Jump to content

Cinler Alemi


Recommended Posts

Kuran´a göre Cin´i inceledigimizde söyledir;

Kur'an'de iki yüzden fazla ayetler cinlerin yaratılışından varlığından insanlardan önce yaratıldığından bahseder ayrıca özellikle kuran'ın 72. suresi olan 28 ayetten müteşekkil cin suresi hep cinlerden bahseder. Bu bakımdan mutlak bir varlık olarak cinlerin inkarı İslam inancına göre mümkün değildir. Pozitif ilim de cinlerin varlığını ve görünmez olduklarını kabul etmektedir.

Cinler dünyadaki insan sayısının beş katıdır. Ömürleri 800 ile 1000 yıldır hatta daha fazladır. insanlar gibi hayat şartları var. Birbirleriyle evlenebilir, hatta çoluk çocuk sahibi olabilirler.

İnsanları, dağları, taşları, ağaçları, yerleri, gökleri, denizleri ve nehirleri yaratan Allah, tıpkı onlar gibi birer varlık olan cinleri de yaratmıştır. Cinler de Allah (C.C.) tarafından yaratılmış olan tüm varlıkların gözle görülmeyen birer fertlerdir. Kur'anın ifadesine göre asıl maddeleri ateştir. Son derece latif ve ince cisimli oldukları için, gözle görülmezler. Tıpkı nurani olan melekler gibi. Onların gözle görünmemesi yokluklarını gerektirmez. Vardırlar ama görünmezler. Varlıkları Kur'an ve hadislerle sabittir. İnkarı mümkün değildir.

Basimdan gecen bir hikayeyi anlatayim.Yakin cevremde tanidigim bir arkadasim var.Herkes onun" cinli" oldugunu söyler ve kendiside bunu söyler.Hatta rahatsiz edildigini,gece tokat yedigini,esiyle cinsi münasebette bulunamadigini,topluma giremedigini söylüyordu.Ne zaman bir araya gelsek,beraber olsak hep saginda solunda Cinlerin oldugunu rahatsiz edildigini söyler."Neredeler peki bunlar "dedigim zamanda senin saginda,solunda diye söyler.Kedilere,köpeklere,hayvanlara falan benzedigini söyler.

Birgün,bunda Cin vardir diye hoca cagirdilar,Cinini cikartmak icin.Benide zorla cagirdi ,yardim et diye.Bende sevdigim bir arkadasim oldugu icin kiramadim.

Hoca okumaya basladi ve yaklasik 2 saat sonra bunda titremeler,hayvanimsi hirlamalar,gözlerinde kirmiziliklar belirmeye basladi.4 kisi zor tutuyorduk.60 kiloluk adam neredeyse dördümüze bedeldi,zor zaptediyorduk.Cok kuvvetliydi.Seans bittiginde kendi dedigine göre kurtulamamisti.Cikaramamisti yani hoca,herneyse.

Ben bu olayi ,Parapsikoloji olarak degerlendiriyorum.Insanlarin bilincalti hastaliklari gibi birsey.Klinik bir hastalik olarak yani.

Peki bu forumdaki arkadaslarin yorumu nedir?Gerek ilmi,gerek dini..

Saygilar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bence sosyal cevrenin cocukta biraktigi olumsuz ve korkunc hastalikli bir etkidir, kucuklugunde yasadigi kasaba,mahalle gibi yerlerde 3 hatta 4 cami olmasi ve tum kentin bu gibi ALACAKARANLIK KUSAGI ,vari hikayeleri icinde barindirmasi,bunun yorenin kucuk cocuklarindaki manevi etkileri,ailenin cahilligi,kapali toplum olma ozelligi,GIZ ve KORKUYU toplumsal olarak yasama, YASAK SORULAR ( dini olur genelikle),verilmeyen cevaplar hepsi kisi uzerinde tranvatigue etkiler birakmaktadir.

Bu gibi sonuclarin (kisinin cine inanmasi vs,,) gecmisten ,gelecege yasanan bunalimlarin ve alternatifsizligin urunu olabilecegini dusunmekteyim..

Soyleki, kisi sosyal olmayi kavraya bilmisse ki cok onemli bu kendisini yonlendirip,duygularini kontrol edebilmektedir.

Yasadigi olaylara karsi savunma makanizmalari zaten hazirdir ve kucuk manevi sorunlarini kendisi giderebilmektedir.

Peki a sosyal bir tipin bu sekil olmasi elbetteki beklenemez, savunmasiz ,oz guveni olmayan,karar veremeyen, cabuk korkan,kavrayamayan,ikili iliskilerde bile zorlanan ki bu kosullarin temmeleri AILEDE atilmistir,birey asagilanmaya ve korkutulmaya yakin cevresi tarafindan maruz birakilmistir.

Evet bu gibi RUH hastaligina aday olan kisilerin,maruz kalabilecegi olgulardan bir tanesidir CINLER ve ALACAKARANLIK kusagi hikayeleri...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...