Jump to content

Saidi Nursi zırvaları


Recommended Posts

Kürt said: kuran varken fenne fiziğe gerek yok...

Saidi Nursi'ye göre elektrik kontağı ve meteor hadiselerinin fenni ve fizik ilmine uygun açıklaması dine aykırıdır, dinsizliğin ifadesidir. Bu ve buna benzer olaylar ilahi kudretin varlığının delilidir ve onun nişanesidir. Bunların hepsi Kur'anda vardır ve fizik kanunlarına göre açıklama yapmak Kur'anın kudretine, hikmetine aykırı düşmektedir

Sait Nursi, Ramazan Risalesi, s.1-15..

Yine Saidi Nursiye göre her şey, her zerre Allah'a ibadet eder, mesela pusulanın Kabe'deki Hacer'i Esvet'i işaret ederek titremesi, namaz kılmasıdır

Tiryak, s.116

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 89
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Said-i nursinin meşhur radyo bahsi

Radyo bilbadehe kudret-i ilahiyenin bir cilvesidir ve o cilvenin kürre-i havaya umumca temsil eden bu gelen hadis-i şerifin meali gösteriyor, şöyle ki: Bir melaike var, kırkbin başı var, her başında kırkbin dili var, her dilde kırkbin tesbihat yapıyor. 64 Tirilyon tesbihat aynı anda söylüyor. Demek kürre-i hava bu melaike gibidir. Yani bu melaikenin tesbihatı adedince her kelimei tayyibe hava sayfasına yazıyor. Kürre-i hava diyor ki, bu hadis benden veya buna benzer memur meleklerden haber veriyor, külli bir şuurla yapılan bu iş yalnız tek bir zerrenin vazifesi ne bana yani kürre-i havaya ve ne de bütün eşyaya vermesi hiç bir ciheti imkanı yok, demek her yerde hazır nazır, ahadiyet cilvesiyle ve içinde ihatalı bir irade, muhit bir ilim bulunan bir kudret-i ezelliyenin cilvesidir. Buna milyonlar şahitlerden birisi radyodur

ihlas Dergisi, 1964, Nu.9, s.3

Link to post
Sitelerde Paylaş

Said, mehdi ve İsa nın vekiliymiş

Sonra gelecek o mubarek zat (mehdi) risale-i nuru bir program olarak neşr ve tatbik edecektir. Sikke-i tasdik-i gaybi parlak fıkralar ve güzel mektuplar aziz sıddık kardeşlerim.

"Mürşidi sen uzakta arıyorsun. Pek yakınında bulunan Bediüzzaman vardır. O zatın Risale-i Nur’u müceddid hükmündedir. Hem aktabdır, hem zülkarneyndir, hem âhirzamanda gelecek İsâ Aleyhisselâmın vekilidir, yani müjdecisidir"

Barla lahikası 133 27.mektuptan

Link to post
Sitelerde Paylaş

Risale-i Nur denen kitaplar kutsal kitaplardır

“Resailin Nur dahi ne şarkın malûmatından, ulûmundan ve ne de garbın felsefe ve fünunundan gelmiş bir mal ve onlardan iktibas edilmiş bir nur değildir. Belki semavî olan Kur'an'ın, şark ve garbın fevkindeki yüksek mertebe-i arşîsinden iktibas edilmiştir.”

Şualar, Birinci Şua, c. I, s. 833

Link to post
Sitelerde Paylaş

Risalelerdeki bazı bölümler, Said Nursiye Allah tarafından; haberi olmadan, zorla yazdırılmıştır

Aynen bu ehemmiyetli hikmet içindir ki, bâzı def'a haberim olmadan, ihtiyarım ve rızam olmadığı halde, ince hakaik-ı îmaniye ve kuvvetli hüccetler, müteaddit risalelerde tekrar edilmiş. Ben çok hayret ediyordum: Neden bunlar bana unutturulmuş, tekrar yazdırılmış? Sonra kat'î bir surette bildim ki: Herkes bu zamanda Risale-i Nura muhtaçtır, fakat umumunu elde edemez; etse de tam okuyamaz; fakat küçük bir Risale-’in-Nur hükmüne geçmiş bir risale-i câmiayı elde edebilir ve ekser vakitlerde muhtaç olduğu mes'eleleri ondan okuyabilir. Ve gıda gibi, her zaman ihtiyaç tekerrür ettiği gibi o da mütalâasını tekrar eder.”

Kastamonu Lahikası, Yirmi Yedinci Mektup, c. II, s. 1589; ve Sikke-i Tasdik-i Gaybî, Sözler Yayınevi İstanbul 1991, s. 33.

Link to post
Sitelerde Paylaş

“Risalei Nur” darda kalanlara ve günahkarlara yardım eder (kuran değil)

“Cürmümüzle külhan gibi pürnârız, Dert elinden hem her gün zâr u zârız. Affet bizi madem sana hep yârız, Ey nur-u rahmet-i âlem Risaletü'n-Nur! Çevrildi ateşle bu koca dünya, Bir cehennem gibi kaynadı derya. Yetiş imdada ey şâh-ı evliya! Ey bu zamanda rahmet-i âlem Risaletü'n-Nur!”

Sikke-i Tasdik-i Gaybî s.2102

Link to post
Sitelerde Paylaş

nükleer fizikci Bediüzpalavra

Altıncı Sual: Zelzele, küre-i arzın içinde inkılâbat-ı mâdeniyenin neticesi olduğunu ehl-i gaflet işaa edip, âdeta tesadüfî ve tabiî ve maksadsız bir hâdise nazarıyla bakarlar. Bu hâdisenin mânevî esbabını ve neticelerini görmüyorlar; tâ ki intibaha gelsinler. Bunların istinad ettiği maddenin bir hakikatı var mıdır?

Elcevab: Dalâletten başka hiçbir hakikatı yoktur. Çünki her sene elli milyondan ziyade münakkaş, muntâzam gömlekleri giyen ve değiştiren küre-i arzın üstünde binler envâ'ın birtek nev'i olan, meselâ sinek taifesinden hadsiz efradından birtek ferdin yüzer a'zâsından birtek uzvu olan kanadının kasd ve irade ve meşiet ve hikmet cilvesine mazhariyeti ve ona lâkayd kalmaması ve başıboş bırakmaması gösteriyor ki, değil hadsiz zîşuurun beşiği ve anası ve mercii ve hamisi olan koca küre-i arzın ehemmiyetli ef'al ve ahvâli belki hiçbir şeyi, -cüz'î olsun küllî olsun- irade ve ihtiyar ve kasd-ı İlahî hâricinde olmaz. Fakat Kadîr-i Mutlak hikmetinin muktezasıyla zâhir esbabı tasarrufâtına perde ediyor. Zelzeleyi irade ettiği vakit, bâzan da bir madeni harekete emredip, ateşlendiriyor. Haydi mâdenî inkılâbât dahi olsa, yine emir ve hikmet-i İlâhî ile olur; başka olamaz. Meselâ: Bir adam bir tüfek ile birisini vurdu. Vuran adama hiç bakılmasa, yalnız fişekteki barutun ateş alması noktasına hasr-ı nazar edip, bîçare maktûlün büsbütün hukukunu zayi' etmek; ne derece belâhet ve divâneliktir. Aynen öyle de: Kadîr-i Zülcelâl'in müsahhar bir memuru, belki bir gemisi, bir tayyaresi olan Küre-i arzın içinde bulunan ve hikmet ve irâde ile iddihar edilen bir bombayı, ehl-i gaflet ve tuğyânı uyandırmak için "ateşlendir" diye olan emr-i Rabbânîyi unutmak ve tabiata sapmak, hamakatın en eşneidir.

maskaralığa bakarmısınız.herif bir soru sordu soracağına bin pişman oldu. vereceği yanıt,kasd-ı ilahi haricinde olmaz (tanrının isteği dışında olmaz) böyle demiyor lafı tumturaklı sözlerle eviriyor çeviriyor geveliyor geviş getiriyor, sivrisinek taifesinin kanadından ,cilvesinden,ahvalinden dem vurup sonunda kasd-ı ilahi haricinde olmaz diyor.bizim avanak ta lafın sonunu beklerken daha başta mest oluyor tümcenin başı ile sonunun irtibatını koparıp sen haklısın hoca efendi derken aslında sorduğu soruyu bile unutmuş oluyor. elli sene sonra da kalkıp bu deli saçmalarını CD yapıp millete kakalıyorlar.sizin aklınıza şaşarım ben.bu eşek beyni yemiş kara yobazın zırvalarını matahmış gibi internet pazarlarında pazarlayan sanal işportacılar sizi.daha bir ağacın tohumuna bile akıl sır erdirememiş bir gerzeği allayıp pullayıp pazarlarsınız ha.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Deccalın Atatürk oldugu iması

Said-i kurdi goruldugu gibi deccalın bir gozu kordur deyip konuyu Turk milletine oradan da yüce Atatürk e getirmiştir sinsice Turk milletini over gibi gorunerek Türk milletinin önderini ,kurtarıcısını karalamaktadır..

Dördüncü cihet ve sebep: Büyük Deccalın, ispritizma nevinden teshir edici hassaları bulunur. İslâm Deccalının dahi, bir gözünde teshir edici manyetizma bulunur. Hattâ, rivayetlerde "Deccalın bir gözü kördür" diye nazar-ı dikkati gözüne çevirerek Büyük Deccalın bir gözü kör ve ötekinin bir gözü, öteki göze nisbeten kör hükmünde olduğunu hadiste kaydetmekle, onlar kâfir-i mutlak bulunduğundan, yalnız münhasıran bu dünyayı görecek bir tek gözü var ve âkıbeti ve âhireti görebilecek gözleri olmamasına işaret eder.

Ben bir mânevî âlemde İslâm Deccalını gördüm. Yalnız birtek gözünde teshirci bir manyetizma gözümle müşahede ettim ve onu bütün bütün münkir bildim. İşte bu inkâr-ı mutlaktan çıkan bir cüret ve cesaretle mukaddesata hücum eder. Avâm-ı nâs hakikat-ı hali bilmediklerinden, harikulâde iktidar ve cesaret zannederler. Hem şanlı ve kahraman bir millet, mağlûbiyeti hengâmında, böyle istidraçlı ve şanlı ve talihli ve muvaffakiyetli ve kurnaz bir kumandanı bulunduğundan, gizli ve dehşetli olan mâhiyetine bakmayarak, kahramanlık damarıyla onu alkışlar, başına kor, seyyielerini örtmek ister. Fakat kahraman ve mücahid ordunun ve dindar milletin ruhundaki nur-u iman ve Kur’ân ışığıyla hakikat-ı hali göreceği ve o kumandanın çok dehşetli tahribatını tamire çalışacağı rivayetlerden anlaşılır.

Şualar sayfa 514-515

Link to post
Sitelerde Paylaş

Said-i Nursiden den şapka devrimine fetva: "İstemeyerek şapka giyen kafir olmaz!"

""İKİNCİ MES'ELE: Rivayette var ki: "Âhirzamanın dehşetli bir şahsı, sabah kalkar; alnında "Hâzâ kâfir" yazılmış bulunur."

Allahu a'lem bissavab.. bunun tevili şudur ki: O Süfyan, kendi başına firenklerin serpuşunu koyup herkese de giydirir. Fakat cebir ve kanun ile tamim ettiğinden, o serpuş dahi secdeye gittiği için inşâallah ihtida eder, daha herkes -yalnız istemeyerek- onu giymekle kâfir olmaz.

5.şua 460. madde

Link to post
Sitelerde Paylaş

Maşallah ForuMeydan; Sizi tebrik ederim.. Risalelere bukadar ehemmiyet verdiğinizi bilmiyordum.. Güzel şeyler aktarıyorsunuz fakat meseleler çok kopuk olduğundan bilmeyen arkadaşlar biraz zorlanabilirler..

Öyle ya 6000 sayfadan fazla bir külliyatın içinden çektiğiniz 1,2 cümlenin önü yada arkası olmaz ise mesle anlaşılmaz..... Artık bi zahmet birde siz bunlardan anladıklarınızı anlatın.. Yanlışınız olursa ben düzeltirim...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bana bak forummeydan sen harbi dayağı hak ediyorsun...

kader meseleni hallettik..fakat sen bu işi sırf 3 kağıtçılığına yapıyorsun...

şimdi hepsine teker teker cevap vermek vardı ya...Ama anlayacak beyin kapasiten olmadığına inandığım için sana sadece "HIYARLIK YAPMA" diyorum..haaa bu yeter mi yetmez..seni bi güzel dövmek lazım..

ULAN!!!! BU DEVLET BİNİ AŞKIN MAHKEMEYE VERDİ BU ESERLERİ Bİ NANE BULAMADI SEN ŞU KUŞ KADAR BEYNİNLE BAŞINI KIÇINI KIRPTIĞIN İFADELERLE Bİ NANE YİYEBİLECEĞİNİ Mİ SANDIN HAA?????

ADAMIN TEPESİNİ ATTIRMA...MİLLET ŞURDA İNSAN GİBİ TARTIŞIYOR SEN İSE 3 KAĞITÇILIK YAPIYORSUN..

çocuk seni...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Said-i Kurdi'ye gore "Risale-i Nur" kendisine Tanrinin istegi uzerine,

dolaysiz olarak indirilmistir

(Bkz Bediuzzaman Cevap Veriyor, 1960)

Kuran-i Kerim ve Risale-i Nur, Rahman ve Rahim olan Allah'in bir indirisidir.... Kuran-i Kerim ve Risale-i Nur'un indirilisi, aziz ve hakim olan Allah'tandir... iste o nur, hem Kuran-i Kerimdir, hem de Risale-i Nur'dur"

(Said-i Kurdi, Bkz Muslumanlik ve Nurculuk - Ali Gozutok - 1971, s. 3 "

tarihinde ForuMeydan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

surda asıdı nursıyı kürt oldugu ıcın elestırıldıgının farkındaym bır kürt olarak hıc sevmem o adamı cunku ısbırlıkcıdır bellı guclerle neyse

ama su sıtede allaha karsı duran ataistler nasıl oluyor ataturku allahlastırıyorlar onu anlamıyorum yuce ulu komıksınız ateıstsenız kendı ıcınızde celısmeyın sonra muslumanları sız ne hakla elestırıyorsunuz

Link to post
Sitelerde Paylaş

Siz bu aktardıklarınızı araştırarak mı aktarıyorsunuz; yoksa doğru olduğuna emin olduğunuz kaynaklardan mı alıyorsunuz... ???

Bunları bana ispat edebilirmisiniz..?

Edemezseniz sizi yalancılık ve iftira atmak ile itham ediyorum....!

Link to post
Sitelerde Paylaş
Allah'a inanmayan birinin Allah'la bağlantılı konuları mevzu yapması kadar saçme ve gülünç bir mesele olabilir mi.Hem Allah'ı kabul etmiyorsun, hem allah'ın kelam sıfatını bilmiyorsun sonra da bunlarla ilgili konularda tartışa açıyorsun.Demek sizin davanızı Bediüzzaman Said Nusi darmadağın etmiş ki O'nu alınıtı yaptığınız yerler bile aykırı olmasına bakmadan saçmalıklarınızı yazmışsınız..Bediüzaman hem dinsizlik hem de evrimcileri hayvandan daha aşağıya layık olduğu seviyeye indirdiği için O'nun zatını karalayarak davasını çürütmeye çalışıyorsunuz..Beyhuda çabalıyorsunuz.O davasını kendi üzerine değil gerçek üzerine bina etmiştir.Siz de tir tir titriyorsnuz onun fikirlerinden..İşte Onun eserleri bütün dünya harıl harıl okuyor hakkında avrupav eamerşkabaşta olmak üzere nice üniversitelerde tezler yazılıyor..siz ise hezeyanlarınızla kendinizi kandırıyorsunuz ama beyhude bunlar...
Link to post
Sitelerde Paylaş
ama su sıtede allaha karsı duran ataistler nasıl oluyor ataturku allahlastırıyorlar onu anlamıyorum yuce ulu komıksınız ateıstsenız kendı ıcınızde celısmeyın sonra muslumanları sız ne hakla elestırıyorsunuz

bu seni aşan bir durum.

aslada anlayamazsın.

sonsuza kadarda anlayamayacaksın.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Siz bu aktardıklarınızı araştırarak mı aktarıyorsunuz; yoksa doğru olduğuna emin olduğunuz kaynaklardan mı alıyorsunuz... ???

Bunları bana ispat edebilirmisiniz..?

Edemezseniz sizi yalancılık ve iftira atmak ile itham ediyorum....!

Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum

Hepsinin altında kaynak var

Açar bakarsınız

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...