Jump to content

TEKEL VATANDIR, SATILAMAZ!


Recommended Posts

Tekel işçileri yarın işyerlerini terketmeme eylemi başlatıyor. Mesai bitimi sonrası fabrikalarına kapanacak olan işçiler sabaha kadar "Tekel vatandır, satılamaz" sloganıyla işyerlerini terk etmeyecek. İşçiler 18 Şubat Pazartesi günü de Ankara'da Özelleştirme İdaresi önünde toplanacak. Ulusal Kanal yarın akşam 17.00'den itibaren işçilerin eylemini canlı olarak yayınlayacak.

Sigara fabrikalarının satışında son teklif verme süresi 18 Şubat Pazartesi akşamı mesai bitiminde sona eriyor.

İşçiler ise yurdun dört bir yanıda başlattıkları eylemlerini sürdürüyor. Bitlis, Samsun, Tokat, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Malatya, Adana illerinde eylemler düzenleyen Tekel işçileri, Cuma günü de işyerlerini terk etmeme eylemi yapacak. Mesai bitimi sonrası fabrikalara kapanacak olan işçiler sabaha kadar işyerlerini terk etmeyecek.

Tekel'in sigara fabrikalarının ihale için British American Tobacco, JTI, Doğan Holding-Citi Venture Capital International Konsorsiyumu gibi şirket ve konsorsiyumların teklif sunması bekleniyor.

18 Şubat Pazartesi günü ihale için son teklifler alınırken; işçiler o gün de eylemde olacak. Yurdun dört bir yanından Ankara’ya gidecek olan TEKEL işçileri, teklif dosyalarının teslim edileceği Özelleştirme İdaresi Başkanlığı binası önünde bir araya gelecek. Eyleme, Ankara’dan da bir çok sendika ve kitle örgütü destek verecek.

Tekel işçileri holding basının ambargosunu delmek için her yolu deniyor. İşçiler, Bitilis mitinginde eksi 15 derece de soyundular, İstanbul'da AKP il merkezi önüne kendimlerini zincirlediler.

İşçiler en son basının kendilerine ilgi göstermesi için Samsun'da kar kış demeden kendilerini Karadeniz'in soğuk sularına attılar.

Ballıca Sigara Fabrikası işçileri, dondurucu soğukta Karadeniz'e girerek Tekel'in özelleştirilmesini protesto etti.

Tekgıda-İş Orta Karadeniz Bölge Başkanı İsmail Duran, Tekelin özelleştirilmemesi için her türlü eylemi yapacaklarını söyledi.

Denizin içinde eylemlerini sürdüren işçilere ailelerinden de destek geldi.

ULUSALKANAL

Link to post
Sitelerde Paylaş
"İşçiler en son basının kendilerine ilgi göstermesi için Samsun'da kar kış demeden kendilerini Karadeniz'in soğuk sularına attılar"

basının türbandan vazgeçmeye niyeti yok nedense!

TEKEL'e talip olanların arasında Doğan Grubu da var.. Hal böyle olunca Doğan Medyası'nda TEKEL işçilerinin haberlerinin olması saçma olur zaten. :(

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...