A$tur 0 Oluşturuldu: Ocak 29, 2009 Raporla Share Oluşturuldu: Ocak 29, 2009 (düzenlendi) Arkadaşlar bunu benden başka izleyen oldu mu? Böyle rezillik görülmedi! http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/SonDaki...0kez%20acikladi Erdoğan, paneli terk etti! Başbakan Erdoğan Davos?ta Birleşmiş milletler Genel Sekreteri Ban Ki Mun, İsrail Cumhurbaşkanı Simon Peres?in katıldığı "Gazze: Ortadoğu'da Barış" panelinde konuşuyor. Başbakan Erdoğan, "Sizin hükümetiniz önemli bir rol üstleniyor. Yine aynı soruyu sormak istiyorum şimdi barış süreci için ne yapmalıyız." şeklindeki soruya şu yanıtı verdi: "Öncelikle ne yapılması gerektiğine dair sorunun cevabını vermeden durum tespiti yapmalıyız. Durum tespitini ben 40 yıl öncesinden başlamıyorum bu tespite Haziran 2008 sürecinden başlıyorum. Bu dönemde bir sözlü ateşkes ortada. Herhangi bir sıkıntı söz konusu değildi. Fakat bu ateşkesin süresi bitince herhangi bir roket atışı olmadı. Ancak İsrail?in bu aşamada ambargoyu kaldırması gerekiyordu ama bu olmadı. Gazze Filistin adeta bir Açıkhava hapishanesidir. Herhangi bir kapısından Filistin?e bir sandık domates sokulamaz. Ben İsrail?i ziyarete gittim. Oradan Filistin?e geçerken TC Başbakanı olarak yarım saat sınır kapısında bekletildim. Ama biz Türkiye olarak İsrail?den gelen diplomatlara böyle bir şey uygulamadık. Bu olaylar anlatılırken Sayın Olmert?e soruyorum: ?Madem bu füzeler atıldı ölüm var mı?? ?Hayır yok? dendi. Bunlar nasıl füzedir. Ancak altı ayın sonunda Filistinliler öldürüldü. Biz daha operasyonlar başlamadan önce insani yardım göndermeye başladık. Hepimiz insan olarak düşünelim. Ben anti-semitizmi insanlık suçu olarak gören bi başbakanım. İslamafobia?yı insanlık suçu olarak gören bir başbakanım. Müslüman, Hıristiyan, Yahudi olması benim için önemli değil. Gönderdiğimiz yardımlar 15 gün kapılarda bekletildi. Bu sıkıntıları yaşadık. Bunları Sayın Peres biliyor mu bilmiyor mu onu bilmiyorum 27 Aralık?tan 4gün önce Başbakan Olmert?le bir görüşme yaptım. Bir arabuluculuk görevimiz vardı. 5. raundu Sayın Olmert?le Ankara?da yaptık. Hedefimiz neydi: ?Doğrudan görüşmelere nasıl geçeceğiz? onu yapmaya çalışıyoruz. Tüm bu görüşmelerin ardından iş bir iki kelimeye kadar düştü. Artık bunu açıklamak durumundayım. "ABBAS KRİZ GEÇİRİR" Bu arada ben Sayın Olmert?e şunu sordum: "Bakın şu anda Hamas?ın elinde esir bulunan askeri kurtarabiliriz. Ama sizden bir ricam var. Reform ve Değişim partisi Filistin?de seçim kazandı. Bu kararı saygıyla karşılamak zorundayız. Bu seçimde kazananlardan meclis başkanı, milletvekilleri sizin elinizde esir. Gelin bir paket yapalım. Sayın Abbas?a gösterdiğiniz jesti gösterin. Bir esir değişimi yapın.? Olmert bunu yaparsam ?Abbas kriz geçirir? dedi. Daha sonra bombaların Gazze?ye indiğini gördük. Ne oldu 1200 sivil öldü. İsrail?in elindeki silah gücü kitle imha silahları dahil acaba zerresi Filistin?in elinde var mı. Bir şey biliyorsam kesinlikle yok. BM toplanıp karar aldı. İsrail tanımıyorum dedi. BM?nin binaları okulları bile vuruldu. Bütün bunlar yapılırken insanlık ne yaptı seyretti. Ama aynı insanlık Gürcistan?da yapmadı. Ama ben Gürcistan?ın yardımına koştuk. Biz bu darbeyi yiyen mazlum insanlara yardım ettik. Dini, ırkı gözetmeden yardıma koştuk. Bu fatura çok ağır bir fatura. Burası hiçbir m ekonomik kalkınma imkanı olmayan Gazzelilerin üzerine yıkılmıştır. Hep Hamas dendi ama Gazze?de sadece Hamas oturmuyor ki. Ablukaların kaldırılması lazım. İsrail bun kapıları insanlığa açacak mı. Eğer biz Cenevre sözleşmesini İnsan Hakları Evrensel Beyannamesini kabul ediyorsan bu kapıların açılması lazım. Deniyor ki silah girmesin. Eğer bu tünellerin ucu Mısır?daysa Mısır bu tünellerden silah sokmasın. Bir başka konu uzlaşma. Hamas ve El Fetih arasındaki süreci hızlandırmak. Sayın Olmert?e bunu söyledim. Sadece El Fetih?le bu süreci sürdürdüğünüz sürece bunu çözmezsiniz. Hamas?ın da o masaya davet etmelisiniz. Temennim odur ki BM bu konuya ağırlığını koyar. Veya ABD sayın Obama?nın sessiz yığınların sesi, kimsesizlerin kimsesi olmasını diliyorum. Ancak Livni ve Rice arasındaki anlaşma uyarınca değil. Yoksa bu danışıklı dövüş devam eder. Dünya barışı için Ortadoğu barışı şart. Kurulacak hükümette Reform ve Değişim Partisinin yer alması şart. Sonra seçime gidilerek seçimlerden sonra kurulacak hükümet Filistin halkının tercihini yansıtması gerekir. "DAVOS BENİM İÇİN BİTMİŞTİR!" Peres'in uzun konuşmasının ardından yeniden söz alan Başbakan Erdoğan, Peres'in konuşmasına ve onu alkışlayanlara sinirlenerek hararetli bir konuşma yaptı ve salonu terk etti. Erdoğan, "Sayın Peres benden yaşlısın sesin çok yüksek çıkıyor. Biliyorum ki, sesinin bu kadar yüksek çıkması bir suçluluk psikolojisidir. Öldürmeye gelince siz çok iyi bilirsiniz. Ülkenizde Başbakanlık yapmış kişilerin sözleri vardır Tankların üzerinde Filistine girdiğimde kendimi mutlu hissediyorum diyen başbakanlarınız vardı. Bu zulümleri alkışlayanları da ayıplıyorum. Buradan iki söz söyleyeceğim." dedi. SÖZÜMÜ KESMEYİN! Bu sırada Erdoğan'ın sözleri kesilmeye çalışılmasına rağmen Erdoğan devam etti ve, "1 Tevrat 6. maddesinmde der ki öldürmeyeceksin. Burada öldürme var.İsrail barbarlığı zalimliğin de ötresinde bir şey bir Yahudi. Avi Şalom Guardina?da bunu söylüyor. İsrail Haydut devlet haline gelmiştir. Benim için Davos bitmiştir. Siz konuşturmuyorsunuz. 25 dakika konuştu 12 dakika konuşturuyorsunuz." dedi. Erdoğan bu sözlerinin ardından salonu terk ederek, Sarkisyan ile olan görüşmesine gitti. Tutturdu sesin yüksek çıkıyor diye başladı Peres'e bağırmaya... Yobaz delirdi, kendini kontrol edemedi Ocak 29, 2009 tarihinde Astur tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Lux e Tenebris 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi Bilinçli bir hareket, önceden hazırlanmış bir tiyatro.Her iki taraf açısındanda. Link to post Sitelerde Paylaş
crossfox 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi çok acayip bir davranış. bir ülkenin başbakanı böyle fevri hareket etmemeli. eğer kaldıramıyorsa başbakanlık yapmayı; dinlenmeye çekilebilir. ülkeye ve kendisine çok zarar vermeye başladı... Link to post Sitelerde Paylaş
Rochader 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi Obamaya seslenmis ama yasak olan youtube sayesinde. Burda tamami yok ama bulan varsa ekleyebilir. Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan joins the Davos Debates SAYGILAR Link to post Sitelerde Paylaş
A$tur 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Yazar Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi Görmeyen videosunu bulsun izlesin, ben canlı izledim ve şok oldum, adam sanki kasımpaşada kahvede konuşuyor. ABD'de Ermeni soykırımı tasarısı geldiğinde Yahudi lobisinden nasıl destek isteyecekler bunlar onu merak ediyorum esas. Link to post Sitelerde Paylaş
Faithnomore 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi Görmeyen videosunu bulsun izlesin, ben canlı izledim ve şok oldum, adam sanki kasımpaşada kahvede konuşuyor. ABD'de Ermeni soykırımı tasarısı geldiğinde Yahudi lobisinden nasıl destek isteyecekler bunlar onu merak ediyorum esas. yerel seçimler yaklaşıyor astur...hele şu belediyeleri alsınlar tekrar kasımpaşalı olur nişantaşılı.. Link to post Sitelerde Paylaş
A$tur 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Yazar Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi yerel seçimler yaklaşıyor astur...hele şu belediyeleri alsınlar tekrar kasımpaşalı olur nişantaşılı.. Yaptığı şovu kimler için yaptığı açık zaten de, yanında İsrail cumhurbaşkanı, BM genel sekreteri falan varken bu rezilliği yapmak içerde gazeteci azarlamaya benzemiyor, gerçekten olacak iş değil. Link to post Sitelerde Paylaş
murteddd 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi hep söylüyorum başbakan değil polat alemdar mübarek kendisi. kafa yedi sonunda, bir de tevratttan örnek veriyor, öldürmeyeceksinmiş. bir biliyoruz o tevratın daha başka neler dediğini. yazık ya, mahalle kabadayısı bundan akıllıca davranır. türkiyede saçmalayıp vatandaşı kızdıryordu sadece ama şsraile karşı saçmalamasının bedeli ağır olacak. çok dengesiz, sinirlerine hakim olamayan bir kişilik kendisi herkesin bildiği gibi. Link to post Sitelerde Paylaş
euclid 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi (düzenlendi) Görmeyen videosunu bulsun izlesin, ben canlı izledim ve şok oldum, adam sanki kasımpaşada kahvede konuşuyor. ABD'de Ermeni soykırımı tasarısı geldiğinde Yahudi lobisinden nasıl destek isteyecekler bunlar onu merak ediyorum esas. 50 ülke soykırımı kabul etmiş ABD kabul etse ne olacak?ABD kabul edince sözde soykırım Türkiye tarafından da kabul edilmiş mi olacak? Zaten ABD'nin soykırım meselesi kabak tadı verdi yıllardır siyaset malzemesi oldu. Ocak 29, 2009 tarihinde hrkls tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
4ntiateist 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi İsrail bunu hakettti ama Türkiye bu duruma girmeyi haketmedi sanırım. Link to post Sitelerde Paylaş
baglanti 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi Arkadaşlar koskoca Türkiye olarak Başbakan orada bizi temsil ediyor. Kalkıpta Türklere yazık, böyle fevri davranan başbakanları var diyecek değiller ya. Yine olan bize oluyor, yine olan bize oluyor. Üstelik bu tür diplomatik gafların bir bedeli olur. Hiç iyi bir durum değil. Link to post Sitelerde Paylaş
euclid 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi (düzenlendi) Arkadaşlar koskoca Türkiye olarak Başbakan orada bizi temsil ediyor. Kalkıpta Türklere yazık, böyle fevri davranan başbakanları var diyecek değiller ya. Yine olan bize oluyor, yine olan bize oluyor. Üstelik bu tür diplomatik gafların bir bedeli olur. Hiç iyi bir durum değil. İsrail'de Ortadoğu'daki tek anlaştığı ülkeyi kaybetmiş olur ileri giderse. Bence telafi edilir.. Başbakan'ın sinir konusunda tedaviye ihtiyacı var yanlız.. Ocak 29, 2009 tarihinde hrkls tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
murteddd 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi Arkadaşlar koskoca Türkiye olarak Başbakan orada bizi temsil ediyor. Kalkıpta Türklere yazık, böyle fevri davranan başbakanları var diyecek değiller ya. Yine olan bize oluyor, yine olan bize oluyor. Üstelik bu tür diplomatik gafların bir bedeli olur. Hiç iyi bir durum değil. ananı da al git falan diye korktum adama. sinirlerini kontrol edemeyen ve konuşacağı lafı tartamayan bir adamdan başbakan değil mahalle muhtarı bile olmaz. ben kendisi kadar ne konuştuğunu bilmeyen politikacı görmedim. Link to post Sitelerde Paylaş
kutsalyaratik 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi Arap teroristler yuzunden duse kalkada olsa ilerleyen Turkiyenin yoluna mayin dosedi bu Erdogan denen serseri. Orada normal konusmada dahi olsaydi Edogan o konusmayi yapacakti zaten, elinde onceden hazirlanmis Israili elestirenlerin bir listesi vardi ve bunuda bir Muslumanin yapacagi sekilde asiri sinirli sekilde uyguladi ve bombayi Turkiyeye birakti. Link to post Sitelerde Paylaş
4ntiateist 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi İsrailden 10 adet casus uçağı alacaktık. Onlara ne olacak bakalım Link to post Sitelerde Paylaş
Tanrisalbicak 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi Bunca yıldır ilk defa RTE ' ye onay verdim.Helal olsun, tüm emperyalizme posta koydu ne olursa olsun. Link to post Sitelerde Paylaş
murteddd 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi Bunca yıldır ilk defa RTE ' ye onay verdim.Helal olsun, tüm emperyalizme posta koydu ne olursa olsun. şaka değil mi bu? müslüman ıraka amerika ile beraber girmek için teskere çıkarttmaya uğraşırken sen daha doğmamıştın galiba. Link to post Sitelerde Paylaş
Ruslan_Chagaev 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi Arkadaşlar bunu benden başka izleyen oldu mu? Böyle rezillik görülmedi! http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/SonDaki...0kez%20acikladi Tutturdu sesin yüksek çıkıyor diye başladı Peres'e bağırmaya... Yobaz delirdi, kendini kontrol edemedi Neresi rezillik, Tayyip ses çıkarmasaydı asıl o zaman rezillik olurdu. Moderatörün biri Türkiye başbakanının elini tuttuyor "konuşma" diyor. Aslında sürü bilincine sahip ezberci takım böyle kahramanlıkları görünce dumura uğrayıp rezillik sanıyor. Kadafi karşısında susan Erbakan'a rezil diyorlar, ilginçtir ki tepki koyana da rezil diyorlar. Bence buna rezil diyen görüş rezildir. Link to post Sitelerde Paylaş
euclid 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi (düzenlendi) Türkiye artık İsrail politikalarını desteklemiyor(Sadece El Fetih'i muhattab alır İsrail) ve İsrail'le ilgili durum değişikliğine gidilecek gibi..Obama'nın da İslam dünyasına yapacağı jestler gözönüne alınırsa İsrail'in işi zor.. Kendini savunmaya çalışıyor Peres ve İsrail'li politikacılar.Ama işledikleri katliamların hesabıyla karşılaşacaklar gibi.. Türkiye'nin ABD soykırım oylamasını artık tınladığını sanmıyorum. Ocak 29, 2009 tarihinde hrkls tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
ozedonus 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi İsrail bunu hakettti ama Türkiye bu duruma girmeyi haketmedi sanırım. Çok güzel bir tespit.İsrail daha fazlasını hakkeden terörist bir devlet.Ama Türkiye devlet ciddiyetini herşeye rağmen koruyabilmelidir. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts