Jump to content

İŞ BİTTİ ARTIK TÜRBAN BAŞKA BAHARA


Recommended Posts

Turuncu ajana teslim oldular

TURUNCU AJANA TESLIM OLDULAR

AKP, Vakıflar Yasası’nın 25. maddesini kabul ederek Yahudi George Soros’a

‘karşı devrimin’ yolunu açtı...

İktİdar, AB’nin dayatmasına boyun eğdi. ABD adına vakıf kurup işbirlikçi satın alarak milli yapıyı yıkan Yahudi Soros’un önündeki engel, Vakıflar Yasası’nın 25. maddesinin TBMM’de AKP oylarıyla kabul edilmesi sonucu kaldırıldı. MHP’nin muhalefeti, teslimiyet yasasının geçmesini engelleyemedi.

Kirli işbirliği yasal oldu

VakIflarIn uluslararası faaliyetlerini düzenleyen maddeye göre azınlık vakıfları, uluslararası faaliyet ve işbirliğinde bulunabilecek, yurt dışında şube ve temsilcilikler açabilecek, üst kuruluşlar kurabilecek...

Parayla hain satın alıyor

Soros, ABD işbirlikçisi yönetimlerin iktidara getirmek için parayla satın aldığı hainleri meydanlara döküyor.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın tarihe geçecek anı...

Muhalefetin “ihanet” olarak nitelendirdiği Vakıflar Yasası’nın görüşmelerinde sert tartışmalar yaşandı. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Vakıflar Kanunu’nun, Lozan Antlaşması’nı deldiğini söyledi. MHP’li Hasan Çalış da, Rum ve Ermenilerin, AB’nin arkasına sığınarak taleplerini kabul ettirmeye çalıştığını ifade etti. Eleştirileri Devlet Bakanı Hayati Yazıcı cevapladı.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, yasa maddesi oylanırken “evet” anlamına gelen iki elini havaya kaldırdığında objektiflere böyle yakalandı.

Muhalefet sordu:

Boğazları da verecek misiniz?

Görüşmelerdeki soru-cevap bölümünde muhalefet, iktidarı

topa tuttu.

Muhalefet milletvekillerinin yönelttiği bu soru, Meclis’te tartışmaya neden oldu. “Böyle bir şey düşünülemez” diyen Bakan Yazıcı’ya, MHP ve CHP’liler AB’ye verilen tavizleri hatırlattı

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar’ın başkanlığında, dün saat 14.00’te toplandı. Gülpınar, yapılan yoklamada toplantı yeter sayısının bulunmadığını belirterek, birleşime ara verdi. Aranın ardından toplanan Genel Kurulda, TBMM İçtüzüğü gereğince, Vakıflar Kanunu ile ilgili önceki gün yapılan kapalı oturum tutanak özetinin okunması için kapalı oturuma geçildi. Kapalı oturum sonrası ise gündem dışı konuşmaların ardından, Vakıflar Yasası Tasarısı görüşülmeye devam edildi.

AKP’den savunma!

AKP Milletvekili Ahmet İyimaya, Lazın’ı delen tasarıyı savunan bir konuşma yaptı. İyimaya, “Tasarı, Misak-ı Milli’yi delmekte, Lozan’ı hiçe saymakta, Sevr-i hatırlatmakta deniliyor. Önyargıdan arınarak bu tartışmayı yapmalıyız” dedi. Daha sonda Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, muhalefet milletvekillerinin tasarı ile ilgili sorularını cevapladı. Vekilerinin “Boğazları da teslim edecek misiniz?” sorusu karşısında, Yazıcı, “Hiç bir vatandaşımız böyle bir şey düşünemez” karşılığını verince tartışma çıktı. Muhalefet milletvekilleri Avrupa Birliği’ne verilen tavizleri hatırlattı.

Soros’un önü açıldı

Yabancıların Türkiye’de vakıf kurabilmelerine olanak sağlayan ve “Lozan’ı deliyor” diye muhalefet partilerinin tepki gösterdiği 25. madde, AKP’lilerin oylarıyla kabul edildi. Böylece Soros’a Türkiye’yi karıştırma imkanı tanınıyor

TBMM Genel Kurulu’nda dün de tartışmalar yaşandı. MHP ve CHP’lilerin muhalefetine rağmen en çok tartışılan Vakıflar Yasası’nın 25. maddesi aynen kabul edildi. Maddeyle vakıflar, vakıf senedinde yer almak kaydıyla, amaç ve faaliyetleri doğrultusunda, uluslararası faaliyet ve işbirliğinde bulunabilecek, yurtdışında şube ve temsilcilik açabilecek. Yabancıların Türkiye’de vakıf kurabilmelerine olanak sağlayan ve “Lozan’ı deliyor” diye muhalefet partilerinin tepki gösterdiği AKP’lilerin oylarıyla kabul edilen 25. madde, Yahudi spekülatör George Soros’a Türkiye’yi karıştırma imkanı tanıyor.

Uluslararası faaliyet

Maddeyle vakıfların uluslararası faaliyetleri düzenleniyor. Vakıflar Yasası’nın 25. maddesiyle, vakıflar, vakıf senedinde yer almak kaydıyla, amaç ve faaliyetleri doğrultusunda, uluslararası faaliyet ve işbirliğinde bulunabilecek, yurtdışında şube ve temsilcilik açabilecek, üst kuruluş kurabilecek ve yurtdışında kurulan kuruluşlara üye olabilecek. Vakıflar, yurtiçi ve yurtdışındaki kişi, kurum ve kuruluşlardan, ayni ve nakdi bağış ve yardım alabilecek, yurtiçi veya yurtdışındaki benzer amaçlı vakıf ve derneklere ayni ve nakdi bağış ve yardımda bulunabilecek. Ancak yurtdışı nakdi yardımlar, banka aracılığıyla alınabilecek. Amacını geliştirmeye yardımcı olmak veya gelir sağlamak amacıyla vakıflar, iktisadi işletme ve şirket kurabilecek, kurulmuş şirketlere ortak olabilecek.

‘Turuncu devrim’e para yağdırıyor

Özellikle Ortadoğu ve Kafkaslar’da çıkarılan ayaklanmalara sağladığı finanansal destekle tanınan ABD’li işadamı George Soros, Türkiye’de Açık Toplum Enstitüsü ile Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı(TESEV)’na yaptığı katkılarla tanınıyor. ’Turuncu devrimci’olarak bilinen Soros, darbe organizasyonu olarak bilinen Açık Toplum Enstitüsü’ne son altı 10 milyon dolarlık destek sağladı. Enstitü altı yıllık, çalışmalarını da “6 Yıl 11 Öykü” başlığıyla bir kitapta topladı. Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) Başkanı Can Paker de 9 Haziran 2005’te, ünlü spekülatör ve yatırımcı George Soros’un TESEV’e bu sene 400 bin dolar verdiğini belirterek “Yani tayin edici bir desteği yok” demişti.

AKP’yi beğeniyor

Soros, 9 Haziran 2005’te Akşam gazetesinde yayınlanan bir habere göre, “Bence AKP demokrasiye inanıyor. Önceki hükümetlerden daha dürüst, yolsuzluk daha az ve desteği hak ettiğine inanıyorum” demişti.

Link to post
Sitelerde Paylaş
AKP?yi beğeniyor

Soros, 9 Haziran 2005?te Akşam gazetesinde yayınlanan bir habere göre, ?Bence AKP demokrasiye inanıyor. Önceki hükümetlerden daha dürüst, yolsuzluk daha az ve desteği hak ettiğine inanıyorum? demişti.

Bencede inanıyor, köküne kadar...Teslim bayrağı çekerken bayrak yoksa yerinde, türban çekeriz bizde ne olcak sanki..

tarihinde Demeter tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...