ludwig 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Yazar Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi Düzeltme: Tek kanallı radyo olacak. TV Amerikan icadıydı. Link to post Sitelerde Paylaş
AnArchos7 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi ne olurduk bence herşey daha güzel olabılırdı ........ öyle birşey olsaydı kürdistan sowyet sosyalist cumhuriyeti kurulurdu biliyorsun değil mi Link to post Sitelerde Paylaş
queenofhearts 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi Sende mi komunist çıktın. Nasıl daha güzel olacaktı? Karneyle ekmek tüpgaz alırken mi güzel olacaktı? Devlet tarafından üretilen karton gibi tuvalet kağıtlarını kullanırken mi güzel olacaktı? Devlet sıvasız boyasız apartman dairelerine bizi yerleştirirken güzel olacaktı. Tek kanallı tv de siyah beyaz propaganda marşları dinlerken güzel olacaktı. Herşeyden önce de her an gizli polis tarafından "buharlaştırılma" korkusu güzel olacaktı. hayır değılım henüz olmadım çok bılmedığım bır ıdeolojıyı savunmam ama sıcak bakıyorum....zamanında sırf ecevıtı düşürmek için karaborsa tuzakları kurmadılarmı ?sermayeye fazla guvenılmez ..benım üç tane evım ıkı arabam olmasın ama kımse de aç ve işsız kalmasın parasızlıktan ölmesın...bunları ıdeolojık olarak değıl ınsani olarak söylıuyorum. Link to post Sitelerde Paylaş
queenofhearts 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi öyle birşey olsaydı kürdistan sowyet sosyalist cumhuriyeti kurulurdu biliyorsun değil mi nıye kurdıstan??hıtıtya değıl??????????????????????????????????????????? Link to post Sitelerde Paylaş
ludwig 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Yazar Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi hayır değılım henüz olmadım çok bılmedığım bır ıdeolojıyı savunmam ama sıcak bakıyorum....zamanında sırf ecevıtı düşürmek için karaborsa tuzakları kurmadılarmı ?sermayeye fazla guvenılmez ..benım üç tane evım ıkı arabam olmasın ama kımse de aç ve işsız kalmasın parasızlıktan ölmesın...bunları ıdeolojık olarak değıl ınsani olarak söylıuyorum. O zaman hayır kurumlarına bağışta bulun. Kim sana komunizmde insanlar açlıktan ölmez dedi ki? Mao yanlış üretim planı yüzünden 10 milyon Çinli'nin açlıktan öldüğünü, yamyamlığın başgösterdiğini hiç duymadın mı? Bildiğim kadarıyla Stalin'in de Ukrayna'da insanları açlıktan öldürmesi var. 90larda Kuzey Kore'de de kıtlık vardı. Bunlar olmasa bile zaten Komunizmde ölmessin ama sürünürsün. Komunizm sefaletten başka birşey getirmez, getirmedi. Kuzey Kore'de kişi başına düşen milli gelir Güney'in onda biri. Aynı şekilde Taywan, Hong Kong ve Çin'i karşılaştır. Link to post Sitelerde Paylaş
AnArchos7 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi nıye kurdıstan??hıtıtya değıl??????????????????????????????????????????? niye türkiye walla akşam akşam güldürdün beni cem yılmaz espirisini hatırlattın bana neden mizah goddess neden ateistforum Link to post Sitelerde Paylaş
SadeceAteist 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi Hamas Mısır'ın Müslüman Kardeşler örgütünden kopma bir harekettir. Kökten dincidirler. Tüzüklerinde İsrail'i toptan yokedip yerine şeriat devleti kurmak yazar. Eğer Arafat Hamas'a emperyalist uşağı diyorsa, Hamaslılar da Arafat'ı dinsiz buluyor. Ki FKÖ kuruluşunda laik ve hatta Sovyet yanlısı bir örgüttü. Hala da laiktir. Arafat İsraille defalarca masaya oturdu ve barış görüştü. Bugün Mahmud Abbas keza görüşmektedir. FKÖ artık İsral'i toptan yoketme amacından vazgeçmiştir. Bundan dolayı daHamas ve El Kaide tarafından şiddetle eleştirlmektedir. Bu durumda Hamas'ı "emperyalistler tarafından ortaya çıkartılmış" yahut "kukla" görmek cehalettir. Asıl daha sert ve extremist olan onlar. Kökleri de dediğim gibi Müslüman Kardeşler'dir ki. Bu örgüt Mısır'da Nasserizm akımına alternatif köktenci bir harekettir. Enver Sedat'ı öldüren de onlardı. Bugün eğer Mısır İsrail'in son Gazze operasyonuna ses çıkarmıyor, hatta Hamas'ı İsrail'i provoke etmekle suçluyorsa, bu "sömürge" oluşundan değil, Hamas'ın kendi rejimini tehdit etmesindendir. Çünkü Hamas ve Müslüman Kardeşler kardeş örgütlerdir. Hamas'ın güçlenmesini ve nüfuz sahibi olmasını Mısır istemediği gibi, Suudlar ve Ürdün'de istemez. Çünkü köktenciler bu ülkelerin rejimine tehlikedir. Hamas artık İran'ın güdümüne girmektedir. Kendilerine zaten Şii Hizbullah'ı örnek almaktadırlar. Hizbullah bir nevi onlara büyük abileri gibidir. Hamas Sunni olsa da İran'dan finansman ve silah yardımı almaktadır. Lüban'da konuşlanmış Hizbullah ise Mısır'daki rejimin yıkılmasını vaaz etmektedir. Aynı şekilde İran'da da yapılan yürüyüşlerle dini bütün Mısırlı gençlere Enver Sedat'a yapılanı Hüsni Mübarek' e de yapılmasını teşvik etmektedirler. Bütün bu dengede Mısır, Ürdün, Suudi hatta Suriye'nin Hamas'tan nefret etmesinin Batı ile ve "sömürge" olmakla bir alakası yoktur. Suriye zaten yakında Golan Tepelerini geri almak için Hizbullah'ı ve Hamas'ı satacaktır. Bunu sezen Hamas'da sırtını iyice İran'a yaslamaktadır. Ekonomimiz nasıl emperyalizmin güdümünde hareket ediyor açıklar mısın? Bu tamamen uydurma beylik bir laf. İçi bomboş. Boş bir slogan bu. Ekonomi bir kere güdülmez yawrucum. Ekonomide milyonlarla aktör var. Nereye güdüyorsun. Üstelik "emperyalizm" dediğin şeyin yönü ve amaçları nedir ki ekonomimiz o yönde güdülsün. Cahil cühela hezeyanlı laflar. Ewet. Veli Küçük aslında Amerika için çalışıyor. Alpaslan Aslan'da Danıştay saldırısını Amerika'dan aldığı emirle yaptı. Biraz tutarlı olun. Hani sizin teorinize göre Amerika ılımlı İslam projesi ile Tayyip'i destekliyordu? Ergenekon Tayyip'i yıkmaya çalışmıyor mu? E peki Amerika hangi tarafta o zaman? Sizin hezeyanlı akıl hastası dünyanızda zaten gerçek bir aktör yok. Olaylar tamamen Amerika ve İsrail'in kuklaları tarafından oynanıyor. İşte cahil insanların politikayı 5 cümlede anlatabilmelerini sağlayan, her kapıyı açan gayet basit, en gerzek insanı bile kolayca olaylara vakıf kılmaya muktedir bir komplo teorisi: Amerika insanüstü güçleri ve ilişkileriyle her şeyi o yapıyor. Hatta özellikle seni izliyor olmalı. Çünkü bu komplonun farkında olan yegane birkaç kişiden birisin. Bence bu hezeyan kendinle ilgili megalomanyakça birkaç unsurla devam ediyor olmalı. Şizofreni böyle birşeydir. Hayır değil. Hamas Amerikan Menşeli bir gerici örgüttür. Sana şimdi Soğuk Savaş döneminde Amerika'nın Türkiye'de ve Ortadoğu'da uyguladığı politikaları ve bunun sonuçlarını mı anlatacağız? Çok işimiz var senle çok. Kısaca hatırlatalım, Amerika'nın komünizme karşı İslamcılığı Türkiye'de ve Ortadoğu'da kullandığını. Komünizmin panzehiri olarak İslamiyeti seçtiğini. Ama soğuk savaş bitti, emperyalizm şekil değiştirdi. Kimi ülkelerde gözüktü ki, İslamcı terörizm başına bela oldu. Hamas bunun en yakın örneğidir. Bu yüzden bir ara sistem bulundu, bu da günümüzde Ilımlı islam rejimi dir. Fetoş da Türkiye'de bu hareketin liderliğini yapıyor, Soğuk Savaş döneminde de Said-i Kürsi, Amerikalıların Türkiye'de komünizme karşı kendileriyle beraber olacağından bahsediyordu. Kısa bir tarih bilgisi yeter sana şimdilik. Arafat zaten laikti. FKÖ "elhamdülillah komünistiz" diyenlerle dolurdu. Bu Yasel Arafat'ı küçülten bir şey değil, aksine kendisi Nasır geleneğini devam ettiren bir devrimci idi. Evet FKÖ defalarca İsrail'le masaya oturdu ama hiç bir zaman var olan İsrail saldırısını meşrulaştırmadı, şu ankiler gibi işbirlikçi değildi, bağımsız bir Filistin için mücadele veriyordu. Mahmud Abbas ile Yasel Arafat'ı aynı kefeye koymak için bir insanın beyninin sulanması gerekiyor... Çünkü, yıllarca Filistin'de mücadele bayrağını Hamas değil, FKÖ çekmişti. Ve FKÖ mücadele ederken, bu mücadeleye Hamas da karşı idi, çünkü işbirlikçi idi. Şu anda Mahmud Abbas da işirlikçidir ve Arafat ile hiç bir şeyi uyuşmamaktadır. Bu gün Mısır'ın hiç bir konuda tepki göstermemesinin sebebi rejimi koruma isteği değildir, Mısır Irak Savaşı'nda ne yapmıştır? Söyleyin, Irak Savaşı'nda ne yapmıştır? Sebep, dış siyasette tamamen Amerikancı olmasından ileri gelir. Mısır'ın rejimine gelirsek, yahu bu adamların yöneticileri hepsi rahat içinde yaşar, mazlum halklarına vermişlerdir dini, insanlar açlık ve sefalet içindedir. Bu mudur korunmaya değer olan rejim? Emperyalizmin varlığını ispatlıyor bütün her şey. Tamamen bunlara karşı çıktığı için sömürge olduğunu zaten söylemiyorum. Mesela İran, Irak işgal edilirken, ses çıkarmadı; çünkü Irak ile tarihsel bir düşmanlığı vardı. Ama Mısır, Suudi Arabistan vb. ülkeler, hem Irak işgal edilirken, hem Filistin yağmalanırken; ses çıkarmaması düşmanlıkla ve rejim karşıtlığıyla açıklanamaz. Bir kere IRAK bu dediğinizi çökertiyor sizin. Irak'ın rejimi, Nasırizmin varyantı olan BAAS rejimi idi. Demek ki ne imiş Amerikancı arkadaş, ne kadar inkar etsen de sömürgel olduğu gerçeğini değiştiremiyorsun... Ekonomimize gelince, Türkiye'de çarpık kapitalist bir sistem söz konusudur. Bu çarpık sistemden dolayı Türkiye merkezde değil, çevrede yer almaktadır. Yani kısacası, daha sanayi kapitalizmini yaşayamamış ülkeler arasında sömürge memleketler kategorisindedir. Gelişmiş devletlerin gelişememiş devletler üzerinden kurduğu bu duruma kısacası emperyalizm deniyor. Asıl cahil cühela sensin ki, kapitalizmin doğasında bulunan küreselleşmeyi ve bu küreselleşmenin sanayi kapitalizmini yaşamamış devletlere yansımasından doğan emperyalizmi bile göremiyorsun. Sonra da beylik laflar deyip işin içinden çıkıyorsun, bir nevi götünden element uyduruyorsun, battıkça batıyorsun. Beyinsiz hain, Amerika'nın AKP'yi desteklediğini bizler değil, kendileri söylüyorlar. Bu adam, Amerika'nın BOP eşbaşkanı değil mi? Bu BOP'un amacı ne? Tayip'e göre bunun amacı, Ortadoğu'ya demokrasi götürmek, sana göre de öyle olabilir; ama Amerika'nın nasıl demokrasi götürdüğünü biz Irak'ta gördük. Yapılan resmi haritalara bakıyorsun, BOP'a göre Türkiye bölünüyor, rejim olaram Türkiye'nin Ilımlı İslam rejimi örnek gösterilecek diyen de kendileri. Ergenekon Operasyonu'nun Tayip Bush görüşmesinden kararlaştırıldığını söyleyen ben değilim, Fehmi Koru. Seni tarafçı seni, LALE Sarıibahimoğlu da en son Taraf da yazdı, ama sonradan kıvırdı NTV'ye çıktığı programda. Gerçekler örtülemiyor, hiç demogoji yapma. Kimseyi de şizofrenlikle suçlama. Yahu, siz Amerika ile ilişkiden zevke geliyor olabilirsiniz, ama biz orospu değiliz kusura bakma. Sen kendi kendine zevke gelmenin yollarını ara bence. Hadi evlat işine.. Kendini satmış olmanın sınırı olmadığını burada insanlara kanıtlamak zorunda değilsin. Utanmasan burada Irak'ın işgalini de savunacaksın. Rezil insanlık düşmanı seni. Link to post Sitelerde Paylaş
queenofhearts 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi niye türkiye walla akşam akşam güldürdün beni cem yılmaz espirisini hatırlattın bana neden mizah goddess neden ateistforum neden hıtıt değılız dıyen sen değılmıydın?ben de soruyorum neden hıtıtya sosyalıst cum.değılde dırek kurdıstan dedın?bugunlerde senı maşallah bol bol güldüruyom hadı hayırlısı.. Link to post Sitelerde Paylaş
ata3rkil 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi Kim sana komunizmde insanlar açlıktan ölmez dedi ki? Mao yanlış üretim planı yüzünden 10 milyon Çinli'nin açlıktan öldüğünü, yamyamlığın başgösterdiğini hiç duymadın mı? Şu yazı üzerine söylenecek tek söz bulamıyorum. Çin ne zaman komünist sisteme geçti? İlla karalaycam diye kıçından laflar üretme bana. Çinde yapılan bir halk devrimiydi. Bitti bu. SSCB de bile komünizm yoktu. Ya siz sosyalizim de bu ülkeyi çoluk çocuk mu yönetecek sanıyorsunuz. Ne kadar basite indirgiyorsunuz bu işleri. Link to post Sitelerde Paylaş
queenofhearts 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi O zaman hayır kurumlarına bağışta bulun. Kim sana komunizmde insanlar açlıktan ölmez dedi ki? Mao yanlış üretim planı yüzünden 10 milyon Çinli'nin açlıktan öldüğünü, yamyamlığın başgösterdiğini hiç duymadın mı? Bildiğim kadarıyla Stalin'in de Ukrayna'da insanları açlıktan öldürmesi var. 90larda Kuzey Kore'de de kıtlık vardı. Bunlar olmasa bile zaten Komunizmde ölmessin ama sürünürsün. Komunizm sefaletten başka birşey getirmez, getirmedi. Kuzey Kore'de kişi başına düşen milli gelir Güney'in onda biri. Aynı şekilde Taywan, Hong Kong ve Çin'i karşılaştır. hayır kurumu bağışı sadaka kültürüdür....bakma sen koç un sabancının arada hayırseverlık örneğı gösterdığıne......nasılkı kapıtalızmı yanlış uygulamalarıyla ınsanlık bu haldeyse sosyalızmın de yanlış uygulamaları olabılır... Link to post Sitelerde Paylaş
ludwig 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Yazar Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi Şu yazı üzerine söylenecek tek söz bulamıyorum. Çin ne zaman komünist sisteme geçti? İlla karalaycam diye kıçından laflar üretme bana. Çinde yapılan bir halk devrimiydi. Bitti bu. SSCB de bile komünizm yoktu. Ya siz sosyalizim de bu ülkeyi çoluk çocuk mu yönetecek sanıyorsunuz. Ne kadar basite indirgiyorsunuz bu işleri. Bırak bu işleri. İşinize gelmeyince "o gerçek komunizm değildi". Aynı Müslümanlara Talibanı yahut İranı gösterince "o gerçek şeriat değil!" demeleri gibi. Hadi ordan. Git Stalinle Maoya anlat gerçek komunist olmadıklarını. Sen nasıl yönetirdin bir komunist devleti bu arada? Bu işin bir kılavuzu var mı? Bildiğim kadarıyla Marx sadece "herkes yapabildiği kadar verip ihtiyacı kadar alacak" şeklinde genel laflardan başka birşey yazmamış komunist sistemin nasıl olması gerektiği hakkında. Senin engin görüşlerinden faydalanabilir miyiz sayın hakiki komunist? Link to post Sitelerde Paylaş
ludwig 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Yazar Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi hayır kurumu bağışı sadaka kültürüdür....bakma sen koç un sabancının arada hayırseverlık örneğı gösterdığıne......nasılkı kapıtalızmı yanlış uygulamalarıyla ınsanlık bu haldeyse sosyalızmın de yanlış uygulamaları olabılır... Ewet sadaka. Adama kendi paranı hayır olsun diye veriyorsan bu sadakadır. Yoksa sen adama borcun olduğuna mı inanıyorsun? Niye o? Link to post Sitelerde Paylaş
ludwig 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Yazar Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi hayır kurumu bağışı sadaka kültürüdür....bakma sen koç un sabancının arada hayırseverlık örneğı gösterdığıne......nasılkı kapıtalızmı yanlış uygulamalarıyla ınsanlık bu haldeyse sosyalızmın de yanlış uygulamaları olabılır... Bu arada bir soru daha. "Kapitalizmin yanlış uygulaması" derken ne demek istiyorsun? İnsanlık ne halde? Link to post Sitelerde Paylaş
queenofhearts 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi Bu arada bir soru daha. "Kapitalizmin yanlış uygulaması" derken ne demek istiyorsun? İnsanlık ne halde? valla sözun bıttığı yer burası olmalı!!!!ınsanlık o kadar güzel bır haldekı sorma gıtsın hayat çok güzel devam edıyor kadın hakları en üst sevıyede işsızlık dıye bır şey yok evsızlık dıye bırşey yok küreselleşme dıye bır şey yok ınsanlar hastanelerde sürünmüyor ..dunyanın en nüfuzlu aılelerı de yahudıler değıl zaten....onların hıçbır yönlendırmesı de yok dunya polıtıkasında..arap ülkelerı de ıslamı tehlıke saçmıyor ıran da saçmıyor ..rusya dan kadınlar bu tarafa zevkıne gelıp gıdıyor......yetermı?? Link to post Sitelerde Paylaş
queenofhearts 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi Ewet sadaka. Adama kendi paranı hayır olsun diye veriyorsan bu sadakadır. Yoksa sen adama borcun olduğuna mı inanıyorsun? Niye o? sadaka ınsanlık onuruna bır darbedır..aynı kölelık gıbı............. Link to post Sitelerde Paylaş
A$tur 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi Ewet sadaka. Adama kendi paranı hayır olsun diye veriyorsan bu sadakadır. Yoksa sen adama borcun olduğuna mı inanıyorsun? Niye o? İsteyen istediği kadar bağış yapsın, bu zorla "bağış" işini borç/görev/sorumluluk olarak görenler rasyonel bir biçimde temellendirseler de görsek. Link to post Sitelerde Paylaş
A$tur 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi Ewet sadaka. Adama kendi paranı hayır olsun diye veriyorsan bu sadakadır. Yoksa sen adama borcun olduğuna mı inanıyorsun? Niye o? İsteyen istediği kadar bağış yapsın, bu zorla "bağış" işini borç/görev/sorumluluk olarak görenler rasyonel bir biçimde temellendirseler de görsek. Link to post Sitelerde Paylaş
ludwig 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Yazar Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi valla sözun bıttığı yer burası olmalı!!!!ınsanlık o kadar güzel bır haldekı sorma gıtsın hayat çok güzel devam edıyor kadın hakları en üst sevıyede işsızlık dıye bır şey yok evsızlık dıye bırşey yok küreselleşme dıye bır şey yok ınsanlar hastanelerde sürünmüyor ..dunyanın en nüfuzlu aılelerı de yahudıler değıl zaten....onların hıçbır yönlendırmesı de yok dunya polıtıkasında..arap ülkelerı de ıslamı tehlıke saçmıyor ıran da saçmıyor ..rusya dan kadınlar bu tarafa zevkıne gelıp gıdıyor......yetermı?? Kadın hakları kapitalizmden önce daha iyiydi de kapitalizmden sonra mı kötüleşti? Aynı şekilde işsizlik ve evsizlik yeni olgular mı? Aslında tarişhte geriye gittikçe insanlığın sefaleti artmıyor mu? İyice geriye gidersen evsizlik %100 olduğunu görürsün. Taş devrinde mağaralarda yaşıyorlardı. Küreselleşme derken. Bunu heralde sağda solda çok duyuyorsun. Hep de sosyalistler tarafından kötü birşey gibi söyleniyor. Sence nedir? Niye kötü birşeydir? Biliyor musun? İnsanlar hastanede sürünmelerinin sebebi niye kapitalizm oldu? Kapitalizm mi insanları hasta yapıyor? En azından günümüzde tıp ilerlemiş de hastalıklar tedavi edilebiliyor. Dğnyanın en nüfuzlu aileleri Yahudi diyorsun. Bana bir iki nüfuzlu Yahudi aile ismi verebilir misin? Bunların dünya politikasına ne gibi etkileri varmış? Beni aydınlat bu konuda. Arap ülkeleri ve İran İslami tehlike saçması da mı kapitalizmin suçu? Niye? Link to post Sitelerde Paylaş
ludwig 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Yazar Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi sadaka ınsanlık onuruna bır darbedır..aynı kölelık gıbı............. Peki o zaman fakirliğe çözüm nedir? Link to post Sitelerde Paylaş
A$tur 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi Peki o zaman fakirliğe çözüm nedir? Çok basit ludwig. Ne varsa el koyup paylaştırdığında fakirlik vs. sorunlar sihirli bir biçimde çözülüyor, insanlar da eşit ve mutlu oluyor. Sen de ekonomiden hiç çakmıyorsun. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts