Jump to content

HURŞİT TOLON TAHLİYE OLDU


Recommended Posts

kokrmamız gayet normal cahıl adamdan herkes korkar

kaç tane onlarca satır yazı yazdım. hiç birine diyebilecek lafın yok. varsa yoksa niteleme, kişisel saldırı. içerikle ilgili bi bok yok.

mamuli, yazdıklarım cahilce ve saçma ise neden hala yazıyorsun ? ben şahsen böyle değerlendirdiğim yazılara cevap yazmam. bak orada açılmış bir sürü başlık var. bazıları bana göre saçma ve ikinci satırdan itibaren okumayı bırakıyorum. ama ikimizin de bildiği bir şey var. senin cahil, saçma dediğin şey ben ya da yazılarım değil , benim ideolojimdir. burada hava atıyorsun ama boş. çünkü karşıt olduğun ideolojiye tahammülün yok. kendin tahammül bekliyorsun ama senin yok. hiç birinizin yok. olmasa kaç yazar ? atatürk ün ideolojisidir milliyetçilik. ben onu takip ediyorum. ve gönüllü takip ediyorum. senin gibi kürtçü liberal takımının görüşleri zerrece değerli değildir bir çok türk ün gözünde. sizin çizginiz taraf gazetesi çizgisi.

eğer akademisyenlerle tartışmak istiyorsan, bunu belirten bir başlık aç, tartış. yoksa gelip burada yazanların yazılarına cevap veremeyip, cehaletle saçma yazmakla suçlayıp üstüne bir de yazmalarını engellemeye kalkma.

son olarak, savaşla ilgili, benim hiç bir yazımı getiremezsin ki, ben savaş çıksın, kürtlerle savaşalım demişim. savaş istemiyorum. ama ayrılıkçı kürtler işi iyice ileri götürmeye başladılar. bu işin sonu kötüye gidiyor. ve bunu bir çok kişi önleyemez. yani sebep kürtlerin yaptıkları ve politikalarıdır. ben vatanımda bir grup etnik ırkçı yüzünden her gün şehit haberi almak, araçların yakıldığını duymak, toprağımız üstünde hak talepleri ve benzeri talepler duymak istemiyorum. çoğunluk istemiyor. öyle bir konuşuyorsunuz ki, sanki kürtler hiç birşey istemiyor ve yapmıyor, biz onları linç etmeye çalışıyoruz. seni ve diğer çapulcuyu ciddiyete davet ediyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 110
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

varsa yoksa niteleme, kişisel saldırı. içerikle ilgili bi bok yok.

....

....

diğer çapulcuyu ciddiyete davet ediyorum.

Eleştirdiğiniz şeyi yapmazsanız ne güzel olacaktı... Yazınızın başına bakıp ne güzel yazıyor dedim ama son cümlenizle kendinizi yalanladınız.

Saygılarımla

Link to post
Sitelerde Paylaş

Herşeyden önce,

ben kendi çizgimdeyim ve her zaman kendi çizgimde olacağım. Düşüncelerim değişirse çizgimi de değiştiririm. Çünkü benim irfanım, vicdanım ve fikrim hürdür.

Çünkü ben ATA'mdan öyle öğrendim.

Sana ve herkese tavsiye ederim.

Taraf gazetesinden hiçbir yazısını kaçırmadığım tek yazar Halil Berktay'dır. Sana ve herkese tavsiye ederim.

Taraf gazetesiyle aynı çizgide olduğumu sanmıyorum, çünkü ergenekon'un bir hesaplaşma üzerine kurulduğu sonucuna vardım ve o çizgideyim.

Insan hakları konusuna gelince bir düzeltme yapayım. Elbette insan (ve hayvan elbette) haklarını savunuyorum ama insan hakları konusunda herhangibir yazı yazmadım ve yazılarımdan yola çıkarak "insan hakları savunucusu" çizgisinde olduğum sonucuna varılamaz diye düşünüyorum.

Ben burada "kendi insanlarımın hakkını savundum ve savunacağım". Bana Kürtçü diyorsun ama ne Kürdüm ne de Kürtçü'yüm.

Kafana işlenmiş şablonlara uymadığım için kavrayamıyorsun.

Ben kendimi ANADOLU'LU olarak görüyorum, bununla gurur duyuyorum. Anadolu kavramının içine giren tüm halklar benim için benim halkımdır ve onların her türlü problemini kendi problemim olarak görür ve ele alırım. Tavrımın doğru olduğunu düşünüyorum. Sana ve herkese tavsiye ederim.

Bu yazıları herkes okuyor. Mesajım sadece sana değil tüm okuyuculara...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tomclancy, Kürtlere kin ve nefret duyduğumu zaten gizlemiyorum. Bu yazdığım yazılardan anlaşılıyor. Aslında bu konuya girmek istemezdim. Fakat bazı konuların saptırıldığını görünce araya girmek istedim. Alevi kökenli biri olmam bu kinimi daha fazla pekiştiriyor. Geçmişi unutmam ve Kürtlere yaptıklarının mislini bir gün yaşatacağım. Kendine Alevi Kürt/Zaza diyenlerle sorunum yok. Zaten onlar Kürt ve Zaza'da değiller. Osmanlı Tahrir Defterleri, Alagöz Şeceresi ve yerli yabancı birçok yazar zaten buna işaret ediyor. Neyse konumuz bu değil... Irkçı olduğumu anladığına sevindim. En sevmediğim şeyde insanın kendini gizlemesidir.

Tomclancy;Ergenekon sapina kadar Kontgerilladir

Tomclancy, Ergenekon için Kontrgerilla diyemezsin. Bunu demek mümkün değildir. Çünkü bu soruşturma tamamen siyasidir. Yani bir dönemin Kontrgerillasının ortaya çıkarılması gibi bir konu söz konusu değildir. Ergenekon için Kontrgerilla demek karalamadan öteye gitmez. İlhan Selçuk, Sabih Kanadoğlu, Mustafa Balbay, Hurşit Tolon, Ergun Poyraz, Şener Eruygur ve saymadığım diğer isimleri biraz bilen bu soruşturmanın maksadını elbette anlayacaktır. Kuddusi Okkır, Ergenekon'un para kaynağıydı fakat cenazesini bile gazeteciler kendi aralarında para toplayarak kaldırdı. Ergenekon soruşturmaları muhalifler üzerinde kullanılan manivela niteliğindedir. Başka maksat arayanlarında başkaca maksatları olduğu açıktır. Tekrar edelim, Ergenekon, Kontrgerilla değildir! Birde belirteyim; benim kontrgerilla yapılanması ile bir sorunum yok. Fakat zamanın ihmalsizlik yapılmış ise ve amacı dışına sapılmışsa bunların sorumluları bulunmalıdır. Yoksa değerli hizmetleri olmuş bir yapının tümüyle karalanmasına seyirci kalamayız.

Tomclancy;Tolon pasanin Kontgerillayla olan iliskisini anlatmistim,astigim iletide.
Hurşit Tolon Paşa Hazretlerinin Tahliye Kararının Tam Metni!

Batu;Türkiye Cumhuriyeti NATO çerçevesinde alınan kararlara diğer üye devletlerle birlikte katılmıştır. Bu çerçevede Özel Hap Dairesi gibi bazı yapılanmalar olmuştur. MİT, CIA, MOSSAD ve benzeri istihbarat teşkilatları ile birlikte çalışmalar yürütmüştür. Anlamadığım bunların neresi yanlış?!

Yukarıda yazdığım yazıdan AB, ABD ve NATO'yu mealen savunduğum anlamı çıkmasın. Dengeler her zaman önemlidir. Denge politikasına önem veririm. Kılınç Paşa'nın tespitleri yerindedir. Fakat NATO öle hadi çıkıyorum deyip çıkılacak bir yer değildir. Piknik yapılmıyor orada... Son dediğim ABD ve AB içinde aynen geçerlidir. Güçlü seçenekler! Birde geçiş sürecinde kaçınılmaz toplumsal dönüşümler olacaktır. Buna devlet ve toplum olarak hazır olunursa dengeyi sağlama adına bazı tedbirler alınabilir. Yani Paşa ile uyuştuğum söylenebilir. Tabi kendileri doğrudan bir söylem kullanmış. Yoksa kendilerinin de işlerin öyle damdan düşercesine yapılamayacağını bildiğinden eminim!

Bakın açıkça belirteyim ben Mehmet Ağar'ı savunmam. Fakat kendisinin Kontrgerilla şefi olduğunu kolaylıkla söylemek mümkün değildir. Bunu söylerken kendisinin o dönem hiçbir icraatta bulunmadığını söyleyemem. Fakat bu gibi konularda mahkemenin verdiği bir mahkumiyet delil olmadığı sürece spekülasyondan öteye bir sonuç alamayız. Yüce mahkemeye çok iş düşmektedir. Özellikle bazı medya gurupları o kadar ahlaksızlaşıyor ki bir fotoğrafta Veli Küçük'ün yanında bulunan kişinin Alparslan Aslan olduğunu iddia ettiler. Fakat iftira sonra ortaya çıktı. Yani iftira atmakla çalışan bir medya gurubu varken doğruları ve yanlışları topluma aktarmak imkansızlaşıyor.

TSK içinde yasal olmayan işlere bulaşanların olmadığını “söylemememe” rağmen o ilişimleri (link) yapıştırmana bir anlam veremedim. Fakat dikkat edersen çoğu temizleniyor. Zaten TSK kendini bu konuda temizleme, arındırabilme yeteneğine sahip nadir kurumumuzdur. Her yıl yüzlerce kişinin uzaklaştırıldığını biliyoruz.

Tomclancy;Bu olaylari savunmak,ölen insanlari gündeme getimek,kinamak ,olaylara siginmakmi oluyor simdi?
Devamlı kullanınca öyle oluyor! Bir Tanrıtanımaz olarak söylüyorum ki Aziz Nesin bir aydın olarak Sivas'taki vahşetin önünü alabilirdi. Aklı başında bir insan bu tertipleri görebilirdi. Görmemek için kör olmak gerekir. Çünkü Pis Sultan Abdal şenliklerine gelinmeden çok önce yerel gazetelerde alt yapı çoktan oluşturulmaktaydı. O dönemin içinde yaşayan tecrübeli bir insandan bahsediyoruz. O na bakarsanız Erdal İnönü gibi pek muhterem bir solcu dahi elini kıpırdatamamıştır(!)

Tomclancy;Mehmet agarda kürttür,Sedat bucakta kürttür,Turgut özalda kürttür.
Tomclancy, Sedat Bucak'ın Kürt olduğunu söylemezsen sevinirim. İkinci defa yazdırma insana. Bucak Aşireti Zaza'dır. Ağar Ardahanlı'dır. Çerkez olduğunu kaynaklardan değil ama bazı dostlardan duydum. Zaten emin olmadığımı söyledim. Fakat Ardahanlılar çoğunlukla Kafkas göçmenleridir. Bu sebeple iddiam doğru olabilir. Turgut Özal'ında Ermeni olduğu yönünde iddialar var. Bucak dışında bu ikisinin kökeni hakkında net bilgilerim yok! Zaten Bucak, Özel, Ağar başta olmak üzere bu memlekette Türk olmayanların yönetiminin nasıl olduğunu çok iyi biliyoruz. Fakat ırk bakımında Türk olmakla beraber ruh bakımından da Türk olunmalı! MHP, BBP gibi partiler sözde Türkler ve Türk Milliyetçisi olduklarını söylüyorlar ama İslamcının, şeriatçının, ümmetçinin en önde gideni oldukları biliniyor, görülüyor(!) Türklük bilinci olmayan birinden bir Türk olarak bahsetmekte mümkün değildir. Öyle ki tarih bunun kanıtları ile doludur. Türk tarihi incelenirse Başbuğların çıktığı dönemler Türklerin en güçlü, ahlaklı, iradeli, çalışkan dönemleridir.

Vikipedi benim için önemli bir kaynak olmasa da gerek gördükçe bakmayı da ihmal etmem. Tavsiyem Üniversite sitelerinden ve uzmanların kurduğu akademik sitelerden yararlanın.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ben milliyetçiyim diyorsan millet milliyet konularında soğukkanlılıkla düşünüp değerlendirebilmeli, sana öğretilenleri tartabilmeli, eksiğini gediğini görebilmeli ona göre kendini doğru bir şekilde konumlandırabilmelisin.

Yazdıklarına uzun uzun cevap vermeye çalışıyorum ama o kadar saçma ki. Kürtlerle aynı apartmanlarda oturuyor, aynı restoranlarda yan yana aynı yemekleri yiyoruz. Ortak aileler kurulmuş akraba olmuşuz. Böyle bir durumda etnik kimliğe dayalı iç savaşın tüm Türkiyeyi Beyruttan beter yapacağının farkında değil misin? Bu kadar kör olabilir mi bir insan... Bir de Türk milliyetçiyim diye ortaya çıkmışsın ... Neyin milliyetçisisin anlayamadım.

Yangın çıkarmaya hazır kibrit gibisin, biri tutuştursa yanacak ve yakacaksın...

Anadolu'da yaşayanlar bir millet ise; türkler, kürtler, ermeniler, iyonyalılar, diğer hristiyan unsurlar, museviler, kafkaslar ve anadolu'nun bilimum halkları bu milleti oluşturan "ASLİ" unsurlardır.

Bunu aksini düşünen "aklı başında" biri (akademisyen vs) varsa tartışmaya hazırım.

evet onlarla bırarada yaşıyoruz ama etnık kımlıklerle ortaya çıkan pkk değılmış gıbı konuşuyorsun sen.asli unsur artık türklüktür hem asımıle olduk dersınıs hem eskı mılletlerı hortlatmaya çalışırsınız buyur ıyonya mı????ıyonya dersen sana gülerler ermenı çetelerı katlıamlara gırışmeseydı sence o trajedı başgösterırmıydı?oldu canım başka derdınız varmı?hangı ermenı vatandaşımıza sokakta a pis ermenı dıyoruz sölermısın?bır mıletı oluşturran kırk tane asli unsur olmaz.....ıyı artık resmı dılımız ermenıcı çerkezce de olsun bu bır ıhanettır.ınsanımızın yuzd ekaçı ermenıce konuşuyor söylermısın??anadolu devanlı göç almış ama artık bır türk yurdu olmuş.bunu hazmedın yok genetık olarak türk değilmişiz olmayalım arkadaşım ben bundan rahatsız değılım.saf ırk yoktur türk değılız ama ıyonyalı olabılıyoruz öylemı.........saf ermenı deyok o zaman rezıl oluyorsunuz haınlık etmeyın artık...olaya bak artık saf ırk yok o zaman ben kendıme ne dıyeyım?saf türk yoksa saf kürt ermenı de yoktur..............noktaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....sızler ortaya kırk tane etnık kımlık çıkararak anadolunun resmen parçalanmasına çanak tutuyorsunuz ama belkıde bunun için böyle davranıyorsunuz..belkısı fazla..hıçbır kendını türk gbı gören bırı sümerce deyınce ortaya atlama zcengaver gbı sen kıme hızmet etmektesın sankı anlamıyoruz böyle ıddıalarla ortaya çıkanların kendını türk olarak göremeyen ermenıler yada kürtler olduğunu ..

tarihinde goddess tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

oldu hem ermenıstanı kurun hem hala buradada aslı unsurluk hak ıddıa edın ne kadar akıllısın mamulı sen öyle.sız bu vatanı hala osmanlı kalıntısı sanıp ne koparsam kardır dıye davranmaktasınız........çerkezler göçle geldı buraya..ve onları severız bız sızın amacınız o kadar açıkkı mamulı..bu vatan sız gıbılere yem edılmıcek..sızler sol adı altında bu vatanın bütünlüğünü bozmaya çalışıyorsunuz..solu öğren de gel..

tarihinde goddess tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
.saf ırk yoktur türk değılız ama ıyonyalı olabılıyoruz öylemı
mamoli biraz sarhos gibi yazio.sadece gormek istediklerini goruo.turkler anadoluya geldiinde iyonyali lidyalilar coktn asimile olmustu.anadolu hristiyan rumlarin hakimiyetindeydi ve asimile etmeye calistiklari hristiyan ermeniler, hristiyan lazlar, hristiyan pecenek turkleri, hristiyan suryaniler vardi.rumlar bunlari zaman zaman katledip genel bi asimilasyon surecine tabi tutuolardi.daa sonra musluman turkmenler oguzlar gelince hristiyan ermeni ve pecenek turkleri oguzlarin safina gectiler ve rumlara karsi savastilar.

bundan sonra mamulinin anlatti gibi buyuk bi karisim olmadi cunku anadolu halklari hristiyandi oguzlar ise muslumandi.musluman oguzlar sadece muslumanlia donen ermeni, pecenek turku, suryani ve lazlarla karistilar.tarihe bakarsan donen kesimin orani dusuktur yani anadolu halkinda buyuk bi muslumanlia donus yasanmamistir.zaten 1900lerdede anadolu ermenilerinin ve rumlarin buyuk bi kismi ulkeyi terkettiler muslumanlia donup kalanlarin sayisi yine azdir.musluman lazlarla karistik hala daa karisioruz ama onlarin nufusuda oldukca azdir.

anadolu turkmen koylerine gidip bakarsan fiziken tipik oguzlardir.zaten orta asyadaki turklerde tek soydan gelmezler onlarda karisiktir.baslangicta tek bir turk irki yoktur sonradanda olmayacaktir.ayrica anadoluda karisim yoktur dien yalancidir yada irkcidir.muslumanliga donen ermenilerde rumlarda lazlarda turklerle karismislardir.ama turk geni yuzde 3,5 demek salakliktan baska bisey deildir.gecen gordum yuzde 15 yaziodu biri bide hunlara baglamis bunu.sanki turklerin hepsi hun soyluymus gibi.hunlardan sonra turklesen bi suru turki kavim var

sonucta genetik olarak yuzde 15 olmasada yuzde 40 civari orta asyali olabiliriz ama guneydogu gibi bolgelerin disinda tabi

tarihinde Zohan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

mamoli biraz sarhos gibi yazio.sadece gormek istediklerini goruo.turkler anadoluya geldiinde iyonyali lidyalilar coktn asimile olmustu.anadolu hristiyan rumlarin hakimiyetindeydi ve asimile etmeye calistiklari hristiyan ermeniler, hristiyan lazlar, hristiyan pecenek turkleri, hristiyan suryaniler vardi.rumlar bunlari zaman zaman katledip genel bi asimilasyon surecine tabi tutuolardi.daa sonra musluman turkmenler oguzlar gelince hristiyan ermeni ve pecenek turkleri oguzlarin safina gectiler ve rumlara karsi savastilar.

bundan sonra mamulinin anlatti gibi buyuk bi karisim olmadi cunku anadolu halklari hristiyandi oguzlar ise muslumandi.musluman oguzlar sadece muslumanlia donen ermeni, pecenek turku, suryani ve lazlarla karistilar.tarihe bakarsan donen kesimin orani dusuktur yani anadolu halkinda buyuk bi muslumanlia donus yasanmamistir.zaten 1900lerdede anadolu ermenilerinin ve rumlarin buyuk bi kismi ulkeyi terkettiler muslumanlia donup kalanlarin sayisi yine azdir.musluman lazlarla karistik hala daa karisioruz ama onlarin nufusuda oldukca azdir.

anadolu turkmen koylerine gidip bakarsan fiziken tipik oguzlardir.zaten orta asyadaki turklerde tek soydan gelmezler onlarda karisiktir.baslangicta tek bir turk irki yoktur sonradanda olmayacaktir.ayrica anadoluda karisim yoktur dien yalancidir yada irkcidir.muslumanliga donen ermenilerde rumlarda lazlarda turklerle karismislardir.ama turk geni yuzde 3,5 demek salakliktan baska bisey deildir.gecen gordum yuzde 15 yaziodu biri bide hunlara baglamis bunu.sanki turklerin hepsi hun soyluymus gibi.hunlardan sonra turklesen bi suru turki kavim var

sonucta genetik olarak yuzde 15 olmasada yuzde 40 civari orta asyali olabiliriz ama guneydogu gibi bolgelerin disinda tabi

bunları o da bılıyor zohan...bız nasıl bılıyosak o da bılıyor......

Link to post
Sitelerde Paylaş

kurtlerin hepsi pkkci olamaz tabi.bi suru kurtcu akimi var.bazilari birbiriyle kavgali.akpnin guneydogu vekilleride hep kurtcu ve dtplilerden farkli deiller.anlasamadiklari nokta laiklik yani.bide yukarda baska yazinda mehmet agardan bahsetmisin.mehmet agarin annesi kurt deil ve babasi icinde ermeni donmesi diyenler var.ama biz tamamen kurt kokenli olduunu varsaysak bile adam ben turkum dedikten sonra sen kim oluyosunda ona kurt dion.irkcimisin sen adama kurt dion.eger diyeceksen kurt kokenli dersin ama kurt diyemezsin cunku adam ben turkum dio.

Bu ileti Zohan tarafından Bugün, 05:52 yeniden düzenlenmiştir.......................oleyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy..bunu bılerek yapıyorlar zohan anlamıyormusun sadece anladıkları dıle konuş ..bılgılendırme zaten bılıyorlar

Link to post
Sitelerde Paylaş
Herşeyden önce,

ben kendi çizgimdeyim ve her zaman kendi çizgimde olacağım. Düşüncelerim değişirse çizgimi de değiştiririm. Çünkü benim irfanım, vicdanım ve fikrim hürdür.

Çünkü ben ATA'mdan öyle öğrendim.

Sana ve herkese tavsiye ederim.

Taraf gazetesinden hiçbir yazısını kaçırmadığım tek yazar Halil Berktay'dır. Sana ve herkese tavsiye ederim.

Taraf gazetesiyle aynı çizgide olduğumu sanmıyorum, çünkü ergenekon'un bir hesaplaşma üzerine kurulduğu sonucuna vardım ve o çizgideyim.

Insan hakları konusuna gelince bir düzeltme yapayım. Elbette insan (ve hayvan elbette) haklarını savunuyorum ama insan hakları konusunda herhangibir yazı yazmadım ve yazılarımdan yola çıkarak "insan hakları savunucusu" çizgisinde olduğum sonucuna varılamaz diye düşünüyorum.

Ben burada "kendi insanlarımın hakkını savundum ve savunacağım". Bana Kürtçü diyorsun ama ne Kürdüm ne de Kürtçü'yüm.

Kafana işlenmiş şablonlara uymadığım için kavrayamıyorsun.

Ben kendimi ANADOLU'LU olarak görüyorum, bununla gurur duyuyorum. Anadolu kavramının içine giren tüm halklar benim için benim halkımdır ve onların her türlü problemini kendi problemim olarak görür ve ele alırım. Tavrımın doğru olduğunu düşünüyorum. Sana ve herkese tavsiye ederim.

Bu yazıları herkes okuyor. Mesajım sadece sana değil tüm okuyuculara...

mesajını aldık mamulı evet aslı unsurlardan bırı de ıyonyalılıktır dıyen bırı ne kadar samımı olabılır sence?ortada ıyonya mı kaldı artık?kaç tane ermenı kökenlı vatandaş kaldıda sızler ısrarla aslı unsurları çoğaltıyorsunuz.kafatasçılık asıl böyle bırşeydır..ınsanların genlerıne takmaktır...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Cahillik ayrı birşey. :lol: :lol:

Türkiye'de yaşayan erkeklerin Y kromozomu üzerinde yapılan bir incelemede;

Genlerimizin

%3.6 Orta asya,

%1 Afrika,

%1.5 Hindistan vs,

geri kalanı (%90 kusur) Komşularımız, Doğu ve Güney Avrupa'da yaşayan halkların genlerine benzediği sonucu çıkmış...

Bu bilimsel bir veriyse, ki öyle, bunu değerlendirmeye aldığımızda herhalde atalarımızın büyük çoğunlukla orta asyalı değil, Anadolu ve çevre yörelerden olduğu sonucuna varmamız gerekir diye düşünüyorum. Yanılıyor muyum.... :lol:

İyon, İyonya, İyonyalı sözü sizi neden bu kadar gerdi? Ortada iyonya kalmadıysa ben ne demeye iyonya sözcüğünü kullanıyorum ki... Başıma taş mı düştü...

Kafatasçı olduğumu düşünmüyorum. Bir bilimsel araştırmanın sonucunu bile soğukkanlılıkla değerlendiremeyecek kadar zavallı olduğunuzu düşünüyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Cengiz Cinniog˘lu · Roy King · Toomas Kivisild ·

Ersi Kalfog˘lu · Sevil Atasoy · Gianpiero L. Cavalleri ·

Anita S. Lillie · Charles C. Roseman · Alice A. Lin ·

Kristina Prince · Peter J. Oefner · Peidong Shen ·

Ornella Semino · L. Luca Cavalli-Sforza ·

Peter A. Underhill

Excavating Y-chromosome haplotype strata in Anatolia

Abstract

Analysis of 89 biallelic polymorphisms in 523 Turkish Y chromosomes revealed 52 distinct haplotypes with considerable haplogroup substructure, as exemplified

by their respective levels of accumulated diversity at ten short tandem repeat (STR) loci. The major components (haplogroups E3b, G, J, I, L, N, K2, and R1; 94.1%)

are shared with European and neighboring Near Eastern populations and contrast with only a minor share of haplogroups related to Central Asian (C, Q and O; 3.4%), Indian (H, R2; 1.5%) and African (A, E3*, E3a; 1%) affinity. The expansion times for 20 haplogroup assemblages was estimated from associated STR diversity. This comprehensive characterization of Y-chromosome heritage addresses many multifaceted aspects of Anatolian prehistory, including: (1) the most frequent haplogroup, J, splits into two sub-clades, one of which (J2) shows decreasing variances with increasing latitude, compatible with a northward expansion; (2) haplogroups G1 and L show affinities with south Caucasus populations in their geographic distribution as well as STR motifs; (3) frequency of haplogroup I, which originated in Europe, declines with increasing longitude, indicating gene flow arriving from Europe; (4) conversely, haplogroup G2 radiates towards Europe; (5) haplogroup E3b3 displays a latitudinal correlation with decreasing frequency northward; (6) haplogroup R1b3 emanates from Turkey towards Southeast Europe and Caucasia and; (7) high resolution SNP analysis provides evidence of a detectable yet weak signal (<9%) of recent paternal gene flow from Central Asia. The variety of Turkish haplotypes is witness to Turkey being both an important source and recipient of gene flow.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Cahillik ayrı birşey. :lol: :lol:

Türkiye'de yaşayan erkeklerin Y kromozomu üzerinde yapılan bir incelemede;

Genlerimizin

%3.6 Orta asya,

%1 Afrika,

%1.5 Hindistan vs,

geri kalanı (%90 kusur) Komşularımız, Doğu ve Güney Avrupa'da yaşayan halkların genlerine benzediği sonucu çıkmış...

dur ionyali arkadasim sakin ol.hemen bilimselim falan triplerine girme.senden baska bi suru veri getiren var.yuzde 15 var.yuzde 9 var.yuzde 25 var.sen simdi o hesabi birak sana tarihten bahsedioz.zaten turk die bi irk hic olmadi dioz.anadoluya gelen oguzlarin coguda anadoluya gelmeden orta asyanin guneyindeki ve guneybatisindaki farslarla karismisti dioz.zaten birak tamamini cogunlugu bile hunlardan gelmez dioz.ortada olan bi irk yokken sen neyin hesabini yapionki

o yuzden arastirma sonuclari farkli olabilir ama biraz kafani calistirirsan zaten yuzde 3,5 denen verinin salakliktan baska bisey olmadiini gorursun.birak anadoluyu guneydogu anadoluda bile 3,5 tan kac kat fazla orta asya kalintisi bulursun.sonucta oguzlar anadoluya girerken kurtleride musluman olduklari icin yanlarinda getirdiler ve karistilar

tarihinde Zohan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Cahillik ayrı birşey. :lol: :lol:

Türkiye'de yaşayan erkeklerin Y kromozomu üzerinde yapılan bir incelemede;

Genlerimizin

%3.6 Orta asya,

%1 Afrika,

%1.5 Hindistan vs,

geri kalanı (%90 kusur) Komşularımız, Doğu ve Güney Avrupa'da yaşayan halkların genlerine benzediği sonucu çıkmış...

Bu bilimsel bir veriyse, ki öyle, bunu değerlendirmeye aldığımızda herhalde atalarımızın büyük çoğunlukla orta asyalı değil, Anadolu ve çevre yörelerden olduğu sonucuna varmamız gerekir diye düşünüyorum. Yanılıyor muyum.... :lol:

İyon, İyonya, İyonyalı sözü sizi neden bu kadar gerdi? Ortada iyonya kalmadıysa ben ne demeye iyonya sözcüğünü kullanıyorum ki... Başıma taş mı düştü...

Kafatasçı olduğumu düşünmüyorum. Bir bilimsel araştırmanın sonucunu bile soğukkanlılıkla değerlendiremeyecek kadar zavallı olduğunuzu düşünüyorum.

utanmadan ınsanlara bu damgayı vuruyorsunuzkı kolayca sındırebılın değılmı??sümerce ıle ılgılı bılımsel bulgulara nıye zort dıye atladın ermenı mamulı?????????????hanı bılımsellık önemlydı???????????????zavallı olan ıkıde bır gen gen dıye ortaya çıkıp bu ülkenın aslı unsuru türklüğü yokedebıleceğını sanan sen gbılere denır !!!!!!!!!!!!!!!!!!bız de bılıyoruz bunları sen yenı öğrendın galıba buldum buldum dıye ortalığa çıkıyorsun!!!!!!!!!!!!!!!!! sen türk boyları sadece anadoluya mı geldı sanıyorsun????????oldu canım anadoluyu yunanıstana verelım douğu ermenıstana!!!!!!!!!!!!utanmıyorsunuz türklük kalmadı demeye bızım bağımız bu ülkeye genetık etnık ırksal değıl kültüreldır ......sümerce söz konusuyken bılımı ınkar et sonra gel ınsanlara cahıl de kurnazlıkla..hahahhahah senı haın mamulıı..türklük düşmanları ne kadar bellı edıyor kendını kendını türk görmeyebılırsın ama utanmadan bız artık türk deılız dıyemessın kafatasçı............

Link to post
Sitelerde Paylaş

Batu,Kürtlere kin ve nefret duydugunu gizlemedigini söyledikten sonra,Ergenekon´a Kontgerilla demedikten sonra,ÖHI,MIT yapilanmalarinin CIA gibi teskilatlarla isbirligini normal karsilayip,ondan sonrada "Denge unsuruna bakarim"demekle celiskiyi kaldirmadiktan sonra ve bircok konuda görüs ayriligina düstükten sonra gerek yok artik tartismaya.Cünkü ikimizin görüsleri tam zit.Ne kadar sen bana anlatsan ,nekadarda ben sana anlatsam birbirimizi anlamayacagiz.

Ama kürtlere kin ve nefretini saklamayan biri daha vardi,tipki onun gibi yaziyorsun.Gerci simdiye kadar herhangi bir küfür falan duymadim ama yakinda anlasilir,eger düsündügüm sekildeyse.Neyse sen bu dedigime takilma.

Ikimizinde su ana kadar tartismlardan biryere varamayacagimiz belli.Ben dediklerimi dedim,sen dediklerini dedin.Zorlamaninda anlami yok.

Yeni gelismeler olana kadar bu konuyu kapatacagim kisisel olarak.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben ermeni değilim. Olsaydım söylerdim. Anadolu'luyum. Defalarca söyledim söylüyorum bir türlü anlamıyorsunuz. Anadolu'lu olmak yasak mı? :lol:

Anadolu'ya kürtleri ben getirmedim, türkmenleri ben getirmedim, iyon kolonilerini ben kurmadım. Farkında mısınız bilmiyorum ama ünya tarihini de ben yazmadım :lol:

İçinize kurt düşmesin diye söylüyorum bu DNA çalışmalarını da ben yapmadım, sonuçlarını anlamakta da çok zorlanıyorum zaten.

Kendi atasının kim olduğunu bilmeyen(!) ondan da ötesi kabul edemeyenden(!) öğreneceğim hiçbirşey yoktur. İnsan araştırmaz mı?

Türkiye Cumhuriyeti bilgi ile şeffaflık ile yıkılmaz parçalanmaz. Birleşmiş milletler duvarında dünyadaki ilk barış anlaşması (Kadeş) asılıdır. Savaş Hititler (Muvattali) ve Mısırlılar (2. Ramses) arasında yapılmıştır. Velhasıl, BM'nin bile kendi mevcudiyetine temel teşkil edecek kadar derin bir tarihin üzerine kurulu bir devlet mi parçalanacakmış?! Ben bunları dile getirdiğim için mi bu ülke bölünecekmiş... :lol: :lol: Gülerim bu iddiaya...

Dediğim gibi cahillik ayrı birşey. Cahil bilmediği halde bildiğini sanan kişidir. Bilmediğini bilen kişi bilgisiz oluyor.

Umarım bir gün cahiilikten bilgisizliğe, bilgisizlikten bilgili olmaya doğru yol almaya başlarsınız.

Link to post
Sitelerde Paylaş

sümerce ıle ılgılı bılımsel bulgulara nıye zort dıye atladın

sümerler ortaasyadan gelen bir kavim ise orta asyadan gelmişlerdir. sümerce türkçe ile aynı kökenden geliyorlarsa aynı kökenden gelmişlerdir. Gerçek olan hiçbirşey beni üzmez yaralamaz tam tersine gerçeği öğrendiğim için sevinirim.

Ama bu ülkede birileri kıçından tarih üretmeye pek meraklı. Bu tarihimize ve geçmişimize çok büyük bir saygısızlıktır, bu tür saygısızlıklara prim tanımaya hiç niyetim yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...