Jump to content

Recommended Posts

  • İleti 60
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

arkandanda elektrik taktikmi gec karsisina manzarada cay demle

Benim sonra yere Dökülen parcalarimi kim temizliyecek.

Beni lütfen Italyada iki Kilesenin arasina asin.

Ölmeden önce ki Vasiyetim,yukarda belirtiklerim.

Elveda Dünya

Saygilar.

tarihinde Dimension tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
SirOrphaned Arkadas Selamlar.

Burda öyle olmasi icap etti arkadaslarin.

Pkklilar Kominist görüsü kendilerinden saydiklarindan,kendilerini bu Formda Ötebilcek Papagan gördüler.

Irreligion4 ün gibiler Pankart astilar.Akhneton arkadasimizin iletilerine bi bak hakvereceksin.Hiristolara göre de öyle icap etti.

Hiristolar biz Ateistlerle Ortak Düsmanimiz Müslolar oldugundan bizi Ateistler sever,bizim alaylarimizi Görmezlikten gelirler diye acik belirtilere basladilar.

Irkci oldular (Folum icabi)amma Faso olduklarina inanmiyorum.

SAYGILAR:

bu yoruma sonuna kadar katılıyorum adamlar resmen suistimalin alasını yapıyolar demekki müslümlerin budistlerle arası bozuk olsa bu hristolar hemen budistlere ,türkiyeylede bangladesin arası bozuk olsa bu pkklılarda bangladeslilere sempatik görünmeye calışırlar ,bakıyorum etik anlayışınız olmadığı gibi kafalarınızda basmıyor ateizm belirli bir dine değil tüm dinlere karsıttır ayrıyetten türkiye karsıtı değildir dememede gerek yoktur değilmi zeki yaratıklar

Link to post
Sitelerde Paylaş

SirOrphaned bir başlık açmış, bir soru sormuş sizler ne tartışıyorsunuz.

Sevgili SirOrphaned sosyalist ve komünistler. Kapitalist düzende üretim araçlarının sahibi olmanın, çalışanların emeklerinin sömürüldüğüne yol açtığını söylerler. Bu nedenle kapitalistler kısa zamanda palazlanır, sermayeleri katlanarak büyür.

Bunu önlemek için üretim araçlarının sahipliğini kaldırmak gerektiğini öne sürerler.

İktidarı aldıklarında üretim araçlarının özel mülkiyetini kaldırırlar. Yani üretim araçlarını kamulaştırırlar. Yani iktidarda olan sosyalist veya komünist parti bir tür üretim araçlarının çalışmasından sorumlu olur. Fabrika müdürleri olur vs. Bizdeki Kamu İktisadi Teşekkülleri gibi.

Tüpraş, petrol ofisi, vakıf bank, şekerbank, sümerbank, etibank ve bu bankalara bağlı fabrikalar vardı. Sahipleri devlet idi. Ancak Özelleştirmeler ile TC bu zenginliklerini satışa çıkarmaya başladı. Vee bu büyük kuruluşların şimdi özel sahipleri var. Komünist toplum şimdiye dek kurulmadı. Komünist toplumda hakim sınıfların baskı aracı olan devlet de sönümlenerek ortadan kalkar. Yani Komünistlerin tezleri, öngörüleri böyledir. Herkes toplumun malı olan fabrikalarda çalışır. Üretir ve ihtiyacı olan her şeyi alır.

Sevgiler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Komünizm hakkında eskiden yaptığın bir yorumu tekrarlıyorum...

Komünizm ideal bir rejimdir. Aynı zamanda bir yaşam tarzıdır.

Biz kusurlu insanlar için uygun değildir.

Herşeyi yozlaştırdığımız gibi, komünizmi de yozlaştıracağızdır..

Kapitalizm ideal bir ekonomik sistem değildir.

Kapitalizmin hükmettiği rejimlerin hiç birisi ideal değildir.

Ve insanlık için ideal olmayan rejim, ekonomik sistem ve yaşam tarzları uygundur.

Komünizm bir zorlamadır..İslam da öyledir.

İslam ve her türlü dinsel yaşam tarzı, komünizm gibi, insanların şu anda tecrübe ettikleri yaşamdan çok daha ideal olmalarına rağmen veya ideal olduklarından dolayı, uygun değillerdir..

HACI

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aslında komünizm son derece yaşam tarzlarına uygundur sınıfsız bir toplum yaratma çabasında olduğundan ötürüdür ki hiç bir şekilde patron ve yönetici talebinde bulunmaksızın yayılmaya çalışan bir düşünce akımıdır sadece yayılmasına öncülük eden " Che Guevara , Fidel Castro , Deniz gezmiş " gibi aydınların düşüncelerini uygulamaya çalışırlar.

Tek çare Devrim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Komünizm ideal falan değil hacı duygu yok kusursuz olsakta olmaz insan için değilde robotlar için olsaydı haklı olabilirdin...

Şeriat insanlar için kusursuz bir sistem en kokuşmuş ülkeyi bile şeriat kanunlarıyla yönetin beş sene içinde fakir kalmaz(normal şatlar altında)...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Şeriat insanlar için kusursuz bir sistem en kokuşmuş ülkeyi bile şeriat kanunlarıyla yönetin beş sene içinde fakir kalmaz(normal şatlar altında)...

var olana baktığımızda demek ki şeriat anormal şartlarda icre ediliyor ki iddianız hayata geçmiyor... bence şartlar değil de şeriat anormal geliyor..

saygılarımla

Link to post
Sitelerde Paylaş

insan evrimin ürünü olduğuna göre evrimin olduğu yerde kominizm olmaz çünkü insanlarda toplumlarda rekabet halindedir sürekli buda eşitliğin önünde engeldir tek çare üstün olmaktır

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu toprakları osmanlı şeriat yönetimiyle Allah Allah diyerek şehitlik şuuruyla savaşarak almış(hallac)dünyayı hizaya sokmuş dinden uzaklaşıp ilme gerekli önemi vermeyince elinden kaybetmiş.Yeniçerilerin ihaneti ayrı mevzu

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bugün kantindeyim. Elimde, masanın üzerinde bulduğum Posta Gazetesi. Hiç sevmediğim biri, yanıma geldi ve oturdu. Sordu: "O gazete komünist gazete değil mi?" "Hayır" dedim, "bu gazetenin neresi komünist? Hem komünist olsa ne olacakmış, komünizmin neresi kötüymüş?" diye sordum. "Herkesin eşit derecede olmasını istemenin neresi kötü?" "Sen yanlış biliyorsun oğlum, benle tartışma" dedi ve çekti gitti.

Zaten bu konular okul içerisinde, okuldaki insanlarla pek tartışılacak şey değil, ben de orada oturup, o bilgiden pek nasip alamamış kişiye laf anlatacak değildim. Ancak insanların bu komünizme olan bakış açıları niye bu şekilde? Komünizmi ne olarak görüyorlar ki? Benim düşündüğüm şey, Vlademir Lenin'in S.S.C.B.'de kliseleri yerle bir etmesini, 50-60 yaşlarındakilerin bazılarının bildiği ve diğerlerine de komünizmi allahsızlıkla eşdeğer bir kavram gibi tanıtmaları göstermeleri. Sanki hakaret sözcüğüymüş gibi görülüyor. Edebiyat öğretmenim de komünizmi kötü birşey olarak görüp, bana Türkiye Komünist Partisi'nin varlığının olmaması gerektiğini söylüyor...

Sevgili büyüklerim, bunun nedeni ne olabilir?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ailenin kaldırılması! En radikal kişiler bile, komünistlerin bu menfur amacı karşısında parlayıveriyorlar.

Bugünün ailesi, burjuva aile, hangi temele dayanıyor? Sermayeye, özel kazanca. Bu aile tam gelişmiş biçimiyle, yalnızca burjuvazi arasında vardır. Ama bu durum, taydaşını, proleterler arasında ailenin fiilen varolmayışında, ve açık fuhuşta bulmaktadır.

Taydaşı yok olunca, burjuva ailesi de doğal olarak yok olacaktır, ve sermayenin yok olmasıyla her ikisi de yok olacaktır.

Bizi, çocukların ana-babaları tarafından sömürülmesine son vermeyi istemekle mi suçluyorsunuz? Bu suçu kabulleniyoruz.

Ama, ev eğitiminin yerine toplumsal eğitimi koymakla, ilişkilerin en kutsalını yok ettiğimizi söylüyorsunuz.

Ya sizin eğitiminiz! O da toplumsal değil mi? O da, içerisinde eğitim yaptırdığınız toplumsal koşullarla, toplumun dolaysız ya da dolaylı müdahalesiyle, okullar aracılığıyla belirlenmiyor mu? Eğitime toplumun müdahalesini komünistler icat etmedi. Yaptıkları şey, bu müdahalenin karakterini değiştirmeye ve eğitimi egemen sınıfın etkisinden kurtarmaya çalışmaktan ibarettir.

Aile ve eğitim konusundaki, ana-baba ile çocuk arasındaki kutsal ilişki konusundaki burjuva safsataları, proleterler arasındaki tüm aile bağları modern sanayiin etkisiyle parçalandıkça, ve bunların çocukları basit ticaret nesneleri ve iş araçları haline geldikçe daha da iğrençleşiyor.

Bu yazıyı manifestodan aldım tefsir et bakalım ulu bilge:)

Bu ne çelişkili ne tutarsız ne sıyrık bi fikir böyle.

Çocukları anne babasından alıp çocuk yetiştirme fabrikalarında büyütecekler.

Bu aptalca salakça fikirleri savunmaya utanmıyomusunuz adamın biri çıkıp bütün el ele gezenler şeriate göre recm edilmelidir dese bunun kadar abes olmaz.

O fabrikalardan çıkacak embesillerden vatana hayırmı gelir bu fikirler için ölen adamlar var ya ne kadar yazık.

Kızlarda okusun bu yazıları size çocuğu doğurtturup elinizden alıcaklar bunu bilen hangi kız ben komünistim der.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Eninde sonunda komünist yapı kurulacaktır. Burdaki asıl mesele ise sistem kendi dinamikleriyle mi oluşacak dış müdahaleylemi oluşturulacak meselesidir. Bazı eblehlerin farkına varması gereken "acı gerçek" budur. İşkenbeden ekonomik sistem geliştirilmez, o gelişir ve siz onun esiri olursunuz. Osuruktan icat çıkarmayın. Buyrun burdan yakın.

tarihinde gestep tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Tamam kurunda, aman gözünüzü seveyim Pol Pot gibi olmasın.

İşte eblehler şahı, bak arkadaşım hem idealist hem ateist olmayı başarmış olduğundan laftan anlamayacağının farkındayım.

Arkadaşım kapitalizmi kim kurdu, ya da feodalizmi veya köle emeğine bağlı ekonomik sistemi kim kurdu, birini söyle "allahını" seversen, osuruktan üretim yapma. Linkini verdiğim kitabı oku derim sana.

Metafizik düşünce insanın feleğini şaşırtır ama siz skolastik düşünmenin ötesine geçemediğinizden feleğiniz kaymış.

tarihinde gestep tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Gestep heran eylem yapacakmış gibi bi halin var:)

Şu kominizm nasıl gelecek konusuda çok ilgimi çekti,seni bu kadar heveslendiren umutlandıran ne merak ediyorum.

Tek açıklaması kapalı bi yerdesin gelen giden hep senin gibi,yılların orda geçiyor ve sürekli birbirinize umut veriyosunuz.

Bizim ilçedeki cami cemaati sizin bütün ülkedeki koministlerden çoktur.

İç dinamikler çok kısıtlı sizin cenahınızdan,dış dinamik olarakda en yakın kominist ülke anasının nikahında:)biraz dışarı çık hava al,uzaklaş aklındaki karmaşadan zihnindeki düşüncelerden kurtul kendinle başbaşa kal rahatla rahatlaa rahatlaaa

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...