Jump to content

sigarayı bırakanlar.


Recommended Posts

Sigarayı bırakanlardan sigara bırakma formüllerini bi yazsak ne güzel olur isteğim var ama baş ağrısı ile yine uzanıyorum sigaraya......

Kısacası Tiryaki arkadaşlar nasıl bıraktınız bunu bi formülü varsa söleyin bu genç kardeşinizde bıraksın.

tarihinde Hitman1 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

bende bırakmak istiyorum bu mereti.. ve bu sömetrda bırakacağım.. tavsiyem "bu paket bitsin sonra" "sınavlar geçsin sonra" vslerle beklemeye alma kendini.. ben geçen bıraktığımda yeni aldığım paketi arkadaşıma vererek bırakmıştım.. 5 ay içmedim sonra eşekliğimden geri döndüm.. (sınavda fenalaştım, sanki içince düzeldi herşey) haa birde azaltarak bırakırım die düşünme.. yeniden artırıyor insan.. sigara bırakma bantlarına güvenme.. işe yaramıyorlar.. olayı beyninde hallet.. ve istikrarlı ol.. onu yeneceğim sigara içmeyeceğim diye düşüncelere kapılma.. sürekli bişeylerle meşgul ol.. spora başla.. inanılmaz hafifleyeceksin.. ben öyle olmuştum.. gene öyle olacağım.. hazırım artık..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sigarayı bırakmak çok kolay değil. Sigarayı bırakabilmek için büyük bir zihniyet değişimi gerekiyor. Ben yaklaşık 5 yıl günde 2 paket sigara içtim. Bu 5 yıl içinde çok bırakma girişimim oldu ama çoğu başarısızdı. Bir kış dönemi çok ağır bir şekilde grip geçirdim. Her öksürüşümde ciğerlerim çıkacak gibi oluyordu. Bu dönemde kanser olmaktan ve ölmekten korktum açıkçası. Sağlıklı bir yaşam felsefesine geçtim. Hastalığı atlattıktan sonra spora başladım. Şimdi kendimi çok iyi hissediyorum.

İnsan sağlıklı olunca kendini çok mutlu hissediyor. Her ne olursa olsun herşey ile çok daha kolay başa çıkabiliyor. Sigarayı bırakma davranışına odaklanmak yerine tamamen sağlıklı bir hayat zihniyetine geçmen sigarayı bırakmada tek yol olarak görünüyor bana. Sigaranın kafasını severek bırakmaya çalışmak imkansız. Sadece kendine işkence yapıyorsun o şekilde. Sigaradan tamamen nefret etmek ve bambaşka bir insan olmak gerekiyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Son 3 dalım kaldı bu gece bitiricem hepsini ve sabah ta içmicem içersem top olim.Ciddiyim içersem top olim.

bu yazın diğer başlıktaki yazın sen daha bırakmadınmı sigarayı

tarihinde sorti tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Biliyorum oğuz abi dünkü çocuk olduğumu inanki Türkiyedeki lisesedekilerin hepsinin ağızlarında sigara vardır bende özentilik gibi bişeydir kullandım hoşuma gidince zamanla tiryaki adamı oldum ..1 yıldır kullanıyorudum bırakma gerekliliği bayadır var ama bırakamaıştım.İnşallah verdiğim tarihte bu velet bırakır rahatlarım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 6 years later...

bugün 7 gün.
son sigaramı içişimden sonra bugün 7. gün.
ilk safhayı atlattım. yoksunluk krızlerinin sıklığı ve yoğunluğu azaldı. ama sanki her an canım çekiyor gibi bir his yaşıyorum. zaman içerisinde bu da yok olacak. işte o zaman artık tamamen arındım diyebileceğim.
tekrar başlama ihtimalimi yadsımıyorum. bir zaafiyet anında sigaraya sarılabilirim ancak sabredeceğim. asla yılmak yok. çünkü tekrar sigara içen biri olmak istemiyorum.
ilk haftayı atlattım. şimdi sıra 2. haftada. sigarasız geçen 14. günü doldurduğumda çok ciddi oranda yoksunluk sendromu azalacak, minimize olacak. zamanla psikolojik bağımlılıktan da kurtulacağım.
şimdilik iyi gidiyor. bana şans dileyin.
:D

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sigarayı bırakmanın 1 hafta zorluğu vardır. Günde 2 paket, bazı günler 3 paket içen birisi olarak söylüyorum bunu. 1 hafta ciddi manada sinirli ve huzursuz olduktan sonra hepsi bitiyor. Her göğsünüz ağrıdığında eyvah kalp krizi diye düşünmekten kurtuluyorsunuz. Sabah köh köh balgam çıkarmaktan, merdiven çıkamamaktan, iğrenç kokmaktan kurtuluyorsunuz.

Bu işin formülü falan yok. Içmeyi bırakın, içmeyin. Formül bu. Bu iş çok zor, kimse bırakamıyor falan diye de düşünmeyin. Gayet de bırakılıyor. Zor mor da değil. Sigara bırakmanı zorluğunu anlatan bir edebiyat var. Sigara bırakmak istemeyenlere mazeret oluyor. Hepsi yalan dolan. 1 hafta dişinizi sıkınca hepsi bitiyor.

Tavsiyeler

1- sigarayı bırakınca bol su için. Işyerinde masanızda hep su olsun. Çikolata, kuruyemiş falan işe yarıyor ama kilo alabilirsiniz. Kilo alınca da, sigarayı bırakmanın zevki gölgelenir. Canınız çok sigara isterse, baş etmekte zorlanırsanız, bir Parça bitter çikolata atabilirsiniz ama fazla abartmayın. Kendimden biliyorum, şişmanlıyor insan.

2- Bir süre bırakınca, tamam lan isteyince bırakabiliyormuşum, arada bir tane zevk için içeyim. Yemekten sonra, kahve ile birlikte, seksten sonra, içki ile birlikte falan... Bunu yapmayın. Bir tane bile içmeyin. Sigara olmadan da içki, seks ve kahve güzel.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bugün 8'inci günüm.
sabah saatlerinde süreğen seyreden canımın sigara çekmesi hissini yaşadım. çıkıp şehir merkezinde bir tur atıp döndüm. bu yürüyüşler iyi geliyor.
ilk gün çok fenaydı ama. adeta fiziksel bir acı çekiyordum. bir sigara yaksam bitecekti. ama direndim ve nihayet 8'inci güne kadar geldim. ikinci hafta ilkine nazaran daha hafif geçecek. nikotin çekilmesi tablosu, yani yoksunluk sendromu 2'nci hafta sonunda minimize oluyor. ondan sonra ömür boyunca hep azıcık zordur sigaradan uzak durmak. ama şimdilerde hiç aklımdan çıkmıyor. buraya kadar mücadele etmişken artık geri dönemem, bu çetin mücadeleye ihanet edemem. en mühimi tekrar bir sigara içen kimse olmak istemiyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bugün 8'inci günüm.

sabah saatlerinde süreğen seyreden canımın sigara çekmesi hissini yaşadım. çıkıp şehir merkezinde bir tur atıp döndüm. bu yürüyüşler iyi geliyor.

ilk gün çok fenaydı ama. adeta fiziksel bir acı çekiyordum. bir sigara yaksam bitecekti. ama direndim ve nihayet 8'inci güne kadar geldim. ikinci hafta ilkine nazaran daha hafif geçecek. nikotin çekilmesi tablosu, yani yoksunluk sendromu 2'nci hafta sonunda minimize oluyor. ondan sonra ömür boyunca hep azıcık zordur sigaradan uzak durmak. ama şimdilerde hiç aklımdan çıkmıyor. buraya kadar mücadele etmişken artık geri dönemem, bu çetin mücadeleye ihanet edemem. en mühimi tekrar bir sigara içen kimse olmak istemiyorum.

bravo...

sigara fiziksel ve psikolojik bagimliligin yanisira, aktivite aliskanligi olarak da bagimlilik yapiyo

Sigaranin yerini doldurucak bi aktivite bul

Cok guclusun ve iradene hukmedebiliyosun

iradesi cok guclu insanlar duygularinida hakim olabiliyomus dogru mu acaba bu

Duygularina da hukmedebiliyo musun ?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hindistan'da filleri yetiştirmek için, küçükken ayaklarından kalın bir kazığa zincirle bağlarlarmış. Tabi yavru filin bu zinciri koparabilmesi, kırabilmesi ya da kazığı söküp atabilmesi mümkün değildir. Yavru fil önceleri bundan kurtulabilmek için var gücüyle çabalar defalarca dener ama sonucu değiştiremez yani özgürlüğüne kavuşamaz. Yıllar geçer fil büyür bağlı olduğu kazığın onlarca fazlasına gücü yetecek hala gelir. Ama fil artık bu girişimde asla bulunmaz! Çünkü o özgür olamayacağına inanmıştır. Kırılamayan şey filin zinciri değil inancıdır artık. Yani ' öğrenilmiş çaresizlik. "Ben asla sigarayı bırakamam. sen asla sigarayı bırakamazsın, sigara bırakılamaz" diyen insanalar filler gibi ayaklarından değil dudaklarından zincirlenmiş.

Sahip olduğunuz şeyler sandığınızdan daha az, hatta hiç yok bile olabilir.

Ölene kadar sizin olan tek şey yaşamınız ve ona sahip çıkın.

Yaşamınızı kaliteli hale getirmek sadece sizin elinizde içtiğiniz ilk sigara değil söndürdüğünüz son sigara anılarınızda kalmalı.

tarihinde Tetrahedron tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İstanbul eski Galata köprüsünü bilirsiniz, hani yandı da yenisini yaptılar. İşte o yanan köprünün üzerinde tombalacılar, bul karayı al parayı diye şans oyunları oynatan abiler vardı. Ben annemden aldığım simit ve gazoz parasını tombalacı abiden saat, radyo, ya da davul fırın kazanabilmek için çekiş yapmak için verdim. tabi boş çıktı tüm param bitti simitte alamazdım gazoz da ertesi gün parayı yine verdim boş kazandım. Niyetim anneme bak bana verdiğin parayla sana 10 katı daha pahalı bir hediye aldım demekti sonra parasız orada bir süre durdum kazananlar vardı. Peki ben neden kazanamamıştım sonra bir adamın elinde çekiliş kuponunu serçe parmağına sıkıştırdığını gördüm, daha çekiliş yapmadan o kupon onun elinde ne geziyordu? Parasını verdi torbaya elini uzattı ve kupan çekti, kazandığı duvar saatiydi. Şimdi kızarlar diye bekledim ama çok doğal bir şekilde hediyesini aldı ve gitti. Ben de onu takip ettim. Köprünün sonuna kadar gidip alta indi orada başka bir adam elindeki saati alıp bir torbaya koydu. 15 20 dakika sonra tombala tezgahına o poşeti getirip "kaptan yeni mallar geldi" diyerek tezgaha kondu. Hileyi görmüştüm artık, ben nasıl olur da ertesi gün irademe yenilip gazoz ve simit paramı o hiç çıkmayacak hileli oyunu oynamak için verebilirdim. Kim olursa olsun bu tezgahı gördükten sonra asla ama asla bir daha orada oyun oynamaz. Nikotin tuzağı da aynen böyledir, hiç çıkmayacak bir kumar oyunudur. Asla rahatlamayacak ve stresiniz asla düzeltmeyecek. Sigaranın tadı asla güzelleşemeyecektir, sigarayı içtikçe içmeme isteğiniz asla olmayacaktır. Sonunda kazandığınız hastalıklı bir beden, hüzün, bol pişmanlık olacak. Oysa keyif, zevk, hoş sohbet kazanmak için vurup durmuştunuz nikotini bedeninize... Nikotin hilesi çocukluk anımla bire bir örtüşmektedir. Geç olmadan hileyi görün.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İstanbul eski Galata köprüsünü bilirsiniz, hani yandı da yenisini yaptılar. İşte o yanan köprünün üzerinde tombalacılar, bul karayı al parayı diye şans oyunları oynatan abiler vardı. Ben annemden aldığım simit ve gazoz parasını tombalacı abiden saat, radyo, ya da davul fırın kazanabilmek için çekiş yapmak için verdim. tabi boş çıktı tüm param bitti simitte alamazdım gazoz da ertesi gün parayı yine verdim boş kazandım. Niyetim anneme bak bana verdiğin parayla sana 10 katı daha pahalı bir hediye aldım demekti sonra parasız orada bir süre durdum kazananlar vardı. Peki ben neden kazanamamıştım sonra bir adamın elinde çekiliş kuponunu serçe parmağına sıkıştırdığını gördüm, daha çekiliş yapmadan o kupon onun elinde ne geziyordu? Parasını verdi torbaya elini uzattı ve kupan çekti, kazandığı duvar saatiydi. Şimdi kızarlar diye bekledim ama çok doğal bir şekilde hediyesini aldı ve gitti. Ben de onu takip ettim. Köprünün sonuna kadar gidip alta indi orada başka bir adam elindeki saati alıp bir torbaya koydu. 15 20 dakika sonra tombala tezgahına o poşeti getirip "kaptan yeni mallar geldi" diyerek tezgaha kondu. Hileyi görmüştüm artık, ben nasıl olur da ertesi gün irademe yenilip gazoz ve simit paramı o hiç çıkmayacak hileli oyunu oynamak için verebilirdim. Kim olursa olsun bu tezgahı gördükten sonra asla ama asla bir daha orada oyun oynamaz. Nikotin tuzağı da aynen böyledir, hiç çıkmayacak bir kumar oyunudur. Asla rahatlamayacak ve stresiniz asla düzeltmeyecek. Sigaranın tadı asla güzelleşemeyecektir, sigarayı içtikçe içmeme isteğiniz asla olmayacaktır. Sonunda kazandığınız hastalıklı bir beden, hüzün, bol pişmanlık olacak. Oysa keyif, zevk, hoş sohbet kazanmak için vurup durmuştunuz nikotini bedeninize... Nikotin hilesi çocukluk anımla bire bir örtüşmektedir. Geç olmadan hileyi görün.

Vay be :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

bravo...

sigara fiziksel ve psikolojik bagimliligin yanisira, aktivite aliskanligi olarak da bagimlilik yapiyo

Sigaranin yerini doldurucak bi aktivite bul

Cok guclusun ve iradene hukmedebiliyosun

iradesi cok guclu insanlar duygularinida hakim olabiliyomus dogru mu acaba bu

Duygularina da hukmedebiliyo musun ?

duygularım irademe tabii olmaktan ziyade başıboş takılıyor sanırım. : )

Link to post
Sitelerde Paylaş

İnsanoğlu çok garip. Bir şeyi kaybetmeden değerini anlamıyor. Bir zamanlar böbrek taşım vardı felaket sancıları vardır bilen bilir. O sancılardan sonra bol bol su içmeye başladım ve bundan sonra her zaman günde bilmem kaç litre su içeceğim dedim. Sonra taş düştü ama şuan günde bir bardak falan su içiyorum. Sana zarar vermediği sürece ya da zararını hissetmediğin sürece yaptığın yada önemsemediğin şey kötü gelmiyor. Sigara da bunun gibi. Genelde kanser olduktan sonra bırakıyorlar. Kimileri kanser olduğunda bile devam ediyor onların yeri ayrı. onlar bırakmak isteyip de bırakamayanlar olmaz genelde, bırakmak istemedikleri için bırakmazlar. Bana sorarsanız sigarayı her elinize aldığınızda büyük tuvaletinizi karnınızdan bağırsağınıza bağlanan bir hortumdan torbaya yaptığınızı düşünün, konuşabilmek için boğazınızdaki bir düğmeye basmak zorunda olduğunuzu düşünün. Kemoterapi gördüğünüzü her gün çılgınlar gibi kusmak zorunda olduğunuzu düşünün. Tırnağınızdan saç teline kadar zarar verdiğinizi düşünün. Ağzının bir kül tablası olduğunu düşünün. Leş gibi koktuğunuzu düşünün. Huzur içinde ölemeyeceğinizi düşünün. Hatta öleceğinizi değil sürüneceğinizi düşünün. Sizin o mükemmel beyninizin basit bir sigara parçasına ihtiyacı olmadığını düşünün. Dış görünüşünüzü bile çirkinleştirdiğinizi düşünün. Bunu sadece bir kez düşünün her zaman değil ve kendinize şöyle deyin, tek bildiğim bunu içmemem gerekiyor. eğer bir şekilde sigarayı parmaklarınız arasında bulursanız bunu deyin. İçmemem gerekiyor kesinlikle içmemem gerekiyor. İçmek için bahane bulmaya zaman kalmadan bir anlık deli cesaretiyle kırın. Bir sigarayı asla birkaç saniyeden fazla parmağınızda tutmayın elinize geçen sigarayı anında kırın. Düşünmeden kırın gitsin. Parmaklarınız birer sigara kırıcı. Yapmak istemediğiniz bir şeyi yapmanız gerekiyorsa bunun için ekstra eylem gerekiyordur üşenip bir şekilde yapmazsınız. Ama sigara da öyle bir bahane de yok ek eylem gerektirmiyor sadece içmiyorsunuz. Eğer dayanamayıp gidip kendi ellerinizle sigara alıp içerseniz ben acınacak halde görürüm o kişiyi. Markete gidip sigara alıp gelmek ben bunu bırakmak istemiyorum sadece kendimle tşk geçiyorum demek değil midir? Kendinizle dalga geçmeyi bırakın önce sigarayı bırakmadan önce

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...