ludwig 0 Oluşturuldu: Aralık 1, 2008 Raporla Share Oluşturuldu: Aralık 1, 2008 http://en.wikipedia.org/wiki/Turkification Türkler Anadoluyu işgal etmeye başladığında Anadolu halkı 12 milyon insan. Bu kadar insan nereye gitti? Haplogroup R1a1 M17 göç yolunun torunları Türkiye'de sadece yüzde 6.9. Stanford Üni. Genetik Fakültesinde yayınlanan bir makaleye göre Türkiye'ye Orta Asyadan göç etmiş paternal Y-kromozom geni yüzde 9'dan daha az. http://hpgl.stanford.edu/publications/HG_2...14_p127-148.pdf Bu arada kimse beni Türklere diş bileyen biri olarak göstermesin. Ben Genographic Project'e DNA mı gönderdim, ve Y-kromozom R1a1 M17 çıktım (Orta Asya). "Malesef" bu çizgi Türkiye'de sadece yüzde 6.9 kadar var. Geri kalanımız Eski Anadolu halkları olup, Türkleşmişlerdir. Büyük ihtimalle İslam yönetiminde haraca bağlandıkları için eski dinlerini bırakıp İslama geçmek zorunda kaldılar. Türkçe konuşmaya başlayıp sonunda özlerini unuttular. Bugün de herkesden çok Türkçülük yapıyorlar. Link to post Sitelerde Paylaş
Kara 0 Aralık 1, 2008 gönderildi Raporla Share Aralık 1, 2008 gönderildi Anadoluda Orta Asya orijinli halkın miktarının bu kadar az olduğunu düşünmüyorum. Link to post Sitelerde Paylaş
Yeniçeri 0 Aralık 1, 2008 gönderildi Raporla Share Aralık 1, 2008 gönderildi Bir bu wikipedia'ya herkes birşeyler yazabiliyor. Yani sağdan soldan sallama bilgilerle doldurabilirler. Yüzde yüz yanlıştır demiyorum. Yüzde yüzde doğru değildir. Arkadaşın bence bu konuda daha geçerli bilgi ortaya koyması lazım. Link to post Sitelerde Paylaş
uğur 0 Aralık 1, 2008 gönderildi Raporla Share Aralık 1, 2008 gönderildi http://en.wikipedia.org/wiki/Turkification Türkler Anadoluyu işgal etmeye başladığında Anadolu halkı 12 milyon insan. Bu kadar insan nereye gitti? Haplogroup R1a1 M17 göç yolunun torunları Türkiye'de sadece yüzde 6.9. Stanford Üni. Genetik Fakültesinde yayınlanan bir makaleye göre Türkiye'ye Orta Asyadan göç etmiş paternal Y-kromozom geni yüzde 9'dan daha az. http://hpgl.stanford.edu/publications/HG_2...14_p127-148.pdf Bu arada kimse beni Türklere diş bileyen biri olarak göstermesin. Ben Genographic Project'e DNA mı gönderdim, ve Y-kromozom R1a1 M17 çıktım (Orta Asya). "Malesef" bu çizgi Türkiye'de sadece yüzde 6.9 kadar var. Geri kalanımız Eski Anadolu halkları olup, Türkleşmişlerdir. Büyük ihtimalle İslam yönetiminde haraca bağlandıkları için eski dinlerini bırakıp İslama geçmek zorunda kaldılar. Türkçe konuşmaya başlayıp sonunda özlerini unuttular. Bugün de herkesden çok Türkçülük yapıyorlar. Saçmalamaya devam... Link to post Sitelerde Paylaş
ludwig 0 Aralık 1, 2008 gönderildi Yazar Raporla Share Aralık 1, 2008 gönderildi Kardeşim gir o wiki sayfasına. Bak bibyografyaya. Bir ton referans var. Kitapsa araştır bul. Linki olan makaleyse gir clickle bak. Referanssız kaynakısız cümlelel wiki'de genelde kullanıcılar tarafından "citation needed" diye işaretlenir. Bu wiki sayfasında pek çok referans ve kaynak var. Anadolu'da Türk işgalinden önce 12 milyon yaşadığına tam 3 tane referans vermiş. Sana ayrıca bir de Stanford Üni (dikkat, boru değil) makalesi linki verdim ki, direk olarak Anadolu insanının genetik yapısını araştırmış bir araştırmanın makalesi. Dikkat edersen en az 15 bilim adamı yazmış, 3 tanesi de Türk. Tabi sizin de derdinizi anlıyorum. Yıllarca inandırıldığınız resmi yalanların yalan olduğunu kabul etmek kolay değil tabi. Link to post Sitelerde Paylaş
uğur 0 Aralık 1, 2008 gönderildi Raporla Share Aralık 1, 2008 gönderildi Kardeşim gir o wiki sayfasına. Bak bibyografyaya. Bir ton referans var. Kitapsa araştır bul. Linki olan makaleyse gir clickle bak. Referanssız kaynakısız cümlelel wiki'de genelde kullanıcılar tarafından "citation needed" diye işaretlenir. Bu wiki sayfasında pek çok referans ve kaynak var. Anadolu'da Türk işgalinden önce 12 milyon yaşadığına tam 3 tane referans vermiş. Sana ayrıca bir de Stanford Üni (dikkat, boru değil) makalesi linki verdim ki, direk olarak Anadolu insanının genetik yapısını araştırmış bir araştırmanın makalesi. Dikkat edersen en az 15 bilim adamı yazmış, 3 tanesi de Türk. Tabi sizin de derdinizi anlıyorum. Yıllarca inandırıldığınız resmi yalanların yalan olduğunu kabul etmek kolay değil tabi. Arkadaş , Türkiyenin heryerinde gömülü vaziyette sikke ve para çıkar bilirsin..Madem Anadolu insanı bir yere gitmedi de o paraları neden toprağa gömdü.. Ayrıca , Anadolu halkı Anadoluya nerden gelmiştir??? Hiç düşünmez misin ki , Anadoluya göçeden halklar binlerce yıldır OrtaAsya dan göçetmektedir.. Tabii bize öğretilen nedir?? Malazgirt savaşıyla(1071) Türkler Anadoluya girdi diye..Bu kocaman bir yalan..... Turani halklar çok büyük bir topluluktur ve tarihi kaynakları araştırırsan ; mezar yapımı , gömme , kullanılan aletler , adetler , dil olarak bile büyük benzerlikler bulacağına eminim.. Link to post Sitelerde Paylaş
ludwig 0 Aralık 1, 2008 gönderildi Yazar Raporla Share Aralık 1, 2008 gönderildi (düzenlendi) Ewet şu an bir 1920ler Türk Tarih Teziyle karşı karşıyayız. Meğerse insanların göç merkezi Orta Asyaymış. Bütün ırklar ve diller Türklerden türemiştir. Adem ve Havva Türktür felan. Peki yawrucum, nasıl oluyorda MODERN BİLİM insanlar 50.000 sene önce AFRİKA'DAN dünyaya dağıldılar diyor? Bütün göç yollarının da haritası çizilmiştir. Sana Genographic Project'i internette bir araştırmanı tavsiye ediyorum. Türkiye'deki insanların da nerelerden geldiğini öğrenebilirsin. Nihai olarak herkes 50.000 sene önce Afrika'dan geldi. Ama Orta Asya'dan 1000 seneden önce insanlar geldiğinin delili nedir? Uyduruk Türk kafatasçılarının sahte-bilimi mi? Bildiğim kadarıyla bir kafatasçı Ülkücü şahıs, ki adını hatırlamıyorum ama TV'de kurduğu "Ulusal Birlik" Partisiyle ilgili bir haberde görmüştüm, mesela bu adam da (adam vurmaktan" hapis yatarken "akademik" bir eser hazırlayıp mesela Fransızşların bile nasıl Türk olduğunu açıklıyormuş. Neymiş, Fransa'da bilmem nerde bir kabartmada kurt resmi varmış, bu da Türklerin simgesiymiş felan. Ewet, hakkaten de çok bilimsel. Ben sana gerçek bilimden, modern günümüz biliminden bahsediyorum. Ama çok ilginç. İşinize gelince Müslümanlara karşı bilimi savunursunuz. Ama iğrenç milliyetçiliğiniz söz konusu olunca gerçek bilime değil de 100 sene öncenin uyduruk Tarih Tezlerine, Güneş Dil Teorilerine, kafatasçı saçmalıklara dönersiniz. Nasıl işinize gelirse o bilimsel de mi? Aralık 1, 2008 tarihinde ludwig tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
ludwig 0 Aralık 1, 2008 gönderildi Yazar Raporla Share Aralık 1, 2008 gönderildi Bu arada Genographic Project hakkında bana özel mesajlar geliyor. O olaya girmek istiyenler şu siteden kit sipariş veriyorsunuz: http://www.nationalgeographic.com/genographic 100 dolar gibi birşey ödüyorsunuz. Size gelen paketteki yazanları yapın, tükürüğünüzü geri gönderiyorsunuz, 2 haftaya felan internette sonuçları yayınlıyorlar. Link to post Sitelerde Paylaş
A$tur 0 Aralık 1, 2008 gönderildi Raporla Share Aralık 1, 2008 gönderildi Ewet şu an bir 1920ler Türk Tarih Teziyle karşı karşıyayız. Meğerse insanların göç merkezi Orta Asyaymış. Bütün ırklar ve diller Türklerden türemiştir. Adem ve Havva Türktür felan. Peki yawrucum, nasıl oluyorda MODERN BİLİM insanlar 50.000 sene önce AFRİKA'DAN dünyaya dağıldılar diyor? Bütün göç yollarının da haritası çizilmiştir. Sana Genographic Project'i internette bir araştırmanı tavsiye ediyorum. Türkiye'deki insanların da nerelerden geldiğini öğrenebilirsin. Nihai olarak herkes 50.000 sene önce Afrika'dan geldi. Ama Orta Asya'dan 1000 seneden önce insanlar geldiğinin delili nedir? Uyduruk Türk kafatasçılarının sahte-bilimi mi? Bildiğim kadarıyla bir kafatasçı Ülkücü şahıs, ki adını hatırlamıyorum ama TV'de kurduğu "Ulusal Birlik" Partisiyle ilgili bir haberde görmüştüm, mesela bu adam da (adam vurmaktan" hapis yatarken "akademik" bir eser hazırlayıp mesela Fransızşların bile nasıl Türk olduğunu açıklıyormuş. Neymiş, Fransa'da bilmem nerde bir kabartmada kurt resmi varmış, bu da Türklerin simgesiymiş felan. Ewet, hakkaten de çok bilimsel. Ben sana gerçek bilimden, modern günümüz biliminden bahsediyorum. Ama çok ilginç. İşinize gelince Müslümanlara karşı bilimi savunursunuz. Ama iğrenç milliyetçiliğiniz söz konusu olunca gerçek bilime değil de 100 sene öncenin uyduruk Tarih Tezlerine, Güneş Dil Teorilerine, kafatasçı saçmalıklara dönersiniz. Nasıl işinize gelirse o bilimsel de mi? Bu w sevdasını anlamakta zorlanıyorum... Link to post Sitelerde Paylaş
uğur 0 Aralık 1, 2008 gönderildi Raporla Share Aralık 1, 2008 gönderildi Ewet şu an bir 1920ler Türk Tarih Teziyle karşı karşıyayız. Meğerse insanların göç merkezi Orta Asyaymış. Bütün ırklar ve diller Türklerden türemiştir. Adem ve Havva Türktür felan. Peki yawrucum, nasıl oluyorda MODERN BİLİM insanlar 50.000 sene önce AFRİKA'DAN dünyaya dağıldılar diyor? Bütün göç yollarının da haritası çizilmiştir. Sana Genographic Project'i internette bir araştırmanı tavsiye ediyorum. Türkiye'deki insanların da nerelerden geldiğini öğrenebilirsin. Nihai olarak herkes 50.000 sene önce Afrika'dan geldi. Ama Orta Asya'dan 1000 seneden önce insanlar geldiğinin delili nedir? Uyduruk Türk kafatasçılarının sahte-bilimi mi? Bildiğim kadarıyla bir kafatasçı Ülkücü şahıs, ki adını hatırlamıyorum ama TV'de kurduğu "Ulusal Birlik" Partisiyle ilgili bir haberde görmüştüm, mesela bu adam da (adam vurmaktan" hapis yatarken "akademik" bir eser hazırlayıp mesela Fransızşların bile nasıl Türk olduğunu açıklıyormuş. Neymiş, Fransa'da bilmem nerde bir kabartmada kurt resmi varmış, bu da Türklerin simgesiymiş felan. Ewet, hakkaten de çok bilimsel. Ben sana gerçek bilimden, modern günümüz biliminden bahsediyorum. Ama çok ilginç. İşinize gelince Müslümanlara karşı bilimi savunursunuz. Ama iğrenç milliyetçiliğiniz söz konusu olunca gerçek bilime değil de 100 sene öncenin uyduruk Tarih Tezlerine, Güneş Dil Teorilerine, kafatasçı saçmalıklara dönersiniz. Nasıl işinize gelirse o bilimsel de mi? Gerizekalı dangalık..Bu tezleri ortaya atan Türk bilimadamları değil , Avrupalı dilbilimciler maalesef... Atatürk ün yaptığı da bunların gerçeklik payını araştırtmak..Be sersem , 1920 lerde ülke büyük bir savaştan çıkmış , Atam ın işi gücü yokta bunu mu uydurmuştur.. Bu tez de yine Avrupadan gelmiş ve bizzat bu tezle ilgili araştırmaları Avrupalı bilimadamları yapmıştır.. Ayrıca o kadar akılsızsın ki , Güneş dil teorisinin tüm dünya dillerinin Türkçeden çıktığı gibi bir tezi savunmadığını bile bilmiyorsun.. Dillerin fonotik yapısına baktığımızda , ses bnzerliğinin Ortaasya halklarının dilleriyle aynen benzeştiği yönündedir..Bu halklar Türk de olabilir başka birşey de... Ludwig sen bir vatan haini , Türk düşmanısın..Seninle tartışarak seviyemi düşüremem , hadi şimdi yaylan... Link to post Sitelerde Paylaş
ludwig 0 Aralık 1, 2008 gönderildi Yazar Raporla Share Aralık 1, 2008 gönderildi Cahil insan. Dünyada DİL AİLELERİ diye birşey var. Türkçenin Altay dili grubuna girdiğini hiç duymadın mı? Peki Türkçenin İndo-Avrupa dilleriyle bir akrabalığı olabilir mi o zaman? Belki de gerçekten de dediğin gibi Güneş Dil Teorisinin menşei Avrupa'dır. Ama unutmayalım ki o devirde Avrupa'da "bilimsel" bir ırkçılık da vardı. Mesela Almanlar kendilerini Hindistanı zamanında işgal etmiş "Ari" halkına bağlıyorlardı. Gğnğmğzde bu terimler kullanılmıyor. Dediğimi gibi artık genetik bilimi var. Haplogruplar vs var. Bilim ilerliyor. Ama Türk milliyetçisi mal gibi yerinde sayıyor. Link to post Sitelerde Paylaş
kutsalyaratik 0 Aralık 1, 2008 gönderildi Raporla Share Aralık 1, 2008 gönderildi Turkiyede saf Turklerin sayisi cok azdir. Turkiye bir cok medeniyetin bir araya geldigi bir mozaiktir. Sarisin Turk, mavi, yesil gozlu Turk, iri yari Turk, beyaz tenli Turk , yani olacak sey degil. Her ne olmussa olmus, ortaya resmi ama irksal anlamda olmayan bir Turk insani tiplemesi cikmis, iyiki cikmis. Link to post Sitelerde Paylaş
Yeniçeri 0 Aralık 1, 2008 gönderildi Raporla Share Aralık 1, 2008 gönderildi Selam Ludwig sormak istiyorum sana Kürtlerin kökeni konusunda ne düşünüyorsun. Yanlış anlama bu araştırman yanlış demiyorum. Kürtlerin kökeni ve bu ülkede kaç milyon Kürt asıllı vatandaş yaşıyor. Yusuf Hallaçoğlu açıklamıştı onun için soruyorum. Kürt aleviler aslen Ermenidir. Sunni Aleviler ise aslen Türktür. Bu konu hakkında düşüncelerin var mı? Sakın bunu milliyetçilik olarak algılama ben milliyetçi falanda değilim sadece meraktan soruyorum. Link to post Sitelerde Paylaş
ludwig 0 Aralık 1, 2008 gönderildi Yazar Raporla Share Aralık 1, 2008 gönderildi Selam Ludwig sormak istiyorum sana Kürtlerin kökeni konusunda ne düşünüyorsun. Yanlış anlama bu araştırman yanlış demiyorum. Kürtlerin kökeni ve bu ülkede kaç milyon Kürt asıllı vatandaş yaşıyor. Yusuf Hallaçoğlu açıklamıştı onun için soruyorum. Kürt aleviler aslen Ermenidir. Sunni Aleviler ise aslen Türktür. Bu konu hakkında düşüncelerin var mı? Sakın bunu milliyetçilik olarak algılama ben milliyetçi falanda değilim sadece meraktan soruyorum. Benim bildiğime göre Kürtler Farsçanın bir kolu olan bir dili konuşuyorlar ve literatürde "bir İran halkı" olarak geçiyorlar. Bildiğimiz üzere Farsça ve akraba dilleri İndo-Avrupa dilleri ailesinden olup Türkçeyle organik bağı yoktur. Türkiye'de CIA World Fact Book'a göre nüfusun %20'si Kürt. Kaynak: http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Turkey#Kurds Link to post Sitelerde Paylaş
Azaz 0 Aralık 2, 2008 gönderildi Raporla Share Aralık 2, 2008 gönderildi Ewet şu an bir 1920ler Türk Tarih Teziyle karşı karşıyayız. Meğerse insanların göç merkezi Orta Asyaymış. Bütün ırklar ve diller Türklerden türemiştir. Adem ve Havva Türktür felan. Peki yawrucum, nasıl oluyorda MODERN BİLİM insanlar 50.000 sene önce AFRİKA'DAN dünyaya dağıldılar diyor? Bütün göç yollarının da haritası çizilmiştir. Sana Genographic Project'i internette bir araştırmanı tavsiye ediyorum. Türkiye'deki insanların da nerelerden geldiğini öğrenebilirsin. Nihai olarak herkes 50.000 sene önce Afrika'dan geldi. Ama Orta Asya'dan 1000 seneden önce insanlar geldiğinin delili nedir? Uyduruk Türk kafatasçılarının sahte-bilimi mi? Bildiğim kadarıyla bir kafatasçı Ülkücü şahıs, ki adını hatırlamıyorum ama TV'de kurduğu "Ulusal Birlik" Partisiyle ilgili bir haberde görmüştüm, mesela bu adam da (adam vurmaktan" hapis yatarken "akademik" bir eser hazırlayıp mesela Fransızşların bile nasıl Türk olduğunu açıklıyormuş. Neymiş, Fransa'da bilmem nerde bir kabartmada kurt resmi varmış, bu da Türklerin simgesiymiş felan. Ewet, hakkaten de çok bilimsel. Ben sana gerçek bilimden, modern günümüz biliminden bahsediyorum. Ama çok ilginç. İşinize gelince Müslümanlara karşı bilimi savunursunuz. Ama iğrenç milliyetçiliğiniz söz konusu olunca gerçek bilime değil de 100 sene öncenin uyduruk Tarih Tezlerine, Güneş Dil Teorilerine, kafatasçı saçmalıklara dönersiniz. Nasıl işinize gelirse o bilimsel de mi? W... w... W harfini anladım da niye x veya q harflerini kullanmakta direniyorsun , ona şaşıyorum ! Oysa onları da kullansaydın açtığın başlıklardaki ana temayı desteklemene hayli yardımcı olurlardı ! Link to post Sitelerde Paylaş
ludwig 0 Aralık 2, 2008 gönderildi Yazar Raporla Share Aralık 2, 2008 gönderildi GET A LIFE diyorum sana, işallah anladın. Link to post Sitelerde Paylaş
Freddie 0 Aralık 2, 2008 gönderildi Raporla Share Aralık 2, 2008 gönderildi Ludwig, İlk defa seninle benzer görüşteyiz(kıyamet alameti olabilir ). Ama şu verdiğin linklerin Türkçesi yok mu be kardeşim? Herkes İngilizce bilmek zorunda değil ki.... Bu arada Anadolu da yaşayan halkın %9'dan azı orta Asya kökenli ise, diğer kökenler nereden geliyormuş?(meraktan soruyorum). Mesela en fazla nere kökenliler var? Orta doğu mu, Yunan mı, Hitit mi, yoksa İran mı? Bir makalede Türklerle Yunanlıların genetik yönden birbirleriyle en yakın halklar olduklarını okumuştum, doğru mu acaba? Bu konuda cevap yazarsan sevinirim, ırkçılara karşı kullanmam için bana iyi bir malzeme vermişsin olursun. Link to post Sitelerde Paylaş
Yer Su 0 Aralık 2, 2008 gönderildi Raporla Share Aralık 2, 2008 gönderildi Benim kafami karistiran sey, nasil oldu da Turk dili hem baskin oldu, hem gunumuze kadar yasadi? Sayisal olarak azinlikta olan bu yoruklerin dilinin yok olmus olmasi gerekmezmiydi? Link to post Sitelerde Paylaş
A$tur 0 Aralık 2, 2008 gönderildi Raporla Share Aralık 2, 2008 gönderildi Irkçılığa karşı çıktığınız temel bu mudur yani? Etnik olarak homojen bir bölgenin insanları ırkçılık yapabilir mi bu mantıkla? Link to post Sitelerde Paylaş
kutsalyaratik 0 Aralık 2, 2008 gönderildi Raporla Share Aralık 2, 2008 gönderildi Turkiyedeki irklarin, medeniyetlerin kaynasmasi diger hic bir yerde olmamistir. Birakin boyle yasayalim, sormiyalim sen nesin diye. Madem bu cografyada ayni gecmisi paylastik ve ayni sekilde gelecegide paylasacagiz. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts