Jump to content

Hayvan Barınakları


Recommended Posts

Arkadaşlar Türkiye'de devlet eliyle kurulan hayvan barınaklarının birer toplama ve imha kampından ibaret olduğunu hemen hepimiz biliyoruz. İstanbul'da bildiğiniz iyi bir hayvan barınağı var mı? Özellikle gönüllüler tarafından kurulmuş güvenilir bir yer...

Bir yıl kadar evvel bir akrabam evine yavru bir köpek aldı. Kış mevsimi olduğu için ölmek üzere olan köpeği kurtardı. Köpek büyüyüp kocaman olunca evinde bakıp besleyemez oldu. Daha sonra bir yakınının çalıştığı fabrikanın bahçesindeki diğer köpeklerin arasına bıraktı. Günlük düzenli olarak yemekleri verilen köpeklerin arasında esasen gayet rahattı ama köpeklerdeki bağlılık sorunu yüzünden bir-bir buçuk ay kadar sonra yemekten içmekten kesilmeye başladı. Şu an düzenli olarak veterinere götürülüp tedavisi yaptırılıyor fakat henüz parazit tedavileri tamamlanmadığı için bir bakıma tecrit altında ve ruhsal durumu çok kötü. Bu hayvanı gönül rahatlığıyla emanet edebileceğimiz bir yer var mı acaba?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Akrabam zaten vicdanının kurbanı oldu. Kırk yılın başı hayır işlemeye kalktı eline yüzüne bulaştırdı. Geçen gün köpeği merak edip gittim kaç gündür aklımda. Evde kedim olmasa getirip kendi evimde bakacağım. Ama akrabalarıma da sorumsuzluk etmişler gibi bakamıyorum. Gerçekten çok uğraştılar.

Hayvan barınağında belki başka köpeklerle sosyalleşerek psikolojik problemlerinin üstesinden gelir. Sokağa geri göndermekten yana değiller. Bakım masraflarını karşılayabileceklerini söylüyorlar. Problem yeterince vakitlerinin ve imkanlarının olmaması. Bir apartman dairesinde o büyüklükte bir köpeğe bakmak gerçekten zor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evcil hayvanlarda insan eliyle bir evrim sürüyor. Ki bu evrim hiç hoşuma gitmiyor...

Kediler artık fare gördüğünde peşinden koşmuyor zaten koşmasına gerek yok çünkü kediyi gören fare kaçmıyor ki... Kediler köpekler artık çöpleri karıştırarak yaşamaya çalışıyorlar...

Yaban güvercinlerindeki gelişmeyi herkes görüyor zaten. İnsanlardan kaçmayan aksine onun attığı yemleri kapabilmek için birbirleriyle yarışıyorlar. Artık kumrular da öyle. Çocukluğumda kumrulara 10 metre yaklaşamazdık.. İnsanları görünce hemen uçarlardı. Yav bırakın insanları arabayla geçiyoruz bana mısınız demiyorlar. Boylarına poslarına bakmadan arabaya dikleniyorlar son ana kadar...

Sultan cinsi bir papağanım(ız) vardı.. Evdekiler kafese kilitler ben ise kafesini kapağını açardım. Bana, "Evin içine ediyor" diye tepki gösterirlerdi. Ben de onlara, onların nasıl evin içine ettiklerini söylerdim. (Tabi bu tavrımdan dolayı şerrefsiz kuş beni daha çok severdi)

Kuşları kafeste tutan bir hayvan sevgisini gerçekçi bulmuyorum..

saygılarımla

Link to post
Sitelerde Paylaş

Keşke dikey kentleşme olsaydı, hayvanların yaşam alanlarını istila etmeseydik de hayvanlara özgürlüğü dört duvar arasında vermeseydik. Ama durum öyle değil. Bir şekilde ölümlerine terk etmeye de gönlüm el vermiyor. Bir kedinin ömrü 17-20 yıl. Sokaktaki kediler yanlış beslenme yüzünden 3-4 yıl kadar yaşıyorlar. Benim kedim televizyonun karşısındaki kanepede uyuyakaldığı zamanlar uykusundan etmemek için halının üzerine yatıp televizyon izliyorum. O halinden memnun gözüküyor. Özgürlüğün tarifini duvarlarla yapmayalım...

Daha makul bir çözüm bulununcaya kadar bu hayvanlara eldeki imkanlarla yardımcı olmak lazım. Dolarla euroyla karıya kıza hava atmak için cins köpekler alıp da sokağa bırakanlar, egzotik diye vatanından koparılıp getirilmiş hayvanları kafeslere tıkanlar dururken sokaktan hayvan kurtaranları özgürlük düşmanı ilan etmeye gerek yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Blackrock,

Kadıköy hayvan barınağının hayvan severler tarafından işletilen bir barınak olduğunu duymuştum, ancak söz konusu köpeğin bir barınakta mutlu olacağını hiç sanmıyorum. Genelde evde büyüyüp sonradan barınağa verilen köpekler, depresyona girip hayatla tüm ilişkisini kesiyor, yemek yemeyi tamamen kesip bi süre sonra ölüyor.

Köpekler çok hassas yaratıklar, lütfen o zavallı hayvanın bi şekilde evine dönmesini sağla.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben ısrarımı sürdürürüm ama sahipleri neye karar verirlerse o olacak. Zaten yapmam gerekmediği halde barınak araştırıyorum. Elimden ne geliyorsa o kadarını yapabilirim. Kedimle daha evvel bir kaç defa yan yana getirdik. Anlaşabileceklerini bilsem kendi evime alacağım ama birbirlerine çok da sevecen davranmıyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Sevgili Blackrock,

Yedikule Hayvan barinagi benim bildigim kadariyla gonulluler tarafindan idare edilen oldukca duzgun bir barinak. Web sayfasinda bir goz atarak kendiniz de fikir edinmeye calisabilirsiniz. Adresi soyle:

http://www.fatihbelediyesiyedikulehayvanbarinagi.com/

Selamlar,

Bu yıl kapatıldı ve hayvanlar sokaklara salındı...diye biliyorum.. :(

8 ay öncesine kadar orada oturuyordum.

Yöneticilerini de iyi tanırım....

Daha önceki geçmişini ve Melek hanımı da...

Bal tutan, parmağını yalar...

Ama sadece yalasın...Parmağı yutmaya kalkılşırsa kötü..

nese size barınağın yakınlarından bir kaç foto...

hpim1109ij5.jpg

Buda benimkiler: :P

hpim1483yq0.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ben ısrarımı sürdürürüm ama sahipleri neye karar verirlerse o olacak. Zaten yapmam gerekmediği halde barınak araştırıyorum. Elimden ne geliyorsa o kadarını yapabilirim. Kedimle daha evvel bir kaç defa yan yana getirdik. Anlaşabileceklerini bilsem kendi evime alacağım ama birbirlerine çok da sevecen davranmıyorlar.

sevgili blackrock,

kedi ve kopek evde en az 1 hafta beraber yasamali ki birbirlerine alissinlar..Sen evde yokken ayri odalara kapatmalisin gelince gozetim altinda tutmalisin, alisacaklardir..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Türkiyede barınak olsa ne olacak NG örneklerini görüyoruz.Bizde tecrit gibi gelişiyor profesyonel anlamda iligi yok. Geçen haberlerde çıktı tavşanlar için alan oluşturulmuş bir süre sonra ilgisizlikten ölmüş çoğu. Türk insanları moda gibi ilgileri geçici oluyor devam etmiyor. Bir ara pet shoplar her yerdeydi interne cafe gibi çoğalmıştı herkez ben hayvanseverim ideasında idi. Şimdi tek tük kaldı meta gibi herkez bu ilgiyi tüketti. Hayvan bakmak sorumluluk ister hayvanı bir köşeye atıp sadece beslemekten ibaret değildir. Geçen sene olan aklıma gelen bir olay var bir parktan geçiyordum 15-16 yaşalarında bir kız çocuğu elinde garfield benzeri ama 4-5 katı obes bir kediyi kucağına almış sallana sallana geldi kediyi yere bıraktı kedi zaten kilolarından dolayı zor yürüyor neden sora partaki sahipli kaniş köpreklerden biri bunu gördü ve havlamaya başladı köpekte kedinin tam olarak ne olduğunundan emin değil havlıyor ama fazla yaklaşmaya çekiniyor. Kedi kaçamadı bile öyle kaldı olduğu yerde. Sonra sahibi geldi kediyi aldı bodur ağaçlardan birinin dalına koydu kedi orada kuş gibi tünedi haraket bile etmeye korkuyor göz bebekleri kocaman olmuş korkuyla bakıyor çevresine. İşte bizim hayvan sevgimiz bu sadece beslemek oyuncak ayı gibi bakmak sıkılınca bir kenara atmak. Peki neler yapılabilinir bende bilmiyorum. Herhalde daha profesyonel ilginin olduğu yerler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 6 years later...

Güncelleme ...

Türkiye´de hayvan barınaklarının durumu ile bilgisi/tecrübesi olan var mı ?

Ataşehir hayvan barınağı gayet güzel; gönüllülerin desteğinin olmasının da etkisi var bunda tabii.

Normalde barınaklar kedi ve köpeklere hizmet verirler. Ama yaralı olarak bulduğum bir martı için aradığımda da hemen gelip aldılar. Tedavi edip sahile bıraktılar.

Yine yaşlı ve hasta bir sokak kedisi için aramıştım, ama kediyi teslim ederken de gelen ekibe, zehirlerseniz elimden çekeceğiniz var vs. dedim. Takip numarası -sarı-beyaz 12 :)- verdiler. Arayıp aşama aşama kedinin sağlık durumuyla ilgili bilgi aldım, kediyi tedavi edip, tekrar aldığımız sokağa bırakacağız dediler ve dedikleri gibi kediyi teslim aldıkları, üzerinde pati resimleri olan sevimli araçlarıyla teslim ettiler...

Mükemmel bir ekip, keşke tüm barınaklar aynı standartta olsa...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...