Jump to content

ABD-ULLAH


Recommended Posts

Muhammed ismide muhammed peygamber olmadan ona verildigine gore islamla bir alakasi yoktur. bilakis arap ismidir.

ama ne hikmettir ki, Allah bu siradan arap ismi olan muhammedi mubarek kilmis ve bu ismi cocuklarina verenleri sunnettir diye odullendirir. Sirf muhammed degil, islamdan once var olan hemen hemen tum arab isimleri islam anlayisina gore kutsaldir..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bu tehtidleri işin içine allah karıştırmadan yapan biri hakkında hemen dava açılır. Mevzuya allah dahil edilerek insanların bu tarz düşünmeye devam etmeleri durumunda yakılacakları gönül rahatlığıyla

ifade edilebiliyor.

bu tehtid sizin için tehlike arz ediyor mu... o zaman "içine Allah katılan tehtid" denemez. suç kapsamına girmez.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hep söylüyorum forum kalitesi düşüyor diye.. :)Abdullah a gerek yoktu..Ataist müslümanlar gibi ataist ateistlerde var elbet..

Gözünüzü açıp kendinize gelin! Arı-duru din yalnız ve yalnız Allah'ındır! O'ndan başkasını veliler edinerek, "biz onlara, bizi Allah'a yaklaştırmaları dışında bir şey için kulluk etmiyoruz." diyenlere gelince, hiç kuşkusuz Allah onlar arasında, tartışıp durdukları konuyla ilgili hükmü verecektir. Şu bir gerçek ki, Allah, yalancı ve nankör kişiyi iyiye ve güzele kılavuzlamaz.

zümer-3

Demek ki putataparlarda Allah ismini biliyormuşşş..Zaten Z.Livaneli de bilmem kaç yıl evvel sormuştu aynı soruyu..Tabi buradan birden ay kültü iddiası çıkıyor..İlah Lat ın erkek ismiymiş..(Emin-Emine gibi)Yok camilerin kubbelerinde de ay figürü kullanılmışş..Fındıkfıstık işte..Ataist ateizm böyle bir şey olsa gerek..Yılların şarkısını yeniden yine çalmak gibi..

:)

Link to post
Sitelerde Paylaş
abdullah ismini nerden aldi? abdullah allahin kulu demek degilmi? abdullah muslumanmiydi muslumansa muhammet ne getirdi?

ya bukadar cehalet omas birde sorsan ben eskiden Müslümadim da hiristiyan oldum der veya arastirdim ve kiyasladim hiristiyan oldum der .

senin fikrinin(netomanyaktan calmisin bu firkride) temeli bosuk ,

Hz Muhammed yeni bir tanrimi icat edide Allah ismis Hz.Muhammeden önce yasakmis gibi konulmasi yasak diye bir sacma baglandi kurmusun ,

tevrata Ismailin (arablarin atasi) mekke ye göcü yazar bunlar isakkoguluyla kardes millet , Allah ismi Hz.Ismael le Mekke gelmistir , Haniflerde Hz.Ibrahimin dini üzere gitmislerdir ama vakitle asalmislardir ve bir kac kisi haric vakitle müsrik olmustur ama Allah ismi müsrikler icinde gecerli bir ismidir , onlar biras desik anltmis ola bilir

Allah anlayisi Müsrklere göre baska icerik tasiya bilir bu onlar Allah ismini icat et demek deyildir

Yahve Ellohim O Tanridir arabcasi Yahuve Allahim

bu isim Hz.Muhammed icat etmemistirki on dan once kulanilmasin diye sacma bir fikir otraya atiyorsun , veya kulanildi diye put ismidir diyorsun ne sacma baglandi bu .

mesela Farsa Allah Elloh daha yakin telefus edilir

Link to post
Sitelerde Paylaş

Daha önceki dinler ve peygamberler sadece kendi kavimlerine ve bölgelerine gönderilirdi. Bu nedenle aynı anda çok peygamber beraber olmuş ve sadece kendi insanlarına karşı sorumlu olmuşlardır. İşte amine validemiz ile muhterem kocası Hz. Abdullah hıristiyanlıktan sorumlu değillerdi ve sadece hanif dininden geriye kalanlarla amel ediyorlardı.

Onlar Hz. ibrahim ve Hz. İsmailden intikal eden ve haniflik adıyla bilinen dinî bir ananeye tâbi idiler, bu dinin mü'mini idiler.

"Fetret devri mü'mini" İdiler. Fetret devri demek, iki peygamber arasında geçen ve peygambersiz olan ara devredir. Bu durumda, İslâm'dan önce her kavme müstakil peygamber gelme esasına binaen iki peygamberin gönderilme müddetleri İçinde yaşasa bile, önceki peygamber kendilerine Resul olarak gönderilmeyen, yeni gelene de yetişemeyen kimse fetret devri insanı sayılır. Resûlullahın ebeveyni, Hazret-i Isa Araplara gönderilmediği ve Resâluliah ta nübüvvetine de yetişmedikleri için fetret devri insanı sayılırlar. Ayet-i kerîme'de kendilerine resul gelmeyen hiçbir kavmin sorumlu tutulmayacağı belirtilmiştir: "Peygamber göndermedikçe de Biz kimseye azab edici değiliz" (İsra 15). Kaldı ki, Hz, İbrahim'den bakiye kalan dinî bir an'ane cahiliye devri Araplarında mevcut idi..peygamberimizin ebeyenleri hanif dinine mensuptular ve bu nedenle ismi abdullahtır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...