baglanti 0 Oluşturuldu: Ocak 22, 2009 Raporla Share Oluşturuldu: Ocak 22, 2009 Allah Alim-i Mutlak deniyor. Bilgisi mutlak olan Allah imtihan yapamaz. Hatta yaratamaz. Çünkü mutlak olan bilgi söz konusu ise ne yaratmaya ne imtihana gerek olmadığı gibi mümkünde olmaz. Zaten her şeyi biliyor, zaten tam ve bütün bir bilgiye sahip. Neden yaratmaya başlasın? Hadi yarattı diyelim neyin imtihanını yapacak? Her şeyi biliyor ve bilgisi kesin. Yarattıklarına özgür irade vermesi mümkün değil. Eğer özgür irade vermeye kalkarsa kendi mutlak bilgisi ile çelişir. Müslümanlar sizin imtihan argümanınız çöktü. Link to post Sitelerde Paylaş
sivilce 0 Ocak 22, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 22, 2009 gönderildi konuyu okurken bile guldum. cevaplari sabirsizlikla bekliyorum. kader kac kola ayrilirmis filan baslarlar yazmaya. capito? Link to post Sitelerde Paylaş
euclid 0 Ocak 22, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 22, 2009 gönderildi (düzenlendi) Allah için zaman yokmuşta onun için bilebilirmiş gibi zırva cevaplar bulacaksınız. Açıkcası ezell bilgi özgür irade konusunu yoksayıyor. Ezelden bilinen bilginin değişmesi mümkün değil.Değiştirmeniz de mümkün değil. Kuran'da Allah dilemezse Siz dileyemezsiniz. Başınıza gelmiş hiçbir musibet yokturki bir kitapta yazılı olmasın. Ben dilemedikçe iman edemezsiniz gibi vurguları olan ayetlerden ortaya özgür irade filan çıkmaz.Kendi çalıp kendi oynayan bir tanrı iradesi çıkar. İblis bile diyor beni saptırdın Çelişkilerle dolu garip iddialar ve idealar tanrısı Allah.. Ocak 22, 2009 tarihinde hrkls tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
sangre 0 Ocak 23, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 23, 2009 gönderildi (düzenlendi) Sınavın sonucunu bildiği halde, yine de öğrencilerini sınav yapan bir öğretmen.. Bir de sınava müdahale edebiliyor.. Kimisine tüyo veriyor, kimisine tuzak kuruyor.. Eğer varlığına inansaydım, amacının sadistlik olduğunu düşünürdüm.. Ve bundan zevk aldığını.. Aklıma başla birşey gelmiyor Ocak 23, 2009 tarihinde sangre tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
4ntiateist 0 Ocak 23, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 23, 2009 gönderildi (düzenlendi) Müslümanlar sizin imtihan argümanınız çöktü. ateizmde çöktü haberin yok mu ? Ocak 23, 2009 tarihinde 4ntiateist tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
baglanti 0 Ocak 23, 2009 gönderildi Yazar Raporla Share Ocak 23, 2009 gönderildi ateizmde çöktü haberin yok mu ? Önce ateistlerin sorularına cevap verebilsenizde sonra iş ateizmi çökertmeye kalsa. Link to post Sitelerde Paylaş
NOIR 0 Ocak 23, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 23, 2009 gönderildi Belgelemek için yapar. Link to post Sitelerde Paylaş
4ntiateist 0 Ocak 23, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 23, 2009 gönderildi http://www.tumgazeteler.com/?a=717558 harbiden diyom. bak adamlar senin islamı çökeltiğin gibi ateizmde çökeltmiş Link to post Sitelerde Paylaş
sangre 0 Ocak 23, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 23, 2009 gönderildi Belgelemek için yapar. Nereye belgelemek için?? Arşiv mi hazırlıyor Allah. Link to post Sitelerde Paylaş
baglanti 0 Ocak 23, 2009 gönderildi Yazar Raporla Share Ocak 23, 2009 gönderildi Belgelemek için yapar. Mutlak olan bilgisini belgelemek için değil mi? E o zaman herkes yazılanı oynamak zorundadır. Özgür irade diye bir şey olamaz bu durumda. Bende onu diyorum işte. İmtihan argümanı çöker. Link to post Sitelerde Paylaş
Mohammed 0 Ocak 23, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 23, 2009 gönderildi Önce ateistlerin sorularına cevap verebilsenizde sonra iş ateizmi çökertmeye kalsa. Bağlantı o buranın delisidir bakma sen ona.. HY ve Eyüp abisinden öğrendiği üç beş şeyi senelerdir burada der durur.. Ateizm çöktü, 19 mucizesi, depremler ve dağlar ve iki denizin suyunun karışmaması.. Link to post Sitelerde Paylaş
murteddd 0 Ocak 23, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 23, 2009 gönderildi bağlantı kurcalama bunları çok. mutezile bunlarla uğraştı, adamları bir yakmadıkları kaldı. Link to post Sitelerde Paylaş
sangre 0 Ocak 23, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 23, 2009 gönderildi http://www.tumgazeteler.com/?a=717558 harbiden diyom. bak adamlar senin islamı çökeltiğin gibi ateizmde çökeltmiş Başlıkta bir takım argümanlar kullanılarak, Özgür irade kavramı çökertilmiş.. Verdiğin linkte ise insanların ateizmi terk ettiği için çöktüğü yazıyor.. Ve buna karşılık her hangi bir belge vs. de getirmiyorlar.. Aynı şekilde olmak bir yana, ortada benzerlik bile yok. Link to post Sitelerde Paylaş
4ntiateist 0 Ocak 23, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 23, 2009 gönderildi HY ve Eyüp abisinden öğrendiği üç beş şeyi senelerdir burada der durur.. Ateizm çöktü, 19 mucizesi, depremler ve dağlar ve iki denizin suyunun karışmaması.. Tanıyamamışsın beni. Bağlantıya verdiğim cevabı aklını kullananlar anlar. Onlar asıl demek istediğimi anladı. Link to post Sitelerde Paylaş
NOIR 0 Ocak 23, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 23, 2009 gönderildi Mutlak olan bilgisini belgelemek için değil mi? E o zaman herkes yazılanı oynamak zorundadır. Özgür irade diye bir şey olamaz bu durumda. Bende onu diyorum işte. İmtihan argümanı çöker. Hayır çökmez..Bilen sen sen değilsin ki ? Bilen Rabb.. Bilmesi senin yaptıklarına müdahale etmesi demek değil. Yaşayı kendin şahit olacaksın. İnkar edemeyeceksin. Link to post Sitelerde Paylaş
baglanti 0 Ocak 23, 2009 gönderildi Yazar Raporla Share Ocak 23, 2009 gönderildi http://www.tumgazeteler.com/?a=717558 harbiden diyom. bak adamlar senin islamı çökeltiğin gibi ateizmde çökeltmiş sangre nin dediği gibi sadece görüş bildiriyor. Anket bile yok. Ayrıca anketler bile amaçlı yapılabilir. Bir anlamı yok. Bence desit ve ateist sayısı hızla artıyor. Tabii internet sayesinde. Mohammed, arkadaşı epey okumuşluğum var. İslamın garip yorumlarının takipçisi. Napalım forum çeşit çeşit müslüman dolu. murteddd, korkutma beni. Ama ben öyle konular açtım ki, battı balık yan gider zaten. Hem sende döktürüyorsun maaşallah. Link to post Sitelerde Paylaş
baglanti 0 Ocak 23, 2009 gönderildi Yazar Raporla Share Ocak 23, 2009 gönderildi Hayır çökmez..Bilen sen sen değilsin ki ? Bilen Rabb.. Bilmesi senin yaptıklarına müdahale etmesi demek değil. Yaşayı kendin şahit olacaksın. İnkar edemeyeceksin. Hadiiiii, ne oldu şimdi? Mutlak bilgiden dolayı özgür irade zaten olamıyor. Bana özgür irade vermedi ki, ben sadece Allahın mutlak bilgisinin bir oyuncusuyum. Rolleri baştan sona Allah yazıyor. Bana neyin hesabını soracak? O yazdı, o oynattı. Link to post Sitelerde Paylaş
4ntiateist 0 Ocak 23, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 23, 2009 gönderildi Bugün önüne gelen herkes herşey için belge sunabiliyor. HY evrimi göçeltti KENDİNE HAS KANITLARLAR.... Madem bu topiğe attıgım ilk mesajda ki inceliği anlamadın, bu sefer yukarıda ki cümlemi umarım anlarsın. Link to post Sitelerde Paylaş
4ntiateist 0 Ocak 23, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 23, 2009 gönderildi Şimdi ben sana okkalı bir cevap verirdim ama dua et ki yeni ameliyat oldum, şimdi dinleneceğim Bu arada sesin çok güzel Link to post Sitelerde Paylaş
NOIR 0 Ocak 23, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 23, 2009 gönderildi Hadiiiii, ne oldu şimdi? Mutlak bilgiden dolayı özgür irade zaten olamıyor. Bana özgür irade vermedi ki, ben sadece Allahın mutlak bilgisinin bir oyuncusuyum. Rolleri baştan sona Allah yazıyor. Bana neyin hesabını soracak? O yazdı, o oynattı. Tylerdenmi öğrendin sende bağlantı ? Anlayamayacak ne var bunda ? Yaratan güç senin nasıl davranacağını biliyor . Dolayısı ile müdahale etmeden özgür iradene karışmadan seni sahneye koymuş önüne her türlü fırsatı vermiş .Nasıl özgür iraden olasın ki ? Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts