Jump to content

Rahmet Melekleri Eve Ne Zaman Girmezmiş?


Recommended Posts

Bir İslamcı siteden soru-cevap alıntısı:

Sual:

1) Kadın, evde kimse yok iken de, kocasının çocuklarının yanında iken de evde şortla dolaşabilir mi?

2) Evde erkek şortla dursa, kadın başını açsa, rahmet melekleri girer mi?

CEVAP:

1) Kimse yokken ve çocuklarının yanında şortla duramaz. Sadece kocasının yanında şortla durması caiz ise de, kocasının yanında da böyle durması mekruhtur. Ama başı kolları dizden aşağı kısmı açık olarak durması mekruh değildir. Fakat böyle açık durunca durduğu odaya rahmet melekleri girmez. Kitaplarda diyor ki: ‘Kadınların, evinde yalnız iken, diz ile göbek arasını örtmesi farz, sırtını ve karnını örtmesi vacip, başka yerlerini örtmesi edeptir.’ (Redd-ül Muhtar)

2) Avret yerleri açık olunca da, rahmet melekleri girmez. Erkeğin avret yeri göbek ile diz arasıdır. Kadının yüz ve el hariç her yeri avrettir. Kadın evde başı açık olunca, rahmet melekleri girmez. Hz. Hatice validemiz, Peygamber efendimize, ‘Saçımı açarım, melek ise gider, cin ise durur’ demiştir.

Yabancı erkek ve fasık kadın yok iken, kadının evinde başı açık durması caiz ise de, örtmesi iyidir. ‘Yalnız iken de avret yerlerini örtmesi lazım mı?’ diye soran zata, Peygamber efendimiz, ‘Allahü teâlâdan utanmak, insanlardan utanmaktan daha lüzumludur’ buyurdu. (Tirmizi, Nesai)

Link to post
Sitelerde Paylaş
ya şaka bir yana ne işe yarıyor bu melekler yazmıyor mu?

sen şimdi çalışıyorsun çırpınıyorsun.ve birşeyler üretiyorsun. tabi senin gayretin hiç seviyesine indirilip bu olmayan melek hergeleleri bu işi yapmış gibi gösteriliyor.muhammed öncesi sadece şairler için ilham melekleri vardı. iş büyüyünce melekler herşeye bulaşır oldu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...