Jump to content

En iyi dostlarım Cinler


Recommended Posts

Ben, cinleri ve insanları yalnızca bana ibadet etsinler diye yarattım.

(ZARİYAT/56)

Cinlerle ilgili anlatılan yaşanmış olaylar ;

HİÇ AYAKLARI TERS İNSAN GÖRDÜNÜZ MÜ?

Edirnekapı Erkek Öğrenci Yurdunda kalan bir öğrenci sabah erken saatlerde hamama gidiyor. Hamamda birkaç kişi yıkanıyor, çocuk bir süre sonra çevresine bakıyor, kimse kalmamış, ama yan taraftaki bolümden hâlâ gürültüler geliyor. Hamamın kapanmasına daha var demek ki diyerek yıkanmaya devam ediyor. Yan taraftaki gürültüler giderek artınca merak edip bakıyor.

Gördüğü manzara karşısında çocuğun aklı başından gidiyor. Sekiz on kadar tuhaf adam birbirlerine su serperek, eğleniyorlar. Adamların ayakları ise ters. Çocuk korkuyla hamamdan kaçıp merdivenlere yöneliyor. İkinci katın merdivenlerinde düşüyor. Üç kişi çocuğu kaldınp ne oldu diye soruyorlar. O da hamamda gördüğü tuhaf adamlardan söz ediyor. 'Hepsinin de ayaklan tersti" diyor. Bunun üzerine üç kişi birbirine bakıyor ve gülümseyerek "Nasıl yani. bizimkiler gibi mi?" diye ayaklarını gösteriyorlar. Çocuk o gün apar topar yurttan ayrılıyor.

BENİ KURTARIN!

Bir köyde karı koca birlikle yürürken caminin hemen yanında biri eşarplı digeri açık iki genç kız görürler. Eşarpsız olan kız diğerini çekiştirerek "Sen evden kaçtın, annem babam seni bekliyor, eve götüreceğim' diyerek dağa doğru götürmek istiyor, orada da hiçbir ev yok. Karı koca şaşırdık diyorlar. Eşarplı kız ağlıyor. "Bırak beni. ben kaçmadım" diyor. Eşarplı kız onları görünce yardım istiyor, onlar da kıza yaklaşıyorlar, eşarpsız kızın gözlerindeki ışıla dikkatlerini çekiyor ve korkuyorlar. Eşarplı kız "Bu Cinlidir. Beni kurtarın" diye yalvarıyor. Gözleri ışıltılı olan açık kız ise Sen karışma, bu evden kaçtı, geri götüreceğim" diyerek karşılık veriyor. Onları "Ama orada hiç ev yok ki* diyorlar. Adam kız olduğu için müdahale de edemiyor. Son olarak Caminin bitişiğinde oturan imama sesleniyor. İmam gelerek onlara bir şeyler okuyor. Kızın ailesi gelinceye kadar onları evinin bir odasında tutuyor.

BİR ANNENİN YEDİ ÇOCUĞU DOĞUMUNUN 17. GÜNÜNDE ÖLÜYOR!

Tıbbın ve doktorların düz akılla alandan kalkamadıktan içinde çıkamadıkları

bir birinden enteresan yüzlerce olay var. Bunlardan bazılarını öyle zannediyorum zaman zaman sizler de görüp duyuyorsunuz, son olarak, yıllar önce Balçova Karakolunda bekçilik yapan bir zatın bizzat yaşayıp anlattığı bir olayı anlatmak istiyorum: Bu adamcağızın ilk yedi çocuğu dogumlarının 17. gününde boğulup ölmüşler. Neden sonra bu acılı anne baba bir yakınlarının tavsiyesi ile ağzı dualı, ehli ilim ve kalp muhterem bir Hocaefendiye gitmeye karar vermişler. Hocaefendiye dertlerini anlattıktan sonra Hocaefendi bir şeyler yazarak onlara vermiş. Büyük bir gönül huzuruyla evlerine gelen bu anne babanın sekizinciden itibaren çocukları yaşamaya başlamış.

CİNLERE NAMAZ KILDIRAN İMAM

Cinlerin insanlar tarafından görüldüğüne ilişkin olarak. Anadolu'da da pek çok hikaye anlatılır. Darb-ı mesel halini alan rivayetlerin toplanması sonucunda büyük bir külliyat oluşması işten bile değil. Anadolu'nun pek çok kazasında cinlerin yaşadığına inanılan muhiller vardır. Bu nedenle halk arasında geceleri bu muhitlerde bulunulmamasını dair ciddi telkinler yapılır.

Tokat'ın bir Kazasında anlatılan bir hikaye halk arasında cinlerin görünebilir olduklarına bir örnek olarak anlatılıyor. Hikaye şöyledir: Ulucami imamı bir sabah namazını kıldıktan sonra dua etmek için arkasını döndüğünde hiç tanımadığı bir grup tuhaf insanla karşılaşır. Alnından soğuk terler akan imam cesaretini toplayarak, onlara kim olduklarını, nereden gelip nereye gittiklerini sorar. Aralarından biri hocaya. "Biz Oğlan Deresi'nde yaşayan Müslüman cinleriz. Oğlan Deresinden güvercinlik çalı!na gelin götürüyoruz. Geçerken, sabah ezanı okunduğunu duyunca namaz kılmak için camiye geldik" diyor. Oğlan Deresi ve Güvercinlik Çalı. cinlerin yaşadığına inanılan iki yerdir.

CİN KILIĞINA GİRMİŞ BİR KEÇİ GÜRDÜNÜZ MÜ?

Olay bir köyde geçiyor. Köylünün biri sabaha doğru bir işini halletmek üzere at arabasıyla komşu köye gidiyor. İşini halledip köye dönerken yolda meleyen bir keçiye rastlıyor. 'Herhalde köydeki birine aittir, kaçmıştır' diyerek arabasının arkasına alıyor. Bu arada enteresan bir gelişme oluyor. At bir türlü gitmiyor. Dehliyor, kırbaçlıyor, ama at bir adım dahi atmıyor. Aklına birden keçi geliyor adamın. Arkasına döndüğünde keçinin kıpkırmızı ve ışıldayan gözleriyle karşılaşıyor. Hemen dua okuyor, can havliyle keçiye bir tekme atarak yere düşürüyor. Keçi düştükten sonra at zembereğinden boşalmış yay gibi yerinden fırlıyor. Adam kendini eve zor atıyor. Ertesi gün köylüler olayın olduğu yere gidiyorlar. Tekerlek izleri keçinin alındığı yere kadar normalken, arabaya alındığı yerde derin tekerlek izleri olduğunu görüyorlar, ve sonra yine normal tekerlek izleri Adam o gün bugündür, yanına kimseyi almadan köy dışına çıkmıyor.

tarihinde Uteybe tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 115
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

vay anasına 1.si yani hamam muhabbeti manyaktı tam holywoodluk senaryo tebrikler cidden okurken tırstım bravo ayakta alkışlıyorum :D

bir de şu gönderdiğiniz resimi ilk kez lisedeyken din dersinde görmüştüm elden ele dolaşmıştı

arkadaşın birine "nereden çıktı ulan bu resim" dediğimde hoca getirmiş demişti :D

ama şimdi düşünüyorum da yok artık oha yaw...

tarihinde iyicocuk tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
işte size cin resmi ,

cinler_alemi.jpg

Bu saçma ve sahteliği her halinden belli resimlere hala inananlar var mı diye merak ediyordum, al çıktı bir tane daha.

Bu fotoğraf, ingilterede bir mağara müzesindeki bir çizimdir. O müzedeki Konseptin cinlerle alakası bile yoktur.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...