Jump to content

laiklik


Recommended Posts

Hasan Akçay: Geçmişte Şeriat ile yönetilen ülkeler, İslam Hukuku denen bir hukuk sistemi vardı.

Osmanlıda bu vardı. Günümüz İran/Sudi Arabistan gibi ülkelerinde var denilebilir mi bilmiyorum. Çünkü bu zamanda Kuran'a dayalı bir hukuk sistemi olabileceğine ben inanmıyorum.

Neticede laik devlet ve medeni hukuk daha iyidir. Ülkemizde bu her ikisinin de iyileştirilebilmesi/geliştirilebilmesi gerekiyor. Örneğin faşist ülkelerdeki gibi jüri olmayan mahkemeler filan var. Sistemin de bir sürü eksiği var. (Tabi Fetö ayıklamalarından öncesini kast ediyorum, şu anda artık ne olduğu bile belli değil bence).

Tani Tayyibin ben A.K. yine de.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
  • İleti 48
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

On 07.10.2016 at 14:20, Hasan Akçay said:

Islam ve laiklik denince bilmemiz gereken önemli seyler var. Örnegin

1.Insanlarin mined din-dinden yasa yapmasi haramdir (42:21), onlarin yaptigi yasalar dinin içinde yer almazlar, kisacasi insanlar yalnizca laik yasalar yapabilirler. 

 

 

On 08.10.2016 at 00:46, democrossian said:

Ülen artık bu kadar da yalancı sahtekar olunur mu be! 42/21 dediğin yerde... Ülen artık apaçık Allahtan başka şeriklerin şeriat yapması yasaklanıyor be!  Allahtan başka şerikler yasa yapamaz diyor

Hah haay  ikinizde çok komiksiniz. 

Kuransal metinde Yani Kur'anın orjinalinde şu yazıyor "Min ed din" Arpçada "Min" kelimesi kime sorarsanız sorun "Kısmiyet" ifade eder. Bu bin defa söylendiği halde, hala bunu öğrenmediniz, öğrenemediniz. hayır hayır işinize gelmediğinden görmezden gelip hemen mugalata yaparsınız

hah hay yavrum benim ayetin The Orjinalinde ."Min ed din" der  buda şu demektir. müşriklerin ortakları mı varda "Dinin bütününde değil Bir kısmından Allah'ın izin vermediği şeyleri Meşru kılarlar" demektir.

Dinin değişmesi mümkün olmayan emirleri vardır Mesela laikrahe fiddin. dinde ikrah zormala yoktur. Leküm diniküm veliye din.

Allah deki diyor. "Bırak onların dini onların benm dinim bana de" "Sizin diniz size benim dinim bana de". "bırak dinlerini yaşasınlar" diyor

Bu işte Allah'ın  şeriattır. Hulasa Devletin dini yoktur. "bırak onların dini onlara" diyor. İşte Bu dinin değişmesi mümkün olmayan emrini değiştirmeye kalkarlar diyor.

Şimdi ayetin manasını verelim ,

42/21."Yoksa İns şeytanlarından, cin şeytanlarından müşriklerin, şerikleri var da, onlara dinden, Allah'ın izin vermediği şeyleri meşru kıldılar, ziynetlendirdiler öyle mi? (Gayr-ı meşru şeyleri dinden imiş gibi gösteren mabudları mı var?) Eğer O fasıl kelimesi geçmemiş olsa idi, zulümlerinin cezasının Yevm-i Ceza'ya tehir edilmesine hükm-ü ilahi sadır olmasa idi, aralarında hüküm icra edilir, iş olup biterdi. Kendi rey-i fasidelerine ve şeytani kardeşlerine mütabaatları dolayısıyla Allah'ın koyduğu sınırlara izin vermediği şeylere limetlere tecavüz eden zalimler için elim bir azab vardır."

La ikrahe fiddin: dinde zorlama yoktur. leküm dinküm veliye din.

 hulasa devletin dini yoktur.  Devlet vatandaşını bir dine zorlaması söz konusu olamaz. Nokta kamon

Ehli kitaptan Allah'a ve ahiret gününe inanmayan, Allahın ve resülün haram kıldığını haram tanımayan hak dini din edinmeyen kimselerle

hülasa: Ehli kitabın (yahudiyet Hıristiyanet ve islamiyetin) dinsizleriyle, küçülerek kendi elleriyle (başka ellerle değil) cizye ( bir vergi) verinceye kadar şavasın. Cizyesini (bir vergisini ) verdikten sonra istediği kadar din aleyhinde propaganda yapabilir.

Neden küçülerek vericekler. Çünkü Bunlar Kitapsız müşrikler gibi değildir. Bu ateistler, kitabada mazhar olmuşlardır o yüzden

yani görüldüğü gibi kuran ne demişse Bugün devlet onu yapıyor.

Hırsızın elinin kesilmesi meselesi ise. iki tane adil şahit lazımdır. Hangi ferd adildir. adil insan mı var mı? o yüzden devlet hırsızın eli kesmez. ve ilaha ahiri 

tarihinde Dindarr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...

Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu'nun görevini devretme töreninde, daha önce "Laiklik yeni anayasada olmamalı" diyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman, konuşmasında yine Laikliğe çattı;

"Biz fani olduğumuza inanıyoruz. İki dünyalıyız, bu dünya fani bir dünya. Ömür bu kadar mı, mümkün değil, ebedi bir hayat var. Pozitivistler buna inanmıyor. Marksist, Leninistler inanmıyor, Tek bir dünya var, bu dünya. Ben gördüğüme ve tuttuğuma inanırım diyor. Rüyayı görüyorsun, tutuyor musun? Aklı tutuyor musun? Ruhu tutuyor musun? Öyle saçmalık olmaz. Hesap günü var. Bu duygu geliştirilmeli. Toplumun bir eksikliği de hesap gününü unutmak. Biraz dünyevilik oldu. Seküler düşünce hakim oldu. Her şey dünya için, dünya her şey. Böyle değil. Bu düşünce de değişmekte ve değişmelidir. Öyle olursa kamu denetçiliğimizin yükü iyice azalacaktır, zira hesap gününü bilecek".

 dedi. Laiklerin, dinsizlerin, ateistlerin ve gayri müslimlerin icat ettikleri ürünlerin hepsini, müminlerin ellerinden alınca, onların ellerinde bir hurma, bir de deve sidiği kalır haberi yok İsmail Kahraman'ın.  

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...

 AKP'li Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Türkiye laiktir laik kalacak gibi söylemler teröre destek olmaktadır dedi.

Laiklerin, dinsizlerin, ateistlerin ve gayri müslimlerin icat ettikleri ürünlerin hepsini, müminlerin ellerinden alınca, onların ellerinde bir hurma, bir de deve sidiği kalır ki, az kaldı o duruma gelmemize.  

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...

İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk'e göre Ak parti hükümeti Laik olmak zorunda değil. "Neticede bu siyasi bir iktidar, kendisiyle ilişkili olmayan bir kesime büyük bir ağırlık vermediğini söylemek mümkün" dedi  Sebahattin Öztürk. AKP, laikliğin yasa maddelerini kaldırmadan laikliğin uygulamasını kaldırdı resmen. Alevi gençlere Türkiye devlet kurumlarında iş verilmemesi normal oldu. Alevi Türkler akp-bu siyasi iktidarla ilişkili değilmiş. Dolayısıyla devlet kurumlarında işçi - memur olamıyorlar ve bu normalmiş Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk'e göre!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...

Aslında benim bildiğim kadarıyla Diyanet'in bütçesinin ezici bir bölümü camilere değil, personel maaşlarına ve yönetim binalarına gidiyor. Camilerin çoğunun yapımı/bakımı bağışlarla yapılıyor olmalı. Sorun personel sayısının aşırı fazla olması. Bu probleme esas çözüm diyanetin kaldırılması olabilir sadece.

 

Bir de şunu eklemek lazım. Devlet varsa ve vergi veriyorsak bu vergi her zaman kullanmadığımız bazı hizmetlere gidecek. Tiyatroya gitmeyen biri de tiyatro için vergi veriyor mesela. Ya da TRT izlemeyen bir TRT için vergi veriyor. Gibi. Bu konuda diyanet özel bir konumda değil yani.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 months later...

Devlet okullarında "andımız" marşı kaldırıldı diye ümitlendik ki bir ideoloji çocuklarımızın beyninde pas tutmayacak artık... ama mâlesef andımız okutması gitti, "İslam yemini" okutması geldi. Çocuklara "Elimizde kuran, kalbimizde iman, müslümanız müslüman, yaşasın islam" şeklinde, andımız okutmasıyla aynı ağırlıkta ideolojiyi dayadılar. Bu islam yemini okutması denilen uygulamanın yayılmasına izin verirlerse, erken yaşta toplumumuzun paslı zihinler yetiştirmesinin önüne geçemeyiz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...