Jump to content

HURŞİT TOLON TAHLİYE OLDU


Recommended Posts

Sevgili pisicik,

Tolon pasa´nin Kontgerilllanin kurulusunda,yapilanmasinda,isleyisinde payi oldugunu daha önce söylemistim.Zaten göz altina ainmasinin ,kendi sayginligini yitirdigini sende vurgulamissin.En azindan,Tolon pasanin sütten cikmis akkasik olmadigini görüyoruz.Tolon pasanin serbest birakilmasi dedigim gibi Kontgerillanin tadilat calismalaridir.

kontrgerilladan baslamissin dier mesajlarinda darbeciliinden dem vurmussun.bizim askerlerimizi birak halkimiz ve medyamizin bi kismi darbeci diimi.anket duzenlense darbecilerin orani yuzde 30dan asagi cikmaz.darbe ciirtkanlii yapmak kurtleri ve devrimcileri katletmek demek deildir.temelde demokrasiyi katletmek gibi gozuksede hukumetlerde aynisini yapmiomu.butun kurumlara kendi kadrolarini atayip yargiyi bile ele gecirmiolarmi.

bide isin iftira yonu var tabi.dier bi baska baslikta tsk icin sivillere karsi kimyasal ve misket bombalari kullanilior dendi.sorduk kaynak nedir die.uluslarasi bir rapor varmi die.sikayet edenler kimlerdir dedik.cevap ne geldi envanterdde bole silahlarin olmadii bu tur bi harekat konusunda herhangi bi uluslararasi bi rapor olmadigi.bu silahlarin alinmadigi.

sonraki gun kaynak olarak hallac die bi adam cikmis.kac bin kisi licede kimyasal atilarak imha edildi gibi bisey yazmis.yazilarin altinada siirler koymuslar.dier kurtculerde bak gordunmu bunlar inanmior falan demisler.iste bu davalarda buna benzio.birileri sabaha kadar yazio o oleymis bu boleymis die.

kontrgerillanin olduu kesin.pkkli tetikcilerden ve solcu veya ulkucu teroristlerden yararlanildiida kesin.devlet icinde bagimsiz calisan kucuk birimlerin olduuda kesin.ama nurcu savci ve hakimlerin her sucladii ataturkcu ve bagimsizlikci insanlar kontrgerilla deildir.her gorduumuz adami direk itham etmek hallacin yaptiinin aynisi olur.

ben simdi yazsam tolon liceye nukleer bomba attirdi 150 bin kurt oldurdu die.buna bile kaynak die atlicak gerizekali adamlar var.bildiklerimizi konusmak yerine bilmediimiz seylere baliklama atlamayalim

tarihinde Zohan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 110
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

seyit, sizin en büyük başarınız pkk dır. efendiniz abd ve ab nin kanatları altında halkların kardeşliğini çalıp türke kurşun sıkmaktan ve ingilizin uşaklığında anarşiden başka bir becerinizi tarih yazmış değildir. bundan sonra da yazmayacaktır. emperyalistin kulluğundan kurtulmaya bakın. efendileriniz de dahil tüm dünya ulusları bilir ki, kürt=hain dir. ortadoğuda kürtleri seven yoktur ve bunun nedeni kürtlerin ihanet ettiği tek toplumun türk ler olmaması, kürtlerin bulundukları her toprağın sahibinde tarih boyu ihanet etmiş olmasıdır. tüm olay bundan ibarettir. geri laf-ı güzaf.

Link to post
Sitelerde Paylaş
seyit, sizin en büyük başarınız pkk dır. efendiniz abd ve ab nin kanatları altında halkların kardeşliğini çalıp türke kurşun sıkmaktan ve ingilizin uşaklığında anarşiden başka bir becerinizi tarih yazmış değildir. bundan sonra da yazmayacaktır. emperyalistin kulluğundan kurtulmaya bakın. efendileriniz de dahil tüm dünya ulusları bilir ki, kürt=hain dir. ortadoğuda kürtleri seven yoktur ve bunun nedeni kürtlerin ihanet ettiği tek toplumun türk ler olmaması, kürtlerin bulundukları her toprağın sahibinde tarih boyu ihanet etmiş olmasıdır. tüm olay bundan ibarettir. geri laf-ı güzaf.

ulan canakkaleyı ne cabuk unuttunuz urfa maras antepe sıfat veren kurt halkını ne cabuk unuttunuz

kurtulus savasında yanınızda duran tek halkı ne cabuk unuttunuz

evet haınmısız ya

Link to post
Sitelerde Paylaş

canakkalede ölen kürt sayısı 428 dir. diğerlerini parmaklarınla sayarsın. resmini taşıdığın çapulcunun özelliği ne ? yanımızda durması mı ? evet ulan. unutmuşuz. yanımızda durup hainlik yapması. sorun da bu. karşımıza çıkamıyorsunuz. ya dağda orda burda pusuyla ya da emperyalisti, rumu, yunanıyla elele arkadan vuruyorsunuz. adamın geninde hainlik bulunur mu yav ? var işte.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tomclancy, yazdığım yazı sana ve senin gibi düşünenlere cevaptır. Daha çok 27. ve 28. iletilerine genel bir cevap içermektedir. O kadar çok sav ve saptırma var ki bunların tümüne cevap yazmak için uzun bir yazı yazmak gerekiyordu. Sabırla okumanı diliyorum.

Kusura bakmayın ama yazdıklarınız tamamen hayal ürünü şeylerdir. Ergenekon soruşturması ulusal ve uluslararası düzeyde bir tasfiye çalışmasından başka bir şey değildir. Zaten soruşturulanların ve tutukluların tamamı AKP'ye muhalif kesimlerdir. Bunu görmemek için zorlarcasına bir yazı yazmaya gerek yoktur. Ulusal düzeyde AKP karşıtları uluslararası düzeyde AB ve ABD karşıtları tasfiye edilmektedir. İçeri alınanlar, bugün gazete ve televizyonda köşe tutmuş birçok aydın gibi AB ve ABD'nin zorunlu seçenekler olmadığı ve Avrasya seçeneğinin göz önüne alınması gerektiğini çeşitli vesilelerle belirtmişlerdir. Hepsi aynı görüşten olmasa da belirli bir ortak paydaya sahipler. İçeri alınanların ortak paydasını alt alta sıralarsak;

  • Üniter yapıdan yana olmak.
  • Atatürk ilke ve devrimlerini savunmak.
  • AB'ye onurlu girişi savunmak. Bu söz konusu değilse ilişkileri tamamen bitirmek.
  • Denge politikası gereği Avrasya ile ilişkileri güçlendirmek.
Başka maddelerde yazılabilir fakat temel bir öngörü için bunlar yeterlidir

Tolon paşanın kontrgerilla ile olan bağlantısı nedir? Bunu Türk milleti ile paylaşmanızı rica ediyorum. Yeni bir Tuncay Güney vakası mı yaşıyoruz(!) İşkembe-i kübradan sallamakla olmaz. Somut deliller olmadan kimseyi suçlamakta etik değildir, ki mahkeme aklamıştır. Tolon, Eruygur gibi Atatürkçü paşalar içeriye alınmakla olumsuz bir görüntü yaratılmaktadır. ADD genel merkezinin aranması gibi... Türk milletinin kafasında sembolik olarak olumsuz bir görüntü yaratmak alınabilecek en mühim sonuçtur. Görünen odur ki bu sonuç alınmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti NATO çerçevesinde alınan kararlara diğer üye devletlerle birlikte katılmıştır. Bu çerçevede Özel Hap Dairesi gibi bazı yapılanmalar olmuştur. MİT, CIA, MOSSAD ve benzeri istihbarat teşkilatları ile birlikte çalışmalar yürütmüştür. Anlamadığım bunların neresi yanlış?! Hükûmetlerin tedbirsiz, ön görüsüz bazı hataları olmamıştır denemez. Her dönemde olduğu gibi yanlış stratejiler izlenmiş olabilir. Örneğin Türkeş'in, Başbakan yardımcılığı yaptığı dönemde MİT kendisine bağlanmıştır. Necip Fazıl gibi İslamcı kart yobazları fikir önderi sayan bir zihniyetin kadrosu elbette ülke adına doğru işler yapmamıştırlar.

Dikkat etmemiz gereken konu içeri alınan kesimle geçmişte yasal olmayan eylemlere bulaşmış kesimin aynı kişiler olduğu izlenimini yaratma çabasıdır. Geçmişte yasal olmayan uygulamalar varsa o dönemin ilgili hükûmeti ve yetkililerinden başlanarak bir sonuç alınabilir. Fakat bugün yapılanın geçmişin karanlıkta kalmış mevzularını aydınlatmak değildir. Amaç bahsettiğim gibi muhalif olanları aynı torbaya koyup terörist damgası vurmaktır. Terörist aranacaksa meclisten başlamak en makul olanıdır.

Tranzon'da yaşanan olayları BBP düzleminde değerlendirirsen bazı şeyleri anlaman daha bir kolaylaşır. Muhsin Yazıcıoğlu, Şeriatçı bir çizgiyi temsil eder. Dink'in vuran Samast zaten Alperen ocaklarında bulunmuştur. Bunları kimin yönlendirdiği açıkken Atatürkçü kesimi bu kareye sokma çabası nafile bir çaba olmakla beraber, iftiradan öteye gidemez.

Malatya olayında da cinayeti işleyenlerin ışık evlerinde kalmış olması olayın aydınlanması için kime, nereye bakmak gerektiğini göstermiştir sanırım.

Bu tip saldırılarda temel amaç milli duyguları sindirmektir. Dikkat edilirse tüm olaylarda doğrudan hedef alınan kesim milliyetçi camiadır. Fakat isimlere ve ilişkilere bakınca bunun milliyetçilikle uzaktan yakında bağı yoktur. Densiz basın Çağlayan mitingini "yükselen milliyetçilik" benzeri başlıklarla karalama yoluna gitti. Memleketimizde Türk milliyetçiliğinin her dozu birilerini korkutmaktadır.

JİTEM var ya da yok... İsminin JİT olduğu öne süren bir itirafçı dahi çıktı. Fakat kimlerin ortadan kaldırıldığına bakarsak doğru sonuca ulaşmış oluruz. Ortadan kaldırılan kesimler PKK ile doğrudan ilişkileri olan ve mali, lojistik destek sağlayanlardır. Diğer bir amaçta uyuşturucu ve kaçakçılığın önünü almaktır. Amacı bu olan ve bunu başarmış bir yapılanmadan olumsuz bahsetmek için insanın Kürt olması ya da ruhunu bir takım odaklara satmasından başka bir seçeneğin olmadığını düşünüyorum. Böyle dedim diye köpürenler için elimden bir şey gelmez(!). Bir Kürt için PKK'lıda olsa Kürt, Kürttür. PKK'yı yok etmeye çabalayan vatansever insanları karalamaya kalkan kesimleri ciddiye almak mümkün değildir. Bir yaklaşım; eğer her Kürt PKK'lı değilse o zaman size göre PKK'lı olmayan Kürtler bunları neden toplumdan dışlamıyor?!

Müneccim misin nesin(!) Kürtler her zaman Osmanlı'nın tetikçisi olmuştur. Osmanlıdaki Alevi Türkmen katliamlarının tetikçileri bugün mazlum rolleri oynarsa buna gülünür ve ciddiye alınmaz. Hamidiye Alaylarını araştırın, Ahmet Türk'ün dedesi de bu alayda komuta almıştır. Ermenilerin üzerine gönderilen Kürtler, arada Alevi Türkmen katliamı yapmaktan geri durmamıştır. Ermeni tehciri sırasında da göç kafilelerine saldıranlar aynı Kürtlerdir. Bugün Ermenilerin boşaltığı yerleri Kürtler yağmalamıştır. Şeyh Sait İsyanı ile Cumhuriyet'ten toprak isteyen yine bunlardır. Türklerle yaşamak istemeyenler yaptıkları her türlü rezilliğe karşı bazı kılıflara bürünerek sıyrılamazlar.

Her sıkıştığında Sivas, Maraş, Çorum olaylarına sığınmak sizi kurtarmaz. Sivas olayı zaten öncesinde tertiplenmiştir. Daha kafile Sivas'a gelmeden önce Aziz Nesin üzerinde yoğun bir propaganda yürütülmüştür. Nitekim olaylar Nesin'in tanrıtanımazlığı üzerinden alevlendirilmiştir. Dönem şartlarını bilen Nesin ve kafile, öngörülü davranarak bu çabanın önüne geçebilirdi. Fakat adım adım ölüme gidilmiştir. Camilerde, sokak aralarında yapılan yoğun propaganda etkili olmuştur. Aziz Nesin'in, İslam dini ile ilgili sorulara verdiği cevaplar yerel gazetelerde kullanılmıştır. Bu vahşeti savunduğum sanılmasın ama durum ne yazık ki böyledir. Bir kesim katliama hazırlanırken, Alevi vatandaşlar olayları öngöremediği için acı bir durumla karşı karşıya kalmıştır.

Son zamanlarda özellikle yeni bir akım türedi ki buda her şeyi Ergenekon'a bağlama hastalığıdır. Bu moda akımda zamanla geçecektir. PKK'lı olmakla, Kürt olmak elbette eşdeğerdir. PKK'yı ciddi bir şekilde eleştiren, bu memlekete bağlı bir Kürt bulmak imkansızdır. İstisnai bazı kişilerde bunun aksini ispat etmez. Ki böyle birine yinede Kürt muamelesi yapmak gerekir! Kürtlerin temsilcisi olmayan bir örgütün senlerdir tutunmasını nasıl anlatacaksın? Kürtler PKK'yı her şekilde destekliyor. Köylerinde olsun şehirlerinde olsun her kesimden destek alıyor. Yurt dışından aldığı uluslararası destek malumunuzdur. Kürtler bu coğrafyada huzurun sağlanması yönünde en küçük bir adım dahi atmamışlardır. Fakat hükûmetler bunları ihya etmek adına her şeyi yapmaktadırlar. Zaten kimi aydınların bir özelliği de kürdofil olmalarıdır.

Türkiye Cumhuriyet'inde yaşayan Kürtler yok yere öldürülmemiştir. Kürtlerin ciğeri yanmıştır ya da yanmamıştır bu beni hiç bağlamaz. Fakat bu ülkenin adeta sırtından geçinen Kürtlerin yüzünden Türk gençleri birer fidan gibi düşmektedir. Devlete dönmeyen vergiler, elektriği kaçak kullanmak, terör, ırz düşmanlığı, hırsızlık, kaçakçılık, kız kaçırma gibi özellikleri dolayısıyla ülkede huzur bırakmayan bu unsura hala her türlü imkan sağlanmakta ve önleri açılmaktadır. Yavuz Sultan Selim dönemi tekrar baş göstermiştir. Ya Şah Hatayi ya da Yavuz taraftarı olunur. Bizim tarafımız Hatayi yanıdır. Yani Türkçülüktür. İdris-i Bitlisi gibi şahsiyetleri, Kürt ağalarını bu coğrafyaya bela eden Osmanlı'dır. Ahmakça politikaları yüzünden bugünlere gelindi.

Kürtlere yönelik yapılan tüm açılımlar uzun dönemde Türkleri ve Türkiye Cumhuriyeti'ni başka bir çıkmaza itecektir. Türban üzerinden yıllardır sürdürülen siyaset yerini sorun haline getirilen Kürtlere bıraktı... Artık aydın kesimde bu yemeğin tadına bakıyor... Türkiye Cumhuriyeti'nin başına sarılan türbandan sonra birde memleket Kürtleştirilmeye çalışılıyor.

Kürtler bu memleketi sevmiyorsa zorla sevdirilemez?!Aydınları anlamak imkansız(!) Türkiye ismi de sarmazsa Kürdiye diye yeni bir açılım yapalım. Hatta bırakalım Türkiye'yi geldiğimiz topraklara dönelim. Zaten birkaç ilden mahsus olan Kürt yerleşim yerleri Doğu ve Güney bölgelerinde hakim güç olduktan sonra Akdeniz ve Ege'ye açıldı. Musa Anter'in önerileri bilinçli bir şekilde yerine getiriliyor.

Kültür bakanımız neredeyse tüm teröristlerden özür dileyecek(!) Ne yazık ki onları bu devlet öldürdü! İnsan kendisine baş kaldıranı hiç öldürür mü?! Besler... İnsan halkı isyana, teröre teşvik edenleri cezalandırır mı?! Öyle değil mi efendim... Kimilerine göre öyle...

Memleketin çivisi çıktı... Asıl terör dağda, milletin sinesi olan mecliste, ama buna karşı duran yok! Hatta öven çok! Gülen'ci örgütlenmeye karşı olan, tek taraflı AB ve ABD yanlısı olunmasına, karşı, fikir beyan eden hatta AB ve ABD'yi tamamen yok sayıp Avrasya seçeneğinden bahseden kim varsa içeride... Ortak yönleri, AKP ve onun hamisi olanlara karşı durmak....

Kürtleri, bu memlekete bağlama çabaları nafiledir. Onlar PKK olmasa Nurculuk/Fethullahçılık gibi gündemdeki dini örgütlenmelerle her türlü çalışmayı yürütüyorlar. Birde radikal örgütler var ki onları katmıyoruz.

Kürtleri ne Türkleştirmek ne de onların fazla şımarmasına ve Kürtçülük noktasında azgınlaşmasına göz yummak akıllıca değildir. Onlara bir seçenek sunulmalı... Ülkenin temel değerlerine ve üniter yapısına bağlı kalmalılar. Türklerle bir arada yaşamaktan rahatsızlık duyan varsa ve bu topraklar dar geldiyse yolları açık olsun.

Devletin sırtından parazit gibi yaşayıp devlete ortak koşan başka bir topluluk var mıdır? Varsa da bunlar kadar cesur mudur?!

Deniz, Yusuf, Hüseyin ve avanesi vatansever değildir. ABD değil fakat Rusya yanlısıdır. Körü körüne ABD yanlısı olmakla Rusya yanlısı olmak arasında bir fark görmüyorum. Propagandaya yönelik kavramlar farklıdır, o kadar! FKÖ'nün kamplarında askeri eğitim almış teröristleri övmek sayrılıktan başka bir değerlendirmeyi hak etmiyor. Övdüğünüz insanlar bilime, teknolojiye, eğitime, toplumun çıkarlarına yönelik hiçbir şey yapmamışlardır. En iyi bildikleri şey bol bol Ani-Amerikan slogan atmaktır. Halkların ortak ürünü/kardeşleri olan bu enikler Lenin, Castro, Mao, Che gibilerine özenen ham hayalden öteye gidememiş insanlardır. Bunlar yüzünden 27 Mayıs 1960 ihtilalinin getirdiği açılımlar rafa kaldırılmıştır. Özgürlük ortamında ne yapacağını şaşırmış olsalar gerek ne yaptığını bilemez hale gelmişleridir.

TSK, Türk milletinin temel direğidir. Türk milleti ordusu ile var olmuş ordusunun yokluğunda öksüz birer çocuk gibi savrulmuştur. İhtilal dönemleri yaşanan olaylar insanlık namına onaylanır onaylanmaz o ayrı... Fakat o dönemi o zamanın gözüyle değerlendirmek zorundayız. 12 Eylül darbesi Evren'in politikalarını onaylamasak da bir kişinin yaptıklarını şanlı orduya mal etmek haksızlıktan öte art niyetliliktir.

Şimdi kanıt olarak verdiğin yazıyı inceleyelim. Yazıyı kopyaladığın yer Savaş Karşıtları adresinde mevcuttur. Bu sitede Özgür Gündem gibi PKK yuvalarını kaynak göstermiş. Yazıda hiçbir somut kanıt olmamasına rağmen devamlı bir iftiranın var olduğu rahatlıkla görülmektedir.

İsmini açıklamayan Emniyet eski istihbarat üst düzey yetkililerinden birinin iddialarına göre Sahra Talimnamesi, daha Orgeneral Hilmi Özkök döneminde yükselen 'vatan elden gidiyor' dalgasıyla gündeme geldi. Özel Harp Dairesi'nin kurucusu Kemal Yamak Paşa'nın kaleme aldığı anılarını hatırlatan yetkili, Sahra Talimnamesi'nin Amerika'dan alınışı ve yanlış tercüme edilip, yanlış uygulanışıyla ilgili su çarpıcı noktalara dikkat çekti:

İddiaların temel dayanağı eski emniyet üst düzey görevlisiymiş(!) Bu herif bu kadar bildiği şeyleri sayın Zekeriya Öz'den saklaması çok şaşırtıcı ve üzücü(!) Kendisi derhal gerçekleri Türk milletine açıklamak durumundadır(!)

Nedense ilgili yazıda ne kadar vatansever varsa toplanmış ve aynı torbaya konulmuş. Tümü de vatansever! İlginç... Hiç başka kesimden adam yok mu?! Özgür Gündem ne kadar aklanmışlarda karayı gösteriyorlar(!)

Türkiye'deki 28 Şubat'tan sonraki gelişmelere bakarsanız bu açıkça görülecektir.' Söz konusu yetkili, Kuvayi Milliye tipi derneklerin Orgeneral Tuncer Kılınç gibi emekli askerler veya bir takim yapılarca teşvik edildiğine de işaret etti.

28 Şubat kararlarını eleştirenlere bakınca genel olarak Şeriatçılar, İslamcılar ve Kürtçüler ilk sırayı alıyorlar.

Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi Genel Sekreteri Mesut Sezer'in Mersin'de Türkmen köylerini bir bir dolaşması çerçevesinde değerlendiriliyor. Sezer, bu propagandaları çerçevesinde şehrin PKK'nin eline geçtiğini söylüyor ve köylüleri İstiklal Savaşı vermeye çağırıyordu.

Yörükleri bilinçlendiren Mesut Sezer'e ancak teşekkür edilir. Mersin'in durumu ortadadır.

Bu durum Kuvvayi Milliye Derneği, Vatansever Kuvvetler Güçbirliği gibi derneklerin yönetim kademelerinde emekli askerlerin yoğun biçimde bulunmasıyla paralellik gösteriyor. MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç, çeşitli defalar yaptığı açıklamalarda bu derneklerin kurulması gerektiğini açıkça desteklemişti. Kimi emekli askerler ise bizzat bu derneklerin içinde yoğun biçimde yer aldılar. Yörük köylerinde propaganda yapan Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Platformu'nun onursal başkanlığını Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı yaptı. Silah üzerine ölme-öldürme yemini ettirilen kuvvacı dernekte Emekli Kurmay Albay Fikri Karadağ bulunuyor. Başka bir Kuvvai Milliye Derneği'nin başın sözcüsü ise emekli Kurmay Albay Aziz Ergen. Sendikacı Mustafa Özbek'in 'Türkiyem Topluluğu'nun kurucuları arasında da emekli Tuğgeneral Alaettin Parmaksız, danışma kurulunda emekli Orgeneral Hurşit Tolon bulunuyor.

Söz konusu edilen derneklerin suç işlediğine dair kanıt var mıdır? Yoktur... O zaman bu yazılanlar tamamen iftiradan öteye gitmez. Bir insanın Türkiyem Topluluğuna üye olması suç mudur?! İlahi komik insanlar.

Ek: Sedat Bucak, Bucak aşiretinden olup, Siverekli bir Zaza'dır. Mehmet Ağar'ı Çerkes olarak biliyorum. Ağar konusunda yanılabilirim.

tarihinde Batu tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
JİTEM var ya da yok... İsminin JİT olduğu öne süren bir itirafçı dahi çıktı. Fakat kimlerin ortadan kaldırıldığına bakarsak doğru sonuca ulaşmış oluruz. Ortadan kaldırılan kesimler PKK ile doğrudan ilişkileri olan ve mali, lojistik destek sağlayanlardır. Diğer bir amaçta uyuşturucu ve kaçakçılığın önünü almaktır. Amacı bu olan ve bunu başarmış bir yapılanmadan olumsuz bahsetmek için insanın Kürt olması ya da ruhunu bir takım odaklara satmasından başka bir seçeneğin olmadığını düşünüyorum. Böyle dedim diye köpürenler için elimden bir şey gelmez(!). Bir Kürt için PKK'lıda olsa Kürt, Kürttür. PKK'yı yok etmeye çabalayan vatansever insanları karalamaya kalkan kesimleri ciddiye almak mümkün değildir. Bir yaklaşım; eğer her Kürt PKK'lı değilse o zaman size göre PKK'lı olmayan Kürtler bunları neden toplumdan dışlamıyor?!

Ortadan kaldırılan kesimler

Amacı bu olan ve bunu başarmış bir yapılanmadan olumsuz bahsetmek için insanın Kürt olması ya da ruhunu bir takım odaklara satmasından başka bir seçeneğin olmadığını düşünüyorum.

PKK'yı yok etmeye çabalayan vatansever insanları karalamaya kalkan kesimleri ciddiye almak mümkün değildir.

Bir yaklaşım; eğer her Kürt PKK'lı değilse o zaman size göre PKK'lı olmayan Kürtler bunları neden toplumdan dışlamıyor?!

Senin yaklaşımlarınla "Her Kürt PKK'lı ve PKK'yı yok etmek vatanseverlikse 'Kürtleri ortadan kaldırmak' vatanseverlik oluyor"

Oysa ben bu toprakların insanlarını sevmeyen bu toprakları sever olamaz diye düşünüyorum.

Neden Abdullah Öcalan gibi aslında pek de önemi olmayan biri bu kadar önemli bir sembol haline gelebiliyor diye şaşırırdım. (Senin gibi biri ile ilk defa karşılaşıyorum) Senin gibi düşünenler sayesinde demek ki...

Eğer Kürtler gerçekten bir Kürt devleti kurmak istiyorlarsa bunu kurarlar. Bedelini ödemeye hazırlarsa bunu kimse engelleyemez. Önemli olan bu bedeli ödemelerine gerek kalmadan insan gibi yaşayabilecekleri ortama sahip olmalarıdır. Ama görüyorum ki Kürtlerin bir devlet kurmaları yönünde her türlü ideolojik malzemeyi kendilerine vermek için gayret sarfediyorsun.

PKK'lı falan mısın? Bilemiyorum ama bir gün Kürt Devleti kurulacaksa sizin gibiler sayesinde kurulacağını düşünüyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
bu adamlar MİT-EMNİYET-YARGI üçgenin ele geçirmişler...Yarın 10.000 polis, panzerlerle genelkurmayı basıp hepsini tutuklar ve içeri atarlarsa ki bunu yapacak durumdalar ülkede herşey iyiye mi gidecek?

Söz konusu kişiler sadece kürt halkına dağil anadolu halklarına karşı bir suç işlemiştir.

kim işlemiş? Yalçın Küçük, Mustafa Balbay, İlhan Selçuk ve diğer yazar çizer takımı mı??

bu adamların yanına bir ibrahim şahin koyunca hepsi birden kontrgerilla mı oluyor?

Yazımda söylemiştim, şu anda bir it dalaşı yaşanıyor. Yani ortada tam anlamıyla bir örgütün ortaya çıkarılması diye bir şey söz konusu değil. Daha türban tartışmasında, bunun bir rant kavgası olduğunu ve ülkenin kamplara bölünmeye çalışıldığını bu forumda dile getirdim. Cumhuriyet mitingleri, Çankaya süreci de bu rant kavgasının ürünüydü. Şu anda bilmem kaçıncı dalgasının yaşandığı operasyonlar ise, derin devletin ortaya çıkarıldığı bir süreç değil. AKP'nin ve kadrolarının, "Bana dokunmayın. Ama bu halka ne yapmak istiyorsanız yapın" dediği bir çatışmanın ürünü. Ve bu halka neler yapıldığını en az benim kadar sizde biliyorsunuz. BU ülkede binlerce insan faili meçhul cinayetlere gitti. (Yüzlerce değil binlerce) Bu cinaüyetkleri ne ben işledim ne de siz. Peki bu insanlar kimin tarafından öldürüldü? İlhan Selçuk veya Yalçın Küçük tarafından öldürülmediğini çok iyi biliyorum. Ama yine çok iyi bildiğim bir şey var. Veli Küçüklerin, İbrnahim Şahinlerin elindeki kan, öldürülen kaybettirilen insanlarımızın kanıdır.

Eğer bugün Veli Küçükler, İbrahim Şahinler gözden çıkarılıyorsa, onların yerini dolduracak yeni "kahramanlar" yeni "vatanseverler" olduğu içindir. Dün Susurluk'u kabul eden bünyelerimiz, bugün Ergenekon'u da kabul etmelidir. Ama şu anda, derin devlet ifşaa edilmemiştir. Sadece daha öncede ortaya çıkmış, teşhir olmuş kişilerin, devletten bağımsız, çıkar amaçlı suç örgütü oluşturdukları izlenimi yaratılıyor. Hayır, ismi ne olursa olsun bu ülkede "derin devlet" vardır. BU Özel Harp DAiresi'dir (Bu dairenin, ülkücü komandoları nasıl eğittikleri bilinen bir gerçektir), JİTEM'dir, kontrgerilladır. Ve bu devletten bağımsız bir örgütlenme değildir.

Ayrıca. Ergenekon operasyonlarında kafa bulanıklığı yaratmak için, devrimcileri de iddianamenin içine dahil etmişlerdir. Amaçları halkın gözünde devrimcileri küçük düşürmek, kafa bulanıklığı yaratmaktır.

Saygılarımla

Link to post
Sitelerde Paylaş

""sız unutursanız bızde unuturuz sızı eeee

evet dogru ya genınde dogru

genlere baglarsan

ermenı katlıyamı sıvas maras katlıyamı ıstambulda rumlara yapılanlar dersım katlıyamı yanı haınlık konusunu acma bence ""

sen ne zaman hatırladın ki türk ü hain yobaz ? her zaman tüme varmazsın bazen tümden gelirsin. şöyle kabaca göz atmak yeterli geçmişe ve yapılanlara. hain, herşeyi yapmaya müsait bir grup ve bu sürüyü güden emperyalistler. sonuç, kendini savaşarak savunmak ya da isyan bastırmak zorunda kalan türkler. sizin yhaptıklarınız marsta olsa yine aynı tepkiyi görürdü. bak ab li efendilerine, hiç gıkları çıkıyor mu, siz bizi katlettiniz çanakkalede egede, güneydoğuda diyorlar mı ? neden demiyorlar ? çünkü kaşıyanı kaşırlar. sen gelir benim huzurumu bozar ya da canıma kastedersen ben tepki veririm. herkes sizin gibi aciz değil, onun bunun silahıyla saklanıp saklanıp insan öldürecek. ama yapılan sadece bu da değil ki, sizin gibi hainlere hizmete gelenleri katlettiniz, baskıladınız kaçırdınız, tecavüz ettiniz. bunu yapanları destekleyenlere hepiniz oy verdiniz.

size yapılanların hepsi meşru müdafadır. oğlu pusuya düşürülen, arabası kundaklanan baba sizin demokrasi, katliam (kelimenin doğrusu budur, öğren çapulcu) gibi türkülerinizi duymaz. millet duymuyor da, siz tiyatro oynuyorsunuz, millet izliyor, bu kadar. tiyatro gerçeğe yansıtıldığı anda seyircinin gücünü göreceksiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kürtlerin tarihi süreçte ne yapıp ettiği konusunda özet bir paragraf bir önceki iletimde vardır. Bu konuya tekrar girmek istemiyorum.

Benim için PKK kadar tehlikeli bir kesimde, MHP benzeri fikir akımlarıdır. Bunlar yıllardır “Türk, Kürt kardeştir” diyerek zaten Kürtlerin ayrılıkçılığını desteklediler. Bunlar o kadar ahlaksızdır ki Turan ırkından olmayan bir ırkı utanmadan Turani göstermiştir. Elegeş yazıtlarını tahrif etmekten geri durmamışlardır. Bu terbiyesizliği dün ATA TV'de de izledim.

Bu toprakları seviyorum. Vatan toprağı bir Türk için her zaman değerlidir. Bunu bir alıntı ile aktarma gereği duyuyorum. Sizin sıkılmadan okuyacağınıza inandığım için paylaşmakta bir sakınca görmüyorum.

Türk'ün yurtseverliğine örnek olarak Hun devletinin kurucusu olan Mete'yi gösterebiliriz. Tatarlar hükümdarı, savaş ilanına bir bahane olarak, önce onun çok sevdiği bir atı istedi. Bu at, saatte bin fersah uzunluğunda yol alıyordu.

Mete, yurttaşlarını savaşın getireceği felaketlere uğratmamak için, atı Tatar hakanına gönderdi. Tatar hakanı, savaşa bahane arıyordu. Bu sefer de Mete'nin en sevdiği eşini istedi. Bütün beyler, kurultayda savaş ilanını istedikleri halde, Mete, “Ben yurdumu kendi aşkım uğruna çiğnetemem” diyerek sevgilisini düşmana vermek gibi büyük bir özveriyi kabul etti. Bunun üzerine , Tatar hakanı, Hun ülkesinden Hiçbir ürün alınamayan, tarım yapılamayan, ormansız, madensiz, kimsenin oturmadığı bir toprak parçasını istedi. Kurultay bu yararsız toprağın verilmesinde Hiçbir sakınca olmadığını söylemişken, Mete, “Yurt bizim mülkümüz değildir; mezarda yatan atalarımızın ve sonsuza kadar doğacak torunlarımızın bu kutsal topraklar üzerinde hakları vardır. Yurttan, bir karış kadar olsa bile, yer vermeye kimsenin yetkisi yoktur. Bundan dolayı da, savaşacağız. İşte, ben atımı düşmana doğru sürüyorum; arkamdan gelmeyen idam olunacaktır.” diyerek Tatarların üzerine yürüdü. Eski Türklerin gözünde, yurdun ne kadar yüce olduğunu, bu tarihsel olaydan çıkarabiliriz. (Ziya Gökalp, Türkçülüğün Esasları, sf. 200,201, Bordo Siyah TÜRK KLASİKLERİ)

Öcalan'ın sembolik değerinden bahsetmişsin. Kendisini sembolleştirenlere benim düşüncemin ne gibi bir katkısı olabilir ki? Bu konuda değerli düşüncelerinizi daha detaylı aktarmanız, aydınlatıcı olacaktır.

Kürtlerin, bir Kürt devleti kurmak isteyip istememeleri tamamen onları bağlar. Böyle bir istekleri vardır. Olmalıdır ya da olmamalıdır gibi bir yorum getirmem. Fakat sıkıntı şurada; böyle bir isteği olan bir topluluğa karşı Türkiye Cumhuriyetini yönetenler devamlı olarak taviz vermektedir. Ben şahsen hiçbir zaman tavizden yana olmam. Taviz doğurgandır. Taviz acizliğin göstergesidir. Bir devlet kurmak istiyorlarsa elbette bedelini ödemeyi göze almalılar. Zaten akla uygun düşünüyor ve dünya gerçeklerini az çok biliyorsak, aksini söylemek söz konusu değildir.

Mamuli yine aynı kapıya çıkıyoruz. Diyorsunuz ki insan gibi yaşayabilecekleri ortamı sağlamak gerekir. Lütfen efendim Kürtlerin doğu ve Güneyde yoğun yaşadıkları illeri geziniz. Herhangi bir fakirlik söz konusu değildir. Basmakalıp sözlere Türk toplumu olarak alıştırıldık. Aydınlarımız sıcak koltuklarından hep bu edebiyatı yaptılar. Fakat birde gerçekler vardır. Bakın efendim size söyle bir örnek vereyim; Doğu ve Güney bölgelerinde yaşayan Türklerde Kürtler kadar fakirdir. Yani iş fakirlik, geri kalmışlıksa Türklerde çok farksız durumda değiller. Çünkü aynı çevreyi paylaşıyorlar. Eğer çevre kötü şartlara sahipse orada yaşayan Türkte bunu bizzat yaşar. Eğer Türklerde bu kötü şartları paylaşıyorsa neden devletine silah çekip, askerini, polisini, jandarmasını öldürmez. Mesele fakirlik, geri kalmışlık edebiyatının ötesindedir.

Beyefendi sanalda yazdıklarımı, gerçek hayatta da yerine göre aynı şekilde aktarırım. Fikirlerimi birilerini incitir ya da bir etnik topluluğun azgınlaşmasına sebep olur diye, gizleyemem.

Mamuli, kuvvetten düşüldüğü bir gün Kürt devleti zaten kurulacaktır. Türkiye'den ne kadar toprak koparılır o konuda bir şey söylemem mümkün değildir. Zamanın Osmanlı uyruğu olan ırklar zaten bunun en temel kanıtıdır. Dikkat edilirse ayrı bir toprak parçasında kendi ulus devletini kurma çabaları, devletin fakirleştiği, kuvvetsizleştiği dönemlerde gerçekleşebilmiştir.

Sizin gibi düşünenlerin özeti şudur; Kürtleri hoşnut edelim, bazı açılımları sağlayalım, ekonomik varsıllıklarını arttıralım. Bu şekilde bizimle birlikte uzun bir süre daha yaşarlar. Bu tür yaklaşımlar sadece süreyi uzatır(!) Sonuç uzun ya da kısa dönemde Kürtlerin kendi devletlerini kurması ile sonuçlanacaksa, taviz vermek boşa kürek çekmektir. Birde kaybedilen onca süreyi, maliyetleri, kayıpları, ulusal yozlaşmayı düşünün...

Link to post
Sitelerde Paylaş

hemen paniklemeyin. kimseyi tehdit ettiğim falan yok. siz belli aşamaya geçtiğinizde açılacak güller. ben bir şey yapmayacağım. o aşamayı iyi biliyorsunuz. uzun zamandır provasını da yapıyorsunuz. atatürk milleti sandığınızdan çok daha fazla, sadece bunun kanıtını göreceksiniz. buradaki, medyadaki ve kamudaki bir avuç cumhuriyet düşmanı sizi cesaretlendiriyor biliyorum ama devran dönecek. çünkü tarihte hep böyle oldu. yani ben varlıktan bahsediyorum. gerçeklikten.

Link to post
Sitelerde Paylaş
hemen paniklemeyin. kimseyi tehdit ettiğim falan yok. siz belli aşamaya geçtiğinizde açılacak güller. ben bir şey yapmayacağım. o aşamayı iyi biliyorsunuz. uzun zamandır provasını da yapıyorsunuz. atatürk milleti sandığınızdan çok daha fazla, sadece bunun kanıtını göreceksiniz. buradaki, medyadaki ve kamudaki bir avuç cumhuriyet düşmanı sizi cesaretlendiriyor biliyorum ama devran dönecek. çünkü tarihte hep böyle oldu. yani ben varlıktan bahsediyorum. gerçeklikten.

hayt yawru hırtlar vadısınden cıkmısta gelmıs ya

:D :D

tamam devran donsun o zaman goruselım :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu yazıyı yazdıktan sonra kendime bir Kürt devleti kurulursa ne olur diye sordum. Kürtlere baskı yapan" "vatanseverler" kendilerine yeni bölücü etnik gruplar bulacağı kesin gibi :)

Bu toprakları seviyorum. Vatan toprağı bir XXXX için her zaman değerlidir.

XXXX= Türk, Kürt veya bir başkası ne farkeder. Neden bu topraklar bir kürt için veya bir başkası için değerli olmasın.

Türk'ün yurtseverliğine örnek olarak Hun devletinin kurucusu ....

(Ziya Gökalp, Türkçülüğün Esasları, sf. 200,201, Bordo Siyah TÜRK KLASİKLERİ)

Türkiyede yaşayan erkeklerin Y kromozomları üzerinde yapılan bir araştırmada sadece %3.6 sının Orta Asya kökenli olduğu tespit edilmiş. Mete han'ın Atanız olma olasılığı çok düşük. Buna sevinmelisiniz. Şahsen, karısını düşmana teslim edecek kadar alçalan bir atam olsun istemezdim.

Öcalan'ın sembolik değerinden bahsetmişsin. Kendisini sembolleştirenlere benim düşüncemin ne gibi bir katkısı olabilir ki? Bu konuda değerli düşüncelerinizi daha detaylı aktarmanız, aydınlatıcı olacaktır.

Etki tepki. Sizin gibi düşünenler (Tüm Kürtler PKK'lıdır, PKK'lılar öldürülebilir, tüm Kürtler öldürülebilir) [ETKİ] sayesinde Öcalan otomatikman zaten Kürtlerin başkanı oluyor [TEPKİ]. Anlayamadığınız nedir? Gayet açık.

Fakat sıkıntı şurada; böyle bir isteği olan bir topluluğa karşı Türkiye Cumhuriyetini yönetenler devamlı olarak taviz vermektedir. Ben şahsen hiçbir zaman tavizden yana olmam. Taviz doğurgandır. Taviz acizliğin göstergesidir. Bir devlet kurmak istiyorlarsa elbette bedelini ödemeyi göze almalılar. Zaten akla uygun düşünüyor ve dünya gerçeklerini az çok biliyorsak, aksini söylemek söz konusu değildir.

Bence Kürt sorununu hiç anlamamışsınız. Kendi görüşlerinize aykırı gelen kişilerin özellikle akademisyenlerin kitaplarını "önyargısız" okumaktan kaçınmamalısınız.

Lütfen efendim Kürtlerin doğu ve Güneyde yoğun yaşadıkları illeri geziniz. Herhangi bir fakirlik söz konusu değildir.

Bu illeri gezdiniz sanırım. Gezerken pembe gözlük mü, taktınız yoksa sadece meyhanelerini mi dolaştınız.

Kürtleri hoşnut edelim, bazı açılımları sağlayalım, ekonomik varsıllıklarını arttıralım. Bu şekilde bizimle birlikte uzun bir süre daha yaşarlar.

Düşüncemi pekiştiren bir cümle daha. Siz kürt sorununu hiç anlamadınız. Biraz Marksist bakışa ihtiyacınız var belki de. Kürt sorunu temelde halkın hem kendi hem de toprakların zenginliklerine sahip çıkamayacak kadar zayıf/bitap olması ve bu zenginliklerin feodaller ve giderek derin devletin içindeki bazı kimseler tarafından paylaşılması ile ilgilidir. Tabi yörede petrolun olması veya betrok yataklarına yakınlığı nedeniyle emperyalist iştahları kabartması da ayrı bir parametre.

Link to post
Sitelerde Paylaş

mamuli, kürdün, çerkezin vb sürekasının bu toprakları sevmesinin bir önemi yok. sevmek ona sahip olma hakkı vermez. bedel ödersin, alırsın. bunun dışında bir denklemi tarih yazmadı. varsa getir örneğini. rüya görmeyin. türk ü ve türkiye yi dünya tanıyor ve kabul ediyor. kürt tanımasa ne olur ?

seyit, bilmediğini neden merak ediyorsun ? senin yemediğin ot başını ağrıtmaz mı ?

Link to post
Sitelerde Paylaş
mamuli, kürdün, çerkezin vb sürekasının bu toprakları sevmesinin bir önemi yok. sevmek ona sahip olma hakkı vermez. bedel ödersin, alırsın. bunun dışında bir denklemi tarih yazmadı. varsa getir örneğini. rüya görmeyin. türk ü ve türkiye yi dünya tanıyor ve kabul ediyor. kürt tanımasa ne olur ?

seyit, bilmediğini neden merak ediyorsun ? senin yemediğin ot başını ağrıtmaz mı ?

supersın abı bu sekıl devam

Link to post
Sitelerde Paylaş
mamuli, kürdün, çerkezin vb sürekasının bu toprakları sevmesinin bir önemi yok. sevmek ona sahip olma hakkı vermez. bedel ödersin, alırsın. bunun dışında bir denklemi tarih yazmadı. varsa getir örneğini. rüya görmeyin. türk ü ve türkiye yi dünya tanıyor ve kabul ediyor. kürt tanımasa ne olur ?

seyit, bilmediğini neden merak ediyorsun ? senin yemediğin ot başını ağrıtmaz mı ?

Sivil olmak asker olmamak demek değildir ondan öte "bir hukuga bağlı" olmak demektir. Sizin hukuğunuzun orman hukuğu olduğunu görüyorum. Ormanların kesilip yok olmaya yüz tutmasıyla insanlar arasında yaşama zorunluluğuna katlanmanız gerektiğine üzüldüm. Sizin için milli ve milliyetçi parkların kurulmasını herzaman destekleyeceğimi bilmelisiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...