olarak, “Bu yasakları kaldıralım. Çernobil Santrali gibi radyoaktif korku ve dehşet saçıyorsunuz” dedi. DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, “Başörtüsü takanlar iffetli ve namuslu, başörtüsü takmayanlar iffetsiz ve namussuz” şeklinde bir değerlendirmenin toplumda sıkıntı yaratacağını, bunun da öncelikle Hükümeti zor durumda bırakacağını belirterek, Yükseköğertim Kurumları Teşkilat Yasasının Ek 17. maddesinde yapılacak değişikliğin çerçevesinin belirlenmemesi halinde gerginliğin süreceğini söyledi. TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Kaplan’ın sözünü keserek, toplumda herkesin iffetli ve namuslu olduğunu belirtti. Çiçek, Kaplan’a cevap verirken, “Bu çok doğru bir şey değil, çok haksız bir suçlamadır. Zaten geçmişten gelen şöyle bir şey var; ’başı örtülü olan laik olamaz, başı açık olan Müslüman olamaz...’Maalesef bu tezatları bu ülke yaşadı. Namus meselesi ise bunun çok dışında olan bir kavramdır” dedi.

’Fitne, fesat’ dedi

Böylesine önemli bir olayın içerisine bu türden fitne ve fesadı sokanları, bizatihi sorunun çözülmesini istemeyenler olarak tanımlayan Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu tuzağa hiç kimsenin düşmemesi lazım. Bu memleketin insanları ister başı açık olsun, ister örtülü olsun, hepsi namuslu, iffetli insanlardır. Saygı duyarız, büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öperiz. Meseleye böyle bakmamız lazım. ’Kurt bulanık havayı sever’diyorlar ya... Bu ortamda ’acaba ne yaparız da bir kavga, maraza çıkarırız.’Bunların toplumsal kökleri yok, bunlar halka sırtını dönmüş, halktan kopuk kesimlerin ortaya çıkardığı karmakarışık laflardır. Bunları şiddetle reddediyoruz. Bu teklifin altında imzası bulunanların hiçbirisinin aklının köşesinden geçmeyen şeylerdir.” CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Çiçek’in konuşmasında “iki yüzlü siyaset” anlayışından söz ettiğini ifade ederek, “Siz önce MHP’li sonra ANAP’lı, sonra RP’li, sonra AKP’li oldunuz. Başka parti kaldı mı? İki yüzlü siyasetten anlayışınız nedir?” diye sordu. Çiçek, İnce’nin sorusunu cevaplarken, şöyle konuştu:

Ben geçmişimi biliyorum

“Ben geçmişimi biliyorum. Geçmişim gizli bir tarafı da yoktur. Yasalara aykırı hiçbir iş yapmadım. Sizin partinizin evet dediği bir yasa tasarısına evet demediğim için partimden ihraç edildim. Evet demediğim tasarı, Türkiye’yi mesleksizler toplumu haline getirdi. Ondan sonraki sürece bakarsanız, Refah Parti’li olmadım. Her bildiğiniz böyleyse yazıklar olsun... MHP ile organik bağım olmadı. O da Türkiye’nin bir partisidir. MHP ile siyasi ilişkim olmadı. Bunu da böyle bilin. Her bildiğiniz böyleyse, yazıklar olsun size...”

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bay Cemil Çiçeğin geçmişini sadece kendisi değil, onun geçmişini hatırlayan herkes bilir.

Mesela ben, Bay Cemil'i Bay Turgut'un bakanıyken hatırlarım. "Flört eden fahişedir" lafını ise hiç unutmadım, kendisini hep andım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aynı soru cevap bölümünde mecliste

"lise öğrencisi bir kızın inancım gereği kapanmak istiyorum talebine ne gerekçe ile karşı çıkacaksınız"

sorusune cevap vermedi diğerlerine cevap verir(miş) gibi yaparken arada kaynadı

tarihinde DeHRi tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu örtünme meselesinin arkasında şeriat taraftarı tarikatçılar var hükümet de piyonculağa soyunmuş,mhp faşistleride biraz nasiplenmek istiyor.Geçen hafta haberlerde teseddürlü giyim eşyası hazırlayan bir işadamı

üretimlerini üç kat artırdıklarını,başka şehirlerdede şube açacaklarını söylüyordu,anlayacağınız yine konu rantçılığa geliyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tabi, islamın kendisi başlı başına rant kapısıdır.

Dünyanın kapitalist ve emperyalist abisi neden sevip kolluyor islamı bu kadar?

Allah istedi diye mi?

Peki bizdeki şeriatçılar neden bu kadar şeriat sever, demokrasi düşmanı oluyorlar?

Allah istedi diye mi?

Yaşasın ABD, Yaşasın Coca-Cola.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aha buraya yaziyom.

Ak Parti Amerikayla anlasma yapti.

Benim Seriati getirmeme,göz yum.

Sanada ,Kürt federe Devletini,Türkiyede kurduracam diye.

Satilar Memleketi.

Su anda göye Kandilide,Iraka girip Pkk yi vuruyorlar.

Hepsi Göz boyama.

Sen 3 Ay Önce Asker yigcan sinira,sana vurcam diye,

Pkklilar orada inlerinde dagda seni beklicekler gel beni Öldür diye.

Kafaya bakin,bunlar Düpedüz Milleti isletiyorlar.Pkk,Akparti ve Amerika,güzelim Türkiyeyi kendi Aralarinda bölmüsler.

Uyanin arkadaslar.

Söylemedi demeyin.

Link to post
Sitelerde Paylaş
yalnız Kandil'i bombalayan AKP değil TSK....

saygılarımla

O Tsk yakinda,Akp yi bombalayacak,Mhp ve Dtp yle birlikte.

Kandilide nerelerin Bombalanmasi gerektigini ve Kordinatlari Amerika veriyor.

Tsk uyanmistir artik.

Tsk orda Manevra yapiyor.Yani Savas Similasyonu.

Hayali Düsman Hedeflere gercek Atis yapiyolar,haberleri yokki vurduklari yerin,ici bosmu dolumu.

Baykal Zaten bugün belirti.Yukarida okuyun.Elli öpülecek adam su Baykal.

Valla ben 40 Yasimla Türkiyenin Gelecegi icin Gönülü Askerim.Öyle bir gelisim olsun:Yarin Cantami alip gelmezsem serefsizim.

Benim gibi cok Türk var.Ölürüz Böldürmeyiz.!°!!!Seriata da hayir!!!!

SAYGILAR.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...