Jump to content

Amerika bizim düşmanımız mı?

Recommended Posts

Çok basit ludwig. Ne varsa el koyup paylaştırdığında fakirlik vs. sorunlar sihirli bir biçimde çözülüyor, insanlar da eşit ve mutlu oluyor. Sen de ekonomiden hiç çakmıyorsun.

Yahut merkez bankası olarak herkese 1.000.000 YTL para basıp dağıtıyorsun. Herkes böylece zengin oluyor.

Sitelerde Paylaş
  • İleti 163
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

şu çağdakı kapıtalızm resmen güçlü devletlerın dığerlerını sömürmesı üzerıne kurulu bır sıstem değılmı??yanı küreselleşme adı altında emperyalızm değılmı?

Pekala Rothschildler Yahudi ama Rockefellerlar değil.

Peki bana söyle bu aile dünya politikasına nasıl bir etkisi varmış?

İkinci olarak kapitalizmin "güçlü devletlerin diğerlerini sömürmesi" olduğunu sana kim söyledi? Nasıl işliyor bu sömürme olayı?

Sitelerde Paylaş
Pekala Rothschildler Yahudi ama Rockefellerlar değil.

Peki bana söyle bu aile dünya politikasına nasıl bir etkisi varmış?

İkinci olarak kapitalizmin "güçlü devletlerin diğerlerini sömürmesi" olduğunu sana kim söyledi? Nasıl işliyor bu sömürme olayı?

:blink::blink: dunyayı onlar yönetıyorlar bılmıyormusun yahu????

Sitelerde Paylaş

goddess kapitalizmin bir tanımını yapar mısın, tanımda bir anlaşalım ki tartışma sağlıklı olsun.

Sitelerde Paylaş
:blink::blink: dunyayı onlar yönetıyorlar bılmıyormusun yahu????

Aaa!!! Gerçekten mi??

Hiçkimse bana söylememişti.

Sen galiba Rothschildların "İlluminatti" nin 13 üye ailesinden biri olması hikayelerinden bahsediyorsun?

Illuminatti denen şeyin de bir hezeyan ve hayal mahsulu olduğunu da biliyor musun?

Bunlara inanan insanların ya kaçık ya cahil olduğunu da biliyor musun?

Sitelerde Paylaş
Aaa!!! Gerçekten mi??

Hiçkimse bana söylememişti.

Sen galiba Rothschildların "İlluminatti" nin 13 üye ailesinden biri olması hikayelerinden bahsediyorsun?

Illuminatti denen şeyin de bir hezeyan ve hayal mahsulu olduğunu da biliyor musun?

Bunlara inanan insanların ya kaçık ya cahil olduğunu da biliyor musun?

ben ılumınatı zırvalığına ınanmam zaten ama o aıle ısraılı çok güzel desteklıyor yuzyıllardır güçlüler zaten...

Sitelerde Paylaş
goddess kapitalizmin bir tanımını yapar mısın, tanımda bir anlaşalım ki tartışma sağlıklı olsun.

sermaye sıstemı değılmı?emek alışverışı...kapıtalızm ın ılk dönemlerınde zaten vahşıleşmeseydı başka bır sınıfı doğurmazdı bence..

Sitelerde Paylaş
500 bin çocuğu açlığa mahkum mu ediyor Birleşik Devletler? Deliliniz nedir? Sakın bana, 'ahan da Afrika'da ölen çocuklara müdahale etmiyor', gibisinden bir argümanla gelmeyin; çünkü iddianız 'mahkum etmek', basit bir iddia değil :)

Madeleine Albright kendisine yöneltilen "Irak'ta ölen çocukların sayısının Hiroşima'ya atılan atom bombasından ölenlerin sayısını geçmesi sizi kaygılandırıyor mu?" şeklindeki soruyu

"Zor bir tercih ama buna değer olduğunu düşünüyoruz." diye yanıtlar...

Bu yanıtkı görmeadiniz değil mi? Yoksa klasik işinize gelmeyen yanıtları görmemezlikten mi geldiniz? Hep bu taktiği yapıyorsunuz. Ama alıştık. Sizlerin nasıl tartışabildiğinizi biliyoruz.

Bakın sayın Ludwig Pol Pot Mol Pot dedi. Pol Pot'un en büyükt destekçisinin ABD olduğunu öğrenince o yazıyı yazan kendisi değilmiş gibi ıslık çlarak gitti.

Siz söyleyin bakalım. Albright, kendisine .öneltilen bir soruya neden "Bir saniye, bizi Irak'lı çocukların ölümünden neden sorumlu tutuyorsun" demiyorda "Zor bir tercih ama buna değer olduğunu düşünüyoruz" şeklinde yanıtlıyor. ABD'nin yöneticileri inkar etmiyor ama, bizim ABD sevdalıları onların Don Kişot'lugunu yapıyor.

Saygılarımla

Sitelerde Paylaş
Bu yanıtkı görmeadiniz değil mi? Yoksa klasik işinize gelmeyen yanıtları görmemezlikten mi geldiniz? Hep bu taktiği yapıyorsunuz. Ama alıştık. Sizlerin nasıl tartışabildiğinizi biliyoruz.

Bakın sayın Ludwig Pol Pot Mol Pot dedi. Pol Pot'un en büyükt destekçisinin ABD olduğunu öğrenince o yazıyı yazan kendisi değilmiş gibi ıslık çlarak gitti.

Siz söyleyin bakalım. Albright, kendisine .öneltilen bir soruya neden "Bir saniye, bizi Irak'lı çocukların ölümünden neden sorumlu tutuyorsun" demiyorda "Zor bir tercih ama buna değer olduğunu düşünüyoruz" şeklinde yanıtlıyor. ABD'nin yöneticileri inkar etmiyor ama, bizim ABD sevdalıları onların Don Kişot'lugunu yapıyor.

Saygılarımla

Sizin argümanınız, 'Irak Savaşı'nda çocukların ölmesine sessiz kalınıyor', ifadesini desteklemek için kullandığınız 'e x yerde de ABD çocukların ölmesine izin veriyor, buna da haydi haydi izin verir', gibi birşey değil miydi? Yani yeni örnek veriyormuş gibi yaptığınız o 'yepyeni' örneğiniz, tartışmanın buraya gelmesinden önce ifade edilmiş örnek değil mi? :)

Dur bir daha okuyayım ben mi yanlış anlamışım :)

Hoş şimdi bu ifadeden yola çıkarak yaptığınız genelleme tam da bir Marksist komplo teorisyenine yakışmış, kutlarım. ABD heveslisi de değilim, ludwig'le bu konuyu tartışırken karşı karşıya kaldık, ama başlığı okumadan dalmış olacağınıza emin olduğum için, ekstra kelam etmiyorum :)

Sitelerde Paylaş
Karar veriniz abi. 500 bin çocuğun öldürdüldüğünde anlaştık sanırım, çünkü ABD'den alıp BM'nin üstüne yıktığınıza göre. 500 bin çocuğu açlığa mahkum ederek öldürenler niye sivil öldürmesin.

Kaza kurşunu ha. En azından artık kem küm etmeye başladınız. Bu da bir gelişmedir...

Saygılarımla

Evet verdiğiniz örnek bu, sizden Amerika'nın nerede çocukları açlığa mahkum ettiğini örneklemenizi istedim, verdiğiniz örnek 'Irak Savaşı'nda ölen çocuklar. Galiba açlık nedir, savaş nedir en baştan başlamak gerekiyor anlatmaya :)

Sitelerde Paylaş
Bunu bilmek için uluslararası ilişkiler öğrencisi olmaya gerek yok ki.. Ha sizi görünce aklıma geldi. ABD'de açlık sınırı altında bulunan 36 milyon insanı, hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan 45 milyon insanı ne yaptınız. 'Diğer bsaşlıkta arada kaynadı da :) )

Saygılarımla

Yok ben zaten 'Uluslararası İlişkiler öğrencisi olduğum için biliyorum', demedim. Sosyal güvence işi hakkında çok malumatım yok, arar internetten bakarım. Ancak Uteybe'nin önüne, Heritage Foundation'dandı sanırım, koyduğum Amerika'da yoksulluk istatistikleri, ABD'de açlık sınırının altında yaşayan 36 milyon insan olduğunu hiç mi hiç göstermiyor, 'Marx Kahin Miydi?' başlığına bakınız lütfen, bilgiler ve 'inkilişçe orijinal makalenin linki' orada :)

Peygamber öngörüsüne sahipmişim valla, bir de Türkçe bilgi vermişim orada, yoksa 'yine mi inkilişçe?' diye başımın etini yiyecektiniz :)

NOT: Bu konuda yaptığım espri son derece dostçadır, umarım alınmazsınız, sizi kırmak istemem :)

Sitelerde Paylaş
Ya ABD çocukların ölümüne izin veriyor demedim. Direk öldürüyor dedim... Birinci dereceden sorumlu...

Ya aklım ageldi siz anarşist misiniz ??

Şaka şaka :):):)

Saygılarımla

Bunu ciddi olarak söyleseydiniz, intihar sebebim olabilirdiniz :D:)

Sitelerde Paylaş

sevgili astur, tanım yaparlarsa biterler, iyisi mi sorma onlara :)

Bunlara göre, bir dönem toplam sermayesinin yüzde 70'inin devlet sahipliğinde olduğu İtalya dahi, o ara azılı kapitalist bir ülkeydi.Yav kimi Troçkistler, Sovyetler Birliği'ni dahi kapitalist olarak tanımlıyor, daha ne olsun? :)

Sitelerde Paylaş
Amerika'da yoksulluk istatistikleri, ABD'de açlık sınırının altında yaşayan 36 milyon insan olduğunu hiç mi hiç göstermiyor, 'Marx Kahin Miydi?' başlığına bakınız lütfen, bilgiler ve 'inkilişçe orijinal makalenin linki' orada :)
Öncelikle rahatınaz bakın yerinde dokundurmaları severim :)

http://www.wsws.org/tr/2005/sep2005/pove-s13.shtml

Yoksulluk oranı son dört yıl boyunca kesintisiz olarak artış gösterdi. 2000 yılında 31,6 milyon insan, nüfusun yüzde 11,3’ü federal yoksulluk sınırının altında yaşıyordu. Geçen yıl 37 milyon Amerikalı, nüfusun yüzde 12,7’si bu kategori içinde yer aldı. Bu, her yıl bir milyon kişinin oldukça üzerinde bir artış.

Geçen yıl, nüfus sayımı verilerine göre 45,8 milyon insan, nüfusun yaklaşık yüzde 16’sı, hiçbir türde sağlık korumasına sahip değil.

Saygılarımla

Sitelerde Paylaş
Öncelikle rahatınaz bakın yerinde dokundurmaları severim :)

http://www.wsws.org/tr/2005/sep2005/pove-s13.shtml

Saygılarımla

öncelikle 'yoksulluk oranı'yla 'açlık oranı' birbirinden farklıdır. ABD'de yoksul sayılan vatandaşların yüzde 40'ının en az 3 oda, garajlı ve banyolu bir evi, 3'te 2'sinin arabası, yüzde 80'inin evinde 'air-conditioning' vardır (benimkinde yok vallahi.)

Üstelik ABD'de yaşayan ortalama yoksulun, istatistiki verilere göre İngiltere'deki orta sınıf vatandaş kadar rahatı yerindedir :)

Lütfen dediğim makale için yukarıda söylediğim başlığa gidiniz, bakınız. :)

Tartışmanın başından beri bir kere olsun üslubunuzu bozmamanız gerekçesiyle de şükranlarımı sunarım :)

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...