Jump to content

Cehennemin Cevabı!


Recommended Posts

Hyvanlar cehnnemi ne diye soru soracak. yoksa hayvan cehnnemi cenneti yokmu Allahın kuranında? Şayet yoksa bu nasıl Allah bıraktım insanı hayvanlar arasında bunca doğada katliyamalar yaşanırken bunu kalkıpta normal göremez yüce yaratıcı. islamcılar karıncadan dem vuruken onaca hayvanın hesebı nasıl verilecek? Yoksa hayvanlara Allah tarfından gönderilen bir kitapmı var? belgesel seyerden anlar beni veya doğda iç içe yaşayan bilir ne demek istediyimi. kuranada varmı hayvanklar için ayet.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bu nasıl ayet abi ilk defa rastladım bu ayete, kahkaha attım :D

şimdi biz alay ediyoruz da, bu ayeti zakir naik e götür içinden mucize çıkarır:

allah cehenneme doldun mu diye sorduğunda cehennem allah kesin bir cevap vermiyor. yani: "doluluk oranım %87,53" tarzı bir cevap vermiyor. daha var mı diyor. yani daha varsa ona göre hareket edecem diyor cehennem.

günümüzde işletim sistemlerinde yeni bir program açtığınızda sistem ram doluluk oranına bakar. yani ram'e doluluk oranını sorar. ram ise işletim sistemine: "yeni bir program mı açacaksın?" der. yani kesin cevap vermez. yer yok, yer kalmadı demez. işletim sistemi: "evet yeni bir program açacağım, 50mb yer lazım" derse, ram harekete geçer ve en eski açılmış programı ram'den rom'a aktararak yer açar.

işte ram'in bu akıllı yaklaşımı 1400 yıl önce kuranda bu ayette bizlere bildirilmiş.

şüphesiz iman edenler için kuranda nice mucizeler vardır. ama allah kafirlerin kalplerini mühürlediği için onlar bu mucizeleri göremeyecekler :(

tarihinde Ben Masumum tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

gerçekte ne cehenneme soru sorulur ne de o öyle bir cevap verir...

bu anlatım teşhis ve intak bölümüne girer...

kötülere ceza verilmekten hiç bir zaman vazgeçilmeyeceği farklı bir şekilde betimlenmiş...

Sonsuz cehennem cezasi dedigimiz sey, cezanin amacina aykiridir ve ceza degildir. "Ceza ne icin verilir" basliginda bu konuyu incelemistik.

tarihinde BabyKnightt tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...