Jump to content

Bize de Davos yiğidi gerek!


Recommended Posts

Keşke bunu yapan başka biri olsaydı.” Başbakan Erdoğan’ın Davos ‘hadisesini’ beğenen ama Başbakan Erdoğan’ ı beğenmeyenler dün sık sık böyle diyordu:

“Olay süperdi ama keşke bunu başka biri yapmış olsaydı.”

Takdir etmeye dili varmıyordu kimilerinin. Ya da takdir ettiklerini ‘itiraf’ ediyorlardı.

Ben de ettim. Takdir yani ve itiraf. Nihayetinde, tıpkı Başbakanımız gibi ben de azgelişmiş ülke çocuğu olmanın bütün patolojilerine sahibim. Devletler arası bir hadiseyi en azından bir kaç saatliğine de olsa ‘Nasıl da taşı gediğine koyduk’ tadında yaşama hakkım var. Biz de Zürih’te doğmadık nihayetinde! Olacak o kadar.

Diz çök Livni!

Fakat 24 saatten fazla zaman geçti, coşku geçmedi. Ekranlara bakınca vaziyeti umumi şu merkezde:

Viyana kapılarına dayanan Erdoğan AB’yi dize getiriyor, yetmez. Livni’ye diz çöktürüp el öptürüyor, durmak yok. Filistin’de 1967 sınırlarına dönülüyor, o da yetmez eli değmişken İran’la ABD’nin arasını yapıyor, Obama gelip Çankaya’da BM’de veto hakkını alalım diye yalvarıyor... gibi bir hava.

AKP’nin sözcüleri ve AKP yanlısı medya, Erdoğan’ın karizmasını köpürttükçe ben de iyiden iyiye coşuyorum. Diyorum ki:

İşte bize de tam böyle bir yiğit lazım!

Gel yiğidim gel!

O Davos yiğidi gelecek, diyecek ki “Siz insan öldürmeyi iyi bilirsiniz.” Kime karşı? Diyarbakır’da “Kadın çocuk, gereği neyse yapılacak” kim demişse ona karşı. “Hoop birader! Ağır gel!” diyecek Kasımpaşalı ağzıyla, “Sen ne diyorsun? Bunlar daha çocuk”. Öyle bir kararlılıkla duracak ki olayların karşısında, kafasına gaz bombası mermisi sıkılarak öldürülen 15 yaşındaki bir çocuğun otopsisini izlemek zorunda kalmayacağım ben.

O Davos yiğidi gelecek ve HAMAS nasıl seçilip gelmişse DTP de seçilerek gelmiş, bunu söyleyecek yüksek perdeden. Bayramlarda bayramlaşmayı reddetmeyecek ve DTP’lileri dosta düşmana karşı “Seçilerek gelmişler, meşrudur” diyecek, sarılıp öpecek. Ah ah! HAMAS’ın demokratik meşruluğunu savunan yiğit bizde nerede?..

Plajdaki Uğur Kaymaz

Keşke bizde de böyle Davos’taki gibi bir yiğit olsa. Memlekette Kürt vatandaşların gizlice öldürülüp asit çukurlarına atıldığı söylendiğinde, peşinden gitse. Nasıl Tevrat’tan alıntı yapıyorsa Davos’taki yiğit, o da Kuran-ı Kerim’den alıntı yapsa, öldürmenin günah olduğunu söylese. Hiç değilse bunu söylese. Tıpkı “plajlarda öldürülen çocuklar” gibi Uğur Kaymaz’ın Mardin’de nasıl öldürüldüğünü bir anlatıverse. “Daha da gelmem Meclis’e” deyiverse...

Yok ki bizde şöyle Davos’taki gibi bir yiğit. Geçse şöyle Melih Gökçek’in ya da Maliye Bakanı Unakıtan’ın karşısına:

“Nedir hoca bu söylentiler? Siz paraları iç mi ediyorsunuz yoksa?”

Şöyle elinin tersiyle itiverse bağışlanmak için ona uzatılan elleri.

Taksim’de fosfor bombası

Yok ki bizde öyle bir babayiğit, Gazze’de kullanılan bombaların hesabını nasıl soruyorsa 1 Mayıs’ta hastanenin acil servisine atılan gaz bombasının ve gözyaşartıcı bombalarla ağlayan çocukların hesabını soracak.

O Davos yiğidi bizde olacak ki “Almayın bu gazeteleri” diyen muktedirlere karşı gelecek “E ama baba, hep sen konuşuyorsun, başkalarını konuşturmuyorsun” diyecek. “Nedir bu basın boykotu!” diye hesap soracak.

Ah Davos’taki o yiğide ben kurban olayım! Keşke gelse de yurdumuza sendikalara, gazetecilere, muhaliflere, giderek kendine benzemeyen herkese saldıran bir Başbakan var bizde, onu güzelce dize getirse... Nerdeeeee...

Mühim not: Bugün İstiklal Caddesi D&R’da saat 16.00’da imza gününde buluşmak üzere...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...