Jump to content

Papağan ateıstler


Recommended Posts

Şu an sana böyle geliyor olabilir ama o zamanlar araplar Muhammed'i çok sıkıntıya düşürecek itirazlarda bulunmuşlardır.Kuran,bu insanlara cevap yetiştirmeye çalaışan ayetlerle doludur.

Kuranda bu sorulardan bırıne açıklık getırıyor işte Ganımetlerın taksımı nasıl olacak diye sorulmuş ? Allah da bunun nasıl olacağını resulune ızah etmiş.

Hangi uyanık 5/4 hisse duruken 5/1 e razı olur ? Ya da 5/3 veya 5/2 daha karlı olmazmıydı ?

Asıl köftehorluk sizin mantalıtenız de.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 75
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ateistlerin çoğunda "bilgisizlik,mantık bozuklukları vede güvensizlikler" var ve malesef laf anlatılması çok zor bir grup ile karşı karşıyayız.Gerçi sadece sanal alemde karşılaşıyoruz buda bizim için bir avantaj.Allah`a binlerce şükürki bunların içlerinde bir korku yaratmış ve dışarda konuşamıyorlar.Yoksa artık tvler, radyo programları,mahalle kıraathanesi vs, "muho muho" diye ağzından salyalar akan ateisten geçilmezdi.Bu bir tehtit olarak algılanmasın çünkü dışarda karşıma geçipte sırıtarak dinime peygamberime hakaret eden bir ateistle bir daha görüşmem.Bir ateisten vaaz almak dahi istemem ve bende vaaz etmem.Herkesin dini felsefesi kendinedir.

Evet sevdiğim,samimi olduğum(msnde görüştüğüm vs) ateistler var ama bunlar istisna.Ateistlerin çoğu klinik vaka ve ayrıca kafatasçı.Bu bir hakaret olarak algınmasın çünkü gerçek bu.

Ateistlerden korkmayın onlar azıklıtaki kişler..

Sİz hurafeden korkun bizim düşmanımız hurafeyi ayakta tutmak için takla atan din(i)dar lardır..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ayet cımbızlamayın demiştim ama kime diyorumki ben.Şu önyargıyı bırakın ve bir bütün olarak okuyun şu ayetleri.

Al sana ödev.60/8 nolu ayeti oku incele gel.(not:AYET MEDİNEDE İNMİŞTİR)

geç bunları, biz de müslümandık.

ben bırak bu sureyi kuranı baştan sona okudum.

8/60. Ey inananlar! Onlara karşı gücünüzün yettiği kadar Allah'ın düşmanı ve sizin düşmanlarınızı ve bunların dışında Allah'ın bilip sizin bilmediklerinizi yıldırmak üzere kuvvet ve savaş atları hazırlayın. Allah yolunda sarfettiğiniz her şey size haksızlık yapılmadan, tamamen ödenecektir.

eee, ne olmuş?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Şu an sana böyle geliyor olabilir ama o zamanlar araplar Muhammed'i çok sıkıntıya düşürecek itirazlarda bulunmuşlardır.Kuran,bu insanlara cevap yetiştirmeye çalaışan ayetlerle doludur.

Mutlak itaat edilen bir liderden bahsediyorsun yani Allah ın Resulünden.Arapların itiraz etmesi mümkünmü sence.

Bak sende varsayım üzerine konuşuyorsun.Bunun farkındasın sanırım :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

>>> Neden peygamber ganımetlerın 5/4 ü dururken 5/1 ine razı olsun kı.

Cevabı biz mi vereceğiz? Elbette islam alimleri verecek:

Fe´y Arazisi

"Allah´ın, memleketler ahalisinden peygamberine verdiği fey´, Allah´a, peygamberine, akrabalara, yetimlere, yoksullara ve yolda kalmışlara aittir. Ta ki, (bu mallar), içinizde zenginler arasında dolaşan bir devlet olmasın! Peygamber size ne verdiyse onu alın, size neyi yasak ettiyse de ondan sakının. Allah´tan ittika edin, çünkü Allah´ın azabı çetindir" (Haşr, 7).

Allah Teâlâ böyle buyurarak, fey´in hükmünü bildirmiştir. Keşşaf sahibi, "Bu cümlenin başına atıf harfi gelmemiştir. Çünkü bu cümle, önceki cümlenin beyânıdır. Dolayısıyla, bu onun bir parçası olup, ondan ayrı bir şey değildir" demiştir.[27]

Zîl´kurba

Bil ki, müfessirler, ayetteki, "akrabalara..." kelimesinden maksadın, Haşimoğullan ve Muttali boğul lan olduğu hususunda icmâ etmişlerdir.[28]

Fey´in Beşe Taksimi

Vahidî şöyle demiştir: "Fey, Rasûlullah zamanında, beş parçaya ayrılırdı. Dört parçası, Rasûlullah (s.a.s)´e ait idi. Kalan beşinci parça, yine beş parçaya ayrılırdı. Onun yine bir sehni (payı), Hz. Peygamber (s.a.s)´e ait idi. Geriye kalan dört pay ise, 1) akrabalara, 2) yetimlere, 3) yoksullara ve 4) yolda kalanlara ait idi.

Rasûlullah (s.a.s)´in vefatından sonra ise, fey´in, Rasûlullah (s.a.s)´e ait olan kısmı hakkında, Şafiî´nin iki görüşü vardır:

a) Bu, savaş için hudutlarda nöbet bekleyen mücahitlere aittir. Çünkü onlar, sınır boylarındaki kalelerde, Hz. Peygamber (s.a.s)´in yerini tutmaktadırlar.

B) Fey´in bu kısmı, kale yapmak, kanal açmak, köprüler yapmak, vb. müslümanlann faydasına olan yerlere sarfedilir. Bunlardan önce en mühimi yapılır, sonra da sırasıyla diğerleri... işte bu, Rasûlullah (s.a.s)´e ait olan 4/5´lik kısmı için söz konusu olan husustur. Fakat Rasûlullah (s.a.s)´ın fey´in, humusünden (beşte birinden beşte bir hissesine gelince o, ittifakla, müslümanların menfaatleri için harcanır.

Fahruddin Er-Râzi, Tefsir-i Kebir Mefâtihul-Gayb, Akçağ Yayınları: 21/408.

7. Allah´ın fethedilen ülkeler ahalisinden Rasûlüne verdiği fey, Al­lah´a, Peygambere, akrabalara, yetimlere, yoksullara ve yolda kalanlara verilir ki; o mal sizden zengin olanlar arasında elden ele dolaşan bir şey olmasın. Hem Peygamber size ne verdi ise onu alın, neyi yasak etti ise de sakının. Ve Allah´tan korkun, çünkü Al­lah azabı çok çetin olandır.

"Allah´ın onlardan Rasûlüne verdiği fey´e gelince..." âyeti ile bundan

sonra gelen âyetin sonundaki "çünkü Allah azabı çok çetin olandır" diye biten bir sonraki âyete kadarki buyruklara dair açıklamalarımızı on başlık ha­linde sunacağız: [18]

1- Nadiroğullarından Alınan Fey´:

"Allah´ın onlardan" Nadiroğıillarının mallarından "verdiği" döndürdüğü "fey´e gelince siz onun için ne at oynattınız..." Hızlıca at koşturmadınız. Çünkü: "Hızlıca al koşturmak" demektir. Atın hızlıca koştuğunu an­latmak üzere: "At hızlıca koştu" denilir. Atı ben koştur-dufn, harekete getirip yordum" demektir. Temim b. Mukbil´in şu beyitinde de bu anlamda kullanılmıştır:

"Bazan yeni keskinleştirüip parlatılmış beyaz (kılıç)laria savunmaları

gerekeni savunanlardır onlar, Develeri hızlıca koşturduklarında"

"Develer" demektir. Bunun lekili (lafzından olmayarak): ´dir.

Yüce Allah şöyle buyurmaktadır: Siz o malları ele geçirmek için uzunca bir yol kaletmediğiniz gibi, ne savaştınız, ne de zorlukla karşılaştınız. Çün­kü orası Medine´den iki mil uzaklıktaydı. Bu açıklamayı el-Ferrâ yapmıştır,

Müslümanlar oraya yürüyerek gitmişler, ne bir ata, ne de bir deveye binmişlerdir. Yalnızca Peygamber (sav) bir deveye binmişti. Bir görüşe gö­re de hurma lifinden yuları olan bir eşşeğe binmişti. Orayı sulh yoluyla ele getirmiş ve Nadiroğullarını oradan sürerek mallarını almıştı. Müslümanlar Pey­gamber (sav)´dan mallarını kendileri arasında paylaştırmasını isteyince "Al­lah´ın onlardan Rasûlüne verdiği fey´e gelince, siz onun için ne at oynat­tınız..." âyeti ile Nadiroğull arının mallarını Peygamber (sav)´a -onları dile­diği gibi kullanmak üzere- özel olarak tahsis etti. Peygamber (sav) da bu mal­lan muhacirler arasında paylaştı.

el-Vakıdî dedi ki: Bunu Vehb de Mâlik´ten rivayet etmiştir. Nadiroğulla-n mallarından, muhtaç olan üç kişi dışında ensardan kimseye bir şey verme­di. BunkrEbu Dücâne Sımak b. Haraşe, Sehl b. Huneyf ve el-Haris b. es-Sim-me´dır. Ensardan verdiği kişilerin Sehl ve Ebu Dücarte oimak üzere iki kişi oldukları da söylenmiştir. Öa´d b, Muâz´a, İbn Ebi´l-Hukayk´ın kılıcını verdi­ği söylenir. Bu kılıç ensar arasında ünlü bir kılıç idi.

Nadiroğullarından Süfyan b. llmeyr ile Sa´d b. Vehb dışında kimse müs-lüman olmadı. Bunlar mallan kendilerine bırakılmak üzere müslüman oldu­lar ve her ikisi de kendi mallarına sahib oldular.

Müslim´in Sahih´inde Ömer (r.a)´dan şöyle dediği rivayet edilmektedir: Nadiroğullannın malları yüce Allah´ın Rasûlüne fcy´ olarak verdiği ve müsluman­ların ne at oynatıp ne de deveye hindiyi mallardandı. Bu mallar özel olarak Peygamber (sav)´a aitti. O (bu mallardan) hanımlarının bir yıllık nafakasını harcardı. Arta kalanı ise savaşa elverişli binek ve .silaha Allah yolunda bir ha­zırlık olınak üzere harcardı.[19]

Abbas (ta), Ömer (r.a)´ya şöyle demişti: Benim ile şu yalancı, günahkâr, sözünde durmayan hain kişi -Ali (r.a)´ı kastediyor- hakkında Allah´ın Rasû-lüne fey´ olarak verdiği Nadiroğullan mallarından olan fey´ hakkında hüküm ver deyince, Ömer (r.a) şöyle dedi. Sizler Peygamber (sav)´ın: "Bize miras­çı olunmaz. Bizim geriye bıraktığımız bir sadakadır." dediğini biliyor musu­nuz? Onlar: Evet deyince, Ömer (r.a) şöyle dedi: Şüphesiz yüce Allah, Rasû-iüne (salat ve selam ona) bir hususiyet vermiştir. Bu özelliği ondan başka hiç­bir kimseye vermemiştir. O buyurdu ki: "Allah´ın, fethedilen ülkeler aha­lisinden Rasülüne verdiği fey´ Allah´a, Peygambere... verilir" -Ondan ön­ceki âyeti okuyup okumadığını bilemiyorum- Rasûlullah (sav) da Nadir oğullan mallarını aranızda paylaştırdı. Allah´a yemin ederim, o başkalarını si­ze tercih etmediği gibi, sizi dışarda [utarak da onu yalnız başına almış değil­dir. Nihayet bu mal (bunun neticesinde) kalmadı. Rasûlullah (sav) o maldan bir yıllık harcamasını alır, sonra geri kalanı diğer malların harcandığı yerle­re harcardı... diye hadisi uzun uzadıya nakleder. Bu hadisi de Müslim riva­yet etmiştir.[20]

Yine denildiğine göre Nadiroğuliarı yurtlarını ve mallarını terkedıp gidin­ce, müsl uman lar ganimetler gibi bu mallardan pay almak istediler. Yüce Al­lah bunun bir fey´ olduğunu açıkladı. Bununla birlikte kısmen birtakım çar­pışmalar da olmuştu. Çünkü onlar birkaç gün muhasara altında tutulmuşlar, savaşmışlar ve kendileriyle savasılmıştı. Daha sonra sürgüne gönderilmek üze­re barış yaptılar. Bununla birlikte kesin ve kat´î bir savaş olmamıştı. Ancak savaş başlar gibi olmuş ve muhasara olmuştu. Yüce Allah o malları özel ola­rak Rasülüne tahsis etti.

Mücahid dedi ki: Yüce Allah, onlara Rasülüne yardım ettiğini, onlun da bineksiz ve gereçsiz olarak zafere eriştirmiş okluğunu bildirip hatırlattı. "Fakat Allah peygamberlerini dilediği kimselere" düşmanlarından dilediklerine "musallat eder."

Bu buyrukta da o malların, ashabı bir tarafa, özel olarak Allah´ın Rasülü­ne has olduğu açıklanmaktadır.

İmam Kurtubi, el-Camiu li-Ahkamil-Kur'an, Buruç Yayınları: 17/198-199.

Gördüğün gibi, zaten peygamberin kaybı olna bir şey olmamış hiç.. Hadisler ki sen pek seversin, islam alimleri, muhammedin ganimetin mühim külliyatının üstüne yattığını açıkca söylemekte, göstermekte..

Yani, ganimetin beşte biri, öyle sadece beşte biri demek değil zaten.. Ganimet, külliyeten muhammedin sayılır: Fey, Rasûlullah zamanında, beş parçaya ayrılırdı. Dört parçası, Rasûlullah (s.a.s)´e ait idi. Kalan beşinci parça, yine beş parçaya ayrılırdı. Onun yine bir sehni (payı), Hz. Peygamber (s.a.s)´e ait idi. Geriye kalan dört pay ise, 1) akrabalara, 2) yetimlere, 3) yoksullara ve 4) yolda kalanlara ait idi.

Hesap edelim, %80'i muhammedin, kalan %20'nin %20'si gene muhammedin. Ne etti, (4/5) + (1/25) = 21/25 = %84'ü muhammedin zaten.. Eğer bu Fey hakkında kaynaklara bakarsna, bu %84'ün zaten yeterinc eküllyetli olduğunu görürsün. Muhammed hiç bir şey koklatmayıp, milleti isyan ettirmemek için, ufak bir parçasını, %16'sını dağıtmış işte, çok mu?

Link to post
Sitelerde Paylaş
geç bunları, biz de müslümandık.

ben bırak bu sureyi kuranı baştan sona okudum.

8/60. Ey inananlar! Onlara karşı gücünüzün yettiği kadar Allah'ın düşmanı ve sizin düşmanlarınızı ve bunların dışında Allah'ın bilip sizin bilmediklerinizi yıldırmak üzere kuvvet ve savaş atları hazırlayın. Allah yolunda sarfettiğiniz her şey size haksızlık yapılmadan, tamamen ödenecektir.

eee, ne olmuş?

O günlerde savaş olduğu ve bu ayetin savaşı vurguladığını sende biliyorsun murtedd.Baksana ayette savaş atı ve kuvvet diyor.Yani sana yazdığım ayetle bütünleşen olay,ortada bir savaşın olmasıdır.Sen verdiğim ödevi oku sonra tartışalım.KURANI ÇOK OKUMAK DEĞİL,ANLAYARAK OKUMAK ÖNEMLİDİR.

SEVGİLER..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Mutlak itaat edilen bir liderden bahsediyorsun yani Allah ın Resulünden.Arapların itiraz etmesi mümkünmü sence.

Bak sende varsayım üzerine konuşuyorsun.Bunun farkındasın sanırım :)

kardeşim ayşenin dedikosunu yapanlar muhammede neden itiraz etmesinler?

mantıktan yana hiç mi nasibiniz yok sizin?

islama girip irtidat edenler bile oluyorken muhammedin çevresindekiler dağılmasın diye taviz vermesinin neyi anormal?

islama ısındırma adı altında çoğu insana savaşmadığı halde ganimet vermedi mi?

bunu sizin kaynaklanırnız yazıyor?

bir an müslüman olduğunuzu unutun ver dışarıdan bakın ya!

muhammedi bir saniyeliğine süpermen saymayı bırakın,

taşlar nasıl yerine oturacak, anlaşılmaz gözüken şeyler anlam kazanacak göreceksiniz.

tabi bu biraz yürek istiyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

>>> KURANI ÇOK OKUMAK DEĞİL,ANLAYARAK OKUMAK ÖNEMLİDİR.

Aynı fikirdeyim, biraz anlayarak okusanız da, ganimetin %84'ünün üzerine yatan muhammed için "Niye madem %80'inden vazgeçti?" diye sayıklayıp karşımıza gelmesiniz, pek iyi olacak..

Link to post
Sitelerde Paylaş
muhammedi bir saniyeliğine süpermen saymayı bırakın,

Muhammede süpermen diyenler kendi alkolik vatandaşlarını süpermen olarak görmekten vazgeçmeliler :rolleyes:

tarihinde Uteybe tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Muhammede süpermen diyenler kendi alkolik vatandaşlarını süpermen olarak görmekten vazgeçmeliler :rolleyes:

:D :D senı nıye acıtıyor bu moho ya gelen laflar

muho kendı yazdı kendı oynadı ama bazı musluler ona ınandı

ınanmayanlar kılıcla zorla ınandırılmaya calısıldı

cok kan akıttı cok kan aktı bunların tek sebebı muhodur

Link to post
Sitelerde Paylaş
O günlerde savaş olduğu ve bu ayetin savaşı vurguladığını sende biliyorsun murtedd.Baksana ayette savaş atı ve kuvvet diyor.Yani sana yazdığım ayetle bütünleşen olay,ortada bir savaşın olmasıdır.Sen verdiğim ödevi oku sonra tartışalım.KURANI ÇOK OKUMAK DEĞİL,ANLAYARAK OKUMAK ÖNEMLİDİR.

SEVGİLER..

ayetleri cımbızlayan sizisiniz.

üstelik hiçbirşeyden de haberiniz yok.

tevbe suresi muhammedin ölümünden üç sene evvel inmeye başlamıştır.

müşrikler artık savunmadadırlar, zaten sonrasında müşrikler mekkeyi savaşmadan teslim edeceklerdir.

hangi savaş hali?

tevbe 29da da ehli kitabla cizye verinceye ya da islamı seçinceye kadar savaşın der.

uyanık, o yıllarda yahudiler zaten çoktan sindirilmiş ve çoğu sürülmüş, mallarına el konulmuştur.

hristiyanlarsa zaten hicaz civarında bir güç oluşturmamaktırlar.

ortada tehdit falan yoktur yani.

kimle savaşıyorsunuz ayıptır sorması?

ayetleri cımbızla, tarihsel bağlamından kopar, bakara 256yı da itekle islam hoşgörü dini olsun.

siz giderken biz geliyorduk.

Ben insanlarla Allah’tan başka ilahın olmadığına, Muhammed’in de Allah’ın elçisi olduğuna şehadet edinceye, namaz kılıncaya, zekat verinceye kadar onlarla savaş etmekle emrolundum. Bunları yaptılar mı, kanlarını, mallarını bana karşı korumuş (emniyet altına almış) olurlar. İslâm'ın hakkı hariç. Artık samimi olup olmadıklarına dair durumları Allah’a kalmıştır.

Buharî, İman, 17; Müslim, İman, 36. 127. Ammara, a.g.e., s. 219.

anladın mı şimdi?

cumhurun tamamına göre tevbe suresi ile birlikte

artık fitne sonlanıncaya, din allahın oluncaya kadar

herkese önce islamı teklif edip kabul edilmemesi durumunda ise savaş açmak haktır.

gidin dininizi öğrenin de gelin.

Link to post
Sitelerde Paylaş
:D :D senı nıye acıtıyor bu moho ya gelen laflar

muho kendı yazdı kendı oynadı ama bazı musluler ona ınandı

ınanmayanlar kılıcla zorla ınandırılmaya calısıldı

cok kan akıttı cok kan aktı bunların tek sebebı muhodur

Sen git pkkyı savunacak linkler siteler bulmakla uğraş..Belki askerlerimizin bombaladığı bir kaç köy daha vardır.Hadi uç burdan.

tarihinde pamuksekey tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Muhammede süpermen diyenler kendi alkolik vatandaşlarını süpermen olarak görmekten vazgeçmeliler :rolleyes:

bizimkisi ben süpermenim falan demedi muhammed gibi.

ikincisi onu putlaştıranlara söyle onu.

üçüncüsü gazi iyi içermiş, içebilir kendi sorunu. :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
ayetleri cımbızlayan sizisiniz.

üstelik hiçbirşeyden de haberiniz yok.

tevbe suresi muhammedin ölümünden üç sene evvel inmeye başlamıştır.

müşrikler artık savunmadadırlar, zaten sonrasında müşrikler mekkeyi savaşmadan teslim edeceklerdir.

hangi savaş hali?

tevbe 29da da ehli kitabla cizye verinceye ya da islamı seçinceye kadar savaşın der.

uyanık, o yıllarda yahudiler zaten çoktan sindirilmiş ve çoğu sürülmüş, mallarına el konulmuştur.

hristiyanlarsa zaten hicaz civarında bir güç oluşturmamaktırlar.

ortada tehdit falan yoktur yani.

kimle savaşıyorsunuz ayıptır sorması?

ayetleri cımbızla, tarihsel bağlamından kopar, bakara 256yı da itekle islam hoşgörü dini olsun.

siz giderken biz geliyorduk.

Ben insanlarla Allah’tan başka ilahın olmadığına, Muhammed’in de Allah’ın elçisi olduğuna şehadet edinceye, namaz kılıncaya, zekat verinceye kadar onlarla savaş etmekle emrolundum. Bunları yaptılar mı, kanlarını, mallarını bana karşı korumuş (emniyet altına almış) olurlar. İslâm'ın hakkı hariç. Artık samimi olup olmadıklarına dair durumları Allah’a kalmıştır.

Buharî, İman, 17; Müslim, İman, 36. 127. Ammara, a.g.e., s. 219.

anladın mı şimdi?

cumhurun tamamına göre tevbe suresi ile birlikte

artık fitne sonlanıncaya, din allahın oluncaya kadar

herkese önce islamı teklif edip kabul edilmemesi durumunda ise savaş açmak haktır.

gidin dininizi öğrenin de gelin.

Soruma cevap veremedinde şimdi hadisçiliğemi soyundun.

Keh keh keh kehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ateıstlerın bu forum da sıkça karşılaştığımız davranışlarından birisi de papağan gibi kuranda ki bazı ayetleri sıkça tekrar etmelerıdır.

kenank

senin ayetin beni hiç bağlamaz.doğru olsa da ben ateistim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

<<<Vahidî şöyle demiştir: "Fey, Rasûlullah zamanında, beş parçaya ayrılırdı. Dört parçası, Rasûlullah (s.a.s)´e ait idi. Kalan beşinci parça, yine beş parçaya ayrılırdı. Onun yine bir sehni (payı), Hz. Peygamber (s.a.s)´e ait idi. Geriye kalan dört pay ise, 1) akrabalara, 2) yetimlere, 3) yoksullara ve 4) yolda kalanlara ait idi.<<<<

Ben bu hadısı daha önce okumadım da görmedım de kaynak rica edebılırmıyım anibal.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Soruma cevap veremedinde şimdi hadisçiliğemi soyundun.

Keh keh keh kehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

seni ciddiye alan da hata.

atatürkçü müslüman seni. :lol:

sen daha islamın ne olduğunu bilmiyorsun.

bu halinle buradaki ateistlere karşı islamı savunmaya çalışman kapasitenin delili.

insanın biraz yüzü kızarır be, bir de üste çıkmaya çalışıyor.

sana boru gibi cevap verdim, tarihsel gerçekliği de önüne koydum.

anlamadıysan o senin sorunun, zavallı seni.

koca arabistan muhammede savaş açmıştı değil mi?

muhammed öldüğünde koca arbistan nasıl müslüman olmuştu?

öldüğü gibi her yerde toplu iritdat olayları başladı.

demek ki bu vatandaşlar zorla müslüman olmuşlardı.

güç kullanmadan mekkede kendisine 100 kişiyi bile inandıramayan muhammed

ömrünün son yıllarında koca arbistanı nasıl müslüman yaptı?

saf mısın sen, güllerle yapmış olabilir mi?

sonrasında dört halife...

muhammedi herhalde onlar en iyi anlamışlardır.

ta iranı, kuzey afrikayı güllerle mi fethettiler.

hadi bakalım cevap ver?

islam sana saldırmayana saldırmaya izin vermiyorsa bu işin nasıl olduğunu bir anlat da görelim.

komik şey seni, atatürkçü müslüman.

Link to post
Sitelerde Paylaş
anibalın bu iletisinden de açıkça görüleceği gibi, karşımızda sara nöbetleri geçiren insanlar var.

ağızlarından köpükler saçan bu adamları normal zannedip, islamın detay meselelerinden bahsetmek abes müslüman kardeşlerim.

hezeyanlar bunlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
anibalın bu iletisinden de açıkça görüleceği gibi, karşımızda sara nöbetleri geçiren insanlar var.

ağızlarından köpükler saçan bu adamları normal zannedip, islamın detay meselelerinden bahsetmek abes müslüman kardeşlerim.

Ya diyorumya şayet korkmasalardı,anibal gibi ruh hastası kişilikler tvleri radyoları kıraathaneleri doldurup böyle ağzından salyalar akarak böğüreceklerdi.Allah a binlerce şükretmemiz lazımki şu korkuyu yaratmış içlerinde.Tüm ateistleri suçlamak istemiyorum tabi ama anibal gibi adamlar olduğu sürece bu korkunun olmasını faydalı görüyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...