Jump to content

Hangi Komünist Parti?


Recommended Posts

  • İleti 144
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

sayin arkadasim ben neye inanacimi ii bilirim.universitede bu dhkpclilerle pkklilarin hangimizi komunistiz tartismalarina az sahit olmadim.senin benim kurtcu dememiz onemli deil.onemli olan dier sol orgutlerin onlari dislamalari.counlugu disliyolarmi sen ondan haber ver.dislayan var ama ben counlugunu soruom

tarihinde Berke_Han tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Parti olmadan devrim olmaz bu kesin ve net bir gerçektir. Parti ise teori ve kitlenin birleştiği noktadır. Fabrika temelli taban örgütlenmelerinin en üst noktasıdır. Türkiyede böyle bir parti var. Kendisini her zaman işçi sınıfı içerisinde var etmiş olan tek parti TKİP.

Parti olmadan devrim olmayacağı kuruntudan ibaret.Asıl partiler kendini fes ederse devrime giden yol açılmış olur.Fabrika temelli taban örgütlenmeleri partide birleşmeselerde yine fabrike temelli taban örgütüdür.Ne değişir yani partiler devrim içinde sorun yaratmaktan başka ne işe yaradılarki şimdiye kadar.

TKP li arkadaşlar Mustafa Suphi nin kurduğu TKP biziz diyen başka oluşumlarda var ve Doğuda da güçlüler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

TKP Genel Başkanı'nın ilkel zeka ürünü ve çagdışı kalmış seçim propaganda konuşması,özellikle seçmen'e sen'li ben'li ve aşşağılayıcı tarzda hitabına dikkat ediniz.

Bu da aldığı oy oranı.

http://secim2007.hurriyet.com.tr/partidetay.aspx?pid=22

tayyipte ananızı alın gidin, ayaklar baş olmaz vs türlü argo ve aşağılayıcı konuşmalar yapıyor ama görülün o ki neo-liboş yazarlardan tut pek çok burjuva aydınının takdirini kazandı,

ve seçimlerde aldığı oy sürekli olarak bu liboş tayfası tarafından gündeme getiriliyor..

demekki konuşma tarzı ile oy arasında direkt bir kolerasyon yok!!

Link to post
Sitelerde Paylaş
tayyipte ananızı alın gidin, ayaklar baş olmaz vs türlü argo ve aşağılayıcı konuşmalar yapıyor ama görülün o ki neo-liboş yazarlardan tut pek çok burjuva aydınının takdirini kazandı,

ve seçimlerde aldığı oy sürekli olarak bu liboş tayfası tarafından gündeme getiriliyor..

demekki konuşma tarzı ile oy arasında direkt bir kolerasyon yok!!

Modern Mystick,

Tayyipin tabanı var,dinci muhafazakar kesim zaten ona oy verecek,ama bir Komunist Partinin tabanı yoktur,halka yaptığı konuşmalar ile kendini tanıtacak ve oy isteyecektir.Üstelik Tayyip iyi hatip güzel ve etkili konuşuyor,bir de Bahçeli'ye bak.

Oy oranı ile konuşma arasında korelasyon yok diyerek bu zırva söylemleri temize mi çıkarmaya çalışıyorsun???

Sen bilirsin devam ediniz,demek daha bunu bile anlıyamıyorsunuz yahut herşeye muhalefetsiniz,hatalarınızı kabul etmezsiniz,bu şekilde de başarıyı çok beklersiniz.

TKP başkanı itici bir şekilde seçmene sen diye hitap ediyor ,beş yaşında bir çocukla konuşur gibi,seçmenleri aptal yerine ,koyun ve sürü yerine koyar bir uslubu var.

Emin ol ben konuşsam daha çok oy alırdı TKP.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
Sevgili Deicide, Ürün dergisinin ipiyle kuyuya inmemeni tavsiye ederim. Eski TKP, en illegal olduğu dönemlerde bile legalitenin batağına batmış, ''ileri demokrasi'' adı altında CHP kuyrukçuluğu yapan, aşamalı devrim görüşü sebebiyle ''ulusal demokratik cephe'' kurup kemalizmin poposuna yapışan, enternasyonalizmi Sovyet revizyonizminden para alıp devrim idealini satmak sanan ve en sonunda da kendini likide edip ortadan kaldıran bir çizgiydi. Ürün çevresi bu saçma sapan çizginin günümüzdeki borazancı başılığını yapıyor.

Ben eski TKP'nin ve Ürün çevresinin sütten çıkma ak kaşık olduğunu söylemedim ki.. Saydığın hatalarını bu hareketin içinde yıllarını geçirmiş ve özeleştirisini yapmış birisi olarak en iyi ben bilirim. Esas senin dediklerin, SİP'in organik olarak TKP'den farklı bir çizgi olduğunu gösteriyor. Madem öyle, uluslararası komünist hareketin geleneklerini, en temel etik kuralını neden ayaklar altına alıp SİP TKP adını gaspediyor?! Bu söylediğin tam olarak "şecaat arzederken sirkatin söylemek". SİP kadrolarının ve yönetiminin tabandaki belki bir kaç istisna dışında, TKP ile bir sürekliliği bir alakası yokken ne hakla TKP adını alıyor bu parti? TKP'nin organik devamı olan ve TBKP->ÖDP likidasyon sürecinin dışında kalan ve TKP'yi diriltmek amacında olan gruplar bile, bu adı almak için kendi aralarında birleşmelerinin mutlak şart olduğunu düşünüp beklerlerken atı alan Üsküdar'ı geçer misali SİP yüzsüzce atlayıp isim gaspı yapıyor. Hangi hakla, hangi tarihsel gerekçeyle?!

Günümüzdeki TKP ise eski TKP'nin hatalarını tekrarlamak yerine sosyalist devrim görüşü doğrultusunda doğru bir siyaset izliyor. TKP'nin tüm tarihini iyisiyle ve kötüsüyle sahipleniyor.

Hayır, hiç alakası yok. Eski TKP'den bile kat kat revizyonist, komünizmle adı dışında uzaktan yakından bir ilgisi olmayan kötü ve ucuz bir karikatür. Ben TKP tarihini sahipleniyorum demekle TKP olunmaz. Kesintisiz organik bağ gerekir.

Ürün çevresinden kat be kat fazla eski TKP'li de günümüzdeki TKP'de bulunuyor zaten.

Hani nerede, kim onlar? Zamanında bir umut katılıp üç günde yöneticilerin soytarılığını anlayan ve derhal ayrılan bir kaç kişi vardı.. Kaldı ki beğenmediğiniz Ürün, tümüyle organik bağı olduğu halde, ben TKP'yim diye ortaya çıkmıyor. En azından, TKP'nin değişik gruplara dağıldığı ve o adı südürmek için bu grupların hiç olmazsa çoğunluğu temsil edecek şekide birleşmesi gerektiği dürüstlüğünü gösteriyor.

Günümüz TKP'sinin M.Suphi'lere hiçbir karşıtlıkları yoktur. Ürün çevresinin tek yaptığı cımbızlama alıntılarla anlatımın içeriğini kendi kafalarına göre değiştirip TKP'ye çamur atmaktır. Zaten senin alıntıladığın Aydın Giritli(Aydemir Güler) yazısında da bir kemalizm kuyrukçuluğu yok, aksine o dönemdeki komünistlerin iktidarı hedeflemekten uzak olup kemalizmin peşine takılmaları eleştiriliyor. Üstteki alıntıda koyulttuğum cümlelere dikkat edilirse bu görülecektir. Bu cümlelerde o günkü TKP'nin kendini kemalizme soldan destekle sınırlaması ve komünistlerin iktidarı almaya niyetleri olmaması eleştiriliyor.

İftira ediliyor.. Mustafa Suphi'lerin daha sonrakilerde zerresi olmayan bir iktidar perspektifleri vardı. Sen aman kapatılırız diye UKKTH lafını ağzına almayıp oportünistlik yaparken, Mustafa Suphi programını dosttan düşmandan saklamıyordu. Senin "yasal" partinin Leninist ilkelerle en ufak bir ilgisi yokken, M. Suphi'nin partisi Komintern'in Türkiye seksiyonuydu ve Komüntern'de temsil ediliyordu. O partiyi iktidarı hedeflememekle eleştirenlere bakın. Hem Mustafa Suphi iktidarı hedeflememekle suçlanıyor ki bu bir komünist parti için küfür derecesindedir, hem de çakma T"K"P'nin Mustafa Suphilerle hiçbir karşıtlığı yoktur deniyor. Üç cümlede bu kadar çelişki olur mu? İktidar hedefi yok demek, oportünist demektir. Oportünist dediğinizle hiçbir karşıtlığınız yoksa o zaman bizatihi siz oportünistsiniz.

''Kızıl orduya davetiye çıkarmak'' konusunda ise A.Giritli bunun kötü birşey olduğunu yazmamış ki. Komünistlerin sosyalist iktidar perspektifinden yoksun olduğu böyle bir konjontürde, Türkiye'yi bir sınıf mücadeleleri birimi haline getirebilecek tek yolun kemalizm olarak kaldığını söylüyor. Burada bir M.Kemal övgüsü veya M.Suphi yergisi yok; tam aksine, keşke o dönemde komünistler kendi iktidar hedeflerine sahip olup kemalizme sol destekle kendilerini sınırlamasaydılar diyen bir tarih anlatımı var. Ürün çevresi ise bu cümleleri cımbızlayarak çarpıtıyor.

Kemalizmde proletaryadan yana bir sınıf mücadelesi aramak, kemalizm kuyrukçuluğunun turnusoludur. "Sınıf mücadeleleri birimi" ne demek? Sınıflı her toplum bir sınıf mücadelesi birimidir. İktidar kimin elinde olursa olsun bu değişmez. Efendim kemalistler başarılı olursa sınıf mücadelesi yapılır, yoksa yapılmaz gibi bir saçmalık, anti-marksist bir soytarılıktır.

Bu arada benim fikrim, M.Suphi'lerin amacının kemalizme soldan destek değil kendi iktidarlarını kurmak olduğu yönünde. Fakat eski TKP'nin(yani şimdiki TKP'den önceki, Suphi TKP'sinden sonraki TKP'nin) kemalist CHP'ye soldan destek vermekle ömrünü yitirdiği tarihsel bir gerçektir, bu yüzden Ürüncülerin konuşmaya hakları yok.

Onu Mustafa Suphi değil, Şefik Hüsnü yaptı. Hem de Sovyetler Birliği ve Komintern'in teşviki ve desteği ile.. Bu açık bir oportünizmdir ve sanıldığı gibi oportünizm Lenin ve Stalin'den sonra başlamaz.. Ama apayrı bir tartışma konusu bu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sevgili Deicide,

Öncelikle TKP'nin politikalarını beğenmekle birlikte yine de hiçbir örgütün militanı veya üyesi olmadığımı belirteyim. TKİP ve Devrimci Hareket çevresini de TKP kadar severim çünkü. Ama yinede bazı noktalarda fikrimi belirtmek isterim.

Esas senin dediklerin, SİP'in organik olarak TKP'den farklı bir çizgi olduğunu gösteriyor. Madem öyle, uluslararası komünist hareketin geleneklerini, en temel etik kuralını neden ayaklar altına alıp SİP TKP adını gaspediyor?! Bu söylediğin tam olarak "şecaat arzederken sirkatin söylemek". SİP kadrolarının ve yönetiminin tabandaki belki bir kaç istisna dışında, TKP ile bir sürekliliği bir alakası yokken ne hakla TKP adını alıyor bu parti?

Marksizm bir dogma olmayıp, koşullar değiştikçe stratejiyi yenilemek gerektiğine vurgu yapan bir doktrin olduğuna göre elbette ki farklı koşullar için farklı strateji ve taktikler, farklı bir çizgi benimsenecektir. 30 sene öncesinin TKP'si ile bugün aynı çizginin benimsenmemesi, sahte T''K''P olmanın değil, marksistliği dogmalaştırmamanın göstergesidir. Kaldı ki Ürün çevresi de eski TKP'den farklı olarak sosyalist devrim stratejisi görüşünde, aynen yeni TKP gibi. Yani Ürün'ün de yeni TKP'den bir farkı yok ki. Ayrıca eski çizginin TKP'yi likidasyona sürüklediği açık. Partiyi ortadan kaldırmış başarısız bir çizgiyi sürdürmemek gayet mantıklıdır. Sana şunu da sorayım: M.Suphi TKP'si ile Ş.Hüsnü TKP'si aynı çizgide miydi? 1987'deki likidasyona kadar Ş.Hüsnü zihniyeti yönetmedi mi TKP'yi? O halde M.Suphi'den sonraki TKP, -çizgi farklılığı nedeniyle- sahte bir T''K''P idi. Yani gerçek TKP'nin hepi topu 1 senelik bir ömrü oldu. Bu durumda Ürün çevresinin gerçek TKP ile bir bağı yok demektir. Şimdiki TKP'nin, M.Suphi'nin bir iktidar perspektifi olmadığını ve kemalizme destekçilik yaptığını iddia etmesi bence de yanlış, zaten bunu belirtmiştim. Fakat şu anki TKP'nin bir iktidar perspektifi var(bence) ve -Ş.Hüsnü T''K''P'si gibi- kendini kemalizme destekle sınırlamıyor(bence) ve bu açıdan da Suphi TKP'sine benziyor(bence). Ayrıca şu anki TKP'nin içinde sadece eski SİP'liler değil, eski bazı TKP'liler, pekçok genç insan ve eskiden ÖDP içinde yer alan Sosyalist Politika grubu da yer alıyor. SİP çizgisi ile ileri demokrasi adına CHP kuyrukçuluğu yapan T''K''P çizgisi aynı değil, doğru, ama bu kötü birşey değil, iyi birşeydir. Zira o T''K''P ile de Suphilerin TKP'si aynı değildi.

Hayır, hiç alakası yok. Eski TKP'den bile kat kat revizyonist, komünizmle adı dışında uzaktan yakından bir ilgisi olmayan kötü ve ucuz bir karikatür. Ben TKP tarihini sahipleniyorum demekle TKP olunmaz. Kesintisiz organik bağ gerekir

Ne diyebilirim ki, dediğin yönde bir izlenim edindiğim an mesafe koyarım ama şu ana kadar onlar hakkında böyle bir kanıya varmadım. Fakat arada bağ olması ne demektir? Marksist-Leninist olacaksın, Sovyetik bir model öngöreceksin, devrimci olacakasın...başka hangi bağ gerekiyor? Bu koşullara şimdiki TKP de uyuyor zaten. İlle eski likidasyoncu kadrolardan izin mi almak gerekiyor? Hocadan el alır gibi, onlardan ''TKP'li olmak için'' izin mi alacaklardı? Suphiler Karadeniz'de öldürüldüklerinde, ondan sonra gelenler onlardan izin alabildi mi? Arada bağ mı vardı? Yapma bunu Deicide... TKP'nin mülkiyeti kimsede değildir. Şimdi diyelim ki ülkemizde bir TKP yok, ortadan kaldırılmış. Ben şimdi bir genç olarak, başka bazı komünist gençlerle bir araya gelip TKP'ye sahip çıkıp onu yeniden diriltsem, bana da mı karşı çıkacaktın? Şu anki TKP kadroları, eski TKP'lilerin korumayı başaramayıp kendi elleriyle tarihe gömdükleri TKP'yi yeniden diriltip pekçok ilde örgütlediler. Bugün benim gibi gençler canla başla TKP'yi savunuyorsa, bu, onların(SİP'lilerin) çabaları sayesindedir. Eski TKP'lilerin, bunun için, şimdiki TKP'ye teşekkür etmelerini beklerken şu yaptığınıza bak.

Kaldı ki beğenmediğiniz Ürün, tümüyle organik bağı olduğu halde, ben TKP'yim diye ortaya çıkmıyor. En azından, TKP'nin değişik gruplara dağıldığı ve o adı südürmek için bu grupların hiç olmazsa çoğunluğu temsil edecek şekide birleşmesi gerektiği dürüstlüğünü gösteriyor.

Çıkıyor, çıkıyor. Ürüncüler tek başlarına ''TKP yaşıyor ve savaşıyor'' diye slogan atıyor, Savaş Yolu çevresi desen o da aynı şekilde kendini TKP sayıyor. Zaten birbirlerini yemekle meşguller. Biri İGD diyor, öbürü Tüm-İGD! Bunların ikisi de TKP likide edildiğinden beri üç kişi bir araya gelip eski TKP'nin hatırası üzerinden dergi satıp yolunu bulan ticari gruplar. Şu andaki TKP'nin kitlesi Ürün ve Savaş Yolu'yla karşılaştırılamayacak denli hacimli; TKP'lilerin bu denli bir birliği sağlanmışken üç-beş kişilik iki grup yüzünden mi TKP adı boşta kalacaktı? Ki şu anki TKP, Ürün çevresine zamanında seçim işbirliği önermiş ama Ürüncüler kabul etmemişti. Komünistlerin birliğini koltuk hesaplarıyla bozan onlar.

İftira ediliyor.. Mustafa Suphi'lerin daha sonrakilerde zerresi olmayan bir iktidar perspektifleri vardı

Doğru söylüyorsun, bunu bende belirtmiştim. A.Giritli bu konuda yanılmış bence de. Ama bu konuda geçmişe dair bir konu, belki başka kadrolar başka türlü düşünüyordur, geçmişe yönelik farklılıklar geleceğimizi tıkamamalı. UKKTH konusu ise başka türlü, kapatılmaktan korkmak ile alakası yok. Bunu belki başka bir başlıkta konuşuruz.

Kemalizmde proletaryadan yana bir sınıf mücadelesi aramak, kemalizm kuyrukçuluğunun turnusoludur. "Sınıf mücadeleleri birimi" ne demek? Sınıflı her toplum bir sınıf mücadelesi birimidir. İktidar kimin elinde olursa olsun bu değişmez. Efendim kemalistler başarılı olursa sınıf mücadelesi yapılır, yoksa yapılmaz gibi bir saçmalık, anti-marksist bir soytarılıktır

Doğru söylüyorsun ama A.Giritli de sınıf mücadelelerinin zemininin oluşması için kemalizmin gelişimini şart koşmuyor ki yazısında. O dönem için sosyalist iktidar hedefinde olan bir örgütsel yapının varolmadığını belirtiyor. O dönemin TKP'si için bu eleştiri bence haksızdır, Suphilerin iktidar hedefi vardı ama Giritli bunu göremiyor. Fakat yazısında ''keşke bu iktidar perspektifine sahip bir TKP olsaydı'' anlamına gelen bir vurgu var, yoksa kemalizm güzellemesi yapmıyor.

Sevgiler...

tarihinde Freddie tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Çıkıyor, çıkıyor. Ürüncüler tek başlarına ''TKP yaşıyor ve savaşıyor'' diye slogan atıyor, Savaş Yolu çevresi desen o da aynı şekilde kendini TKP sayıyor. Zaten birbirlerini yemekle meşguller. Biri İGD diyor, öbürü Tüm-İGD! Bunların ikisi de TKP likide edildiğinden beri üç kişi bir araya gelip eski TKP'nin hatırası üzerinden dergi satıp yolunu bulan ticari gruplar. Şu andaki TKP'nin kitlesi Ürün ve Savaş Yolu'yla karşılaştırılamayacak denli hacimli; TKP'lilerin bu denli bir birliği sağlanmışken üç-beş kişilik iki grup yüzünden mi TKP adı boşta kalacaktı? Ki şu anki TKP, Ürün çevresine zamanında seçim işbirliği önermiş ama Ürüncüler kabul etmemişti. Komünistlerin birliğini koltuk hesaplarıyla bozan onlar.

TKP çizgisini benimsemem ama ÜRÜn ve çevreleri Tİcari gruplar gibi bir ifadeyi hoş karşılamadım...Ürün Çevresini yakından tanırım hepsi dürüst ve davalarına inanan insanlar...Ticaretle filan uzaktan yakından alakaları yoktur..

TKP nin tarihi- tkp nin suyu- tkp nin hoşafı muabbetlerinden saolsun ürüncü dostlar sayesinde sıkılmış durumdayım, hiç bir somut anlamı olmayan kısır döngü tartışmalar..

Geçmişe yönelik duygusal sahiplenmeler ama özeleştiri SIFIR...bilhassa 70-80 deneyimi üzerine tartıştığımızda gördüğüm hiç bir özeleştiri yapılmamış ve olduğu gibi sahiplenme var..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Her ateist illa komünist mi olmalı? Hiçbirini desteklemiyorum.Aralarında seçim bile yapmam.Adam akıllı komünist degil zaten hiçbiri, zaten komünist te değilim

Her ateist illa ateist olmak zorunda değil ama her kominist ateisttir

Link to post
Sitelerde Paylaş
Her komünistin ateist olmadığını anlatamadık gitti.

Eğer bana Kominist bir Hindu gösterirsen inanırım sana marcos.Koministlerin dinle bir ilgileri yoktur.Orda burda bahsedilen saçma sapan kominist-dinci yazılarına aldırma bazı gençler farklı heyecanlar arıyor işte bir islami forumda Yeşil_Kominist diye üye olan birini bile görmüştüm ben.Konuyu decide'ye sorun o iyi bilir kominizmi benim bilgim bu kadar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...