Jump to content

****ATEİZM; insanlığa ne ne vaadedebilir;


Recommended Posts

1**** ATEİZM; İNSANLIĞA NE VAADEDEBİLİR???

*şimdi diyelim, dünyada hiç bir dinden eser kalmadı.... ateizm dünyadaki mutlak düşünce oldu ve herkes ateist oldu..

peki bu dünyada ne değişecek, herkesin ateist olması , dünyadaki kötülüklerin, adaletsizliklerin, iğrençliklerin kalkacağı anlamınamı geliyor??? iyi huylara, adalet duygusuna, sahiip ateistler olmakla beraber... bunun tam tersi ahlaksız,, her türlü haltı yiyen ateistlerde yok mu????

* herkesin bildiği gibi ateizmmin ahlaksal bir temeli yok; peki ahlaksal temeli olmayan bir düşünce akımı, insanlara iyi, dürüst, ahlaklı olmayı nasıl öğütleyecek??

*örneğin en son açtığım bir başlıkta; ateist arkadaşlara 3 erkek bir kadınla aynı anda grup seks yapmasını nasıl karşılıyorsunuz sorusuna, bir iki ateist arkadaş,,, çirkin bulmakla beraber.. ama o insanların özel hayataı ben karışamam... deyip... diğer bir kaç kişide... bunda ahlaksızca bir şey yok... grup seks gayet doğal diyebiliyor...

peki şimdi tecavüz, sübyancılık, hırsızlık gibi anca çok uç eylemleri ahlaksız olarak nitelendiren... ama onun dışında kalan diğer bir çok toplum ahlakını bozan... örneğin grup seks gibi şeylere bile anlayışlı olan bir düşünce akımının,, topluma iyi güzellik anlamanında ne verebilir????

*HAYATIN VE İNSANLIĞIN; MADDENİN, MADDİ KUVETLERİN ETKİSİ ALTINDA, GERÇEKLEŞEN RASTLANTISAL OLAYLAR SONUCU UYGUN KOŞULLARIN BİR ARAYA GELMESİ SONUCU OLUŞTUĞUNU SÖYLEYEN.. yani hayatın sadece bir raslantı, tesadüf olduğunu; insanın herhangi bir amaç doğrultusunda var olmadığını, hayatın bir amacının olmadığını söyleyen.... insanı sadece bir madde olarak tanımlayan... insanlığa maddesel olarak bakan bir düşünce akımı;

insanlığa evrensel bir amaç yerine, herkesin kendi işine ve keyfine geldiği gibi hareket ettiği... herkesin kendine çıkarına göre amaçlar edindiği... evrensel anlamda bir ahlakın olmadığı. bir çelişkiler yumağında başka insanlığa ne verebilir???

* ölümden sonra hayat olmadığını söyleyen; bu dünyada yapıp etiklerimizden dolayı, öldükten sonra sorumlu olmayacağımızı söyleyen... bu yüzden herkesin yaptığının yanına kar kalacağını söyleyen....

öldükten sonra daha yaşamak veya dönmek yok diyen.... bu düşünce akımı;

insanlığa bencil ve herkesin bu dünya nimetlerine elde etmek için çırpındığı,, ve bu yolda insanların her haltı yediği bir psikolojiden başka insanlığa ne vaadedebilir????

tarihinde gavs tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 124
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

>>> peki şimdi tecavüz, sübyancılık, hırsızlık gibi anca çok uç eylemleri ahlaksız olarak nitelendiren... ama onun dışında kalan diğer bir çok toplum ahlakını bozan... örneğin grup seks gibi şeylere bile anlayışlı olan bir düşünce akımının,, topluma iyi güzellik anlamanında ne verebilir????

Bak ne verebilir, sana anlatayım gavs..

Sen gelir, "Ağalar, abkıni bu iş kötüdür, şöyle kötüdür, böyle çirkindir" dersin, insanlarda bunun öyle olduğunu görür ve artık onu yapacak bir bahaneleri kalmaz.

Ama dinler varken, "Amaneeey, allah bize bunu helal kılmış, sen kim oluyon.." diyerek saklanacakları bir şey oluverir. Böylece, sen ağzınla kuş tutsan, din denen şeylerin koyduğu pislikleri asla ve kata insanlıktan silemezsin. İşte olacak olan olay budur.

Ateizmin insanlara vereceği yeğane şey, artık onların doğruyu ve yanlışı bulabilir olmasıdır. Kabul edilemeyecek pislik, rezillik ve şerefsizlikleri din kisvesi altında işleyenlerin önüne set çekilmesi insanlığa yapıalcak en büyük iyiliktir ki, ateizmden başka hiç bir şey bunu yerine getiremez..

Link to post
Sitelerde Paylaş

selam anibal... uzun zamandır.. seninle aynı konularda denk gelmemiştik...

özllettin kendini... umarım iyisindir..

konuya gelince... benim eleştirilerimi yanlış yerden ele almışsın...

elebette bir insan olarak, yanlış gördüğün, insana zarar verdiğini düşündüğün hurafelere, dini innaçlara karşı çıkacan..

ama eğer sen bunlara karşı çıkarken.. sarıldığın düşünce akımı olarak materyalizm... ve ateizmin evrenin oluşumuyla ilgili teorileri olunca... işin sehri biraz değişiyor....

yani dinlerdeki hurafelere, insnalık dışı bulduğunuz şeye karşı çıkmak başka bir şey... ateizmm ve onun oluşumla ilgili teorilerini savunup onun ışığında hayatı ve insanlığı yorumlamak başka bir şey...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ateizm bir öğreti değildir. Bir manifestosu yoktur. O nedenle insanlara bir vaadi yoktur. Vaatler ve "sen tapın sana cennet" şeklindeki ticari ilişkiler, insanları uyutup miskinleştirmeler ilkel din sistemlerinde vardır.

Ateizm dinler ve dinlerin uydurduğu tanrı fikrine karşı çıkıştan başka bir şey değildir. Tüm dinler yok olunca zaten Ateizm de tasfiye olacaktır.

Ateizm hakkında başlık açmadan önce Ateizm nedir onu öğrenin...

oğuz bey ben size işte bunu soruyorum; tüm dinler yok olup, herkes ateist olduktan sonra

dinlerin yerine insanlığa ne vaad ediyorsunuz diye???

oğuz bey buyrun cevaplayın bir ateist olarak şu soruları;

1* evren nasıl var oldu, insanlık nasıl var oldu??

2* insan niçin var ??? insan yaşamının amacı nedir???

3* ölümden sonra hayat varmı??? öldükten sonra ne olacak???

4* bu dünyada yapıp ettiklerimizin, yapmadıklarımızın sonucu ne olacak...??

ha siz zahmet etmeyip cevaplamasanız bile ben sizinn vereceğiniz cevapları biliyorum.. onlarıda bu başlığın ilk iletiisnde sıraladım..

ve onlardan yola çıkarak diyorum ki; sizin bu sorulara verdiğiniz cevapların, benim saydıklarımdan başka insanlığa bir şey vereceği yok... ;)

tarihinde gavs tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Eski bir özlüsöz vardır.

Gölge etme başka ihsan istemem...

Bu özlüsöz insanlık için de geçerlidir.

İnsanlığı ilerletme adına ortaya atılan ne varsa, insanlığı ilerletmemiş, gerilemesine neden olmuştur.

Ama bu insan olmak için ödenen bir fiyattır.

İnsanlık kolay değildir.

Çıkmayacak bir rüya uğruna çok insan yaşamını kaybetmiştir.

Ama yine de insanları ideallerinin peşinde koşmaktan hiç bir güç durduramayacaktır.

Ateizm insanlığa hiç bir şey vadetmez.

Zaten bu yüzden değilmidir ki ateizm, insanlığa çok şey vadeden ama bu amacına ulaşmak için ona en büyük zararlar veren, teizmden daha üstündür...

Link to post
Sitelerde Paylaş

>>> ama eğer sen bunlara karşı çıkarken.. sarıldığın düşünce akımı olarak materyalizm... ve ateizmin evrenin oluşumuyla ilgili teorileri olunca... işin sehri biraz değişiyor....

Ateizmin, evrenin oluşumu ile ilgili fala filan bir teorisi yoktur. Bunları bilim düşünür, bakar, araştırır, neymiş, ne değilmiş, öğreniriz. İşte ateizm bunu söyler. Sonuç herhangi bir şey çıkabilir. Ama gidip "amanda biz ademle havvadan ensest yoluyla geldik" diyerek, gereçkeleri arama kapılarını kapatan dinlerdne kurtulmadan, alsa o gerçeği öğrenemezsin..

İşte ateizm, insanların böyle aptalca laflaarı gerçek sanıp, asıl gerçeği öğrenip, hayatların ona göre daha güzel kılmanın kapısını açar.

>>> Ateizmm ve onun oluşumla ilgili teorilerini savunup onun ışığında hayatı ve insanlığı yorumlamak başka bir şey...

Yorumlasna ne olur ki? Ateizmin bu konuda hiç ama hiç bir şeyi yoktur, olamazda.. Sadece sana, "hiç bir şey vermez." ve "bu kesin, değişmez, mutlak doğrudur" diye sana dayatmaz. Böylece sen doğrusu neyse gider bulursun. Hatta öyle ki, sen git, allahın varlığını bul, adem ile havvayı bul, gene özgür olursun.

Sizlerin anlamadığı şeylerin başında bu gelir. Malum evrim - adem+havva kavgası yönünden bakalım, anlaşılsın..

Ateizm, evrim vardır mı der? Ne alaka? Ateizm, bir tanrı, özle olarak dinlerin bahsettiği tanrı filan yoktur der sadece hepsi bu kadar.

Eh, o zaman insan nasıl ortaya çıktı madem, nerden geldik? Münecmmiyim ben, nerden bileyim? bunu bilse bilse, biyologlar bilir. Sende biyolojinin kapısına gider, "evrim1" cevabını alır dönersin. Aldığın cevap kendinedir, çünkü ateist değil zaten "amanda nerden geldik öyleyse" diye soran, bunu merak edene sensin ve işte cevabını aldın. Kimden aldın, biyolojiden aldın.

Şimdi sen çıkıyorsun, bir kaç zırvalıkla, yalanla dolanla filan geliyorsun ateistin karşısına.. "Amanda evrim yalanmış, insan öyle çıkmamış ortaya." Ateist için durum şudur:"Eee, bana ne bundan.. Nasıl çıkmışsa çıkmış insan ortaya..." Ama sen ısrar ediyorsun: "Amanda evrim yok, demekki adem+havva masal değilmiş. Demekki allah, yehova vs. neyse var. Gelip iman et şimdi, hiç çıkarın yok.."

Şimdi sana soru şu aslında: "Peki adem ile havvanın olduğuna dair kanıtın nerde?"

Cevabın, tısss olacak sadece, hiç bir şey olmayacak.. Evrimi kabul etmek için biyologlardan Darwin'in anasının nikahını isteyen sizlerin, bu masalı burnumuza dayarken hiç ama hiç bir kanıt getiremiyor olmanızdır abes olan..

Peki sen ne yapmalısın o zaman.. Ateist'e geldin, kanıt göster madem dedi, bulamadın.. Ama atlıyorsun, ateistin bununla bir derdi, bir alıp veremediği yok.İnsan nerdne gelmiş diye uğraşan sensin. Gidip nerdne geldiğini sen bulacaksın.. Ama gidip aramıyorsun bile, bu 3500 yıllık masallara kanıp gitmeyi tercih ediyorsun. Neden, çünkü dinin öyle söylüyor da ondan. Ve cevap neyse, onu bulamıyorsun haliyle..

İşte ateizm sana bu özgürlüğü verir.

Eğer bir ateist, diğerine gelse, "Yahu insanlar nasıl ortaya çıktı" dese, alacağı cevap, "bana ne kardeşim, git biyologlara sor" olacaktır gene. O da gider biyologlarla sorar, evrimmiş diye geri gelir. Eee, evrim onu ikna etmezse? O zaman gider, kendisi arar bulur, insan nerden gelmiş, nasıl olmuş, gerçeği hep beraber öğreniriz işte..

İşte ateizmin bu konuda getirisi budur ki, insan hayatında her şeyi değiştirir. Çünkü yalanlar, masallar üzerien kurulan hayatlar, yaşayanları mide bulantısı ve baş dönmesinden eksik etmez asla. Gerçek neyse, bulrusun, öğrenirsin, ona göre ayağını nereye basacağını bilirsin, ikide birde kayıp kafanı kolunu kırmazsın..

Link to post
Sitelerde Paylaş
gerçi Anibal sana cevap vermiş ama benim yazdıklarımla senin yazdıklarının ilişkisi ne? Amacım cıvıtmak diyorsan o başka tabi.. Sen cevabını benim yazımda aldın..

evet oğuz bey

ben size şu soruları sormuştum..

1* evren nasıl var oldu, insanlık nasıl var oldu??

2* insan niçin var ??? insan yaşamının amacı nedir???

3* ölümden sonra hayat varmı??? öldükten sonra ne olacak???

4* bu dünyada yapıp ettiklerimizin, yapmadıklarımızın sonucu ne olacak...??

anibal kardeşimde senin yerine çok güzel cevaplamış..

evet anibalın iletiisinde bu soruların cevab açık şekilde var...

göremeynler körrrrrrrrrrrr

Link to post
Sitelerde Paylaş

Gavs, ateizimin o sorularına cevap vermek gibi bir durumu yok..

Ama ben vereyim sana cevaplarını, buyur:

>>> 1* evren nasıl var oldu, insanlık nasıl var oldu??

Ben geçen bir o.surdum abi, amma ne o.uruş, bir baktım evren çıkıvermiş kıçımdan.. Büyüdü, büyüdü kocaman oldu. Bir baktım ki, pek güzel bir yer olmuş, geldim, dünyaya oturdum. Ama yalnız canım sıklıd, gidip bir şeyler yedim, ama onlarda kabız etti neydiyse artık. Kabızlık zoruyla bir zorladım, kakam bir kayaya düştü, kaya parçalandı, her bir parçası birer insan olup ortaya saçıldı. bu da iyi oldu, sıkıntım kalkıverdi netekim..

>>> 2* insan niçin var ??? insan yaşamının amacı nedir???

İnsanın nasıl varolduğu meselesinden anlaşılacağı üzere, benim can sıkıntıma derman olan bçktan bir şeydi insan, varlık amacı, benim tekrar kabız olmama engel olmaktır. Zira onla rolmayınca benim canım sıkılmakta ve kabız olmaktayım..

>>> 3* ölümden sonra hayat varmı??? öldükten sonra ne olacak???

Bu insancıklardan bazısı hoşuma gidiyor ,bende onları alıp bir kavanoza koyuyorum, orda akşama kadar kafa sallıyorlar, heyecnlı oluyor, aha şimdi kopacak, birazdan kopacak.. Bazısı kopuyor sallarken, ama olur o kadar. Neyse, öldükten sorna eğer şanslı isen, kavanozda kafa sallayıcı olacaksın benim evimde, değilsen, toprak olup gideceksin..

>>> 4* bu dünyada yapıp ettiklerimizin, yapmadıklarımızın sonucu ne olacak...??

Çokta umrumda.. Benim canımı sıkmadığınız ve kabız olmadığım sürece, bir derdim olmaz sizle. Ama kabız olursam gene, bakarsın bu kez kakamdan bir cihan dolusu zebani çıkar, sizi şiş takar kızartır ve yer..

İşte bunlar aradığın cevaplardır gavs.. Buyur, şimdi ne yapacaksın bu cevapları, merak ettim de, bir göreyim bakalım..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateizm hiç bir şey vaad etmez..

Neden etsin ki, böyle bir derdi yok...

Ateizm in dediği tek şey duygusal mantıktan arınarak çevrene bir bak..

Sizlere çocuklukta öğretilenleri duygusal mantıktan sıyrılarak sorgulayın..

Hindu ya Hinduizm öğretiliyor küçükken, o artık onu doğru biliyor, Hırıstiyana Hırıstiyanlık öğretiliyor, o artık bunu doğru biliyor.. Dünyada ki yaratılış hikayelerine bir bak.. Binlerce yaratılışla ilgili hikaye var.. Kimine göre kurbağanın yuttuğu sudan, kimine göre topraktan, kimine göre buzlardan.. say say bitmeyecek hikayeler.. Ailesi çocuklara ne anlattıysa çocukta ona inanıp hayatı boyunca onu savunur durur.. Peki hangisi gerçek?

Bunun cevabı duygusal mantığınızdan arınmak..

O yukarıda ki soruları hayatı sadece 24 saat olan kelebeğe sorsan ne derdi acaba?

Kozadan çıktıktan sonra o ipek yığınının anlamı yoktur kelebek için..

Senin için plesantanın anlamı ne ise kelebek içinde o ipek yığını odur..

O kozada ki ipeğe anlam veren insandır..

Link to post
Sitelerde Paylaş
1**** ATEİZM; İNSANLIĞA NE VAADEDEBİLİR???

*şimdi diyelim, dünyada hiç bir dinden eser kalmadı.... ateizm dünyadaki mutlak düşünce oldu ve herkes ateist oldu..

peki bu dünyada ne değişecek, herkesin ateist olması , dünyadaki kötülüklerin, adaletsizliklerin, iğrençliklerin kalkacağı anlamınamı geliyor??? iyi huylara, adalet duygusuna, sahiip ateistler olmakla beraber... bunun tam tersi ahlaksız,, her türlü haltı yiyen ateistlerde yok mu????

Din kaynaklı kötülüklerin, adaletsizliklerin, iğrençliklerin evet kalkacağı anlamına geliyor.

* herkesin bildiği gibi ateizmmin ahlaksal bir temeli yok; peki ahlaksal temeli olmayan bir düşünce akımı, insanlara iyi, dürüst, ahlaklı olmayı nasıl öğütleyecek??

Dinlerin ahlaki kuralları var mı?

Peki bu kurallara "evli adama cennette huri vermek" giriyor mu?

Yada "din için her şeyin mubah olması" çok ahlaklı bir durum degil mi?

İnanlar tarafından uydurulmuş ateizim kılıflarıdır bunlar. Ahlaklı olmak yada oldurmak kimsenin tekelinde değildir. Ahlak kuralları toplumlar tarafından zamanla meydana gelen olgulardır ve zaman geçtikte değişir, katılaşır yada kaybolurlar.

Tutup bunu dine yamamak insanları kandırmak, aldatmak, hatta birazda ahlaksızca olmuyor mu?

EVET oluyor. Dinler ahlak kurallarını benimseye bilirler ama ahlak kurallarının kaynağı din değildir allah değildir.

*örneğin en son açtığım bir başlıkta; ateist arkadaşlara 3 erkek bir kadınla aynı anda grup seks yapmasını nasıl karşılıyorsunuz sorusuna, bir iki ateist arkadaş,,, çirkin bulmakla beraber.. ama o insanların özel hayataı ben karışamam... deyip... diğer bir kaç kişide... bunda ahlaksızca bir şey yok... grup seks gayet doğal diyebiliyor...

peki şimdi tecavüz, sübyancılık, hırsızlık gibi anca çok uç eylemleri ahlaksız olarak nitelendiren... ama onun dışında kalan diğer bir çok toplum ahlakını bozan... örneğin grup seks gibi şeylere bile anlayışlı olan bir düşünce akımının,, topluma iyi güzellik anlamanında ne verebilir????

İlk olarak genelleme içinde boğulursunuz inşallah demek istiyorum. :D Herkesi kendi fikirleri doğrultusunda değerlendiriniz. Bizim yaptığımız genellemelerle sizinkileri kıyaslamayınız. Biz zaten ortak noktanız olan inancınız üzerinden eleştiriyoruz sizi. Sizse bir kaç uygunsuzluğu genele yaymak gibi bir hatada bulunuyorsunuz.

Ben bunun artık bir hata olduğunu düşünmüyorum şöyle ki bilerek ve isteyerek yapılan ve amacı ateist insanları kötülemek olan bir davranıştır. Birde söyle düşünün sapkınlıklar, cinayetler, sübyancılıklar ve daha bin türlü pislik olan bir toplumda yaşıyoruz ve bu toplum inan bir toplum. Bu toplum iyilik, güzellik ve ahlak adına ne üretebilir? gibi saçma bir çıkarım yapmam. Çünkü biliyorum ki kötü birey kötü bireydir bunun dinle, dinsizlikle, renkle, ırkla, cinsiyetle bir alakası olamaz. Yani pislikleri bizim üzerimize atıp kurtulacağınızı sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz.

*HAYATIN VE İNSANLIĞIN; MADDENİN, MADDİ KUVETLERİN ETKİSİ ALTINDA, GERÇEKLEŞEN RASTLANTISAL OLAYLAR SONUCU UYGUN KOŞULLARIN BİR ARAYA GELMESİ SONUCU OLUŞTUĞUNU SÖYLEYEN.. yani hayatın sadece bir raslantı, tesadüf olduğunu; insanın herhangi bir amaç doğrultusunda var olmadığını, hayatın bir amacının olmadığını söyleyen.... insanı sadece bir madde olarak tanımlayan... insanlığa maddesel olarak bakan bir düşünce akımı;

insanlığa evrensel bir amaç yerine, herkesin kendi işine ve keyfine geldiği gibi hareket ettiği... herkesin kendine çıkarına göre amaçlar edindiği... evrensel anlamda bir ahlakın olmadığı. bir çelişkiler yumağında başka insanlığa ne verebilir???

Evrensel amacınız nedir pardon? Puta dönüp dua atmek mi?

Bu kutsal ulu amaç için bütün vaktinizi harcayıp düşünmeden yaşamak ve yaşatmak mı ahlaklı olan?

"herkesin kendi işine ve keyfine geldiği gibi hareket ettiği... herkesin kendine çıkarına göre amaçlar edindiği... evrensel anlamda bir ahlakın olmadığı. bir çelişkiler yumağı" ve dünya zaten bundan ibaret değil mi?

* ölümden sonra hayat olmadığını söyleyen; bu dünyada yapıp etiklerimizden dolayı, öldükten sonra sorumlu olmayacağımızı söyleyen... bu yüzden herkesin yaptığının yanına kar kalacağını söyleyen....

öldükten sonra daha yaşamak veya dönmek yok diyen.... bu düşünce akımı;

insanlığa bencil ve herkesin bu dünya nimetlerine elde etmek için çırpındığı,, ve bu yolda insanların her haltı yediği bir psikolojiden başka insanlığa ne vaadedebilir????

Taş devri mi şu anda? Yasaları ve hukuk kuralları olan bir Cumhuriyette yaşıyorsunuz. Ne demek herkesin yanına herşey kar kalacak? Esas din kuralları bir halta yaramıyor diye yapılmadı mı bu kurallar? Bal gibide işliyor birkaç inanan kendi çıkarları için müdahalede bulunmasalar yada birilerini satın alıp kendi istedikleri kararları çıkarttırmasalar.

Evet ölümden sonra bişi yok birileri bizden önce farketmiş bunu sizi soyup soğana çeviriyor hemde uyuta uyuta.

Arkadaşım Ateizim insanlara özgürlük vadeder, akılcı düşünce ve ruhani olarak kölelikten kurtulmayı vadeder.

Üstüne üstük bunları yaparda. Yani bunlar o sizin allahınızın vaatleri gibi görülmemiş şeyler değildir.

Al bide burdan yak.

Link to post
Sitelerde Paylaş
peki bu dünyada ne değişecek, herkesin ateist olması , dünyadaki kötülüklerin, adaletsizliklerin, iğrençliklerin kalkacağı anlamınamı geliyor??? iyi huylara, adalet duygusuna, sahiip ateistler olmakla beraber... bunun tam tersi ahlaksız,, her türlü haltı yiyen ateistlerde yok mu????

Tamam, peki tüm dünya ateist olduğunda hiçbirşey değişmeyecekse seni rahatsız eden ne?

* herkesin bildiği gibi ateizmmin ahlaksal bir temeli yok; peki ahlaksal temeli olmayan bir düşünce akımı, insanlara iyi, dürüst, ahlaklı olmayı nasıl öğütleyecek??

Öğütlemeyecek.Bu ateizmin işi değil.

Bu dinin işi gibi görünse de onun da işi değildir.Bu dinin propaganda ve beyin yıkama aracıdır.

İnsanların kendilerine iyi olmayı öğütleceyek bir öğretiye kesinlikle ihtiyaçları yoktur. Zaten iyi ve kötü yü insanlar yaratmışlardır.İyinin neden iyi köyünün neden kötü oduğunu da ancak din safasatasıdan kurtulduklarında bulabilirler ki ancak o zaman neden iyi olmaları gerektiğini anlayabilirler.

*örneğin en son açtığım bir başlıkta; ateist arkadaşlara 3 erkek bir kadınla aynı anda grup seks yapmasını nasıl karşılıyorsunuz sorusuna, bir iki ateist arkadaş,,, çirkin bulmakla beraber.. ama o insanların özel hayataı ben karışamam... deyip... diğer bir kaç kişide... bunda ahlaksızca bir şey yok... grup seks gayet doğal diyebiliyor...

Senin bu konularda ciddi takıntıların var.

Seni bu kadar rahatsız eden ne? Diğer insanların özel hayatları seni neden bu kadar ilgilendiriyor?

İllaki herkesin özel hayatına karışan kurallar neden gerekli senin için?

insanlığa evrensel bir amaç yerine, herkesin kendi işine ve keyfine geldiği gibi hareket ettiği... herkesin kendine çıkarına göre amaçlar edindiği... evrensel anlamda bir ahlakın olmadığı. bir çelişkiler yumağında başka insanlığa ne verebilir???

Bu insanlığa verilebilecek bişey değil.İnsanlığın zaten sahip olduğu şeydir.Müslimanlar da dahil...

tarihinde NiHiL tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Gavs'ın grup sekse bir takıntısı var.. İnsanın aklına, Gavs'ın grup seks hayaliyle yanıp tutuşurken, kendini bağlayan acayip din yüzünden bunun asla gerçekleşmeyeceğini biliyor olması ve de erişemediği ete mındar demesi durumu olduğu geliyor, ister istemez..

Gavs'a özel bir soralım.. Gavs; "Ahmet, mehmet, Yeliz, Şeyma, Ayşen ve Selma" toplanmışlar, akşam şu kırmızı evde grup seks yapmışlar.

Şimdi, sence bu neden kötüdür, bunu yaptıkları için, sana giren/çıkan nedir?

Sen, fıtrat olarka, grup seksin çirkin, kötü bir şey olduğunu düşünebilirsin. Hata senin için bir savunma yapayım.. İnsanların seks düzeni, bir kadın ve bir erkek için gelişmiştir. Kadın için hele, seks bir mekanik eylem ötesinde bir sevgi, bir aşk gerektirir. Seksin bu şekilde grup olarak yapılması ,sevgi vs. denen şeyleri öldürür ve iş tamamen mekaniğe döner ki, insani özelliklerimize ihanet etmiş oluruz.

Bak, emin ol ben kendim aynen böyle düşünüyorum. Bu yüzden grup sekse hiç bir zaman sıcak bakmamışımdır. Ama böyle düşünmeyen, böyle hissetmeyen insanları tu kaka ilan etmek hiç aklımdan geçmemiştir.

Sen grup seks istemiyor, kötü buluyorsan.. Elbette, kabak veya enginarı da kötü, tatsız filan bulabilirsin, yemezsin olur biter. Ama hiç aklına kabak yiyenleri kötü, pis, adi ve rezil olarak ilan etmek geliyor mu? Eğer grup seksten iğreniyorsan, evet kimileri salyangoz yemekten iğrenir, et yemekten iğrenir, yapmazsın olur biter. Ama gidip bunu doğal karşılayanlara, bunu yapmak isteyenlere "bu pistir, çirkindri, kötüdür, sizde rezilsiniz vs." diyebilmek için, onların yaptığı o eylemin sana veya başak üçüncü kişilere bulaşan bir pisliğinin olması lazım değil mi? Nedir bu pislikki, sen bunu söyleyebiliyorsun, bu kadar bol bol..

Ve bu pislik her neyse, tüm dünya ateist olsa, aynı şeyi söylediğinde neden kabul edilmesin? Eğer hakkaten kötü bir şeyse, insanlar neden bu kötü şeyde ısrar etsinler ki?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ateizm vaadlere dayanmaz.Ateizm biraz 'soğuk ferçeklik'tir.

İyi vaadler uğruna gerçeği feda etmeyen bir düşünceye dayanır.

Önemli olan vaadler değil gerçeklerdir.

bana tanrının olmadıgı gerçekliğini ispat edermısın.son sözunuzun "yüzü suyu hürmetine" :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

gaws insanlara böylesine hakaret etme hakkını kim tanıdı sana

bu köhneleşmiş korumacı zihniniz ateizmin anomali olduğunu düşünüyor değil mi

ne yani insanları hep tanrı mı güdecek zannediyordun

insanların ahlak bekçiliğini üstlendikleri için mi önemlidir dinler şark kurnazları sizi

yeni bir çağ bu gaws sizin kokuşmuş zihniyetinizle baş edebileceğiniz türden değil...

insanların ahlaklarını dinlerin dogmaları yaptırımları belirlemiyecek

tanrıyı filazoflar oynuyacak insanlar ahlak ki aslında apayrı şeylerden bahsediyoruz

tüm kurallarını tam bir özgürlükle belirleyecek

Link to post
Sitelerde Paylaş
bana tanrının olmadıgı gerçekliğini ispat edermısın.son sözunuzun "yüzü suyu hürmetine" :)

sen yenisin galiba ??

bizim yaratıcımız kutsal spagetti canavarıdır inkar edebilirmisin ??

yok zorlanırım diyorsan buyur bunu kanıtla ;

Bizim tek yaratıcımız brahmadır.

Brahmanın yokluğunu inkar edebilirmisin?

http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=17258

görüldüğü kadarıyla kanıtlayamamışsın

Yada şuanda arkadan görünmez süper zencinin seni fikfiklemediğini kanıtla !(anibala sevgilerle :D )

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...