Jump to content

Hz.Muhammed yaşamadı diyen arkadaşlara:

Recommended Posts

Hz.Muhammed yaşamadı diyen arkadaşlar,

Tamamen farklı bir konuyu araştırırken rastladığım, ilk kez duyduğum, çok şaırdığım ve halen de araştırmakta olduğum bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim; Meğer Hz.Muhammed’in yaşadığı varsayılan dönem hiç yaşanmamış.

“phantom time hypothesis” yani hayalet zaman hipotezi denen bu hipoteze göre Julien takvimdeki 10 günlük sarkma hatasının Gregoryen takvimle düzeltilmesi sonucu ortaya yaklaşık 300 yıllık bir kayıp zaman çıkmış, yani şu anda aslında 1700’lü yıllarda yaşıyoruz.

Bu kayıp zaman’ın yaklaşık olarak M.S. 583-661 ve 750-968 yılları arasını kapsadığını iddia eden bu hipotez’e göre hata şöyle oluşmuş:

Yazarların yaptıkları hesaba göre Julien takvimin kullanılmaya başlandığı M.Ö. 45 ile Gregoryen takvimin geliştirildiği 1582 yılına kadar 10 günlük hata meydana gelebilmesi için geçmesi gereken süre 1257 yıl. Haliyle 1582’den 1257’yi çıkartırsanız karşınıza M.S. 325 yılı çıkıyor, yani Julien takvimin kullanılmaya başlandığı yıl değil İznik konsili’nin toplandığı yıl!

Başta komplo teorisi gibi görünse ve çok karşı çıkanları olsa da hipotezi geliştirenlerin sağlam argümanları var gibi görünüyor. Kayıp yıllar olarak neden o dönemleri seçtiklerini ise o dönem yaşandığı söylenen olayların ve bulguların anakronistik olması ile açıklıyorlar. Onlara göre o dönemlerde yaşananlar ya hiç yaşanmayıp sonradan uyduruldu, ya da yaşandığı söylenen zamanlarda değil daha önce ya da sonra yaşandı.

Konu ile ilgili vereceğim linkler ne yazık ki ingilizce, ilgilenen ya da konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar katkıda bulunurlarsa sevinirim, zira bu durum DreiMalAli ve hacı arkadaşların iddialarını tamamen başka açıdan olsa da tam olarak destekler nitelikte.

İlk link, hipotezi geliştirenlerin iddiaları:

http://www.cl.cam.ac.uk/~mgk25/volatile/Niemitz-1997.pdf

Aşağıdaki link, yapılan itirazlar sonucu hazırlanmış bir FAQ sayfası:

http://www.korthweb.de/PhZT/FAQ_E.html

Bu da konuyla ilgili vikipedi sayfası:

http://en.wikipedia.org/wiki/Phantom_time_hypothesis

Türkçe kaynak bulursam ilave edeceğim. Araştırdıkça saçma olduğuna kanaat getirirsem, ya da bu konu daha önce işlenmişti, sen yeni mi duydun bre cahil denirse şimdiden özür dilerim.

Saygılar.

Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
Hz.Muhammed yaşamadı diyen arkadaşlar,

Başta komplo teorisi gibi görünse ve çok karşı çıkanları olsa da hipotezi geliştirenlerin sağlam argümanları var gibi görünüyor. Kayıp yıllar olarak neden o dönemleri seçtiklerini ise o dönem yaşandığı söylenen olayların ve bulguların anakronistik olması ile açıklıyorlar. Onlara göre o dönemlerde yaşananlar ya hiç yaşanmayıp sonradan uyduruldu, ya da yaşandığı söylenen zamanlarda değil daha önce ya da sonra yaşandı.

Sevgili yfln ,

Çok güldüm okurken....

Bu kadar güzel bir yazıya tek ileti bile yazılmamış... Yazık.

Lay lay lom konulara üşüşüyorlar oysa.

Neyse...

Sana sorum var.

İnsanların bir OLAY ı başlangıç kabul edip ona göre saymaya başladığı , ve buna takvim dediği bir zaman dilimi düşün.

Başka bir yerde başka bir insan topluluğu , başka bir olayı başlangıç olarak kabul edip , saymaya başlasa...

Bu iki sayma arasında fark olsa...

YAŞANAN ŞEY... kaybolur mu.

Saygılar.

Sitelerde Paylaş

300 yıllık bir bölüm yok edilemez fakat

şlu şekilde bir olasılık olabilir

nasıl biz cumhiriyetle birlikde hicri takvimden miladi takvime geçtik

o zamanın insanlarıda çeşitli vesilelerle birbirleri ile kültür alışverişinde bulunuyordu yani 1500 2000 sene önce maymunlar gibi yaşamıyordu işnsanlar bilim de vardı haberleşmede

buna göre şu şekilde bir varsayım öne sürebiliriz

o zamanlarda yapılan takvim çalışmalarısonucu yeni bir takvime geçmeye karar verilmiş olabilir buda yakın ilişki içide olan bütün toplumları kapsamış olmasıyla eskitakvime göre bir kaç sene öncesini anlatılan bir olay bir anda bi kaç yüz yıl öncesini ifade eder olmusa

o zamanın tarihcileri kalem tutanları yada şair edebiyatcı romancı masalcılarıbu sanal kayıp bir kaç yüz yılı bu gün allı pullu anlatılan dinlerle doldurmuş olabilirler

tamamen bir olasılık bahsettiğim fakat neden olmasın

böyle bir olay oldu ise bir nesil sonra yani fazla değil 50 60 yada 70 sene sonrasının insanı için eski takvim zaman anlayışını ve o gün kullandıkları zaman çizelgesini anlamak çok zor olsa gerek

işte kulakdan kulağa dolanan efsanelerde bu zamanda ne oldu sorularının dolaştığı bir ortamda bu boşluk her türden efsane ile doldurulmuş olabilir.

Sitelerde Paylaş
oho defalarca tartışıldı gerek burda gerek diğer forumlarda şimdi 2.2 milyar insan boşuna mı inanıyor pf.Nereye çekersen oraya gider misali çekin götürün sizi sizden başka dinleyen yok :D

Saygılar

doğru söylüyo olabilirsin fakat önemli olan bu değilmi sizin için

aslında sizin içiğn dememem lazım insanlar için

biz insanlar iyiye doğru gelişmesi gereken bunun içinde çok uzun yolu olan varlıklarız

sizin siteleriniz cinler perileri dinleyenler çok ve bu cinleri perileri bilimum süper hiperkahramanlarınızı doğru yapmaya yetiyor

burayı dinleyenler az oluncada bilimsel de olsa mantıklıda olsa farketmez çünkü bir kere dinlenmiyoruz

bunlardan daha önemlisi ne biliyormusun

senin yaşantının inancının pislik olduğunu bilmene rağmen bizler basında medyada internette kalabalığız grubuz organizeyiz demeye getirip sizler 3 5 kişisinize vardırıp aklında dalga geçmeye çalışmandır

sen ve senin gibiler şartlara göre ineğede taparsınız zeusada

çünkü karaktersiz kişiler her zaman yanlışda olsa çoğunluğun yanında yer alır bu dinli dinsiz farketmez insan denen bu aşağlık varlık böyle nedense

bu konuda çok ciddiyim okadar karaktersiz insan mevcutki fikirler ne olursa olsun doğru yanlış önemsemeden çoğunluğun arasında yer alırlar kendi zayıf kişiliklerini bu şekilde örtbas ederler

yarın bir gün hindu nufuz hakim olsa bu ülkede bunlar en koyu hindu olur bir zaman sonra travestiler populerleşse oyle olurlar farketmez

çünkü arkadaşın mantığına göre fikirlerin önemi yok çoğunluk önemli

her zamanda %99 müslüman bu ülke yada dünyada 1.5 milyar müslüman var diyerek saçma bir övünç içine girerler

tabiki bu söyledikleride %100 yalan

ne Türkiyenin %99 u müslüman neden dünyada 1.5 milyar müslüman var ki 1.5 milyar müslüman olsa bile bir ateist çinin nufusuna erişemiyorlar yada bir hinduların nufusuna erişemiyorlar bu iki örnekde bir ırk bir ülke dunyadaki toplamlari bir ülke kadar etmiyor

şimdi hindular sizden daha fazla ne apıcaz bu halde çoğunluk haklıdır diyorsak hinduizm gerçek dinidr ne diyorsun bu konuda?

Sitelerde Paylaş

yorumumda belirttiğim gibi yukarda bu kişinin mesajını tekrar okudum ne kadar haklı bir yorum yapmışım diye kendimle gurur duydum

kısacık cümlesinde bahsettiğim karaktersiz insanların davranışına örnek olucak 2 şey söylüyor

2.2 milyarız dünyada ikinciside sizi kimse dinlemiyor kendi kendinize takılıyorsunuz

üçüncüsüde bunla gurur duyup kendi ezikliğini tatmin etmek için dalga geçmeye çalışıyor.

Sitelerde Paylaş

300 yıllık bir dilim nasıl kaybolabilir?

Daha da uzun bir zaman dilimi kaybolabilir ama, ona kayboldu denmez.

O zaman diliminde ne olduğu bilinmiyor denir.

Arap'ların tarihi örneğin.. 300 küsür yıllık zaman dilimi bilinmiyor.

Bilinmediği gibi, belki de tarihsel geçmişi tümüyle uydurulmuş bir zaman dilimi.

Hem bilinmiyor, hem de yalan..

İlginç olarak Arap'ların nereden geldikleri de belli değil.

Adamlar sanki bir anda dünyaya gelmişler..

Hemen her millet geçmişini az çok biliyor.

Bilmeyen yalnız Arap'lar..

Biraz da bunun üzerinde düşünün arkadaşlar..

Gökten zembille mi indi Arap'lar?

Ve neden tarihsel geçmişlerinde bilinmeyen geniş zaman aralıkları var?

Sitelerde Paylaş

Bilinmediği gibi, belki de tarihsel geçmişi tümüyle uydurulmuş bir zaman dilimi.

Sevgili hacı

Bu arapların yazılı kültür değilde, sözlü kültür toplumları olduklarından olabilir mi acaba?

Sitelerde Paylaş

Konuyu araştırırken daha da ilgincini buldum, Anatoly Fomenko'nun yeni kronolojisi!

Fomenko, Sovyet bilimler akademisi de dahil olmak üzere pek çok üst düzey bilimsel kurumun tam üyesi olan, Moskova Devlet Üniversitesi matematik bölümü başkanı, matematik ve fizik doktoralı bir profesör. Ayni zamanda da Dali ile kıyaslanabilecek düzeyde bir sürrealist ressam. Çeşitli bilim adamlarının katkıları ile geliştirdiği bu kronolojiye göre dünyanın bildiğimiz tarihi 1000-1500'lü yıllar arasında yaşanmış ve 1500'lü yıllarda oturulup yazılmış.

İlgilenenler için, kitabının linki aşağıda:

http://books.google.com.tr/books?id=fSvlaZ...nko+art#PPP1,M1

Halen okumaktayım, düşüncelerimi kitabı bitirince sizlerle paylaşacağım. Yazdıkları da resimleri gibi sürrealist görünse de adamın yabana atılır olmadığı bir gerçek.

Saygılar.

Sitelerde Paylaş

Diri diri ilk kz çocukları gömme adetinin , Hindistandan bu günkü Yemen bilgesine geldiğini biliyoruz.

Yemende Muhammed den önce peygamberliğini ilan eden kişi Rahman.

İslam dinindeki biçok şey , bu Rahmanın söyledikleri ile aynı.

Ve Araplar cografik olarak Hindistana yakın...

Hindistan da , namaz , oruç ,tespih , başörtürüsü , güneş tanrısınıa tapınım ile ilgili öğeler var.

Bakire bir kızdan doğan , 22 aralıkta ölen 24-25 aralıkta yeniden gelen , 3 kralın takip ettiği , 12 arkadaşı olan bir tanrı yada peygamberimsi figür de var.

Bu kadar benzelik akla soru işareti getimiyor değil.

Sonuçta biz ateistler , evrime inanan insanlarız....

Köken olarak bir yerden türediğimizi biliyoruz. Cografik olarak biçok yerde aynı anda ortaya çıkmadı bizim uzaaaak uzak atalarımız.

Ben bu açıdan , coğrafik temele bakmıyorum....

Fakat , kültür etkileşimi ve İslam dininin doğuşundaki zamansal yanlışlık kafamı kurcalıyor.

The Zeıtgesıt belgeselınde anlatılanlarda... İslam saçma bir vakitte ortaya çıkmış gözüküyor.

Ve kaç gündür cevap bulamadım.

The Zeitgeist te anlatılanlarla , islamın ortaya çıkış zamanı uymuyor.

Sitelerde Paylaş
yorumumda belirttiğim gibi yukarda bu kişinin mesajını tekrar okudum ne kadar haklı bir yorum yapmışım diye kendimle gurur duydum

kısacık cümlesinde bahsettiğim karaktersiz insanların davranışına örnek olucak 2 şey söylüyor

2.2 milyarız dünyada ikinciside sizi kimse dinlemiyor kendi kendinize takılıyorsunuz

üçüncüsüde bunla gurur duyup kendi ezikliğini tatmin etmek için dalga geçmeye çalışıyor.

Şunu söylüye bilirim ki bilimi senden daha iyi takip ediyorum.Bilim araştırmalarında bulunmak ve cinler arasında pek bi ilişki görmedim.Forum siteleriyle alakam pek değil.Grafik tasaraım ve program kodlama ilgimi çekiyor.Pislik diye itham ediyorsun ama beni tanımıyorsun.Senin sapkın inançların iftara yalan dolan ve şeytanın azıtmasından başka bi şey değil burda sizi İslama davet etmiyorum.Zaten dinlemezsiniz.Hz.İsa nın dediği ahmaklık bu olsa gerek.Hinduzm e bak bakalım sizin değiminizle rasyonalizm e uyuyor mu ? tabi ne dediğimi anladıylan ;)

Ateistsin ama neden oldugunu bilmiyorsun nedenin nedeni war bu kadar basit.

Forum kurallarını gözden geçirmelisin Flood yapma ;)

Sitelerde Paylaş

Çünkü Araplar İslamiyet öncesi tarihlerini araştırmıyorlar yok sayıyorlar. Muhammed yaşamadı hayatı uydurma derseniz Uhud Bozgunu'nda Müslümanların yağmaya dalıp savaşı bırakması peygamberin emirlerini iplememesi niye anlatılmış? Ali'yle Muaviye arasındaki iç savaş niye uydurulmuş bunu da açıklamak lazım.

Sitelerde Paylaş
Hz. Muhammed yaşamadı diyenler, bunu sırf kendilerini kandırmak istemeklerinden söylemekteler.

Bilimsel, deneysel, veya tarihsel hiçbir ispat yok.

Boş atayım belki dolu tutarım hesabı ciddiye almayın.

yaşadığını ispatlayabilirmisin?

Sitelerde Paylaş
yaşadığını ispatlayabilirmisin?

Yaşadığı tarihçe biliniyor. İnsanlar salak değil.

Yaşamadığını iddia eden sensin. ispatlaması gereken de sensin. İspatlayamıyorsan ve yaşamadı dersen bu sadece "senin inancın" olur. Gerçek değil.

Sitelerde Paylaş

Muhammed yaşadı ise peygamber olarak Arap toplumuna yeni olan ne getirmiştir diye sorgulayan başlık açtım. Başlıkta müşriklerin Allahı zaten biliyor olduklarını gösteren ayet örnekleride vardı. Arkadaşlar sağolsun gelmiş tartışmış ama biraz farklı ele almışlar. Bunun dışında müslümanlardan bir Allahın kulu gelipte soruma cevap vermemiş. Bir ateist olarak o kadar merak ettim oysa Muhammedin Arap toplumuna yeni olan ne getirdiğini. Ne yazık ki kimse beni yanıtlamıyor. Müslümanlar sizden şikayetçiyim. İşinize gelmeyen şeyleri hiç cevaplamıyorsunuz.

Sitelerde Paylaş
Muhammed yaşadı ise peygamber olarak Arap toplumuna yeni olan ne getirmiştir diye sorgulayan başlık açtım. Başlıkta müşriklerin Allahı zaten biliyor olduklarını gösteren ayet örnekleride vardı. Arkadaşlar sağolsun gelmiş tartışmış ama biraz farklı ele almışlar. Bunun dışında müslümanlardan bir Allahın kulu gelipte soruma cevap vermemiş. Bir ateist olarak o kadar merak ettim oysa Muhammedin Arap toplumuna yeni olan ne getirdiğini. Ne yazık ki kimse beni yanıtlamıyor. Müslümanlar sizden şikayetçiyim. İşinize gelmeyen şeyleri hiç cevaplamıyorsunuz.

Hz. Muhammed'in getirdiği yenilikleri araştırmamış ve bilmeyn biri burada bizim dediklerimizi de anlamayacak yalanlayacak diye cevap verilmemiş olabilir baglanti kardeşim.

Sitelerde Paylaş
Hz. Muhammed'in getirdiği yenilikleri araştırmamış ve bilmeyn biri burada bizim dediklerimizi de anlamayacak yalanlayacak diye cevap verilmemiş olabilir baglanti kardeşim.

Ezher kardeşim, şunları kalem kalem yazsanızda bizde öğrensek. Ben İslamda var olan neye baksam iddia edilen Muhammed döneminden önce var.

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...