Jump to content

Karl Marx kahin miydi ?

Recommended Posts

...Rochader, arkadaşın o sorusuna ben cevap verdim. Soruları demagogça soruyor. Sen onu alıntılayıp katılıyorum deyince benim cevap yukarıda kalıyor. Bir daha aynısını mı yazayım yani? Neyse o kadarda dert değil. Alıştık burada bunlara.

Baglanti seni kirmak bende istemem cünkü buna zaten hakkim yok. Tekrar iletilere baktim. Benim alintiladigim ileti 21. ileti sen buna 23. iletide yanit vermissin ama senin neyi tam önerdigin anlasilmamis. Bu 23. ileti ile yetinemeyen ludwig 40. iletide biraz daha örneklendirerek tekrar sormus demokrasinin yasakci olmamasi gerektigini anlatmis. Bunada sen 45. iletide biraz yanit vermissin ama okuyan katilimcilar bununla yetinemez. Bende yetinemedim ve 21. iletiye bana ait olan 47. iletide tekrar dikkat cektim. Halada cevap yok. Demoktatör(ben simdi uydurdum) gibi bir anlayisi sergiliyorsun.

Senin bize önerdigin ne?

SAYGILAR

Sitelerde Paylaş
  • İleti 170
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Türkiye gibi geri bir 3. dünya ülkesinde pek çok cahilce hezeyan ortalıkta hakikat gibi dolaşmakta. Akıl hastası paranoyak komplo teorileri insanlara forward emaillerden ulaşmakta. Yeni bir Kemalist-sosyalist-müllüyetçi koalisyon oluşmakta.

Pek çok cahil cühela insan artık "emperyalizm" lafını ağzından düşürmez oldu. BAtı düşmanlığı had safhada.

Iraka savaş açmış olan ABD yle ilgili komplo teorisi üretmeyi anladık da barışçı AB yide hepsini yuvarlak hesap "emperyalist sömürgeci savaşçı" ilan edebiliyorlar.

Bunların hezeyanlarına göre Tayyip de ABD ajanıymış. Meleketi "peşkeş" çekiyor.

Geçen gün Star HAber de Uğur Dündar yumurtladı: "ABD Ortadoğudaki hain emellerine ulaşmasının karşısındaki tek engel TSK". İşte hezeyanın açıkça ifadesi bu.

Eskiden boğazlardan dolayı tüm ülkeler bizi istiyordu. Şimdi tam neden belli değil ama, bor madeni deniyor, gizli petrolümüz varmış deniyor.

Sonuçta zavallı Türkler dünya politikasında çok önemli bir yer işgal ettiklerini düşününce rahat ediyor. Bu hikayeyi desteklemek için bir kaç şey uydurmak gerekse de sonuçta orgazm ve mutlu son.

Forward emaille ve magazin TV haberleriyle beslenen cahil insanlar da aynı hezeyanları burda da sanki aklı başında birşeymiş gibi tekrarlıyor. İşte xxxik bir 3. dünya ülkesi olmanın sonuçları.

Sitelerde Paylaş
Baglanti seni kirmak bende istemem cünkü buna zaten hakkim yok. Tekrar iletilere baktim. Benim alintiladigim ileti 21. ileti sen buna 23. iletide yanit vermissin ama senin neyi tam önerdigin anlasilmamis. Bu 23. ileti ile yetinemeyen ludwig 40. iletide biraz daha örneklendirerek tekrar sormus demokrasinin yasakci olmamasi gerektigini anlatmis. Bunada sen 45. iletide biraz yanit vermissin ama okuyan katilimcilar bununla yetinemez. Bende yetinemedim ve 21. iletiye bana ait olan 47. iletide tekrar dikkat cektim. Halada cevap yok. Demoktatör(ben simdi uydurdum) gibi bir anlayisi sergiliyorsun.

Senin bize önerdigin ne?

SAYGILAR

Benim önerdiğim tabii ki ideolojik bir yaklaşım olacak değil. Her devletin kendi rejimini ve varlığını koruma hakkı vardır. Zararlı akımlara seyirci kalmanın maliyeti az buz bir şey değildir. Tıpkı bahçede zararlı otları ayıklamamak gibi. Sonuç ürünün boğulması olabiliyor. Bir devlet kendi rejimini çocuklarına ve gençlerine öğretmek ve benimsetmek durumundadır. Zararlı akımların faaliyet ve yayınlarına açıkça yada gizliden engel olma hakkı vardır. Zararlı akım nedir tartışması yapmayalım şimdi. Zaten yukarıda yaptık. Ne oldukları bellidir. Belki sen onlardan birisini savunuyor olabilirsin. Ama bu benim görüşüm. Herkes kabul etmek zorunda değil.

Bir devlet hem belli bir rejime sahip olup hemde kendi rejimi ile taban taban zıt rejimlere göz kırpamaz. Bu artık safdillik olur. Birileri özeniyor, aman demokratik hakkıdır gibi cici düşüncelerin sonuçları malumdur. İş sonunda iç çatışmaya kadar gidiyor. Önüne gelen rejim değiştirme heveslerine kapılırsa o ülke güçlü olamaz. Neden güçlü olmaktan vazgeçilsin? Neden alabildiğine özgürlük ve demokrasi olsun? Madem fazlası zararlı o zaman belli sınırlamalar gerekli.

tarihinde baglanti tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş
Benim önerdiğim tabii ki ideolojik bir yaklaşım olacak değil. Her devletin kendi rejimini ve varlığını koruma hakkı vardır. Zararlı akımlara seyirci kalmanın maliyeti az buz bir şey değildir. Tıpkı bahçede zararlı otları ayıklamamak gibi. Sonuç ürünün boğulması olabiliyor. Bir devlet kendi rejimini çocuklarına ve gençlerine öğretmek ve benimsetmek durumundadır. Zararlı akımların faaliyet ve yayınlarına açıkça yada gizliden engel olma hakkı vardır. Zararlı akım nedir tartışması yapmayalım şimdi. Zaten yukarıda yaptık. Ne oldukları bellidir. Belki sen onlardan birisini savunuyor olabilirsin. Ama bu benim görüşüm. Herkes kabul etmek zorunda değil.

Bir devlet hem belli bir rejime sahip olup hemde kendi rejimi ile taban taban zıt rejimlere göz kırpamaz. Bu artık safdillik olur. Birileri özeniyor, aman demokratik hakkıdır gibi cici düşüncelerin sonuçları malumdur. İş sonunda iç çatışmaya kadar gidiyor. Önüne gelen rejim değiştirme heveslerine kapılırsa o ülke güçlü olamaz. Neden güçlü olmaktan vazgeçilsin? Neden alabildiğine özgürlük ve demokrasi olsun? Madem fazlası zararlı o zaman belli sınırlamalar gerekli.

Zararlı ot >>> Özgürlükçü insanlar

Yararlı ot >>> Özgürlükçü insanları temizleyenler

Gerçek ot >>> Düşüncelerinin "faşizm" olduğunu anlayamayacak kadar tın tın insanlar

Sitelerde Paylaş

Baglantı.

Peki eğer bir ülkede değişik tür rejimler istiyen insanlar varsa, niye özellikle senin istediğin tarz rejim diğer insanlara dayatılmalı? Senin özelliğin nedir? Senin görüşlerinin daha "doğru" olması mı? Yoksa çoğunluk olman mı? Yoksa senin daha "özel" bir yaratık olman mı?

Devlet sonuçta hepimizin ortaklaşa kurduğu ve ortaklaşa vergilerimizle finanse ettiği bir aygıttır. Niye bu aygıt senin fikirlerini diğer insanların çocuklarına emposze etmek gibi bir görevi olsun? Sen ne kadar uyanıksın?

Sitelerde Paylaş
Baglantı.

Peki eğer bir ülkede değişik tür rejimler istiyen insanlar varsa, niye özellikle senin istediğin tarz rejim diğer insanlara dayatılmalı? Senin özelliğin nedir? Senin görüşlerinin daha "doğru" olması mı? Yoksa çoğunluk olman mı? Yoksa senin daha "özel" bir yaratık olman mı?

Devlet sonuçta hepimizin ortaklaşa kurduğu ve ortaklaşa vergilerimizle finanse ettiği bir aygıttır. Niye bu aygıt senin fikirlerini diğer insanların çocuklarına emposze etmek gibi bir görevi olsun? Sen ne kadar uyanıksın?

Rejimini koruyamayan devlet yıkılır. Herkeste ayvayı yer. Daha bunu anlayamıyorsan sana geçmiş olsun.

Sitelerde Paylaş
Tamam osmanli korunamadi ve yikildi ayvayimi yedik?

SAYGILAR

Sen gitte o dönemleri yaşayanlara sor. Bir sürü toprak kaybettik, bir sürü iç karışıklık ve savaşlar, göçen ekonomi. Kurtuluş savaşı başarı ile verilmese idi yok olup gidecektik. Başka milletlerin tebası olacaktık. Kurtuluş savaşı olağanüstü bir başarıdır ve çok zor kazanılmıştır. Daha ne olsun? İster misin benzer zorlukları yaşamayı? İster misin ölüm kalım savaşı vermeyi? Adamın ciğerini söker öyle bir savaş.

Sitelerde Paylaş
Rejimini koruyamayan devlet yıkılır. Herkeste ayvayı yer. Daha bunu anlayamıyorsan sana geçmiş olsun.

Hakkaten mi? Sen bunları 10 tane diziyi takip edip, kuaförlerden arkadaşlarınla cepten dedikodu yaparken, hangi arada okuduğun dünya politika kitaplarından öğrendin?

Ama diyorsun ki "bana her arada politik gerçekleri anlatan LÜTFEN FORWARD ET!! yazılı emaillerden eğitimimi alıyorum." O zaman başka tabi.

Sitelerde Paylaş
millet her gün ayvayı yiyeceğine bikere yer olur biter :)

Rejim demek baskı demektir. Bir ideoloji demektir.

Sen Marsta mı yaşıyorsun? Her ülkenin bir rejimi var. İdeoloji başka bir şey. Daha kavramlardan haberin yok. Cart curt konuşuyorsun. Sana burada tek tek anlatacak değilim. Git oku öğren.

Sitelerde Paylaş
Sen gitte o dönemleri yaşayanlara sor. Bir sürü toprak kaybettik, bir sürü iç karışıklık ve savaşlar, göçen ekonomi. Kurtuluş savaşı başarı ile verilmese idi yok olup gidecektik. Başka milletlerin tebası olacaktık. Kurtuluş savaşı olağanüstü bir başarıdır ve çok zor kazanılmıştır. Daha ne olsun? İster misin benzer zorlukları yaşamayı? İster misin ölüm kalım savaşı vermeyi? Adamın ciğerini söker öyle bir savaş.

Kimin toprağını kaybettin ya? Elin Araplarının toprağında nye senin bayrağın var ki? Balkanlardan niye sen vergi alıyorsun ki?

Yeri gelince de "pis emperyalist amerika nasıl ıraka girdi" dersiniz. Onlar "işgal" oluyor. Ama "şanlı" Osmanlının istilaları "fetih" oluyor. Gurur duyulması gerekiyor. Topraklar gidince "topraklarımız gitti" oluyor. NE adamsınız ya.

Sitelerde Paylaş
Hakkaten mi? Sen bunları 10 tane diziyi takip edip, kuaförlerden arkadaşlarınla cepten dedikodu yaparken, hangi arada okuduğun dünya politika kitaplarından öğrendin?

Ama diyorsun ki "bana her arada politik gerçekleri anlatan LÜTFEN FORWARD ET!! yazılı emaillerden eğitimimi alıyorum." O zaman başka tabi.

Ne alaka söylediklerin. Cevap vermeye bile değmez. Bir ülke rejimini korumaktan aciz kalırsa ne olur? Bunu anlamıyorsan cahilsin sen.

Sitelerde Paylaş

Baglanti

Bir yerde duman varsa ateste vardir. Neyse tartismaya girmek istemiyorum. Insanlik sonunda galip gelecek. Insanliktan herkes ayni seyi anlamak zorunda degil. Osmanli yikildi yerine daha iyisi kuruldu buda yikilir dahada iyisi kurulur. Bunun tartismasi olmaz. Hersey aktigi sürece degisimde zorunludur.

SAYGILAR

Sitelerde Paylaş
rejim nedir ?

komunist rejim islami rejim nedir ? bunların ideolojileri de nedir ?

Türkiyenin rejimi nedir ? :) peki türkiye devletinin bi ideolojisi varmıdır _? git bunları kendince düşün ondan sonra gel .

Türkiye üniter devlet yapısına sahiptir. Rejimi cumhuriyettir. Parlamenter sistem vardır. Türkiye devletinin bir ideolojisi yoktur. Bilmem anlar mısın?

Baglanti

Bir yerde duman varsa ateste vardir. Neyse tartismaya girmek istemiyorum. Insanlik sonunda galip gelecek. Insanliktan herkes ayni seyi anlamak zorunda degil. Osmanli yikildi yerine daha iyisi kuruldu buda yikilir dahada iyisi kurulur. Bunun tartismasi olmaz. Hersey aktigi sürece degisimde zorunludur.

SAYGILAR

Değişimler her zaman iyi yönde olmaz. Değişim öyle kolay bir şey değildir. Statükocu olmakta beladır. Değişime direnmekte beladır. Ama her önüne gelen değişim rüzgarına kapılınmaz. Bu tür işler yönetim ustalığı ve derin tarih bilgisi ister. İnsanlık ne kadar genel bir kavram. Bu kadar genel kavramlarla ne yapabiliriz ki? Öyle yıkılmak ve kurulmak dediğin şeyler kanlı ve çok zor olur. Ekonomi kesin göçer o durumlarda. Sen basit sanıyorsan çok yazık. Ülkemizin ve şu anki rejimimizin kıymetini bilmek gerekir.

tarihinde baglanti tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş
Türkiye üniter devlet yapısına sahiptir. Rejimi cumhuriyettir. Parlamenter sistem vardır. Türkiye devletinin bir ideolojisi yoktur. Bilmem anlar mısın?

ideolojileri 3 e ayırırsan T.C nin bir ideolojisi yoktur tabiiki

iran ın devlet ideolojisi yok sanma . oda cumhuriyet . oda parlementer rejimde :)

Sitelerde Paylaş
ideolojileri 3 e ayırırsan T.C nin bir ideolojisi yoktur tabiiki

iran ın devlet ideolojisi yok sanma . oda cumhuriyet . oda parlementer rejimde :)

İdeolojileri üçe değil, bin parçaya ayırıp uzaya atacam zaten ben. Çokta umurumdaydı senin saçma ideolojilerin. Bitti onların devri, yemezler o hezeyanları.

İran şeriat ile yönetiliyor, rejiminin adı cumhuriyet olsa ne olur? Parlamenter sistemi kaç yazar? Şeriat işin içine girdimi gerisi lafı güzaf.

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...