Mohammed 0 Oluşturuldu: Şubat 9, 2008 Raporla Share Oluşturuldu: Şubat 9, 2008 Semavi dinlere göre Allah Ademi çamurdan yaratmıştır. Tabi burada başka soru aklımıza geliyor Adem haricinde ki her şeyi ol diyerek yaratan Tanrı Ademi neden çamuru yoğurarak ve var olan bir şeyden yaratmıştır? Konuya geri dönelim.. Ademden sonra ona eş olarak Havva yı yaratmış ve insanlık bu ikiliden türeyip çoğalmış ve yayılmıştır.. Dünya üzerine baktığımızda farklı coğrafyalarda türlü türlü, çeşit çeşit milyarlarca insan yaşamaktadır.. Ayrıca bu insanlar yaşadıkları coğrafyalara göre birbirlerinden farklıdırlar.. Kimisinin derisi siyah, kiminin beyaz, kimisiniz kırmızı.... Kimi çekik gözlü, kimisi mavi, kimisi yeşil gözlü...... Kimi sarışın, kimisi esmer, bazıları kıllı, bazıları cillop gibi yumurta gibi pürüzsüz ve kılsız, kimi ırkların boyu kısa, kiminin Zebellah gibi uzun... Bu örnekler çoğaltılabilir.. Gelelim şimdi asıl meseleye.. Teistler evrimi reddettiğine göre insanlar arasında ki bu fiziksel farklılıkları nasıl açıklıyorlar? Tabi ki bu soruyu cevaplarken hepsinin atasının Adem ve Havva olduğunu unutmamaları gereklidir.. Link to post Sitelerde Paylaş
ilim 0 Şubat 9, 2008 gönderildi Raporla Share Şubat 9, 2008 gönderildi Mesela, bir saraya giriyoruz. O saraydaki her malzeme yerliyerine tam ihtiyaca göre yerleştirilmiş. Elbette kesin ve şüphesiz anlarız ki, bu eşyaları yerleştiren biri vardır. Aynen öyle de, Dünya üzerine baktığımızda farklı coğrafyalarda türlü türlü, çeşit çeşit milyarlarca insanın iç ve dış organlarını ve kemiklerini ve damarlarını ve hücrelerini ve hücresinin içindeki alet ve makineleri yerliyerine, tam ihtiyaca göre yerleştiren sebep nedir? Elbette akılsız ve şuursuz ve kör tabiat değildir. Elbette kimini çekik gözlü ve kimini zenci yapan yine Allah'ın kudretidir. Kur'an insanları millet millet ve kabile kabile yaratmasının hikmetini "birbirini tanımak ve sevmek için" yarattığını beyan ediyor. Link to post Sitelerde Paylaş
Mohammed 0 Şubat 9, 2008 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 9, 2008 gönderildi Ben ne diyorum sen ne diyorsun İlim.. Sürekli her soruya aynı şeyleri yazıp duruyorsun... İşte bu allah ın kudretini bana bilimsel olarak izah etmen lazım. Nasıl oluyorda tek bir kalıptan daha sonra farklı farklı şeyler yapıyor? İlim azıcık bilim lütfen.... Link to post Sitelerde Paylaş
ilim 0 Şubat 9, 2008 gönderildi Raporla Share Şubat 9, 2008 gönderildi Ben ne diyorum sen ne diyorsun İlim.. Sürekli her soruya aynı şeyleri yazıp duruyorsun... İşte bu allah ın kudretini bana bilimsel olarak izah etmen lazım. Nasıl oluyorda tek bir kalıptan daha sonra farklı farklı şeyler yapıyor? İlim azıcık bilim lütfen.... Mesela, Allah aynı kalıptan herkesin simasını farklı yapıyor değil mi..Aynen öyle de, ayrı ayrı yerlerde yaşayan insanların vücutlarını da farklı yapabilir. Ayrıca, tesadüf ve kör kuvvete bilim demen yanlış.. Link to post Sitelerde Paylaş
Mohammed 0 Şubat 9, 2008 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 9, 2008 gönderildi İlim Allah Adem ve Havva yı yaratıyor hikayeye göre.. İnsanlık bu iki kişiden çoğalıyor.. Şimdi sen evlensen beyaz bir kadınla ve zenci bir çocuğun olsa bu işe Allah ın kudreti mi diyeceksin? Link to post Sitelerde Paylaş
murtimuro 0 Şubat 9, 2008 gönderildi Raporla Share Şubat 9, 2008 gönderildi İlim Allah Adem ve Havva yı yaratıyor hikayeye göre.. İnsanlık bu iki kişiden çoğalıyor.. Şimdi sen evlensen beyaz bir kadınla ve zenci bir çocuğun olsa bu işe Allah ın kudreti mi diyeceksin? Bu birazda iklimlerle ilgili bir durum..Zaman içerisinde insanlar bulundukları coğrafyaya göre değişikliğe uğramışlardır.. Eğer zencilerin ataları farklı kişilerdir dersek o zaman başka sorular da ortaya çıkacaktır..Tamamen rastlantısal bu durumlar öylesine birbirine benzemektedir ki zenci ırkı sadece renk ve şekilsel küçük özellikler dışında beyaz ırkın bir kopyasıdır.. Yani farklı zamanlarda ortaya çıkıpta değişik evrim süreçlerinden geçen insanlar nasıl olupta biyolojik olarak birbirinin aynısı olabiliyor bunu açıklamak gereklidir.. Link to post Sitelerde Paylaş
Mohammed 0 Şubat 9, 2008 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 9, 2008 gönderildi Murtimuro unuttuğun bir şey var.. Şu meselede nasıl oluyorda insanlar birebir birbirinin aynısı oluyor demişsin.. Doğaya bir göz at.. Özellikle memelilere bakıver.. Fiziksel olarak bir birlerinden farkları yoktur.. Bir iskelet ve hepsinde aynı işlevi gören aynı organlar.. Sadece şekil olarak farklılar... İkinci mesele ise Evrim dallanma göstermektedir. O yüzden olaya sadece insanlaşmak olarak bakmamak lazım... Mesela insanlar hep aynı demişsin peki iyi güzel ama evrime göre insan ve maymun ortak atadan türemedir. Bu demektir ki bir noktada ortak ata ikiye dallanmıştır.. Yani bu farklılaşmanın bir sonucu insan diğer sonucu maymunlardır.. Demek ki farklı zamanlarda ortaya çıkıpta değişik evrim süreçlerinden geçen insanlar nasıl olupta biyolojik olarak birbirinin aynısı olabiliyor ve diğer bir kolu farklı olabiliyor... Açıklaman gereken şey şu.. Bu insanlardaki tek bir çiftten türeme ise daha sonra iklime ve coğrafyaya göre farklılıklar nasıl ortaya çıkmıştır.. Bunlara sebep olan nedir ve bu işlen nasıl gerçekleşmiştir biyolojik olarak? Link to post Sitelerde Paylaş
murtimuro 0 Şubat 9, 2008 gönderildi Raporla Share Şubat 9, 2008 gönderildi Açıklaman gereken şey şu.. Bu insanlardaki tek bir çiftten türeme ise daha sonra iklime ve coğrafyaya göre farklılıklar nasıl ortaya çıkmıştır.. Bunlara sebep olan nedir ve bu işlen nasıl gerçekleşmiştir biyolojik olarak? Yani sizin hep inandığınız evrim var ya onun gibi bir şey olmuştur belki de..Gerçi böyle bir şeye evrim denemez herhalde.. Ancak ben hiçbir zaman insanın atasının maymun ya da orangutan olduğuna inanmıyorum..Ateistler Tanrı'yı kabul etmedikleri için buna inanmaya mecburdur belki ama ben değilim.. Hem madem ki böyle rastlantılar bu kadar sık oluyor, evrimler canlılar için değişik ve bağımsız olarak gerçekleşiyorsa insanın illaki bir atası olmak zorunda da değildir..İnsan pekala rastlantısal olarak biraraya gelmiş hücrelerin gelişmesiyle oluşmuş ta olabilir.. İNSAN ÖZEL BİR VARLIKTIR..HAYVAN DEĞİLDİR..HAYVANLAR BİRBİRİNE BENZER..İNSANLAR HAYVANLARA BENZEMEZ.. Link to post Sitelerde Paylaş
kalamarca 0 Şubat 9, 2008 gönderildi Raporla Share Şubat 9, 2008 gönderildi Semavi dinlere göre Allah Ademi çamurdan yaratmıştır. Tabi burada başka soru aklımıza geliyor Adem haricinde ki her şeyi ol diyerek yaratan Tanrı Ademi neden çamuru yoğurarak ve var olan bir şeyden yaratmıştır? Konuya geri dönelim.. Ademden sonra ona eş olarak Havva yı yaratmış ve insanlık bu ikiliden türeyip çoğalmış ve yayılmıştır.. Dünya üzerine baktığımızda farklı coğrafyalarda türlü türlü, çeşit çeşit milyarlarca insan yaşamaktadır.. Ayrıca bu insanlar yaşadıkları coğrafyalara göre birbirlerinden farklıdırlar.. Kimisinin derisi siyah, kiminin beyaz, kimisiniz kırmızı.... Kimi çekik gözlü, kimisi mavi, kimisi yeşil gözlü...... Kimi sarışın, kimisi esmer, bazıları kıllı, bazıları cillop gibi yumurta gibi pürüzsüz ve kılsız, kimi ırkların boyu kısa, kiminin Zebellah gibi uzun... Bu örnekler çoğaltılabilir.. Gelelim şimdi asıl meseleye.. Teistler evrimi reddettiğine göre insanlar arasında ki bu fiziksel farklılıkları nasıl açıklıyorlar? Tabi ki bu soruyu cevaplarken hepsinin atasının Adem ve Havva olduğunu unutmamaları gereklidir.. tartışmayı öğrenemediniz bir türlü... şimdi önce Allah var olduğunu ve insanı yarattığı düzleminde bir savın var. sonra da diyorsun ki bunları nasıl yaptı? işte sen söyledin ya..Madem Allah var.ve herşeye gücü yeter her ne istersen iste hepsini Allah yapmış..... Anlayabiliyormusun dediğimi yaşın kaç senin? Örnek veriyorsun diyorsun ki Allah var adem ile havva yı yaratmış.sonrasını nasıl yapmış?ne biçim soru bu yaşın kaç? sorunda yapamayacağı bilgisi mi varmı ki benden açıklama bekliyorsun... bak şimdi cevap yazacan bana ok ama önce tartışmanın neresinde yanlışın olup olmadığını anlayıp anlamadığını yaz bana? çıldırıcam ya kime ne anlatıyoruz arkadaş. arkadaşım önce Allahı kabul eden bir örnekle başlıyorsun sonra diyorsun ki bunu nasıl yapmış? sabır sabır sabır..... yaşını açıkla bana yahu Link to post Sitelerde Paylaş
dindar20 0 Şubat 9, 2008 gönderildi Raporla Share Şubat 9, 2008 gönderildi Dünya üzerine baktığımızda farklı coğrafyalarda türlü türlü, çeşit çeşit milyarlarca insan yaşamaktadır.. Ayrıca bu insanlar yaşadıkları coğrafyalara göre birbirlerinden farklıdırlar.. Kimisinin derisi siyah, kiminin beyaz, kimisiniz kırmızı.... Kimi çekik gözlü, kimisi mavi, kimisi yeşil gözlü...... Kimi sarışın, kimisi esmer, bazıları kıllı, bazıları cillop gibi yumurta gibi pürüzsüz ve kılsız, kimi ırkların boyu kısa, kiminin Zebellah gibi uzun... Bu örnekler çoğaltılabilir.. Ateistlere, kimisinin esmer, kimisinin sarışın, kimisinin kısa, kimisinin uzun olması, kimisinin siyah kimisinin beyaz olması şaşırtıcı geliyor. Bunu son derece doğal karşılamak lazım. Asıl şaşırtıcı olan, bu konuda şaşıranların, cansız maddeden canlı oluşmaz diyen bilime rağmen, balinalarla fareleri ortak ilan edene masallara hiç şaşırmamaları, tek hücreden milyonlarca türün oluşmasına ise sıkı sıkıya sarılmaları. Link to post Sitelerde Paylaş
xislam 0 Şubat 9, 2008 gönderildi Raporla Share Şubat 9, 2008 gönderildi Anlayabiliyormusun dediğimi yaşın kaç senin? Senin yaşın kaç? Link to post Sitelerde Paylaş
Mohammed 0 Şubat 9, 2008 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 9, 2008 gönderildi Dindar 20 : Sen şu cansız madde hikayesini bırakta bana bilimsel olarak izah et bakalım nasıl oluyor kimi zenci, kimi sarışın, kimi çekik gözlü.. Bütün maddelerin canlı yada cansız özü atomdur.. Kalamarca : Sanırım sen oldukça saf bir arkadaşsın.. Ben bu soruları sorarken empati yapıyorum.. İnandığımdan değil. Madem sizlere göre Tanrı bu şekilde bir yaratım yapmış o zaman izah edin bu farklılıkları diyorum.. Eğer senin mantığınla düşünürsek bana evrimle ilgili soru sormaman gereklidir... Onca laf kalabalığı yapmışsınız oraya buraya bok atmışsınız ama cevap vermemişsiniz.. Neden acaba? Yoksa verilecek cevabınız mı yok? Varda o cevabı verince evrimi kabul etmiş gibi mi görüneceksiniz? Link to post Sitelerde Paylaş
karahayal 0 Şubat 9, 2008 gönderildi Raporla Share Şubat 9, 2008 gönderildi (düzenlendi) Konu hakkında düşüncem, insanın Adem ile Havva'dan gelmemiş olduğudur. Yalnız söylemeden geçemeyeceğim, bu kalamarca kendini ne sanıyor? Anti Muhammed'e böyle aptalca sorular sormakla eline geçecek olan şey ne? Kendisinin yaşı kaç? Anlayabiliyormuş mu? Yahu arkadaş, insanı çileden çıkartır şu teistler... Şubat 9, 2008 tarihinde antiarap tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
kalamarca 0 Şubat 9, 2008 gönderildi Raporla Share Şubat 9, 2008 gönderildi (düzenlendi) Kalamarca : Sanırım sen oldukça saf bir arkadaşsın.. Ben bu soruları sorarken empati yapıyorum.. İnandığımdan değil. Madem sizlere göre Tanrı bu şekilde bir yaratım yapmış o zaman izah edin bu farklılıkları diyorum.. Eğer senin mantığınla düşünürsek bana evrimle ilgili soru sormaman gereklidir... bak arkadaşım vallahi de billahide anlamamışsın dediğimi.işte oyüzden yaşını soruyorum. dingil tabiki inandığından sormuyorsun.yazımı oku yazımı...ne demek istediğimi bile anlamıyorsun.ha bakarsın sen halısın belki ben ...o başka ama tartışamıyoruz ki...tartışmayı bilmiyorsun.... ne demek istediğimi anlayamayacak kadar 2 gr muhakeme yeteneğin yok.hödük. sabır yahu.çıkmış diyo ki inandığımdan değil.entapi yapıyorum diyor yahu...hahahhah..bende inandın sandıydım...hahahha arkadaşlar bi anlatın ne dediğimi.anlamıyor.önce oku yazımı oku.nerenle okuyon ..ne demişim bir anla..anla önce anla....100 kere oku anlamdıysan bir daha ......anlamadan yazma.küçük düşüyorsun....özelden yazsın sana biri ...anlaman için Şubat 9, 2008 tarihinde kalamarca tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
xislam 0 Şubat 9, 2008 gönderildi Raporla Share Şubat 9, 2008 gönderildi tartışmayı öğrenemediniz bir türlü... şimdi önce Allah var olduğunu ve insanı yarattığı düzleminde bir savın var. sonra da diyorsun ki bunları nasıl yaptı? işte sen söyledin ya..Madem Allah var.ve herşeye gücü yeter her ne istersen iste hepsini Allah yapmış..... Anlayabiliyormusun dediğimi yaşın kaç senin? Örnek veriyorsun diyorsun ki Allah var adem ile havva yı yaratmış.sonrasını nasıl yapmış?ne biçim soru bu yaşın kaç? sorunda yapamayacağı bilgisi mi varmı ki benden açıklama bekliyorsun... bak şimdi cevap yazacan bana ok ama önce tartışmanın neresinde yanlışın olup olmadığını anlayıp anlamadığını yaz bana? çıldırıcam ya kime ne anlatıyoruz arkadaş. arkadaşım önce Allahı kabul eden bir örnekle başlıyorsun sonra diyorsun ki bunu nasıl yapmış? sabır sabır sabır..... yaşını açıkla bana yahu tartışmayı öğrenemediniz bir türlü... Evet sendende öğrenemeceğimiz açık. şimdi önce Allah var olduğunu ve insanı yarattığı düzleminde bir savın var. Nerede? sonra da diyorsun ki bunları nasıl yaptı? Semavi dinlere göre diyor işte sen söyledin ya..Madem Allah var.ve herşeye gücü yeter her ne istersen iste hepsini Allah yapmış.. İşte bundan sonrasını okuyucuların yormuna bırakmak gerekiyor. Anlayabiliyormusun dediğimi yaşın kaç senin? Örnek veriyorsun diyorsun ki Allah var adem ile havva yı yaratmış.sonrasını nasıl yapmış?ne biçim soru bu yaşın kaç? sorunda yapamayacağı bilgisi mi varmı ki benden açıklama bekliyorsun... bak şimdi cevap yazacan bana ok ama önce tartışmanın neresinde yanlışın olup olmadığını anlayıp anlamadığını yaz bana? çıldırıcam ya kime ne anlatıyoruz arkadaş. arkadaşım önce Allahı kabul eden bir örnekle başlıyorsun sonra diyorsun ki bunu nasıl yapmış? sabır sabır sabır..... yaşını açıkla bana yahu Evet yuklarıdada sordum ben senin yaşını çok merak ediyorum. Not: Ayrıca üslubuna dikkat et. Link to post Sitelerde Paylaş
murtimuro 0 Şubat 9, 2008 gönderildi Raporla Share Şubat 9, 2008 gönderildi Kalamarca : Sanırım sen oldukça saf bir arkadaşsın.. Ben bu soruları sorarken empati yapıyorum.. İnandığımdan değil. Madem sizlere göre Tanrı bu şekilde bir yaratım yapmış o zaman izah edin bu farklılıkları diyorum.. Eğer senin mantığınla düşünürsek bana evrimle ilgili soru sormaman gereklidir... bak arkadaşım vallahi de billahide anlamamışsın dediğimi.işte oyüzden yaşını soruyorum. dingil tabiki inandığından sormuyorsun.yazımı oku yazımı...ne demek istediğimi bile anlamıyorsun.ha bakarsın sen halısın belki ben ...o başka ama tartışamıyoruz ki...tartışmayı bilmiyorsun.... ne demek istediğimi anlayamayacak kadar 2 gr muhakeme yeteneğin yok.hödük. sabır yahu.çıkmış diyo ki inandığımdan değil.entapi yapıyorum diyor yahu...hahahhah..bende inandın sandıydım...hahahha arkadaşlar bi anlatın ne dediğimi.anlamıyor.önce oku yazımı oku.nerenle okuyon ..ne demişim bir anla..anla önce anla....100 kere oku anlamdıysan bir daha ......anlamadan yazma.küçük düşüyorsun....özelden yazsın sana biri ...anlaman için Senin derdin nedir anlamadım ya..Biraz düzgün yazsana kardeşim..2 dakka efendi ol şurda ya.. Link to post Sitelerde Paylaş
kalamarca 0 Şubat 9, 2008 gönderildi Raporla Share Şubat 9, 2008 gönderildi bak ne dedim ben ilk mesajımda """bak şimdi cevap yazacan bana ok ama önce tartışmanın neresinde yanlışın olup olmadığını anlayıp anlamadığını yaz bana?""" dedim. ne yazdığımı anlamadan yaz babam yaz. yaşını soruyordum ya ::tahminim 16 .... doğrumu.yok fazla ise..... Link to post Sitelerde Paylaş
Mohammed 0 Şubat 9, 2008 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 9, 2008 gönderildi Kalamarca sanırım en baştaki yazımı dübürüyle okumuş ki bana kalkıp böyle saçma sapan sorular soruyor..... Dübürüyle okumadığını varsayarsam yaşının en fazla 9 yani Ayşe ile aynı olduğu kanaatindeyim... Oysaki başlığımda ilk cümlemde SEMAVİ DİNLERE GÖRE diye bir açıklamada bulunmuşum... Bu açıklamayı anlayamayan aynen muhterem Muhammedin eşlerinden biri gibi 9 yaşında gerdeğe girince ne olduğunu anlayamayan Ayşe gibi bir çocuk olabilir... Link to post Sitelerde Paylaş
herakles 0 Şubat 9, 2008 gönderildi Raporla Share Şubat 9, 2008 gönderildi (düzenlendi) Sevgili Mohammed Kuran'a göre böyle bir senaryo yoktur..Havva diye biri de yoktur.Adem ilk insan verisi de yoktur.Kuran nedense Havva bilgisini vermemiştir.. Selam ile.. Şubat 9, 2008 tarihinde herakles tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
kalamarca 0 Şubat 9, 2008 gönderildi Raporla Share Şubat 9, 2008 gönderildi şimdi önce Allah var olduğunu ve insanı yarattığı düzleminde bir savın var. Nerede? """Ademden sonra ona eş olarak Havva yı yaratmış ve insanlık bu ikiliden türeyip çoğalmış ve yayılmıştır""""" BURADA Not: Ayrıca üslubuna dikkat et. bu konuda haklı olabilirsin.üzgünüm. bazen sinirleniyor işte insan. doğruya doğru. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts