Jump to content

HURŞİT TOLON TAHLİYE OLDU


Recommended Posts

Tomclancy

Tolon binlerce Kürdü öldürmedi ama.Kürtler osmanlininda yardimiyla Yüzbinleri bulan Türmeni öldürdükleri bir gercektir.

Hele PKK inin öldürdüklrinin sayisi 50,000 i cok asmis durumdadir.

Kürt Seyhulislam Ebussuud dümbegi ne demisti 7 alevi Türkmen öldüren cennete gidecektir.

Dersin Cennet babasinin AHIRIYDI hinziri El Yezidin.

Onun icin, ona buna iftira edeceyine,elin gözündeki tozu göreceyine ,kendi seyinizde koskoman direyi görmenizi salik veririm.

Suclu olsaydi herhalde serbest birakmazdilar.

Erzincanin Basbaglar köyünde PKK katliamlarini nasil unuttunuz.Coluk cocuk yasli genc Kürtleri ,kundaktaki bebeleri öldürdülerdi.Hemde bu köy halki Kürt olduklari halde.

Yamyamliklarinin üstüne deyecek yok bu vahsi yaratiklarin.

Bunlardan ,neden hic bahsetmiyorsunuz?

Sabirda bir yere kadardir.

Bu sabir tasarsa, Diyarbakirda tekrar 3 ayakli salincaklar kurulur,defter dürülür,SAPLAR SÜRÜLÜR.

.

Ne ingilizi,ne Almani ,nede Amerikali yardima gelemez.

Gecmiste gelemedigi gibi.

TARIH TEKERRÜR EDER , EYER IBRET ALINMAZSA TARIHDEN..

Türkiye Cumhuriyeti Türk hudutlari dahilindeki yurttaslarinin Hayatini korumak kollamak zorundadir.Bunu engellemeye ugrasanlar gecmisteki 3 ayakli salincaklarin her an kurulabileceyinin pekde uzak olmadigi hesabinida yapmalidirlar.

Hic kimse ,yarinin ne getireceyini ne götüreceyini bilemez bu ülkede.

Cünkü ,bu ülkede hesap bilmeyen cok yamuklar ,cok hAIN vardir.

Kibrisa Türk orduisunun cikabilecegini Amerika %1000 hic hesap etmemisti.USUNUN ucundanda gecirmemisti.Cünkü Türkiye elindeki silahlari su sartlara uyacagini senete imza atarak almisti.

Türkiye, Amerikanin istemedigi biryerde bu silahlari kullanamaz.

Evet,12 yil kullanamadi.

Ama Rahmatli Ecevit gelince isler deyisti.

Ben bu silahlara para vermisim menfaatim olacak heryerde kullanirim diye düsündü,BIR SABAH AYSAYI KIBRISA TATILE GÖNDERDI.

Yarin Ecevit gibi GÖBEYINDENDE ISEYEN BIRI CIKAR,ulan gelin bakiyim buraya der CANILERI toplar salincagin basina.

Seyh Sait DIYARIBAKIRDA idam edilirken,son sözü sorulur.

Yaniti aynen söyleydi KÜRT HALKI INGILIZLERE kanmasin.

Kananlar olursa ne olur?

Tarih tekrar eder.

Biz istemesekte o EDER.

Ele bel baglayip KUYUYA inen, kuyuda kalir.

tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 110
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Sevgili Pisicik,senin duyarli oldugunu biliyorum.Senin vatan sevginede saygim var.Zaten bu konu hakkinda zamaninda cok tartisildi,biliyorsun.

Sadece Tolon pasa degilki,onunla beraber cok kisi bu örgütlenmen in icinde.Kimlermi;Şimdi bazı isimleri sıralayalım:

Kemal Yamak, Kenan Evren, Doğan Güreş, İsmail Hakkı Karadayı, Hüseyin Kıvrıkoğlu, Necip Torumtay, Sabri Yirmibeşoğlu, Doğan Bayazıt, Çevik Bir, Teoman Koman, Güven Erkaya, Hasan Kundakçı, Osman Pamukoğlu, Erdal Sarızeybek, Veli Küçük, Şener Eruygur, Kemal Yavuz, Hurşit Tolon, Atilla Ateş, Tuncer Kılınç, Yaşar Büyükanıt, Levent Ersöz, Tansu Çiller, Mehmet Ağar, Abdülkadir Aksu, Hikmet Çetin, Cemil Çiçek, İsmet Sezgin, Vecdi Gönül, Hayri Kozakçıoğlu, Ünal Erkan ve daha da yazılsa sayfalar dolusu isim….

Gerek,Abdulkadir Aygan´in olsun,gerekse Ergenekon baskinlarindaki bulunan yeni darbe planlari olsun,Tolon pasanin ismide vardir.Yeni bir darbe hazirligi

amaclanmaktadir.Serbest birakilmasi ise,Ergenekon´un,kontgerillanin tadilat calismalarindan baska birsey degildir.

Tolon pasanin Veli Kücük basta olmak üzere,bu cetede 4.sirada oldugu kesinlesmistir.Tolon pasa bu cetenin kurulmasinda,Veli Küçük, Hurşit Tolon, Şener Eruygur, Levent Ersöz önayak olmuslardir.Darbeyle ilgili olan günlüklerde Tolon pasanin imzalarida mevcuttur.

Belgeler nerdemi?

Devletin elinde.

PKK olayindaki görüslerinede katiliyorum.Dagda ölenle ,ayagi,eli kopan askerlerin ayni insanlar oldugunu biliyorum.

Aslinda tartismamiz gereken olay,Gladyo´dan,Kontgerilla´dan,Ergenekon´dan,susurluklar´dan nasil kurtulacagimiz.

NATO´dan cikarsak bir yerde Türkiyedeki CIA ayakli baskilari engellemis oluruz.

Saygilar.

Bu adamlar neden örgütleniyor? TSK da bir örgütlenmedir. TSK yı ne yapalım Elinde silah var ve bazılarının çıkarlarına ters düşüyor diye içeri mi atalım.

Ve en nihayetinden adamın suçsuz olduğu anlaşıldı bırakıldı. Ne oldu şimdi. TSK düşmanlarının ağzı sulandı ama kursaklarında kaldı. TSK taraftır. Bu üneter yapıya ve ulusal laik sisteme taraftır. Eğer taraf olmaz ise zaten TSK, TSK'lıktan çıkmıştır demektir. Onun için bu yapılan yorumlar çok doğal karşılanmaldır. Evet tabiki TSK nın gücü bazı kesimler tarafından hoş karşılanamaz. Ama zaten kimse kimsenin gücünü överek anlatmaz. Kendi menfaaatleri dışında tabi ;)

Link to post
Sitelerde Paylaş

kürt kökenli arkadaşlar az buçuk haklılık payları olsada milliyetçi damarları kabardığı için sağlıklı yorum geliştiremiyorlar..

herşey bir yana bu adamların suçları hakkında somut delil olmadığı ve gözaltıların İslamcıların- Ulusalcıları tasfiyesi şeklinde siyasi bir olay olarak cereyan ettiği ortadadır..

suçsuz insanların sırf meslekleri Asker diye işkence çekmelerini istemek psikopatlıktır..

içinizde kin filan varsa buyurun mehmet ağardan başlayarak hesap sorun!!!

unutmadan :

http://forum.ateizm2.org/index.php?showtop...mp;#entry285932

tarihinde Modern_Mystic tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
AİHM'de 90.000 davamız olması boşuna değil.
Söz konusu davalar zaten şu anda tutuklu bulunan ve peyderpey salıverilen kişilerin uyglamaları yüzünden açıldı (Tabi başroldekiler hala dışarıda). Bunu gözardı etmemek lazım.

Saygılarımla

Link to post
Sitelerde Paylaş
kürt kökenli arkadaşlar az buçuk haklılık payları olsada milliyetçi damarları kabardığı için sağlıklı yorum geliştiremiyorlar..

herşey bir yana bu adamların suçları hakkında somut delil olmadığı ve gözaltıların İslamcıların- Ulusalcıları tasfiyesi şeklinde siyasi bir olay olarak cereyan ettiği ortadadır..

Sizin söz ettiğiniz anlamda sağlıksız bir yorum okumadım. Söz konusu kişiler sadece kürt halkına dağil anadolu halklarına karşı bir suç işlemiştir. TAbi şu anda ki yargılama süreci bu tip bir hesap sormaktan uzaktır. Oligarşinin iç çelişkilerinden kaynaklanan bir çatışma var sadece. Ve ben bu çatışmadan büyük bir beklentim yok.

Ayrıca istediğiniz somut delil bu ülkenin karanlık tarihinde açık bir şekilde durmaktadır.

Saygılarımla

Link to post
Sitelerde Paylaş

Demek ki, emekli general olsan bile bu ülkede hakkında doğru dürüst bir suçlama olmadan tutuklanabiliyorsun.

Bağımsızlık yandaşı emekli bir general, hakkında doğru dürüst bir delil olmadan, kimler tarafından ve niçin tutuklanır?!!!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sevgili pisicik,

Tolon pasa´nin Kontgerilllanin kurulusunda,yapilanmasinda,isleyisinde payi oldugunu daha önce söylemistim.Zaten göz altina ainmasinin ,kendi sayginligini yitirdigini sende vurgulamissin.En azindan,Tolon pasanin sütten cikmis akkasik olmadigini görüyoruz.Tolon pasanin serbest birakilmasi dedigim gibi Kontgerillanin tadilat calismalaridir.Bu gözaltilarin olmasi,sorgulamalarin olmasi Ergenekon Dalgalari olarak tanimlanir.Nedir Ergenekon dalgalari?

Topluma devamli korku empoze edilerek ,sindirme politikalaridir.Tolon pasanin serbest kalmasi,onun bir nevi aklandigini gösterme politikasidir.

Yakinda Veli Kücük te aklanacaktir merak etmeyin.Sanmayinki sorusturmalarda sadece yaptiklari katliamlardan bahsettiklerini.Tam aksine, ileride daha neler yapilabilecegi ,bu cetenin ileriye dönük planlarinin cizildigi,artik eskimis yipranmis isimlerin yerine yeni ve bilinmeyen isimlerin gelecegi bellidir.

Tolon Pasa demezki ben bu kadar insan öldürdüm diye.Tipki Mehmet Agar´in yaptigi katliamlari söylemedigi gibi.Nasilki Mehmet Agar Kontgerillanin sefi oldugunu beyan etmemisse,Tolon pasada Jitem´in kurulusunda aktif rol oy´nadigindan bahsetmez.

Gerceklerin örtbas edildigi bir ülkede Mehmet Agar gibileri nasilki Legal bit partinin baskani olabiliyorsa,Tolon Pasada Ege ordu komutani olabiiyor.Orgeneral olabiliyor.CIA tarafindan,Devlet tarafindan yetkilendirilmeseler,dokunulmazlik vasfina eristirilmeseler,bu baskici politiklari uygulayamazlar.

Trabzon´da rahip Satoronun öldürülmesi,Malatya´da Hristiyan inancini yayan Zirve yayin evinbin basilamsi,Hristiyan inancina yönelik yapilan saldirilar vardi.

O dönemde ,Ege ordu Komutanligi görevinde bulunna Tolon Pasa fisleme calismalari yapmistir.Ve bilakis bu kisilerin öldürülmesine olanak saglamistir.

Hic imse ben katliam yaptim,sunu bunu öldürdüm demez.Ama görünen köyde kilavuz istemez.

Tolon bey,

Tolon Jitem´in kurulmasinda Veli kücükle basrol oynamakla beraber,Kontgerillanin yaptigi tüm katliamlarinda ortagidir.Bunlari göz ardi etmeyin.Tarih sayfalarina dalarsak,Osmanlilarin yaptigi katliamlari saysak bitmez.Ozamanki dönemle bu zamanki dönem araisnda farklar var.Osmanlinin icinde yasayan onlarca zümre vardi.Biz simdiki dönemi konusuyoruz.

Bir kere Kürt Sehulislmain dedikleri ile ,bugünkü Kontgerilla yapilanmasinin ne alakasi var??

Osmanli döneminde seriat yaslari vardi.O dönem öyleydi.Siz böyle söylerseniz,bende size"En iyi kürt,ölü kürttür"sözlerini hatirlatirim.Bu ülkücü beyinlerin en meshur lafidir Tolonbey.

Bu yaklasimda zaten sizin "Üc ayakli salincak" sözünüzle birebir bagdasiyor.

Böyle tehditvari yazilariniz bile sizin nasil bir yaklasimda oldugunuzu gösteriyor.

Suclu olsaydi herhalde serbest birakmazdilar
demissiniz.

Devletin güvencesi altindaki bir sorusturma daha ne kadar inanilir olabilirki?

Siz böyle derseniz,bende size söyle derim;

Suclu olsaydilar,Engin ceberler,erdal güneyler,metin göktepeler,sivastakiler,marastakiler,corumdakiler ,daha bircok insan ölürmüydü tolonbey??

Bunlarin ne sucu vardi?Siz konulari kendi tarafiniza cekerseniz, bizde cekeriz.

Onun icin, ona buna iftira edeceyine,elin gözündeki tozu göreceyine ,kendi seyinizde koskoman direyi görmenizi salik veririm.

Iftirami???

Iftira öylemi??

Ben iftira etmiyorum,Devlet kendisi gözaltina aliyor.Ben almiyorum göz altina.

Bu sözünüz size hic yakismamis.Suna bakin,"önüdeki direk"kelimesi bile olaylara nasil yaklastiginizi gösteriyor.

Ben size böyle ukalaca,terbiyesiz bir yaklasimda bulundummu peki?

Bu ne terbiyesizlikir,yakismismi??

PKK katliamlarindan bahsetmissin.Binlerce defa söyledik PKK terör örgütüüüüürrrrr,PKK demek Kürt olmak degildiiiirrrrrr,Kürt olmayi PKK likle karistirmayin diyeeeee

Bak PKK elestirilerime bir yigin yazi yazdim.Belki sizlerden daha cok elestidim.

PKK,kürt halkinin gercek temsilcisi degildir.Pkk ,devletin ve ABD´nin temsilcisidir.Kontgerillayala olan iliskilerini,devletin PKK´nin kurulmasindaki yardimlari binlerce defa yazdik.Ama görmemisseniz veya görmek istmiyorsaniz bisey diyemem.

Eski yazilarima bak bulursun tolon bey.

Türkiye Cumhuriyeti Türk hudutlari dahilindeki yurttaslarinin Hayatini korumak kollamak zorundadir.Bunu engellemeye ugrasanlar gecmisteki 3 ayakli salincaklarin her an kurulabileceyinin pekde uzak olmadigi hesabinida yapmalidirlar.

Bu korumaya aldigi yurttaslarin icinde kimler vardir?Kürtlerde yokmudur?Madem kürtlerde bu hudutlarda yasiyorsa,ölen binlerce kürt neyin nesidir?

Bumudur koruma,sahiplenme?

50.000 tük ölmüsse,150.000 kürt ölmüstür.Ölen iki tarafta ayni insanlardir.Devletin korumasindakiler yani.Her iki tarafin cigeride yanmistir.

Merak etme tolonbey,o üc ayakli salincaklarda,tipki,Denizler ,yusuflar,hüseyinler gibi vatanseverlerde sallanmistir.

Modern mystic,,

suçsuz insanların sırf meslekleri Asker diye işkence çekmelerini istemek psikopatlıktır..

Suclari sadece insan olmak olanlarin,iskence cekmelerini istemek peki Psikopatliktan öte,Canilik degilmidir?

Ne cabuk unutuyorsunuz,12 eylül cuntalarinin iskencelerini?Gözaltinda ölenlerin adini,Asker kimlikleriyle ülkede darbelerle,sivaslarla,maraslarla...

Yaptiklarini ne cabuk unuttunuz?

Bu göz altina alinan Asker meslekteki insanlar,aklanmaktadir affedilmekle.

Mehmet agar dan hesap sormak icin,bu ülkede kökten bir degisim,devrim olmasi gerekir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ancak ben "Okadar yazi getiririmki buraya sasirirsiniz" şeklindeki önceki iletinizdeki iddianıza kanıt oluşturacak bilgileri burada göremedim.

Pisicik digerlerine genel cevap yazmaktan,firsat olmadi.

Hursit Tolon´la ilgili kanitlardan biri eski Yarbay Talat Turhan´in son imzasiyla kesinlik kazanmis "Sahra Talimnamesi"dir.Yavas yavas ilerlersek anlayacagiz.

.Kara Kuvvetleri Komutanliği emriyle, Org. Ali Keskiner imzasiyla yayimlanan Sahra Talimnamesinde, Türkiye’de “askeri darbenin” yasal zemine oturtulduğunu görürüz.Buda "Emasya Prtokolü "ile mesrulasmistir.Bu su anlama geliyor,TSK Legalisttir,adami döver ama bunu kanunlara göre yapar.

Simdi bu Talimname ile ilgili yaziyi buraya yapistiriyorum;

“Gayri nizami kuvvet politik anlayışına ve benzeri düşüncelerine taraftar olan, Silahlı Kuvvetler eski mensuplarıyla gayrı nizami kuvvet teşkiline muktedir kuvvetli şahsiyetler ve bunların faaliyetleri üzerinde durulmasını” öngören, “barış döneminde savaş halinin varlığını kabul ettirmek yolunda” girişimlerde bulunulma biçiminde kullanılan, “Sivil bir örgütlenme şeklinde idari taksimata uygun hücre tipi örgütlenilmesini; tedhiş(korkutma, dehşet salma), sabotaj, gizli haber alma” yöntemlerini benimseyen, “silahlı soygunları” bu yolda bir finansman yöntemi olarak gören, ve “köylere kadar” örgütlenmeyi temel alan yasal talimnamenin ismi: ST 31-15… Namı diğer; Kara Kuvvetleri Komutanlığı Sahra Talimnamesi 31–15…

Sahra Talimnamesi 31-15, Orgeneral Ali Keskiner imzasıyla 25 Mayıs 1964 gün ve OPS: 1708-74-64 Mr. Ta.Krl. sayılı Kara Kuvvetleri Komutanlığı emriyle yürürlüğe girdi.

Simdi yukaridaki talimnamede dikkat edersen,siyah olan "Silahlı Kuvvetler eski mensuplarıyla " olan yazi bundan o zamanki ve bundan sonraki isleyisi yasallastiriyor.Böylede olunca, emekli olsun veya görevde olsun bu hizmete istirak edecek askeri rütbelilerin,yapacaklari uygulamalarda ,dokunulmazliklari kanunen yasallastiriliyor.

Yukaridaki yazida "Tedhis"(korkutma ,dehset salma) resmilestiriliyor.Tipki Tolon beyin,üc bacakli salincaklari gibi.

Bu talimname ,CIA kaynakli Amerikan Özel Harekat birliklerinin talimnamesinin türkceye cevrilmis halidir.Yani TSK bunu kendi bünyesinde uygulamaya koymak icin resmilestirmis.

Bu talimname,Ziverbey Köşkü etrafinda başlayan Kontrgerilla tartişmalari ile ortaya çikmiş, ve NATO çerçevesinde oldugu tespit edilmsiti.

Ayrica ,bu talimname ile ilgili eski mit baskani Bülent Orakoğlu´nun görüslerini de yapistirayim;(Siyah yazilara dikkat)

Devlet içerisinde devlet yetkilerini kullanan bazı kişilerin veya grupların kontrol dışına çıktığı bir gerçek. Atabeyler böyle bir şeydir. Sahra Talimnamesinin yanlış alınışı uygulanması. Barış zamanı örgütleniyorlar. Bu örgütlenmeler içinde bir takım yasa dışı kullanımlar olmuş mudur olmamış mıdır? Olmuştur. Bu; bu kadar nettir. Bunlar çetelere alınıyor meselesi, bence bunlar parasal değildir, bunlar ideolojiktir. Türkiye’deki 28 Şubat’tan sonraki gelişmelere bilhassa Hilmi Özkök paşa dönemindeki gelişmelere bakarsanız bu ‘vatan elden gidiyor’ meselesidir.”

“MGK içerisinde Toplumsal İlişkiler Başkanlığı vardı, kaldırıldı bu Hükümet tarafından. Bunlarla ilgili bir takım cinayetlerle ilgili çok ciddi iddialar vardı. Böyle bir şey olduğunu söylemesek bile bizim tespit ettiğimiz PKK’nın üst düzey yöneticileriyle TİB’den birileri görüşmüştür. Biz güçlü bir devlet istiyorsak bugüne kadar yaptığımız hataları kabul etmemiz gerekir. Talimname yanlış tercüme edilmiş. Bunu Kemal Yamak Paşa söylüyor, kitap yazmış. Ben de çalıştım kendisiyle. ‘Yanlış tercüme edildi, çok suçlamalarla karşılaştık’ diyor. Başka bir yerde de diyor ki; ‘Bu aslında ABD’nin feth edeceği ülkelerde uygulayacağı bir şey’ ABD bunu kendi halkına uygulamıyor ki, kendi ülkesinde uygulamıyor ki. Onun için bu tür Türkiye’deki yapılanmalarla çok net yüzleşmemiz lazım.”

Bakin Devletin,PKK ile olan iliskisini aciklayan eski Istihbaratcilar bile söylüyor.Baris esnasinda huzuru bozmak icin ,korku toplumu yaratmak icin,huzursuzluk cikarmak icin herseyi yapmaya hazir resmi bir yapilanma var.

Sira geldi Talat Turhan´a.Yazinin basinda dedigimiz gibi Talat Turhan eski bir yarbaydir.Ergenekon ile ilgili bircok kitabi vardir.

"Savunma" adli kitabinda ,TSK´nin bir örgütlenme seklinde oldugundan bahseder ve bu örgütlenmenin dallarinida desifre eder.

Bu dallari söyle acikliyor;

Köylere inme ve propaganda:Hareket genel sekreteri sezerin,mersin´de " “İki sene sora Mersin’e Türk şehri diyemeyeceksiniz. Bu bir İstiklal savaşıdır arkadaşlar” demesi, sezer’in mersin’le ilgili bu kanıtsız değerlendirmeleri de yine ST 31-15’in “propaganda, yalan haber yayma ve tedhiş(korku salma)” maddesiyle örtüşüyor.

Örgütlenme Emekli Askerleri Kullanma:Yukaridaki resmi talimnamede´de oldugu gibi,eski ve yeni askerlerin bu talimnameyi uygulamalari icin desteklendikleri belirtilir.

Simdi geldik ;Hursit tolon´a....

Bu örgütlenmenin icindeki Danisma kurulunda HURSIT TOLON vardir.

Kuvvai Milliye Derneği,Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Derneği.....diye uzar giderken,

Türkiyem Topluluğu:Bu olusumda yine HURSIT TOLONdanisma kurulundadir.

Diger taraftan bir yigin olusum vardir,uzayip gider.

Sahra Talimnamesi doğrultusunda hareket eden personelin kanunlar önündeki bu durumunu Türk yargı sistemi ilk olarak 1978’de görmüştü. MHP ve Özel Harp dairesi ilişkisini araştıran dönemin Ankara Cumhuriyet Savcısı Doğan Öz, ilk kez “Kontrgerilla” kavramını resmi rapora sokmuş ancak bir suikaste kurban gitmişti. Katil zanlısı olarak İbrahim Çiftçi (1997’de MHP Genel Başkan adayı oldu) yakalanmış ve Ankara Sıkıyönetim Mahkemesi 4 kez oy birliğiyle idam cezası vermişti. Çiftçi’nin Avukatı ise müvekkilinin durumunun “özel” olduğu üzerine savunmasını kurmuştu. İdam kararı 4 kez Askeri Yargıtay tarafından bozuldu. Sonunda yerel mahkeme, “Çiftçi’nin savcı Öz’ü taammüden öldürdüğü mahkememizce sabittir. Ancak hukuki zorunluluk nedeniyle Çiftçi’nin beraatine..” şeklinde karar vermek zorunda kaldı.

Yukardaki alinti yazidan da anlasilacagi üzere ,bu korku,ölüm,tehdit talimnamesi´nin uygulanmasinda ,resmi kanunlarin gücü ortaya konulmustur.

Sahra Talimnamesi ya da o dönem bilinen şekliyle Field Manual 30 tipi talimnamelerden Türk kamuoyu ilk kez 1973 yılında haberdar oldu. Barış Gazetesi, “şiddetin kaynağı” olarak nitelediği talimnameyi yayınlayacağını okuyucularına duyurdu. Ancak haberi hazırlayan muhabir ortadan kayboldu ve kendisinden bir daha haber alınamadı.

İki yıl sonra 1975’te, Ziverbey Köşkü işkencelerinden geçmiş olan emekli Yarbay Talat Turhan, talimnameyi yayınladı. Bu, dünyada talimnamenin ilk kez bu kadar açık ve ayrıntılı haliyle ortaya çıktığı andı. Tüm Avrupa’da etkili oldu ve Talat Turhan’la dünyanın önde gelen gazeteleri röportajlar yaptılar ve peş peşe çeşitli ülkelerde benzer talimnameler ortaya çıktı. Günümüzde, NATO konseptinde Gladyo tartışma ve araştırmalarının temelini FM 30 tipi talimnameler oluşturuyor.

Zürih’teki Federal Teknoloji Enstitü’ne bağlı Askeri Akademi’de (MILAK) görev yapan Dr. Daniele Ganser’in tüm dünyada dikkat çeken bilimsel çalışması “NATO’nun Gizli Orduları” kitabında, Türkiye’deki ST 31-15 Talimnamesine geniş yer veriliyor. Ganser, kitabındaki Türkiye bölümüne “Türkiye’deki gizli ordu, Batı Avrupa’daki diğer tüm gölge ordulardan daha zorba bir tarihe sahip” cümlesiyle başlıyor. Ganser, FM 30 Talimnamelerine göre hareket eden gizli ordunun Türkiye’de halen faaliyette olduğunu, şöyle anlatıyor: “Türk gizli ordusu kontrgerilla, NATO gölge orduları Batı Avrupa genelinde açığa çıkartıldıktan sonra da faaliyetini sürdürmeye devam etti” Yazar: Cevheri GÜVEN

http://www.egitimgazetesi.com/ sitesinden 29.01.2009 tarihinde yazdırılmıştır.

Konuyu toparlarsak,TSK´´nin legallestirdigi bir CIA kaynakli talimname uygulamalarinda,Hursit Tolon´un bugüne kadarki digerleriyle beraber yaptiklarida resmilesmis oluyor.

Danisma görevlerinde bulunmasi,fisleme görevlerinde bulunmasi,tespit calismalarinda bulunmasi onun bu örgüt icersinde ne kadar önemli bir görevde oldugunu gösterir.

Talimnamenin Devletce nasil resmilestirildigi ,akabinde,bunu onaylyan,yarbaylarin,istihbarat seflerinin,komutanlarinda nasil bunu onayladiklarini gördükten sonra ve Tolon pasaninda kendi silah arkadaslari tarafindan da nasil tescillendirildigini gördükten sonra ,sanirim yeterli bir delil olmustur.

Bu yazi insallah silinmez,saatlerce ugrastim.

Saygilar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Iste böyleeeee

Sayin Tomclancy,Türkiye cumhuriyeti yasalarina uyan herkes,bu ülkenin asil evladidir.

Suriyede bekci bile olamayan Kürtler,Türkiyede Türk vatandasi olan Kürtler REISI CUMHUR bile olabiliyorlar.

Türkiye cumhuriyetinin yasalarina uyan Türk vatandasi kürtlerle bizim sorunumuz yoktur.

Sorunumuz ayrilikci Kürtlerledir.

Türk vatandaslarinin huzurunu kacirip ,canlarina kast edenler ve edenlere arka cikip destekleyenlere hakkettikleri cezalar pek verilmemektedir,ama bu böyle süreceyinede güvenmek safdillik olur.

Neden verilmemektedir diyoruz.

35 ,000 kisinin ölümünden Apo sorumludur.

Aponun cezasi Amerikada 350 kere GAZ ODASIDIR.

Türkiyedede bunun dengi olmasi gerekirdi.

Maras,Sivas,corum,olaylarini yapanlar, Osmanlinin uzantilari,Amerikanofiller ve Araplasmis Türklükle baglari kalmayanlardir.

Bunlari Türk gözüyle görenler,yanilanlarin basini cekenlerdendir.

Biz,Türkiye cumhuriyetinin yasalarina uyan hickimseye gözünün üstünde kasin var demeyiz,diyemeyiz.Cünkü biz nekadar bu ülkede hakka sahapsak onlarda okadar hakka sahaptirlar.

Herhanki bir bilgiye sahip olmadan,elinde belge bulunmadan insanlarin Tutuklanmasinada göz yumamayiz.

Aylarca yatacak,ondan sonra,aaaaaaaaa senin sucun yokmus ,kusura bakma evine gidebilirsin demeye kimse tahammül gösteremez.

Adam tevkif ediliyor,neden tevkif edildigini,sucunun ne oldugunu 7 ay dolmusda hala bilememektedir.

Adam 22 kg,zayiflamis dokdor efendi,dalga gecer gibi,bir ara gelde DALAGINA BAKALIM diyor.

ZAMANI GELDIGINDE SENIN DALAGINA BEN BAKACAGIM DEMIS TOLON PASA.

Olacagina bakin.

Haksizlik yapan,haksizlik bulur,bosuna dememisler.

Tomclancy,senin benim yazilarimdan pirelenmenin nedenini cidden pek anlamadim.

Madem otaraklarda bezin yok,üzerine alinmamaliydin.

Biz Ergenekoncularda Suclulari deyil ,SUCSUZLARI SAVUNUYORUZ.

Sen kalk,bu ülkeye 40 hizmet vermis insani,hic bir günahi yokken .süpheli suclu ilan et ve tut al iceri.

Noldu silahlarin sahibini buldularmi?

Bulamadilar.

Peki iftiralari nolacak.

Bir Arap ata sözü vardir.

VURURSAN KAPIMA ,VURURUM KAPINA.

Türkiyeyi yok yere karmasaya sürüklemekten kacinmak gerek.

Bunun tersinin olmasina neden olmamak icin.

Bir ata sözü vardir.

Bugün banaysa

Yarinda sanadir.

tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sevgili TomClancy,

gerçekten de saatlerce uğraştığın belli. Ellerinize sağlık.

Çok dikkatli okudum her bir cümleni.

Detaylı olarak araştıracağım.

Ancak emekli askerlerin vatansever(biraz da abartarak) organizasyonlarda yer almalarını

çok abartılı bulmuyorum doğrusu. Özellikle bu insanlar genelde dinlenilmeye alışmış oluyor.

Dolayısıyla evde oturmaları pek beklenemez.

Tabi bu kadar basit değil.

Dediğim gibi ivedilikle araştıracağım tüm yazdıklarınızı.

Sevgilerimle...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sayin tolonbey,,

Siz bana sayin diye hitap ederseniz,bende size sayin diye hitap ederim.Demekki üsluplar ve yaklasimalr önemlidir.

Paylasimciliklarda,birbirimize saygi gösterirsek irkcilik yapmazsak,sadece kürt-türk degil,ermenisinden,arabina,lazindan,cerkezine kadar tüm etnik kökenlerin,yasam kültürlerine,dillerine,dinlerine,sözlerine,türkülerine saygi gösterirsek,eki de tepkiyi dogurmaz.

Ilk iletinizdeki üslupla ,ikinci iletinizdeki üslup arasinda cok fark var.

Heleki"önündeki direk "gibi bir laf cok kötüydü.Ve yazdiklariniz resmen meydan okuma giiydi.

Neyse sizinde benim gibi olgun br insan oldugunuzu farzederek bu konuyu kapatiyorum.Sunu bilinki bu forumda size karsi bir sempatikligim vardi,ama oda gitti.Neyse......

Diger yazdiklariniz ile ilgili uyuysuyor düsüncelerimiz.Kac defa demistim,Sedat bucak,Mehmet Agar gibileri kürttür diye.Iste bu insanlar kendi ulusuna ihanet edenlerdir.Bunun gibi cok insan vardir.Bizler bunun farkindayiz.

Dikkatinizi cekerim,kundakta ölen bebekte kürttü.

Bu konular cok derin konular.Burada ikide bir sanki hep Kürt haklarinin korunmasi icin mücadele veriyormusum gibi bir intiba var.Aslinda tüm halklarin hakjlari vardir ve korunmasi gerekir.

O yalakalik yapan,yabancilarla isbirlikcilik yapanlarin sonu zaten kötü olacaktir.

Bugün ABD destegiyle,basa getirilen barzani,talabani gibilerinin sonu yarin birgün saddam gibi olacaktir.

Bugün RTE arap ylakaligila ABD jandarmaligini üstlenmistir.....vs,vs,vs,

Bugün sen ben bunlari konusuyorsak sunu bilmeliyizki,ülkede huzursuzluk cikarmak isteyen güclerin haril haril nasil darbe yapariz diye calistiginida biliyoruz.

Benim nazarimda TSK legal örgütlenmeiyle,PKK illegal örgütlenmesinin hicbir farki yoktur.

Bunu söylemeye calisiyorum.

Sahra talimnamesi hakkinda astigim yazi aslinda cok önemlidir.Bu ince ayfrintilari bir ahtapotun kollari gibi degerlendirmemiz gerekir.

Birileri göz altina aliniyor ve birakiliyorsa bilinki,aklaniyordur.Ama bunu tescil etmeyenlerde vardir.

23 kilo zayflamasi veya doktora bende senin dalagina sonra bakacagim gibi laflar etmesi sovenist yaklasimdir.

Ceza evlerinde,tecritlerde,hücrelerde birakin zayiflamayi resmen acliktan ölen,öldürülen,sakat birakilan onbinlerce insan vardir.Aclik grevien cikan insanlar vardir.

Sayfayi doldurmak ve konuyu dagitmak istemiyorum ancak istesem size buraya yakin tarihteki ceza evlerinde ölenlerin isimlerini,yaslariyla beraber getiririm.

Ama gerek yok.

Size bir önerim var Tolonbey, Muzaffer Orucoglu´nun "mengene"adli kitabini okuyun.

Saygilar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tomclancy ,seni üzdügüm icin gercekten bende üzüldüm.

Yanlislik olur,yanlisda anlasilmis olur.

Ama TSK Türkiyenin garantisidir.

Onun ,su veya bu bahanelerle yipratilmasina izin vermemiz mümkün deyildir.

Elestirilmesine gelince,bizde en agir sekilde elestiriyoruz.

Hatalar söylenilecekki düzeltilsin.

Yanlisi isbatlanacaklarda,ordudan uzaklastirilacak tabi.

Sanilarla suclamak,bu kurumun azmini kirar.

Halbuki,onlar bu ülke icin hayatlarini riske atanlardir.

Yok yere,bunlari SIGAYA cekersek,arkadan gelenlerinde azmini kirmis oluruz.

Silahli kuvvetler AZIMLE yasar ve bu azimde ülkeyi yasatir.

Yasalara karsi suc isleyenleri korumak düsünülemez.

Ama ,Avrupa birligi yasalariyla her ülkede idare edilmez,bunuda bilmekte yarar vardir.

Türkiyeyi idare etmeye soyunan bazi partiler ,polise ve jandarmaya terörle mücadelede basari saglasin deye verilen haklar,bazi partilerce bu organlarin ellerinden alinip polisi ve jandarmayi zora sokarken,teröristen daha önceden yakalanmasini zorlastirmaktadir.

Bu polislerimizcede,arkerlerimizcede,pasalarimizcada dile getirilmistir.

Bunun acik gizli bir sürü nedenleri vardir.

Dün,ordu dogudaki 5000 teröristi etkisiz hale getirdimide Kuzey Iraktaki 500 teröristi tesirsiz hale getirmesi icin bizden izin istiyor deyon Siyasiler.

Türkiyede 5000 terörist varmis,Kuzey Iraktaysa 500.Bu rakamlar,sasirtma deyilde nedir.adamin gülmekten altina edecesi geliyor.

Bir bakiyorsunuzki vatandas pompali tüfekle kendini savunmakta haklidir gibisinde laflar etmekte.

Hatta Araplasmis ülkücüler gibi,YA SEV , YADA TERK ET diyebiliyor bir parti baskani.

Bu ülkeyi ,ulu orta laflar üretenler,koruyup kollayamazlar.

Biz öteden beri hep söyleriz,bu ülkede herkökün, kendi kültürünü yasama serbestisi vardir,olmalidirda.

Türk ceyi bile zar zor konusan cok samimi kürt ayle dostlarimiz vardir.

Cok samimi ayle dostlarimiz Ermeniler vardir,Yunanlilar vardir.

Türkiyeden Yunanistana göcmek zorunda kalan Yunanli arkadaslarim vardir.

Biz Türklerden cok memnunuz.

Bizlerin Türklerle aramizi bozanlar,Ingilizlerdir,Firansiz,Amerikalilardir.

Zaten PKKyi azdiranlarda bunlardir.

Ülkemizde AC ,SUSUZ , CIPLAK , EVSIZ , BARKSIZ bir sürü insan dururken,Hükümetin Filistine yardimi,Aklin hafsalanin alabileceyi bir sey deyildir.

Katrilyoner petrol agalari Araplar dururken,kendi muhtaclarini birakip,Filistine yardima kosmak,usun kabul etmeyeceyi bir olaydir.

Su tesisati olmayan köylere camasir makinasi ,bulasik makinasi dagitmak,mobilyasi olan evlere mobilya vermek,hicbirseyi olmayana hicbirsey vermemek sunu gösteriyor.

Türkiyeyi idare etmeye soyunanlar,bu ülkeyi idare etmekten acizdirler.

Bunlardan hersey beklenebilir.

Böyle durumlarda,ülkeyi kötü gidisten kurtarmak icin,yasal veya yari yasal hatta yasal olmayan yollardan,olusumlar cikar ortaya.

Tipki bu günkü gibi.

Savcilar sucsuz insanlari kosturacagina,su tesisati olmayan köylere secim yatirimi oldugu%1000 gibi acik secik belli olan camasir makinasi,bulasik makinasi,hatta mobilyasi olan evlere mobilya dagitanlar hakkinda kovusturma baslatmasi gerekir.

Cünkü devletin parasini kendi menfaati dogrultusunda kullanmak suctur.

Madem camasur makinasi dagitacaksin önce su tesisatlarini döse köyün.Sonra bulasik makinasi dagit.

Bu bile suctur.Cünkü kendi menfaatin icin yapiyorsun bu yardimi.

Iste böyle Tomclancy,ne yazikki,ülkenin millieyitimi Amerikanin komutasi altindadir.

Bu nedenle Türk gibi Türk yetistirilemiyor bu ülkede.

1949 tarihinde,inönü Amerikayla bir anlasma yapar.

Milli eyitimi 4+4 kisilik bir komisyon yönlendirecek.

Bu 8 kisinin 4 ü Amerikali olacak.

4 üde Amerikalidan daha Amerikali türk olacak.

Bir konuda anlasamiyarak,cogunluk saglanamazda 4 e 4 kalinirsa,Amerikanin ankara büyük elcisi gelecek ,istedigi tarafa oyunu koyarak o tarafin dediyi milli eyitimde uygulanacak.

Gelde bu milli eyitimle bu ülkeye yararli insan yetistir.

Sonrada ismet Inönü kürsüye cikip söyle demis.

Türkiye tam bagimsiz deyil.

Türkiye Tam bagimsiz deyilse,SUCLU TÜRKIYE DEYIL SENSIN.

Cünkü anlasmayi yapan sendin.

Simdiyse,sanirim TAMBAGIMlILIKTANDA ÖTEYEYIZ.

Sevgili Tomclancy,böylesi ülkelerde,olusumlar düzineleri bulur.

Kimileri ülkeyi bölünmelerden korumaya soyunur.

Kimide ,fIRSAT BU FIRSAT DEYIP ,ÜLKEYI BÖLMEYE SOYUNUR.

Sonucda baskin cikan kazanir.

tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş

bir insan hakkında dayanaksız suçlamalar yapanların bu duruma kendilerini koymaları gerekli. asker suçlanmış. bu yaşta 7 ay tutulmuş ve delil dayanaksız olduğundan serbest bırakılmış. siz suçsuz olsanız ve içeride tutulsanız, herkes sizin hakkınızda suçluymuş gibi konuşsa ne düşünürsünüz ? bu insanı suçlayanlar yeterli delil gösteremediler, sizin elinizde daha sağlam delil mi var ?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Sizin söz ettiğiniz anlamda sağlıksız bir yorum okumadım. Söz konusu kişiler sadece kürt halkına dağil anadolu halklarına karşı bir suç işlemiştir. TAbi şu anda ki yargılama süreci bu tip bir hesap sormaktan uzaktır. Oligarşinin iç çelişkilerinden kaynaklanan bir çatışma var sadece. Ve ben bu çatışmadan büyük bir beklentim yok.

Ayrıca istediğiniz somut delil bu ülkenin karanlık tarihinde açık bir şekilde durmaktadır.

Saygılarımla

Yeni Kontr Gerilla, ABD nin Yeni siyasetine uygun bir biçimde düzenlenmiş şekilde ülkede kendine göre şekillendirmeler yapıyor...Olan biten budur..

bu adamlar MİT-EMNİYET-YARGI üçgenin ele geçirmişler...Yarın 10.000 polis, panzerlerle genelkurmayı basıp hepsini tutuklar ve içeri atarlarsa ki bunu yapacak durumdalar ülkede herşey iyiye mi gidecek?

Şu anda SOL Muhalefet güçlü olmadığı için kendi ILIMLI İSLAM projelerine en büyük engeli ulusalcılar ve ordu olarak görüyorlar..

Bu bizi yanıltmasın sevgili hallaç..

Söz konusu kişiler sadece kürt halkına dağil anadolu halklarına karşı bir suç işlemiştir.

kim işlemiş? Yalçın Küçük, Mustafa Balbay, İlhan Selçuk ve diğer yazar çizer takımı mı??

bu adamların yanına bir ibrahim şahin koyunca hepsi birden kontrgerilla mı oluyor?

yarın bir gün sizin siyasetinize ait bürolara baskın yaparlar ve ''bunlarda ergenekonunun sol yapılanması, bunlar türlü cinayetler işlediler vs deseler ve sizinle birlikte eski bir artığı araya sokuştursalar bu sizi kontgerillla mı yapacak?? lütfen ama herşeyden önce insaflı olalım..

Link to post
Sitelerde Paylaş

evet ya hıc sucları yok

bakın bunların buyuk cogunlugu doguda uzun sure gorev yapmalarıdır

neyse bız bılıyoruz o kursunların kıme aıt olduguna

bız semdıllıyıde bılıyoruz

susurluguda

sız bunları yenı konusuyorsunuz ama bunlar 10 yıl once gundem gazetesınde yayınlandı

gundem gazetesı bır ıtırafcının sozlerınden yararlanarak olulerı buldu

neyse sız bu sekıl oldukca pkk de guc kazanır

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...