Jump to content

Pkk ya karşı hümanist olunabilirmi?


Recommended Posts

  • İleti 47
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Bir köle olarak yasamaktansa ,

özgürlük savascisi

olarak ölmek daha iyidir...

Insanlari tas duvarlar, demir parmakliklar arasinda terbiye etmeyi, onlarin dusuncelerini onlemeyi dusunen anlayis yikilacaktir

Asil hapishane insanin kafasinda yarattigi hapishanedir.Hayati sinirlayan hapishane odur ki,ilk firsatta yikilmalidir. Dünyayi

dahaiyi kavrayabilmek icin...

ON YIL SUSTUM ARTIK BAGIRMAK iSTiYORUM!

Ülkemden ayrilmisim, Özgür olmak, Yasamak istedigimden ötürü degil,

Özgürlük ve demokrasi kavgasina daha etkin ve aktif bir bicimde

katilabilmek icindir.

Sen hiç ölümün gölgesinde özgürlügü yaşadınmı

Bir garibanın elinden tutupta hiç kadere rest çektinmi

Alçağın adisine ispiyoncusuna kurşun yağdırdınmı

Dedim ya gülüm ben bu alemde kral tanımam

Sen zevkini sefanı sürerken ben hayat okulunu okuyordum

Sen elin cilalı mermer taşlarında kibar beylerlen dans ederken

Ben hergün azraillen dans ediyordum

Dedim ya gülüm ben bu alemde kral tanımam

Sen sıcak yatağında rahat uyurken

Ben ise parçalanmış vucudumun acısıyla mahkeme duvarlarına

Yaslanmışgelmeyi bilmiyen karanlığı bekliyordum

Dedim ya gülüm ben bu alemde kral tanımam

İdam sehpasında bir mahkum yaşamayı ne kadar çok istiyorsa

Bende seni o kadar çok seviyorum..

Aşıma katmadım haramgüzel çirkin aramam

Yanlış yapanı tanımam... bu senin içinde geçerlidir gülüm

Dedim ya gülüm ben bu alemde kral tanımam..!

Yılmaz Güney

tarihinde IFeelGood tarafından düzenlendi
Mesaj, yazarın isteği üzerine başka bir başlıktan buraya taşınmıştır.
Link to post
Sitelerde Paylaş
Fakat terör denebilecek eylemler yapan sadece PKK da değildir. PKKya destek oldukları bahanesiyle silahsız-masum köylülerin köylerini yakıp asimile etmek için batıya zorla göç ettirenler, öldürülen PKKlı kadın gerillaların cesetlerine toplu tecavüz edenler, yöre halkını milletvekilliği bile verdikleri ağaların zulmüne terkedenler, yöredeki iş gücünü ''Çin ile rekabet'' adı altında üç kuruşa it gibi çalıştırıp sömürmek isteyenler, ''haydi kızlar okula'' kampanyalarında Kürt kızlarına zorla Türkçe öğretip asimile etmeye kalkanlar, faili meçhul yapanlar, kendi askerine PKKlı süsü verdirip masum Kürt köylüsüne katliam yaptırarak köylü ile PKK ilişkisini bu şekilde değiştirme yoluna gidenler, devletin derin(!) örgütlenmeleri için ''tanırım iyi çocuklardır'' diyenler, Diyarbakır cezaevinde insanlara işkende edenler, Kürtlerin fiziki görünüşleri ve konuşma biçimlerini aşağılayanlar v.s. de var... Şimdi PKKya terörist diyeceksek bunlara ne diyeceğiz? Eğer PKK terörist ise(ki terör eylemlerine bulaştığı bir gerçektir), MHP ve ülkü ocakları teröristin kralıdır! PKK etnik milliyetçi olduğu gerekçesiyle eleştiriliyor, peki MHP de etnik milliyetçi değil mi? Bir tarafın milliyetçiliğine karşı çıkıp öbür tarafınkini savunmak iki yüzlülüktür.

Evet. Devletlerde bazen teröre bulaşmaktadırlar. Susurluk raporu ve en son şemdinli yine gündemdeki ergenekon benim gözümde pkk teröründen farksızdır.

tebrik ediyorum. Zaten bunlar birbirlerini beslemektedirler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yazacaktım;ama Freddie yazmak istediklerimi yazmış zaten.

Hemen hemen aynı fikirdeyiz Freddie.

TÜRK'E KEFEN BİÇENİN ÖLÜMÜ KORKUNÇ OLUR

Onu geç de,Harun sen de mi atsızcı oldun :rolleyes: ?

tarihinde Kara tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Yavaş olun biraz..

Neden bu kadar fevri davranıyorsunuz?

Her yasa dışı etkinlik düşmanlık değildir.

Onlarla yapılacak savaşların kuralları ayrıdır.

PKK ülkenin bütünlüğüne saldıran bir dış güçtür.

Aramızdan çıkan bazı hainlerin PKK'ya katılması, PKK ile yapılan savaşın bir iç savaş olduğunun kanıtı değildir.

PKK'yı bir düşman olarak görmek ve onunla Cenevre'de kabul edilen kurallar muvacehesinde savaşmak hakkımızdır.

Esir olarak ele geçen PKK'lılara hümanist davranmak, savaşırken onları yok etmeye çalışmaktan farklıdır.

SImdi bu yazilanlari az cok okuyorum,kimisi biraz gerceklige dikkat etmek istemis kimisi sol jargon altinda gercek BOLUCUKU gu yapmakta, coluk cocuk takimida asalim keselim demis..

Bu yasananlar HACI seninde yazinda (Onlarla yapılacak savaşların kuralları ayrıdır.) gibi belirttigin,aslinda nekadar da istemiyerekte olsa yazdigin bir SAVASTIR.

(PKK'yı bir düşman olarak görmek ve onunla Cenevre'de kabul edilen kurallar muvacehesinde savaşmak hakkımızdır.) demissin HACI, bu savasta asla bir kural olmadi,olmiyacakta yakin tarihimizde TERORLE MUCADELE adi altinda milyonlarca vatandasimiz magdur edildi ve binlerce faili mechul cinayet islendi.

Haci neden LOZAN da ki varilan mutabakati anlatmiyosun? Neden KURTlerde bu cumhuriyetin turkler ile kurucu unsurlaridir demiyosun? Neden en kiritik zmanimizda biz turklerin en cok yaninda yer alan KURT lerdir demiyosun?

Biz kardes olarak LOZAN da kurtler ile kendimizi gosterdik ama sonra bu KARDESLIGIN gereklerini yerine getirmedigimizden bu ic savas yasanmaktadir demiyosun?

Neden sorunu TEROR sorunu olarak ele aliyorsun?

Peki mademki cok objektif isen, neden uygulanan DEVLET TERORUNDEN bahsetmiyorsun?

Bu sorunu TEROR sorunu olarak gore gore,artik PKK ya uygulanacak askeri hic bir stratejimiz kalmadi,yillardan beri defalarca, sinir otesi operasyon,bombalar,faili mechul cinayetler,koy yakmalar,ve daha bir cok sey denedik ama olmadi neden demiyorsun?

Bu ulkede genc arkadaslarimizin binlercesi yirmili yaslarda,daglarda yasamlarini yitirdiler ve hala devam etmekte olenlerin sayisi, neden acikca yazmiyorsun olenlerin bosuna oldugunu?

Evet,ne yazikki gordugumuz gibi genc arkadaslarimiz bosuna olmustur cunku PKK hala vardir ve hep olacak, cunku bu KARDES SAVASINDAN rant elde edenler var.

TURK SILAHLI KUVVETLERI ve ayni zamanda buyuk bir sirekketir, yaptyigi hic bir operasyonda basari sagliyamamistir,eger saglasaydi tabirlerine gore onbinlerce PKK li oldu,peki neden bitmiyor.

Milliyetcilik narkozliyarak insanlara bu yasanan kirli savasin devam ettirilmesini istiyor bir takim gucler,ve TIRILYON DOLAR larin dondugu bir RANT bu burada zarar goren,bizim gibi HALK tan insanlar sadece.

Forumdaki yazilarida az cok okuyorum,bir cok arkadasimiz aldiklari NARKOZUN etkisi ile yazsmakta ve yazdiklarina kendide inanmamakta.

Daha bir avcuc CAPULCU denilen bir orgut ile bas edemiyoruz,yarin KURDISTAN kurulacak kuzey IRAK TA VE modern PESMERGE ordusundan bahsediliyor,israil ve abd nin egittigi yuzbinlerce PESMERGE ile nasil mucadele edecegiz ?

Guneyli kurtler PKK ya artik terorist demiyor,ve durumlar baya bir degisti o bolgede ABD petrol pastasindan 20 milyar dolarini her ay KDP ye veriyor, ve KDP guclu bir konuma getiriliyor ve bunun yarin bizim icin neleri ifade edecegini biliyomusunuz?

En buyuk KURT potansiyeli turkiyede var,

Turkiye kendi kurtlerine sahip cikmassa,onlari iterse,turk milliyetciligini yayarsa iste o zAman BIZ BOLUNURUZ.

PKK yi su asamada bitirmek,acik soyliyim sadce BIR HAYEL,ama elindeki KART lari alip,PKK YI (milimilize) edebiliriz.

CIDDI olmak lazim,iki halkin beraber yasamasi icin ayni bayrak altinda ve ayni sinirlar icinde bunlarin gereklerini TURKLER olarak ortaya koymamiz gereklidir.

Yoksa ISRAIL-FILISTIN tarzi KOR bir savas ulkeyi sarabilir, hepimiz kaybederiz,butun emeklerimiz ulke olarak bosa gider.

Cok acik olan bir sey var, askeri teknolojide ust duzeyde olan ISRAIL bile,filistinin daracik sokaklarinda HAMASI bitiremiyor, CECENLER bir dagin arkasina siginarak RUS ordusuna calim attiyorlar.

Siz PKK nin ustlendigi ve tuttugu BOLGELERI biliyomusunuz?

Sira daglarla doludur,helikopter bile o sarp kayalikli daglara fazla yanasamamaktadir,askeri araclar o daglarda islemez,o daglara cikan askerlerde cok kayip verir ve stratejik bir cografyadir oralar.

BU tanrinin cennetinden de guzel olan bu topraklari kendimize zehir etmiyelim, ve hala bir sansimiz varken turkler olarak sapkamizi onumuze koyup bir kez daha dusunelim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

pkk, Türkiye'yi bölmeye çalışan bir terör örgütüdür. Açık bir düşmandır ve kökü kazınana kadar savaşılmalıdır. Devletin bekası ve ulusun bütünlüğü herşeyden önemlidir Büyük Atatürk'ün dediği gibi " Söz konusu olan vatansa gerisi tefarruattır."

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...