Jump to content

Muhammed cahil değildi!


Recommended Posts

Muhammed'in cahil olduğu okuma yazma bilmediği bu nedenle Kuran'ı yazabilecek kapasitesi bulunmadığı söylenir. Kısmen doğrudur, bir kısmını copy-paste yapmıştır. Kendi çıkarları için ayet eklemeyi de unutmamıştır tabi. Ancak Muhammed sanıldığı kadar cahil değil işte ispatları.

Çok okuyan mı bilir, çok gezen mi?

Muhammed dokuz yaşındayken amcası, ticaret yapmak için gittiği Suriye’ye onu da götürdü. Busra kasabasında bir rahibin (Bahira) onun peygamber olacağını haber verdiği söylenir. Genç Muhammed on yedi yaşındayken de amcası Zübeyr ile Yemen’e gitti. Bu geziler, bilgi ve görgüsünü artırmasının yanı sıra ruhsal yapısının gelişmesinde de etkin rol oynadı. Bu arada da amcaları ile birlikte Kureyş ve Kays kabileleri arasındaki Ficar Savaşı’na katıldı. Ticaretle olan ilgisi Hatice ile tanışmasına neden oldu ve onun sermayesi ile ticarete başladı. Suriye’ye yaptığı ilk seferde çok kazanç elde etti.

Muhammed Kuran da yayımladığı hikayeleri nerden bulmuştu?

Muhammed gerek kendi ülkesinde, gerekse gezip gördüğü ülkelerdeki toplumlarda dinsel inanç ve ahlak bakımından gözüne çarpan çöküntü, sapkınlık ve bozulmalar, Muhammed üzerinde derin izler bıraktı ve onu bu konularda düşünmeye sürükledi.

Muhammed Hatice ile evlendikten sonra Hatice'nin kuzeni "Varaka Bin Nevfel" ile tanışma fırsatını yakaladı.

Varaka Hıristiyandı ve bilimle ilgiliydi. Tevrat ile İncil'ide iyiden iyiye incelemiş ve arapçaya tercüme etmişti.Çok bilgili ve Filozof bir adamdı. Dinler tarihini çok iyi biliyordu. O araştırmaları sonucunda puta tapıcılığı bırakıp hıristiyanlığı kabul etmişti.

Varaka Bin Nevfel Muhammed'i sevdi. Onda (sözde) peygamberlik alametlerini de sezmişti. Bilgili olduğu için Muhammed'de ona saygı gösteriyordu. Varaka'yı her zaman ziyaret ediyordu. O da Ona Tevrat'ı baştan başa okudu. Adem'den İsmail'e kadar bütün Peygamberlerin menkıbelerini anlattı. Musa'dan ve İsa 'dan bahsetti. Vahdaniyet-i ilahiye'yi derinden derine anlattı, fikir ve halvet yollarını gösterdi.

Varaka Bin Nevfel hakkında biraz daha ayrıntı..

Muhammed'in eşi Hatice'nin kuzeniydi. Nasturi rahibi olan Varaka Mekke'nin rahibi ve vaiziydi. Tevrat ve İncil'i biliyordu ve bunları Arapçaya tercüme etmişti. Muhammed'in Hatice ile olan evliliğinde başkanlık etmişti. Genelde kabul görmüş klasik kaynaklarda Hatice'nin Muhammed'i ilk vahyin ardından Varaka'ya durumu açıklaması için götürdüğü geçer. Varaka anlatılanları dinledikten sonra olayın bir vahiy olduğunu, Muhammed'e peygamberlik verildiğini ve eğer genç olsaydı onun destekçilerinden olmak istediği belirtir.

Türk tarihçisi Enver Behnan Şapolyo'ya göre, Muhammed 15 sene boyunca onun tarafından eğitilmiş ve Tevrat ve İncil'de yer alan bilgiler ona öğretilmiş ve yetiştirilmiştir.

Muhammed'in -cahil biri olduğunu göz önünde bulundurarak- Kuran'ı (kendisinin) yazmasını nasıl açıklayabilirsin diyenlere..

Anlaşılan o ki Muhammed öğrendiklerini pratiğe dönüştürme kararı almıştı. Ve bunu gerçekleştirdi. Aradan 1400 sene geçti hala kitapları en çok satanlar listesinde. Takdire şayan bir başarı!!! Tek ayıbı, KAYNAK olarak Varaka Bin Nevfel'i Değil; Allah'ı göstermesi!

NOT Kaynak: Wikipedia (Sonra sen bunları nerden biliyon demeyin, bunları Allah falan fiştan söyletmedi :D)

tarihinde YaRa tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Doğru haksızlık etmeyelim cahil diyemeyiz..Bu kadar bilgiyi Kuran'a doldurmasından cahil olmadığı anlaşılıyor..

Ancak Kuran'ın oluşturulmasının bir kaç ayda değilde birkaç yılda olduğunu düşündüğümüzde, Muhammed'in arada bir ''bana vahiy geldi'' diyerek önceki kitaplardan ayetler söylemesi de o kadar zor bir şey olmasa gerek.. <_<

Link to post
Sitelerde Paylaş
peki Kur' an neden bugüne de ışık saçıyor öyleyse?

Ben günümüze ışık saçtıgını düşünmüyorum

zaman içinde insanlığın tecrübelerinden çıkardıgı etik değerler kur'anı aşmıştır

insan hakları beyannamesi ile kur'anı karşılaştırabilirsiniz

Link to post
Sitelerde Paylaş
kendi dönemine rehberlik ettiği kesin bunu siz de ifade ediyorsunuz. peki Kur' an neden bugüne de ışık saçıyor öyleyse?

İlginç bir soru; o kitabın sayfalarında bir çok kez gezindim ama bir tek ışık hüzmesi dahi göremedim. Aynı kitaptan bahsettiğimize emin misin?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Zaten tarihte isimleri yüceltilen ne kadar bilim adamı,filozof,devlet adamı,peygamber vs. büyük çoğunluğu başkalarının sırtından ün sahibi olmuştur. :angry:

Örneğin televizyonda kamera önünde olanlar meşhur olurlar.

Ben bu gibi kişilere kukla diyorum. :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 5 years later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...