Jump to content

Türkiyede internet üzeri böbrek pazari


Recommended Posts

DEHA,

ben patronlardan nefret etmiyorum-ezik bir yanım da yok kimseye b.k atmama sebep olacak. 28 yaşımdayım iyi bir işte çalışıyorum tüm temel ihtiyaçlarımı sıkıntısızca karşılıyorum hatta aileme de yardım edebiliyorum, hiç bir kriz döneminde de maddi bir etkilenme yaşamıyorum. Siz gözlem amaçlı bulunuyormuşsunuz ama ben gözlem amaçlı bulunmaya gerek kalmadan her yerde aynı fakirliği görüyorum. Bilkent de bile arabaların önüne çocuklar atlıyor peçete al diye. Yani gece kondu mahallelerine gitmeye pek gerek kalmıyor. Türkiye'de yaşayıp bu kadar küstahlaşılması beni üzüyor doğrusu. Ne demek gözlem amaçlı değişik ortamlarda bulunma? Bana fakirliğin olmadığı tek bir kare gösterin ülkemde. Benim çocuğum yok-onlardan çok hoşlanmam ve yapmayı düşünmem. Ancak çok çocuk da yine fakirlik-eğitimsizliğin bir göstergesi değil midir? Herşeyi halka kesemezsiniz. Evet halkın eğitimi düşüktür-özellikle son yıllarda ahlak yapısı da dibe vurmuştur ancak halklar devletlerce vardır ve devletin göstergesi değil midir?

Ben zaten beni aşağılamanıza(!) sebep olan iletimde organ satışlarının halkın tek başına yoksulluk içinde yaşadığını göstermez demiştim siz ise halen organ satışına takıldınız. Siz bu haberlerin "ülkenin sürünüyor" olduğu görüşünün bir savunusu olarak görüyorsunuz. Ben ise zaten süründüğümüzü söylüyorum. Nasıl bu kadar kapatabiliyorsunuz gözlerinizi? Macc ne güzel demiş "Sistem eleştirisi" diye. Eleştirdiğimiz de bu değil mi?

Sizin gibi DEHA'lar gözlem amacıyla fakirlik görebilirken başkalarının böbrek satıyor olması.

Ferrari satışlarının artıyor olması. Aynı şekilde günde bir dolarla geçinen insan sayısının da artıyor olması. Gelir adaletsizliğinin bu kadar bozuk olduğu bir yerde elbette 2 buçuk milyon insan yat kat alır. Ya kalan insanlar-hepsi olmasa da bir 30 milyon ne durumda. Onlar ne alıyor? Temel gıdayı alamayan insanların hepsi mi eşek? Eğitim herkese sunulan bir hak mı da milyonlar bunu istemedi. Sağlık herkese sunulan bir hak mı da insanlar mikroptan ölüyor-tarihe gömülmüş hastalıklar hortluyor?

Bir söyleyin lütfen nerede yaşıyorsunuz?

Eğer Türkiye'de yaşıyorsanız üzülerek söylüyorum ki kör olmalısınız.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 65
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Yahu Deha yine konuyu almis dagitmissin yahu..

Arkadasim yabanci ülkelerdeki böbrek veya organ satisi veya bagislarini neden bu ülkeyle karistitiryorsun.

Biz Türkiyeden bahsediyoruz.Yabanci devletlerdeki organ satisinin ,Türkiyedeki organ satislarini normal ,olagan kilmasini gerektirmiyor.

Iyi veya kötü ,avrupada veya dünyada herneyse,Türkiyedeki "Satilik Böbrek"meselesine neden egilmiyorsun.

Neden "Evet arkadaslar buda bir aci durum "demiyorsunda,Avrupayla kiyas yapiyorsun.Demekki Avrupa´da olan olumsuz bir durum,Türkiye´de hayli hayli olmasi gerekir öylemi.

Deha konulari alip dallandirip budaklandirip,cikilmaz bi hale sokmanin bir anlami yok.

Ayrica karsinda muhatab olacagin kisilere "Arkadasım sızın ıcınızde bır tane ruh saglıgı duzgun adam,dogru dusunen adam yok mu ılac ıcın???"

gibi hitap edislerle kimseye gözdagida veremezsin.

Isine gelmiyorsa yorum yapmazsin susarsin.Ki ben hep öyle yaptim.

Bu arada söyleyim,basligi aldigim yer"AtesHirsizi"formu evet.O formun sahibi de benim arkadasimdir.Mahmut Halil Can(sendiren)

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bu arada söyleyim,basligi aldigim yer"AtesHirsizi"formu evet.O formun sahibi de benim arkadasimdir.Mahmut Halil Can(sendiren)

Neden bunu yenı soyluyorsun ben ıfsa ettıkten sonra ?????

Senın arkadasının avatarında uc usta var tabıı kı,yoksulluk ezılmıslık edebıyatı yapacak,ıkı bucuk mılyon kısı araba aldı demeyecek,onun ısı o,ancak o sahsın yazısında da en ufak bır kaynak belırtılmemıs,bu yazıyı salt ortalıgı bulandırmak ıcın yazmadıgını nereden bılelım,arkadasınsa cagır gelsın de burada bıraz ıkı bır sey ogrensın.

Bak sana arkadasından bır ıncı hedıye edıyorum,o kadar sasırmıs kı futbola bıle takmıs kafayı.

Taksimler faşist-ırkçı maç kutlamalarına açık iken proletaryanın 1 mayısına niye kapalıdır ?

Devrimci çalışma içinde ve mücadelenin kapsadığı alanlar içinde teorik –ideolojik ve politik pratik olarak futbol sorunu da vardır.Ve gereken önem ve değer verilmelidir.Futbola ve ya sporun hangi dalı olursa olsun tüm gerçekleri ortaya koymak,emekçileri aydınlatıp egemenlerin pençelerinden kurtarmak devrimci hareketin görevidir.Bu görev ,gerçekten de her zaman güncel ve yaşamsaldır.

"Arkadasım sızın ıcınızde bır tane ruh saglıgı duzgun adam,dogru dusunen adam yok mu ılac ıcın???"

Haksızmıyım bak arkadasın da aynı !!

hayal dunyasında yasıyorsunuz gercekten kurtarmak ıstedıgınız halkın gerısınde kalmıssınız en basıt bır kavhehanede bu bobrek muhabettını yapsanız ne cevaplar alırsınız kımbılır !!

Link to post
Sitelerde Paylaş
Siz gözlem amaçlı bulunuyormuşsunuz ama ben gözlem amaçlı bulunmaya gerek kalmadan her yerde aynı fakirliği görüyorum. Bilkent de bile arabaların önüne çocuklar atlıyor peçete al diye. Yani gece kondu mahallelerine gitmeye pek gerek kalmıyor.

Eh sen buyuk ıhtımalle,boyacı sandıgımı kırdılar abla yırmı lıramı da aldılar dıye bır kosede aglayan cocuga da para kaptırmıssındır,bu mu yoksulluk gorme krıterın,o cocuklar oraya bırılerı tarafından duygu somurusu ıcın gonderılır ayakkabısı cıkarılır vs vs.

Ben fakırlıge oralarda bakmam Turkıye nın kalbı olan yerler vardır Mahmutpasa Emınonu Tahtakele vs vs.

Bana fakirliğin olmadığı tek bir kare gösterin ülkemde.

Coook,Nısantasına cıkın, Bagdat caddesıne cıkın,bır eglence yerıne gırın vs vs

Ancak çok çocuk da yine fakirlik-eğitimsizliğin bir göstergesi değil midir? Herşeyi halka kesemezsiniz. Evet halkın eğitimi düşüktür-özellikle son yıllarda ahlak yapısı da dibe vurmuştur ancak halklar devletlerce vardır ve devletin göstergesi değil midir?

hayır degıldır,cok cocuk dıncıler ve kurt mıllıyetcılerı tarafından bılınclı olarak yapılmaktadır.

Siz bu haberlerin "ülkenin sürünüyor" olduğu görüşünün bir savunusu olarak görüyorsunuz. Ben ise zaten süründüğümüzü söylüyorum.

Soyleyebılırsın ama elınde objektıf hıc bır verı yok,sadece sımıt satan,selpak satan cocuklara bakar ve kafanda hayal olusturursun.Ha ulkede surunenler tabıı kı var o ayrı konu ama ulke toptan surunmuyor.

Gelir adaletsizliğinin bu kadar bozuk olduğu bir yerde elbette 2 buçuk milyon insan yat kat alır.

gelır dagılımı bozuk olsa cok daha az kısı alabılırdı,sonucta bır ulkede bu kadar cok burjuva olamaz degıl mı???

Ya kalan insanlar-hepsi olmasa da bir 30 milyon ne durumda. Onlar ne alıyor? Temel gıdayı alamayan insanların hepsi mi eşek? Eğitim herkese sunulan bir hak mı da milyonlar bunu istemedi. Sağlık herkese sunulan bir hak mı da insanlar mikroptan ölüyor-tarihe gömülmüş hastalıklar hortluyor?

Kım hangı mıkroptan olmus???

Salgın mı olmus abartmayın!!

Egıtımı nasıl sunacaksın adam 10 cocuk yapıyor ama devlete kurus vermıyor devlet bunu nasıl karsılasın???

Cın 1 cocuktan fazlasını nıye yasaklamıstı????

Link to post
Sitelerde Paylaş

""Neden bunu yenı soyluyorsun ben ıfsa ettıkten sonra ?????

Senın arkadasının avatarında uc usta var tabıı kı,yoksulluk ezılmıslık edebıyatı yapacak,ıkı bucuk mılyon kısı araba aldı demeyecek,onun ısı o,ancak o sahsın yazısında da en ufak bır kaynak belırtılmemıs,bu yazıyı salt ortalıgı bulandırmak ıcın yazmadıgını nereden bılelım,arkadasınsa cagır gelsın de burada bıraz ıkı bır sey ogrensın.

Bak sana arkadasından bır ıncı hedıye edıyorum,o kadar sasırmıs kı futbola bıle takmıs kafayı.""

senin su meshur diyalektik,sendika tezlerini gelde birde orada anlat bakalim!Madem okadar cok biliyorsun.

Senin ifsa etmene gerek yok.Zaten söyledim bir site ve arkadasim diye.Hem senin gibilerle de ciftetelli oynayacak bir yapida degil o.Gelde kim kime ögretiyormus gör bakalim.

Deha bak ne dicem.Orada sohbet bölümü var,ayricada bir forum.Istersen istirak et.

Senin onlarin karsisinda ne kadar aciz durumlara düsecegini görmeyi cok isterdim dogrusu.Gel bir dene istersen..Radyo Ates Hirsizina tikla gel...

Sence futbolda bir Kapitalizmin parcasi degilmi Deha.Senin gibi Kapitalistelrin sevdigi bir oyun degilmi.Neyse..

""Haksızmıyım bak arkadasın da aynı !!

hayal dunyasında yasıyorsunuz gercekten kurtarmak ıstedıgınız halkın gerısınde kalmıssınız en basıt bır kavhehanede bu bobrek muhabettını yapsanız ne cevaplar alırsınız kımbılır !!""

Sen iste bu kadarliksin.Türkiyedeki aci olalari kahve muhabbetine kadar indirgeyecek bir yapiya sahipsin .Bu kadar önemli bir konuyu kabullenmeyip,ülkeye mal etmememeye calisan senin gibiler ancak kahve ortami muhabbetini sever deha.Kapitalist olusun okadar belliki..

Yazik deha yazik.Bu kadarda degil artik pes yani..

BU konu burada bircok kisi tarafindan degerlendirildi.Kimse senin gibi demedi.Iste senin düsünce yapin bu arkadasim.

Hayal dünyasinda kimin yasadigi belli .Gel bizim yanimizada hayalmi, gercekmi ,yoksa senin gibi sanal bir dünyami anlarsin.Hadi gel bekliyorum.

Arkadas senin görüsün farkli olabilir,benim görüsüm farkli olabilir.

Hem insanlari dinlemeden ve tanimadan yorum yapma.Konus ,tanis,dinle,ögren sonra yorum yap.

Bak bakalim gercek dünya senin pencerendeki dünyamiymis.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bozmayın kafanızı arkadaşlar deha birazdan yerli patronların ne kadar keskin bir zekaya sahip olduğunu, İMKB'nin New York borsasına parmak ısrttıracak hamleler ile böbrek ihracatından nasıl Türkiye'yi kârlı çıkaracağını, krizin bize teğet geçip bizim krizden güçlenerek çıkacağımızı size güzel güzel anlatır.

Hem size ne kardeşim? Böbrek adamın böbreği size ne oluyor? Alan razı satan razı... Serbest piyasa ekonomisi işte... Hem bu sayede Bursa'da son 2 ayda işten çıkarılan 50 bine yakın işsiz vatandaşımız da birer böbreklerini feda ederek müreffeh bir hayat sürebilir. Hatta iş kurup dolar milyoneri bile olabilir. Sınıf atlamak mümkün ne de olsa...

Takmayın kafanıza böyle şeyleri. Kriz vakti kimin ferrari aldığından, kimin böbreğini sattığından size ne? Elleşmeeğiiin patronlara!

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bozmayın kafanızı arkadaşlar deha birazdan yerli patronların ne kadar keskin bir zekaya sahip olduğunu, İMKB'nin New York borsasına parmak ısrttıracak hamleler ile böbrek ihracatından nasıl Türkiye'yi kârlı çıkaracağını, krizin bize teğet geçip bizim krizden güçlenerek çıkacağımızı size güzel güzel anlatır.

Hem size ne kardeşim? Böbrek adamın böbreği size ne oluyor? Alan razı satan razı... Serbest piyasa ekonomisi işte... Hem bu sayede Bursa'da son 2 ayda işten çıkarılan 50 bine yakın işsiz vatandaşımız da birer böbreklerini feda ederek müreffeh bir hayat sürebilir. Hatta iş kurup dolar milyoneri bile olabilir. Sınıf atlamak mümkün ne de olsa...

Takmayın kafanıza böyle şeyleri. Kriz vakti kimin ferrari aldığından, kimin böbreğini sattığından size ne? Elleşmeeğiiin patronlara!

Haklisin thecrow.Ne kafaya takiyoruzki yahu.Bize ne milletin böbreginden degilmi..

Nede olsa kahve muhabbeti bunlar.Burada konusulmaz bu meseleler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

DEHA Nişantaşı örneği vermiş. Ne acı bu ortamı refah sanmak. 20 liraya egsoz dumanı arasında bira içmeyi refah toplumu olarak düşünmek.

İşsizlik oranı, üniversite mezunlarının ne kadarının işe girebildiği, temel gıda ve sağlık ihtiyacına ne kadar kişinin ulaşabildiği, bankalara kaç milyon insanın kaç milyar dolar borcu olduğu gibi sorulara verilecek cevaplar ülke refahını gösterir. 2,5 milyon kişi değil bu ülke, 70 milyon. Ve Koca ülkede refah diye Nişantaşı gibi bir yeri göstermek daha da vahim bir durumdur.

Herneyse, DEHA arkadaşımıza biraz daha duyarlı olmasını olaylara daha geniş bir açıyla bakmasını tavsiye ederim. Refahı Nişantaşında değil gelir adaletinin olduğu ve temel ihtiyaçların giderildiği ölçüsünde bakmasını dilerim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Pısıcık,

Nısantasından anladıgın Mıdpoınt te bıra ıcmek ıse bır sey dıyemem,Nısantası butun luks markaların magaza actıgı bır yer oldu,bır gosterge oldu,bu magazalar daha once yoktular,neden geldıler???

Cunku Turkıyede bayagı bır zengınlesme oldu ve bundan faydalanmaya geldıler.

Dogru soyluyorsun bankalara olan borc nedır,kac cıp satılmıs,luks konut baremı nedır,kac cep telefonu kac notebook satılmıs,besyıldızlı tatıl koylerıne kac kısı gıtmıs,kacı yurt dısına cıkmıs ,kac AVM acılmıs,

vs vs

Anlamadıgınız sudur Turkıyede alım gucu artıyor ,yoksulluk da var ama eskıye gore artmıyor azalıyor.

Konut ve araba edınen ve de bankaya borclananların buyuk bolumu dar gelırlı yahut gecmısın yoksulları degılmıdır???

Link to post
Sitelerde Paylaş
Pısıcık,

Nısantasından anladıgın Mıdpoınt te bıra ıcmek ıse bır sey dıyemem,Nısantası butun luks markaların magaza actıgı bır yer oldu,bır gosterge oldu,bu magazalar daha once yoktular,neden geldıler???

Cunku Turkıyede bayagı bır zengınlesme oldu ve bundan faydalanmaya geldıler.

Dogru soyluyorsun bankalara olan borc nedır,kac cıp satılmıs,luks konut baremı nedır,kac cep telefonu kac notebook satılmıs,besyıldızlı tatıl koylerıne kac kısı gıtmıs,kacı yurt dısına cıkmıs ,kac AVM acılmıs,

vs vs

Anlamadıgınız sudur Turkıyede alım gucu artıyor ,yoksulluk da var ama eskıye gore artmıyor azalıyor.

Konut ve araba edınen ve de bankaya borclananların buyuk bolumu dar gelırlı yahut gecmısın yoksulları degılmıdır???

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tom Clancy,

Senın arkadasın gıbı ınternette ve Turkıye de suru sepet adam var,sabaha kadar tartıssan sonuc cıkmaz.

Bunların ne dıyecegı zaten bellı,ben o fılmlerı cok gordum.

kadım dostun arkadasın ıdeolojısı geregı bır baslık acmıs ve Turkıye nın battıgını ve bıttıgını artık halkın bobrek satma noktasına geldıgını soylemıs kendısı bır patlama ve devrım beklemektedır ama daha cok bekler,benı enterese eden bobrek konusundakı yzının objektıf bır arastırma olmayıp manupule bır yazı olmasıdır tıpkı senın burada actıgın baslıklar gıbı,bıraz evvel de ordu komutanları yakınlarına curuk raporu alıyor dıye bır baslık actın buradakı amacın da bellıdır.

Turkıye halkı bu dolmalara gelıp uc bes zır zopun pesıne takılmayacak kadar akıllı ve tecrubelıdır,bosa komık oluyorsunuz hepsı bu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Pısıcık,

Anlamadıgınız sudur Turkıyede alım gucu artıyor ,yoksulluk da var ama eskıye gore artmıyor azalıyor.

Senin kanitin nedir peki,yoksullugun eskiye göre artmadigina dair!

Senin "Yoksulluk sinirindan" haberin yok yada isine gelmyior sanirim.

Bak asagidaki linkede ögren,Yoksulluk artmismi ,azalmismi?

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=169023

Link to post
Sitelerde Paylaş

DEHA,

lüks mağazalar her yerde var. Afganistan'da da var. Geçmişin amerikancıları mek danıltsa giderek övünürlerdi aklıma o geldi birden. Lüks mağaza bir gösterge değildir, jip falan da öyle. Dilimde tüy bitti. Birileri fakirleşirken elbette birileri zenginleşecek. Sistem bu maalesef.

Gelir dağılımına bakmak lazım ne ölçüde ilerliyor. Zenginler zenginleşmemiş fakirler orta direk olmuş olsa tamam. Ama gelirin çok büyük kısmı birkaç bin aileye dağılmış durumda. Bu ferrarilerin sırrı da bu zaten.

Link to post
Sitelerde Paylaş
DEHA,

lüks mağazalar her yerde var. Afganistan'da da var. Geçmişin amerikancıları mek danıltsa giderek övünürlerdi aklıma o geldi birden. Lüks mağaza bir gösterge değildir, jip falan da öyle. Dilimde tüy bitti. Birileri fakirleşirken elbette birileri zenginleşecek. Sistem bu maalesef.

Gelir dağılımına bakmak lazım ne ölçüde ilerliyor. Zenginler zenginleşmemiş fakirler orta direk olmuş olsa tamam. Ama gelirin çok büyük kısmı birkaç bin aileye dağılmış durumda. Bu ferrarilerin sırrı da bu zaten.

Pısıcık,

Magazaların gelme sebebı Turkıyenın zengınlesmesı degılmıdır?????

4 senede araba sahıbı olanlara eklenen ıkı bucuk mılyon kısı bu bır kac bın aıleye mı dahıldır???

Genel bır zengınlesme var kısı bası mıllı gelır vs artıyor,yoksulluk azalıyor,arabasız ınsanlar azalıyor ıse yoksulluk azalıyordur vs vs bosa muhabbet,sankı cevrenızde gormuyorsunuz !!!

Link to post
Sitelerde Paylaş
Tom Clancy,

benı enterese eden bobrek konusundakı yzının objektıf bır arastırma olmayıp manupule bır yazı olmasıdır tıpkı senın burada actıgın baslıklar gıbı,bıraz evvel de ordu komutanları yakınlarına curuk raporu alıyor dıye bır baslık actın buradakı amacın da bellıdır.

Seni madem enterese eden yazinin objektifligiydi,sana internetten bir yigin link verilmedimi Deha..

Komutan yakinlarina cürük raporu alinmasini savunuyorsunuz demkki..

Iste bu kadar.

PKK nin icindeki komutanlarda kendi cocuklarini daga cikartmiyorlar mesela.Buda ayri bir konu.PKK kürtler adina avrupada döner sermaye yaratmis.DTP oy toplamak icin yapmadigi entrika kalmadi.Bak ben bir"Kürt Bozuntusu"olarak bunlarida söylüyorum Deha.

Sende söyleyebilirmisin peki "TSK nin icinde kayirmalar vardir " diye Deha..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Senin kanitin nedir peki,yoksullugun eskiye göre artmadigina dair!

Senin "Yoksulluk sinirindan" haberin yok yada isine gelmyior sanirim.

Bak asagidaki linkede ögren,Yoksulluk artmismi ,azalmismi?

Lınke baktım orada adetten bahsetmıyor 4 kısılık aıle ıcın 2.000 Usd altını yoksulluk olarak gosteren bır sendıka hesaplaması var.

ben yoksul kısılerın sayısının azaldıgını soyluyorum,ornegın bes sene onceye gore yoksul sayısı dusmustur dıyorum kanıtım son bes senede satılan araba ve ev mıktarları,ıkı bucuk mılyon arabayı ulke oranına eklersen ulkede kısı basına dusen araba sayısı artmıs olur bu da zengınlıgın arttıgını gosterır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Deha bu sayıya hangi mesajlardan ulaştın?

Sen de hosgeldın !

Aslında acık ama yıne anlatacagız anlasılan !!

Bır arkadas dıyor kı 'arnavutlukta 25.000 cocuk kaybolmus'

Oburu dıyor kı ' o bızde de var ama bobrekler buyuk patronlara gıttıgı ıcın basın yazmıyor'

hem koca buyuk patronlar uc bes bobrekle ugrasacak degıl ya!!

Evet yorumunuz ve konuyla alaka ????

Link to post
Sitelerde Paylaş
Adam üzücü birşeyi dile getirmiş, sen buna üzülmek yerine normal karşılıyorsun, sorun bu

Soylemek ıstedıgın her ne ıse acıkca ıfade edersen memnun olurum !!!

uzucu olan ne buyuk patronların cocuk kacırıp bobreklerını caldıgı mı????

gecen gece de Aydın Dogan'ı bızım eve gırerken yakaladım,Ferıt de benım arabayı kurcalıyordu,

nasıl oldu mu????

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...