Jump to content

Akşemseddin


Recommended Posts

Selamun aleyküm kardeşlerim,

Ateist kardeşleimizin unuttuğu bir takım değerler var. Ateistler uyuşturucu ve alkol batağında batı kültürünün içine saplandıkları için, bazı değerlerimizden iyice uzaklaştılar. Bugün kültürümüzden, tarihimizden bir parçayı, Akşemseetin hazretlerini hatırlatmak istiyorum. İslam dünyasının en büyük alimlerinden, ilmine bugün bile yaklaşamadığımız büyük bir şahsiyet. Yüce Fatih’in öğretmenidir. Pasteur’den 400 sene önce mikrobu keşfeden, İstanbul’un fethinde ve islam aleminin yükselişinde, önemli bir paya sahip tıp bilgini. Gerçek ismi Şemsettin Mehmet’tir. Soyu Hazreti Ebubekir’e uzanır. Hacı Bayram Veli’nin en önemli müritlerindendir. İstanbul’un fethinin Fatih Sultan Mehmet’e nasip olacağını çok önceden bildirmiştir. Hazreti Eyüp sultan’ın mezarını da bulan kişidir. Şam doğumlu, Göynük’de vefat eden bu saygıdeğer bilim adamımızı rahmetle anıyoruz. Her yıl 29 Mayıs’ta Göynük’te etkinliklerle anılmaktadır. Dünyanın bugünkü bilime ulaşmasında önemli bir paya sahip islam alemi, bugün kendi değerlerinden uzaklaşıp, batı özentisi yüzünden bilimden kopmuştur. Artık Akşemseddin’ler yetişmemektedir. Böyle ateistlerin olduğu bir ülkede, bilimden uzaklaşılmaktadır.

Eserlerinden bazıları :

Risaletü’n Nuriyye

Risale-i Zikrullah

Nasihatname-i Akşemseddin

Risale-i Şerh-i Ahval-i Hacı Bayram-ı Veli

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu forumun yöneticilerine teşekkür etmek istiyorum. Forumdaki bir çok ateistten zaman zaman küfür yememe rağmen (hiç alınmam, prensibim kem söz sahibine aittir) bir bakıyorum, hiç rapor etmediğim ve şikayetci olmadığım halde küfür silinmiş. Adil davrandıkları için bunu belirtmek istedim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
İnsan bir şeyi tanımlayabilmek için önce onu görmesi lazım. Mikrobun görülmesi için mikroskop gerek. Mikroskop ise 1600'lerin başında icat edildi. Mikrobun keşfi ise 1600'lerin sonlarına doğrudur.

Risale-i Zikrullah (Allah isminin ard arda tekralama kitabı, allahın ismini anma kitabı) isimli çoook muhteşem bir kitaba imzasını atan Akşemsettin nereden keşfedecek mikrobu falan..

Nerden biliyorsun belkim adam mikroskobuda icat etti o küçük organizmalrıda gördü.. Sonra bunu çevreme yayayım mı yaymayayım mı diye düşünürken. Bir den tırsmaya başladı ya beni şeytan işlerle uğreşen biri sanarlarsa diye bir den Mikrop başıma dert açacak diyerek. Kırdı makineyi büyük bir rahatlamayla Risale-i Zikrullah ı yazdı... :lol::lol:

Gerçekleri yanlız ve yanlız Allah Bilir

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...