Jump to content

Kişiye özel ayetlerin günümüzde geçerliliği ve işe yararlığı


Recommended Posts

Kuranda yer alan bazı ayetler tamamen Muhammed paygamberin hayatını düzenlemeye yönelik olduğu gibi; yine O'nun yaşadığı zaman ve çevre ile sınırlı bir geçerliliğe sahiptir. Bu ayetler günümüzde hiçbir işe ve hiçbir kimseye gerekli olamamaktadır. Dolayısıyla tüm insanlığı ilgilendirdiği ve kutsal olduğu söylenen bir kitapta bu şekilde, sadece bir insanın hayatını düzenlemeye yönelik met,nlerin yer alması ne derece mantıkla bağdaşır bilinmze. Ben bunlardan rastladığım ilkini ekliyorum. İnceleyin ne dediğimi anlayacaksınız. Farklı ayet bulanlarda bu başlık attından bildirirlerse ilk mesajı güncelleyebiliriz sürekli olara.

Ahzab 53 Peygamber'in evlerine girmeyin. Ancak davet edildiğiniz vakit girin. Yemeği yediğinizde hemen dağılın, sohbete dalmayın. Çünkü bu hareketiniz Peygamber'i üzmekte, fakat o (size bunu söylemekten) utanmaktadır. Ama Allah, hakkı söylemekten çekinmez. Peygamber'in hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin
Link to post
Sitelerde Paylaş

Peygamberin karıları müminlerin anneleri oluyormuş.

Nedense Zeyd evlatlık ama diyorki evlatlıklarınız sizlerin gerçek evladı değil 0 yüzden onların karıları ile evlenilebilir. Ama onun karısı ile evlenen muhammed, kümesindeki karıları kimse almasın diye ben öldükten sonra kimse "benim karılarımı almasın çünki onlar müminlerin anneneridir" diyerek kuranın nasıl bir zavallı kitap olduğunu kesin ve tartışılmaz biçimde ispatlıyor.

Peki Zeyd muhammedin gerçek oğlu sayılmıyorsa, peygamberin hanımları nasıl müminlerin anneleri olabiliyor.

Bu zaten ahlaksız bir sözdür, çünki muhammed o karılar ile yatıyordu o zaman o kadar müminin annesi sayarsa bunun anlamı nedir?

Bu ayetin günümüzde kime ne yararı var?

Bana ne, sana ne, şuna ne, buna ne, peygamberin karılarından, günümüzde müminlerin anneleri sayılmasından, bu ayetin dünyaya ne kadar yararı olduğunu müslüman ülkelerin durumuna bakarak anlamak çok kolay.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...